Ez a valódi Soros-terv

„Nemzeti konzultációt” indít a kormány az úgynevezett Soros-tervről, amely szerintük arról szól, hogy bevándorlókat kell Európába telepíteni. Ilyen terv valójában nem létezik, pláne nem igaz, hogy Soros György alapítványai ennek érdekében támogatnak különböző szervezeteket. A magyar származású milliárdos tavaly júliusban egy cikkben fejtette ki álláspontját.

A cikk az egyik legelismertebb külpolitikai magazinban, a Foreign Policyban jelent meg, tavaly július 19-én, Ez Európa utolsó esélye, hogy rendbehozza menekültpolitikáját címmel.

Ebben Soros György azt írja, hogy

a menekültválság és a Brexit megerősítette a nacionalista, idegengyűlölő mozgalmakat
a térségben, és az Európai Unió országai, ahelyett, hogy közösen szállnának szembe ezzel a fenyegetéssel, egyre kevésbé hajlandóak együttműködni.

Soros György szerint az átfogó megoldásnak része kellene, hogy legyen 300 ezer menekült letelepítése a háború sújtotta Közel-Keletről – de az is kell, hogy a világ más részein is fogadjanak be menekülteket. Ez a szám szerinte elegendő lenne, hogy meggyőzze a menedékkérőket, nem érdemes életük kockáztatásával átkelni a Földközi-tengeren, hogy illegálisan jussanak be Európába. Főleg akkor, ha kimondanák:

aki illegálisan érkezik, az nem kaphat menedékjogot.
Emellett pénzügyi támogatást kell nyújtani azoknak az Európán kívüli országoknak, ahol a legtöbb menekült van, és kérelmeket feldolgozó központokat kell ide telepíteni.

Soros György szerint meg kell erősíteni az EU határvédelmét.
Soros ellenezte a törökökkel kötött megállapodást: többek között azért, mert nem értett egyet a menekültkvóták kötelezővé tételével.

K_EPA20170427066.jpg

Soros György
Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Szerinte egy hétpontos cselekvési tervvel lehetne kezelni a válságot:

  1. Az Európai Unió tagjainak, de a világ más országainak is egyenesen a frontországokból kellene átvenni menekülteket, előre szabályozott módon.
  2. Az Európai Uniónak vissza kell nyernie az ellenőrzést a határain, a többször látott káosz ugyanis bizonytalanságot és ellenérzéseket szül, mint ahogy az is, hogy azt látni: Görögországban rendezetlen táborokban élnek a menekültek.
  3. Az EU-nak pénzügyi eszközökkel kell lehetővé tennie, hogy szembe lehessen szállni a hosszú távú kihívásokkal. Soros György szerint évi legalább 30 milliárd euróra van szükség, hogy egy átfogó válságkezelési terv működjön. Ez soknak tűnik, de például a schengeni rendszer feladása ennél sokkal többe, 47-140 millárd euróba kerülne évente.
  4. A válságot fel kell használni arra, hogy közös európai határvédelmi mechanizmusok jöjjenek létre, amelyekhez hozzátartozik a menedékkérelmek elbírálása és a menekültek áttelepítése is.
  5. Ki kell dolgozni az elfogadott menedékkérelemmel rendelkezők Európán belüli áttelepítésének szabályozását. Soros György szerint az EU senkit nem kényszeríthet arra, hogy részt vegyen ebben a programban – se a menekülteket, de a tagországokat sem. Ennek szerinte önkéntesnek kell lennie, oly módon, hogy abból mindenkinek előnye származzon. Jó példaként erre Kanadát említi.
  6. Az EU-nak és más nemzetközi szervezeteknek sokkal jobban kell támogatni azokat az országokat, ahol a legtöbb menekült van, például Jordániát. Ez elősegíteni, hogy például tudjanak iskolába járni, dolgozni, legyen megfelelő egészségügyi ellátásuk.
  7. Figyelembe véve, hogy az Európai Unió lakossága erősen öregszik, Soros György szerint meg kell majd fontolni a gazdasági bevándorlás szabályozását is. Szerinte Angela Merkel módszere, amikor „kinyitotta Németország kapuit”, nem működött, mert hirtelen egymillió menedékkérő érkezett, ami meghaladta az ország kapacitását. Az Európai Uniónak Soros szerint meg kell határozni egy limitet, hogy mennyi embert tud befogadni – és ebbe egyelőre nem férnek bele a gazdasági bevándorlók.
Soros György szerint a bevándorlás előnyei sokszorosan felülmúlják az integráció költségeit. A jól képzett munkaerő elősegítheti a gazdasági növekedést. Szerinte

a hét elv abban is segítene, hogy csökkentse az emberekben élő félelmet és a menedékkérők kaotikus áramlását is.
Magyarul: szó sincs arról, hogy Soros György évi egymillió illegális bevándorlót „szabadítana rá” Európába, ahogy azt a magyar kormánypropaganda hangoztatja.

refuge.jpg
 
Kedves Ernoe, nem láttam egy amerikait sem dolgozni pl. a dunaparti paloták romeltakarításán. Sőt, aki dolgozott rajtuk, az sem. Magyarok voltak ott. Tudod, akik kalandvágyból itthon maradtak.

Hogy Magyarország nem fogadta el a nyugati segitséget azt a Szovjetunionak köszönhettük. Biztosithatlak, hogy a magyar katholikus egyház ennek ellenére ahogy csak tehette bökezüen elfogadta a nyugati segitséget, az akkor még 7 katholikus iskola exelent felvolt szerelve, az összes kommunizmusbol elfutottat tárt karokkal fogadta nyugat, pedig nem mindenki volt hires ember, elöször ott kupálodott ki.
-
Néz már utána hány gyereket etettek a háboru után Schweizi szülök, hány tonna ruhát élelmiszert küldtek (küldenek) a mai napig nyugati országok Mo. felé. Lassan jön a karácsony, megjelennek a perselyek az üzletekben "keleteuropa megsegitésére" gyüjtünk.
-
Az 56-ra is emlékezhetsz, sokan közüllünk akkor láttak elöször csokoládét az asztalon... a 180.000 menekültet nem szögesdrottal várták pedig "komcsik" is voltak köztük akik egy "veszélyt" jelenthettek a demokratikus országokra... ne legyél már feledékeny.
 
Nem élünk légüres térben, mindanyian függünk a másiktol. Ezért is kell segiteni a menekülteknek.
Ha azt gondolod, hogy Mo. egyszer önmagában fog tudni élni akkor tévedsz. Legalábbis nem a 21. századi szinten.
Ez igaz, már alig vannak autark államok. De nem tudom, ki is él 21. századi szinten? Bizonyára az a magyar szaki, aki egy német cég magyarországi gyárában negyedannyit keres, mintha a németországiban dolgozna!

En csak egy planetát látok, határokat nem. Az csak a fejetekben van. Akár mit teszel hatással van a szomszédodra és forditva.
Attól, hogy Te nem látsz határokat, azok még léteznek - csak épp nem földrajzi térképet kellene nézned! Még az emberek között is vannak határok - ilyen például a test. Sőt, mennyi minden van, ami a fizikai szemnek láthatatlan!

De vissza Soroshoz. Soros nemcsak egy invesztor hanem egy "philantrop", ami emberbarátot jelent és igy is viselkedik. Ha jol értem az alapgondolata, hogy csak akkor mehet nekünk jol, csak akkor lehetünk boldogok ha a környezetünk is az. Ennek a feltétele, hogy a konfliktusokat békésen oldjuk meg, mindenki szohozjusson (demokratia) stb.
Értem! Ezért merő emberbarátságból kényszerrel akarja ráerőltetni mindazokra a maga emberbaráti gondolatait, akik nem osztják a véleményét vagy egyszerűen másfajta életformát képzelnek el a maguk és környezetük számára. Ez aztán a megértő és toleráns hozzáállás! Kötelességének érzi, hogy másokat akaratuk ellenére boldogítson, és a felismeréseit rájuk erőszakolja!

Soros észrevette, hogy a volt szocialista országok orjási hátrányba fognak keveredni a kapitalista országokkal szemben ha a kommunista block összedöl, márpedig ez utobbit nem lehetett megállitani - te is ezen dolgoztál nemde?
Nem úgy tűnik, hogy azt a hátrányt sikerült volna ledolgozni! Sőt! Hála a multinacionális tőkének a világon mindenhol nyílik szét a szociális olló! Már tankönyvekből lehet tanulni, hogy a liberális alapokon működő piacgazdaság karöltve a kormányok liberális szociálpolitikájával miként szakítja szét a társadalmakat. Mindenki tudta, hogy az égbekiáltó igazságtalanságok miatt a tömegek el fognak indulni. És azóta sem változott semmi! A nyugat most a maga által termelt nyomort importálja, és még most sem képes változtatni.

Egy katasztrofát csak a gazdassággal és szociális kérdésekkel foglalkozo tudományok segitségével lehet elkerülni, mert ilyen átmenetek még soha nem voltak eddig, nincs recept amit elölehetne venni, tehát a kutatásokba, a továbbképzésbe, a demokratikus forumokba kell pént fektetni.
Na igen, a tudományok! Hát tudod, a gázkamrákat és az atombombát is tudományosan képzett szakemberek tervezték, a társadalom fanatikus mérnökeiről nem is beszélve. Önmagában semmilyen garancia nincs arra, hogy a tudomány jó célok szolgálatába szegődik! De ha te onnan várod a megváltást, lelked rajta!
 
Utoljára módosítva:
E
Mit tesz egy bölcs ember ha nehézségbe találja magát? Végiggondolja, miként lehet a leggjobbat csinálni a helyzetböl.
Nocsak Ernoe. Nehezsegbe talaltatok magatokat? Ezt most hallom eloszor toled.
Egyebkent nagyon meghato amit irsz es ha NO ugy gondolja, hogy a problemaira a migrans aradat a megoldas akkor aldasom ra de ne probalja ugyanezt megoldast kotelezove tenni senkinek.
 
Már nem a középkorban élünk, amikor a földrajzi területeket külön volt érdemes kezelni. Mára pár óra alatt ezer kilométereket tudunk megtenni, de a Föld körbeutazásához sem kell már 80 nap. Így a migrációs kérdéseket is célszerűbb globálisan, Föld szinten elemezni, megoldást keresni, mint helyi szinten. E mellett a helyi szint adottságainak figyelembe vétele kifejezetten fontos. Mert ahogy látjuk, a jelen helyzetben az igazi problémának a hatalmas kulturális és értékrendi különbségek, az ebből származó feszültségek látszanak.
A fő gond az az, hogy az EU-ból nézve ez az egész balhé úgy tűnik, hogy csak kettős célt szolgál. Az egyik az EU polgárok megosztása, a másik, hogy a túl nagy szabadsággal rendelkező EU polgárokat valamilyen módon korlátok, kerítések közé szorítsák, amivel a kontinensek közötti megosztást tudják erősíteni. Úgy tűnik, hogy vannak olyan érdekeltségek, akik mindent meg akarnak tenni azért, hogy az embertömegek feletti irányítást megszerezzék. Ha a közösségek nem kapcsolnak időben, akkor ehhez hasonló, generált katasztróf helyzetek segítségével több szinten is teljesen körbekerítenek minket.
A kiút az olyan közösségek megerősödése, mint például ez is. Csak az összetartó, egymás gondolatait ismerő, mások gondolatait megfelelő mértékben megértő és tisztelő emberek képesek a világunkat szebbé formálni.
 
Nocsak Ernoe. Nehezsegbe talaltatok magatokat? Ezt most hallom eloszor toled.
Egyebkent nagyon meghato amit irsz es ha NO ugy gondolja, hogy a problemaira a migrans aradat a megoldas akkor aldasom ra de ne probalja ugyanezt megoldast kotelezove tenni senkinek.

Soha nem csináltam titkot abbol, hogy nem voltunk felkészülve a menekülteknek ilyen mértékü jövetelére, ennél több menekült csak 1993-ban jött, a volt keleti-blokkbol és a Jugoszláv háboru miatt. Több mind 1, 5 millio. Látom már elfelejtetted.
-
Eltekintve attol, hogy egész Europa aludt a segitségnyujtással, nincs egy europai országban sem egy tiszteséges bevándorlási törvény, a visszavont Amerikai csapatok utáni ür sem volt elöre láthato, hogy az IS egy Nagybritánia nagyságu területet elfoglal, hogy nincs egységes katonai konceptus ellenük és a Sziriai konfliktus megoldására, hogy Szudábnan, Ethiopiában éhinség tör ki.... ezek voltak az okai, hogy a menekültek jöttek a kimaradt helybeli segitség miatt.
-
Nézzd mi éppen Oktoberfestet tartottunk - 6 millio látogato 3 hét alatt egy városban - amikor Mo.-rol többszáz ezer menekült érkezett, - naponta 8000 vonattal ugyanabba a városba - mert Merkel és az Osztrákok elfelejtettek keritést épiteni a Magyar határra. ;)
-
Félre a tréfát, de örjitö, hogy nem vagy képes az események kronologiáját követni.
-
Orbán szerint Merkel hivta meg a menekülteket, érdekes, hogy ezt csak Orbán halotta, amikor Merkel kinyitotta a száját már itt volt az összes migratioban levö Europában.
-
Ha a Németek, ahogy mondod demografiai okbol ezt kivánták volna akkor gondoskodtak volna arrol, hogy legyen nekik szállás és egy azonnali beilleszkedés. "Time is Money." A diletantizmus inkább magyar szervezöképességre utal. ;)
-
Ami a problémát illeti. Az élet televan elkerülhetetlen problémákkal. A magyarok ugy tekintenek a problemákra mind valami ami elállja az utjukat, a kritika pedig hazaárulás a szemükbe.
-
Az indoktrinálástol mentes nyugati világ számára minden probléma megoldása egy lehetöség ahoz, hogy a végén jobbak legyünk.
-
Ezért gondoljuk azt, hogy a megmentett emberekkel lehet jövöt tervezni - gazdasági, kulturális kapcsolatokat - mig romvárosokban magukban vegetálo emberekkel nem, és ez nemcsak nekik rossz.

-
Mo. belekalkulálja, hogy a menekültek elpusztuljanak, visszaessenek gazdasági és kulturális szinten.
Mo. a menekültek elháritásán és nem a megsegitésükön dolgozik.

-
Ami az 1.294 menekültet illeti én nem vitáznék egy percet sem többet az Orbánnal de ugyanakkor nem engednék egy centimétert sem az emberi jogok megnyirbálásánál.
-
Nem ez az egyetlen probléma az Orbán kormánnyal, akár menyire is tolja ezt az elötérbe. ;)
 
Már nem a középkorban élünk, amikor a földrajzi területeket külön volt érdemes kezelni. Mára pár óra alatt ezer kilométereket tudunk megtenni, de a Föld körbeutazásához sem kell már 80 nap. Így a migrációs kérdéseket is célszerűbb globálisan, Föld szinten elemezni, megoldást keresni, mint helyi szinten. E mellett a helyi szint adottságainak figyelembe vétele kifejezetten fontos. Mert ahogy látjuk, a jelen helyzetben az igazi problémának a hatalmas kulturális és értékrendi különbségek, az ebből származó feszültségek látszanak.
A fő gond az az, hogy az EU-ból nézve ez az egész balhé úgy tűnik, hogy csak kettős célt szolgál. Az egyik az EU polgárok megosztása, a másik, hogy a túl nagy szabadsággal rendelkező EU polgárokat valamilyen módon korlátok, kerítések közé szorítsák, amivel a kontinensek közötti megosztást tudják erősíteni. Úgy tűnik, hogy vannak olyan érdekeltségek, akik mindent meg akarnak tenni azért, hogy az embertömegek feletti irányítást megszerezzék. Ha a közösségek nem kapcsolnak időben, akkor ehhez hasonló, generált katasztróf helyzetek segítségével több szinten is teljesen körbekerítenek minket.
A kiút az olyan közösségek megerősödése, mint például ez is. Csak az összetartó, egymás gondolatait ismerő, mások gondolatait megfelelő mértékben megértő és tisztelő emberek képesek a világunkat szebbé formálni.

Kiegészités, vagy megtoldás:
Ki érdeke a megosztás? Magyarország uszit már évek ota az EU ellen.
Brüsszelben még nem égettek magyar zászlot.

-
n-JOBBIK-large570.jpg
 
Ez igaz, már alig vannak autark államok. De nem tudom, ki is él 21. századi szinten? Bizonyára az a magyar szaki, aki egy német cég magyarországi gyárában negyedannyit keres, mintha a németországiban dolgozna!
-
Amit mondasz az nem álltalánosithato, a különbbségnek több oka lehet amit csak konkrét esetben lehet megmagyarázni.
-
Lehet, hogy a rezsicsökkentés az oka? A lakbér és megélhetés több mind négyszer olyan magas nyugaton. :)
-
Attól, hogy Te nem látsz határokat, azok még léteznek - csak épp nem földrajzi térképet kellene nézned! Még az emberek között is vannak határok - ilyen például a test. Sőt, mennyi minden van, ami a fizikai szemnek láthatatlan!
-
Nemrég Ausztriában voltam és a falusiak azon vitatkoztak a kocsmában, hogy "hol is volt a határ valamikor"? Voltak tippjeik de senki sem volt biztos benne. :)
-
Na ja, a közigazgatási határ nem az mind a Szent-Korona árnyékában amikor jobágyság volt, vagy amikor Györnél leszedtek a vonatrol mindenkit akinek nem volt határsávi igazolványa...
-
Értem! Ezért merő emberbarátságból kényszerrel akarja ráerőltetni mindazokra a maga emberbaráti gondolatait, akik nem osztják a véleményét vagy egyszerűen másfajta életformát képzelnek el a maguk és környezetük számára. Ez aztán a megértő és toleráns hozzáállás! Kötelességének érzi, hogy másokat akaratuk ellenére boldogítson, és a felismeréseit rájuk erőszakolja!
-
Soros nem politikus, nem tud és nem akar rádkényszeriteni semmit, maradhatsz misanthrop vagy idegengyülölö ha ugy tetszik.
-
Lehet, hogy te akarsz a honfitársaidra idegengyülöletet kényszeriteni, heccelsz, uszitasz emberek ellen akiket nem is ismersz?
-
Nem úgy tűnik, hogy azt a hátrányt sikerült volna ledolgozni! Sőt! Hála a multinacionális tőkének a világon mindenhol nyílik szét a szociális olló! Már tankönyvekből lehet tanulni, hogy a liberális alapokon működő piacgazdaság karöltve a kormányok liberális szociálpolitikájával miként szakítja szét a társadalmakat. Mindenki tudta, hogy az égbekiáltó igazságtalanságok miatt a tömegek el fognak indulni. És azóta sem változott semmi! A nyugat most a maga által termelt nyomort importálja, és még most sem képes változtatni.
-
Most a kommunizmus hét csodáját akarod nekem elmesélni? :)
-
21f5c07b540cf9c8be73b0b2beb0290a--hall-portrait.jpg

-
Na igen, a tudományok! Hát tudod, a gázkamrákat és az atombombát is tudományosan képzett szakemberek tervezték, a társadalom fanatikus mérnökeiről nem is beszélve. Önmagában semmilyen garancia nincs arra, hogy a tudomány jó célok szolgálatába szegődik! De ha te onnan várod a megváltást, lelked rajta!
-
A probléma nem a gázzal és az atommal volt hanem azokkal akik téves célra használták, emberek legyilkolására. Ugy értselek, hogy a Paksi erömü épitését leállitanád? :)
 
Ki érdekes a megosztás. A kérdés jó.
Gondoltál már arra, hogy Magyarország és az EU legnagyobb édesvíz tároló területe kb. ugyanaz?
Vagy hogy a várható globális felmelegedés hatásai Magyarországon bár éghajlatváltozást hoznak, mégis sok előnnyel is járhatnak?
Hogy szinte titokban feloldották a Magyarországi földterületek értékesítési tilalmát külföldiek felé, és most már az ország közel 3/4-e olyanok kezében van, akik mondjuk 20 éve maximum csak álmodoztak arról, hogy betehetik ide a lábukat?
Miért van az, hogy miközben a magyar termőföld igen értékes, mégis kereskedelmi ország vagyunk, kis mezőgazdasági kvótákkal, ahol külföldi érdekeltségek kezében van a cukortól kezdve a papírgyártásig egy csomó minden, amit eddig itthoni érdekeltségekkel oldottunk meg, tökéletesen a haszon kimenekítése nélkül?
Ezek is jó kérdések lehetnek, csak óvatosan kell őket feltenni, nehogy viszály szítására legyenek felhasználva.
Igazából ezek a kérdések is, bár megoldásuk fontos és lehetséges, de "csak lokálisak", szerencsésebb lenne az emberiség előtt álló igazibb célokra is több figyelmet fordítani. A világunk tele van felfedezetlen, de sejtett csodákkal, amik megismeréséig még kell párat aludnunk a feléjük vezető úton haladva. :)
 
Ki érdekes a megosztás. A kérdés jó.
Gondoltál már arra, hogy Magyarország és az EU legnagyobb édesvíz tároló területe kb. ugyanaz?
Vagy hogy a várható globális felmelegedés hatásai Magyarországon bár éghajlatváltozást hoznak, mégis sok előnnyel is járhatnak?
Hogy szinte titokban feloldották a Magyarországi földterületek értékesítési tilalmát külföldiek felé, és most már az ország közel 3/4-e olyanok kezében van, akik mondjuk 20 éve maximum csak álmodoztak arról, hogy betehetik ide a lábukat?
Miért van az, hogy miközben a magyar termőföld igen értékes, mégis kereskedelmi ország vagyunk, kis mezőgazdasági kvótákkal, ahol külföldi érdekeltségek kezében van a cukortól kezdve a papírgyártásig egy csomó minden, amit eddig itthoni érdekeltségekkel oldottunk meg, tökéletesen a haszon kimenekítése nélkül?
Ezek is jó kérdések lehetnek, csak óvatosan kell őket feltenni, nehogy viszály szítására legyenek felhasználva.
Igazából ezek a kérdések is, bár megoldásuk fontos és lehetséges, de "csak lokálisak", szerencsésebb lenne az emberiség előtt álló igazibb célokra is több figyelmet fordítani. A világunk tele van felfedezetlen, de sejtett csodákkal, amik megismeréséig még kell párat aludnunk a feléjük vezető úton haladva. :)

Szerintem off-ra fog futni amit szobahoztál.
Melyik Europai ország szorul magyarországra mert kevés nálla a csapadék és rossz a vizellátás? :(
Nem Mo. erdeinek a 25%-a akác, hogy kapjanak a fák egy kis vizet a mélyböl?
-
Ha nem haragszor most nincs kedvem összeesküvéselméleteket megcáfolni. :)
 
Hallom, hogy jön a nemzeti konzultáció a "Soros-tervről"
-
„Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik.” (Orban Viktor)
-
Nem értem az összefüggést. :(
-
 
Az összeesküvés elméleteknél én is jobb szeretek tényekkel dolgozni.
Az tény, hogy már csak nehezen lehet összefüggő 100 hektáros területet vásárolni, minden érdekes terület magánkézben van. A tulajdonosok nagy része külföldi, vagy külföldi érdekeltség, befektetés jelleggel vásárolták a földeket, majd valamikor jó lesz alapon. Ha nem éri meg itt vásárolni, akkor ők miért fektettek bele? Csak költői kérdés volt.
Melyik EU ország... Nem csak az EU országok léteznek a környezetben. A migránsok is talán látnak benne fantáziát.
Akác. Invazív faj, azaz a telepítése már tiltott. E mellett van egy igen jó tulajdonsága. A nehézfémeket feldolgozza, azaz tisztítja a földeket, így azok értékesebbek lesznek, a fa pedig jó tüzelőnek.
A hozzászólásomnak nem is ez volt a fő mondanivalója, ez csak a körítés. Csak szerettem volna megmutatni, hogy a sajtóban felkapott megközelítésekhez képest lehetnek más szempontok is. Szerintem érdemes nyitott elmével és szemmel járni, és észrevenni az igazibb mozgató erőket a politikai történések mögött. Ha ezt közösségi szinten tudatosan tesszük, akkor irányító hatással is tudunk lenni rájuk.
 
én is jobb szeretek tényekkel dolgozni.
Nos igen, csakhogy olykor a tények és az interpretációk nehezen különíthetők el egymástól, illetve nem egy esetben interpretáció kérdése, mi számít ténynek. Annak a ténynek például, hogy xy galaxis adott pontján fekete lyuk van (mert a párhuzamos mérések ezt erősítik), csak akkor van értelme, ha mögötte állnak a modern fizikai és kozmológiai elméletek. Ha kizárólag a tények léteznek, akkor az ember is csak "kartoték adat", amely mögül eltűnik a lényeges, "igazibb mozgató erőket" szemlélni képes szellemiség.
 
Utoljára módosítva:
Az összeesküvés elméleteknél én is jobb szeretek tényekkel dolgozni.
Az tény, hogy már csak nehezen lehet összefüggő 100 hektáros területet vásárolni, minden érdekes terület magánkézben van. A tulajdonosok nagy része külföldi, vagy külföldi érdekeltség, befektetés jelleggel vásárolták a földeket, majd valamikor jó lesz alapon. Ha nem éri meg itt vásárolni, akkor ők miért fektettek bele? Csak költői kérdés volt.
Melyik EU ország... Nem csak az EU országok léteznek a környezetben. A migránsok is talán látnak benne fantáziát.
Akác. Invazív faj, azaz a telepítése már tiltott. E mellett van egy igen jó tulajdonsága. A nehézfémeket feldolgozza, azaz tisztítja a földeket, így azok értékesebbek lesznek, a fa pedig jó tüzelőnek.
A hozzászólásomnak nem is ez volt a fő mondanivalója, ez csak a körítés. Csak szerettem volna megmutatni, hogy a sajtóban felkapott megközelítésekhez képest lehetnek más szempontok is. Szerintem érdemes nyitott elmével és szemmel járni, és észrevenni az igazibb mozgató erőket a politikai történések mögött. Ha ezt közösségi szinten tudatosan tesszük, akkor irányító hatással is tudunk lenni rájuk.
Milyen kulfoldi vasarolja fel a foleket?mikor nem lehet kulfoldinek vasarolni.
ezer jogszabaly akadalyoza ezt meg.
A vizrol melyik Eu orszagba nincs eleg? Gondolom nem a Dunarol beszelsz ami a nemetektol jon, nemet teruleten nem jo nem megfelelo, ahogy magyar teruletre er maris csak a mienk es erre acsongozik mindenki.
 
Nézzd mi éppen Oktoberfestet tartottunk - 6 millio látogato 3 hét alatt egy városban - amikor Mo.-rol többszáz ezer menekült érkezett, - naponta 8000 vonattal ugyanabba a városba - mert Merkel és az Osztrákok elfelejtettek keritést épiteni a Magyar határra. ;)

szreted elferdíteni a valóságot ... kezdjük talán azzal, hogy menekülteket emlegetsz, de Te is tisztában vagy, hogy az illegális migránsok közt terroristák meg nemekültek de legnagyobb részt egyszerüen illegális migránsok voltak (nézd meg a beérkezettek hány százalékát toloncoljátok haza). Folytassuk azzal, hogy váratlanul ért benneteket ez az embertömeg ... a kedves Merkelt senki sem tájékoztatta, hogy a Görögországban levő tömeg Németországba készül? Nem tudta hetekkel előtte, hogy az illegális migráció célországa Németország?

Orbán szerint Merkel hivta meg a menekülteket, érdekes, hogy ezt csak Orbán halotta, amikor Merkel kinyitotta a száját már itt volt az összes migratioban levö Europában.
Természetesen nemcsak hívta, hanem bátorította is az illegális migrációt ... most is ezt csinálja..nem azokat támogatjátok akik a törökországi táborokban maradnak, hanem azoknak fizettek 20 milliárd euró segélyt akik eljutnak Németországba. Kérdezd meg Európában bárkitől, hogy mi jut eszébe ha ezt a szót hallja: Willkommenspolitik.
 
Milyen kulfoldi vasarolja fel a foleket?mikor nem lehet kulfoldinek vasarolni.
ezer jogszabaly akadalyoza ezt meg.
A vizrol melyik Eu orszagba nincs eleg? Gondolom nem a Dunarol beszelsz ami a nemetektol jon, nemet teruleten nem jo nem megfelelo, ahogy magyar teruletre er maris csak a mienk es erre acsongozik mindenki.

Sajnos nem ilyen egyszerű. A magyar falvak néptelenednek (pl. 1.000 családos falu, ahol nagyapám élt, mára már csak 40 családot számlál), és nem egy faluban jelennek meg például holland vevők, akik felvásárolják a házakat, földeket. Miért? Mert a globális felmelegedés hatására felmerült, hogy el kell hagyniuk majd a jelenlegi otthonaikat, mivel oda beköltözik majd a tenger. De van más válasz is. A holland nyugdíjból itt magasabb életszinvonalon tudnak megélni, mint Hollandiában. Náluk nagy a biztonság, védettek olyanok is, akiket máshol akár vallási, akár más megfontolásból üldöznek. Vannak olyan országok, ahol ezzel szemben napi harcok vannak, a biztonság messze nem olyan, és akkor még az ottanihoz képest jóval gazdagabb termőföldekről nem is beszéltünk. A törvények már nem védik olyan szigorúan a magyar tulajdont, földet, mint régen, ezért itt életteret kaphatnak az előbb említett emberek. A menekült kérdés is pont ezért válik érdekessé. Hiszen a magyar jogszabályokat az elmúlt pár évtizedben úgy alakították, hogy lehetővé tegye hozzánk képest gazdagabb csoportok számára a felvásárlást, és a migránsok pont ebbe a levesbe köpnek bele, hiszen ha következetesek vagyunk, akkor nekik is helyt kéne adni, minimum a tehetősebbeknek (egyébként jelenleg is intézmény, hogy lehet vásárolni is állampolgárságot, ha van elég pénze az embernek). Az iszlám vallású migránsokkal tehát a fő baj, hogy olyan kultúrát hoznának be Magyarországra, ami képes lenne az eddig gondosan jogszabályokkal felépített más elképzeléseket akadályozni. Lehetne ezekről könyvet is írni, gondosan, jogszablyokkal alátámasztva, de szerintem nem ez a jó út, mert általában az ilyen tényfeltáró könyvek a viszálykeltéshez adnak alapot, igazi megoldások, utak mutatása nélkül.

A víz is érdekes kérdés. Persze a Duna és más folyók is számítanak, de itt egészen másról van szó. Ha lefúrunk, akkor 20 méter alatti üregekben jó eséllyel iható édesvizet, vagy gyógyvizet kapunk sok helyen. Ráadásul olyan mennyiségben, ami minimum fél Európát képes ellátni. Ha ehhez az infóhoz még hozzátesszük azokat a híreket, miszerint a tengerekben terjednek a holt részek, ahol a nitrát szennyezéstől kipusztult az ottani élővilág, akkor kezd igazán érdekes lenni a kérdés. Ha emberiség szinten ilyen tempóban haladunk a környezet pusztításával, akkor pár évtized múlva kifejezett érték lesz a tiszta édesvíz. Ilyenkor jut eszembe az a mondás, miszerint okos embernek a nagyapja ülteti a diófát. Errefelé mostanában elég sok külföldi nagyapó rohangál, ami akár jó is lehet az országnak. A kérdés a szándék és a cél.
 
A migránsok is talán látnak benne fantáziát.
Kik azok a migránsok akik ide jönnek?,
A tulajdonosok nagy része külföldi, vagy külföldi érdekeltség, befektetés jelleggel vásárolták a földeket, majd valamikor jó lesz alapon. Ha nem éri meg itt vásárolni, akkor ők miért fektettek bele?
Miért ne érné meg földet vásárolni? Ha művelik akkor mi a baj vele?
Akác. Invazív faj, azaz a telepítése már tiltott.
Most ültettek szomszédomban 1000 db-ot...
Árulják az erdészetek...
 
A holland nyugdíjból itt magasabb életszinvonalon tudnak megélni, mint Hollandiában.
Ez miért is baj?
Vannak olyan országok, ahol ezzel szemben napi harcok vannak,
Tényleg vannak........
Náluk nagy a biztonság,
Ez mit jelent? Elég demagógnak tünik.
az ottanihoz képest jóval gazdagabb termőföldekről nem is beszéltünk.
Még jó hogy nem hallnak éhen ezek a rossz termőtalajú országok lakosai...
. A törvények már nem védik olyan szigorúan a magyar tulajdont, földet, mint régen,
Na ez mit akar jelenteni? I.István törvényeihez megyünk vissza?
ezért itt életteret kaphatnak az előbb említett emberek
Hm..ezt kifejthetnéd pontosa ..jönnek a hollandok és itt életteret alakítanak ki maguknak??
. Az iszlám vallású migránsokkal tehát a fő baj, hogy olyan kultúrát hoznának be Magyarországra, ami képes lenne az eddig gondosan jogszabályokkal felépített más elképzeléseket akadályozni. Lehetne ezekről könyvet is írni,
Akkor írj a Galaktika magazin szívesen fogadja az ifjú sci.fi írokat...
pár évtized múlva kifejezett érték lesz a tiszta édesvíz.
Kellene is hisz a dél-alföldön sok községbe romániai vízbázist használnak mert annyira arzénos a víz...
 
Sajnos nem ilyen egyszerű. A magyar falvak néptelenednek (pl. 1.000 családos falu, ahol nagyapám élt, mára már csak 40 családot számlál), és nem egy faluban jelennek meg például holland vevők, akik felvásárolják a házakat, földeket. Miért? Mert a globális felmelegedés hatására felmerült, hogy el kell hagyniuk majd a jelenlegi otthonaikat, mivel oda beköltözik majd a tenger. De van más válasz is. A holland nyugdíjból itt magasabb életszinvonalon tudnak megélni, mint Hollandiában. Náluk nagy a biztonság, védettek olyanok is, akiket máshol akár vallási, akár más megfontolásból üldöznek. Vannak olyan országok, ahol ezzel szemben napi harcok vannak, a biztonság messze nem olyan, és akkor még az ottanihoz képest jóval gazdagabb termőföldekről nem is beszéltünk. A törvények már nem védik olyan szigorúan a magyar tulajdont, földet, mint régen, ezért itt életteret kaphatnak az előbb említett emberek. A menekült kérdés is pont ezért válik érdekessé. Hiszen a magyar jogszabályokat az elmúlt pár évtizedben úgy alakították, hogy lehetővé tegye hozzánk képest gazdagabb csoportok számára a felvásárlást, és a migránsok pont ebbe a levesbe köpnek bele, hiszen ha következetesek vagyunk, akkor nekik is helyt kéne adni, minimum a tehetősebbeknek (egyébként jelenleg is intézmény, hogy lehet vásárolni is állampolgárságot, ha van elég pénze az embernek). Az iszlám vallású migránsokkal tehát a fő baj, hogy olyan kultúrát hoznának be Magyarországra, ami képes lenne az eddig gondosan jogszabályokkal felépített más elképzeléseket akadályozni. Lehetne ezekről könyvet is írni, gondosan, jogszablyokkal alátámasztva, de szerintem nem ez a jó út, mert általában az ilyen tényfeltáró könyvek a viszálykeltéshez adnak alapot, igazi megoldások, utak mutatása nélkül.

A víz is érdekes kérdés. Persze a Duna és más folyók is számítanak, de itt egészen másról van szó. Ha lefúrunk, akkor 20 méter alatti üregekben jó eséllyel iható édesvizet, vagy gyógyvizet kapunk sok helyen. Ráadásul olyan mennyiségben, ami minimum fél Európát képes ellátni. Ha ehhez az infóhoz még hozzátesszük azokat a híreket, miszerint a tengerekben terjednek a holt részek, ahol a nitrát szennyezéstől kipusztult az ottani élővilág, akkor kezd igazán érdekes lenni a kérdés. Ha emberiség szinten ilyen tempóban haladunk a környezet pusztításával, akkor pár évtized múlva kifejezett érték lesz a tiszta édesvíz. Ilyenkor jut eszembe az a mondás, miszerint okos embernek a nagyapja ülteti a diófát. Errefelé mostanában elég sok külföldi nagyapó rohangál, ami akár jó is lehet az országnak. A kérdés a szándék és a cél.
A 40 fore zsugorodott falu ha nem jonnenek a hollandok az enyeszete lenne. A vilagon mindenhol van ilyen elneptelenedett faluk, akar Usaba akar Canadaba.
Nyilvan a holland nyugdijas rendbe hozza, felujitja, es hasznalja itt kolti el a nyugdijat es teszi ezt mert mar nem aktiv koru dolgozo akinek munkahely kellene ami ugyan ilyen helyeken nincs.

Náluk nagy a biztonság, védettek olyanok is, akiket máshol akár vallási, akár más megfontolásból üldöznek. Vann
Aha nagy a biztonsag, es gondolod Hollandiaba uldoznak valakit akinek Mo-ig kell szaladnia......
Te is egesz Eu teruleten eltoltheted a nyugdijas eveidet, anelkul hogy barki uldozne.

Az iszlám vallású migránsokkal tehát a fő baj, hogy olyan kultúrát hoznának be Magyarországra, ami képes lenne az eddig gondosan jogszabályokkal felépített más elképzeléseket akadályozni.
Kulturalt orszagokba ilyent nem lehet mondani mert csak a rasszizmust hirdeted. Nem minden muszlim terrorista , mint ahogy nem minden pap pedofil.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,478
Tagok
615,840
Legújabb tagunk
RichardVog
Oldal tetejére