Hatalmas hirdető inthet be a Facebooknak és a Google-nek

Az Unilever, a világ egyik legnagyobb hirdetője kevesebbet fog költeni marketingre a techóriásoknál, mint a Google és a Facebook, ha ezek a platformok továbbra is a megosztottságot erősítik, terjesztik a gyűlöletet vagy nem tudják megvédeni a gyereket – írja a Financial Times és a Reuters.

A lehetséges lépést az Unilever marketingigazgatója, Keith Weed jelentette be a szilícium-völgyi Interactive Advertising Bureau című konferencián.

“A világ egyik legnagyobb hirdetőjeként nem létezhetünk olyan környezetben, ahol a vásárlóink nem bíznak abban, amit online látnak” – mondta Weed a hallgatóságnak. A vezető szerint hirdetési költségvetésük negyedét fordítják online hirdetésekre, amik alig átláthatóan jelennek meg.

Az aktivisták, techóriások korábbi alkalmazottai és a jogalkotók már régóta kritizálják a cégeket, amiért semmilyen átláthatóság nincs a platformjaikon, illegális, szélsőséges tartalmakat és álhíreket terjesztenek. A Google-nek régóta problémája van azzal, hogy meggyőzze a hirdetőket: biztonságos környezetben jelenik meg a reklámjuk. Több botrány miatt már többen jelezték, hogy bojkottálni fogják a felületet.

Weed azt mondta, inkább olyan platformokba fognak befektetni, amelyek felelősségteljesen viselkednek, és pozitív hatásuk van a társadalomra.

facebook-715811_1920-1280x520.jpg
 
REMEK! Na ez a cikk kifejezetten JÓ HÍR szerintem!
Kezdjük azzal, nincs is facebook-accountom. Körülnéztem ott, és rájöttem, egy teljesen átláthatatlan katyvasz az egész, de ha kitanulom minden csínját-bínját, akkor se olyan hely amit nekem találtak volna ki, mert engem érdeklő normális tartalom alig van ott. Na most ez hogy haszontalan, még csak a kisebbik probléma mert igen, tele van ÁLHÍREKKEL IS!

A Google ilyen téren még kifejezetten előkelő, jó helyzetben van, de sajnos valóban, megfigyelhető ott is hogy terjed az idiotizmus. A keresője még egész jó, de a youtube már kezd az okádék-szintre esni. Ezt amiatt írom, mert gyakori hogy megnézek valami videót ott, ami ugye nyilván adott témához kapcsolható, tegyük fel a kontinensvándorlásról szól vagy a dinoszauruszokról. Ekkor ugye jobb szélen megjelenik egy lista a képernyőn, további videók ajánlásával amikről Gugli úgy gondolja engem érdekelhet. S miket látok köztük legalább felerészt? ÁLHÍREKET. Úgy értem, IDIOTIZMUST, ami nyilvánvalóan hülyeség, mer NEM IGAZ: például videót arról hogy megtalálták özönvíz előtti óriások csontjait (teljesen hihetőnek LÁTSZIK amúgy a videó, 5 meg 6 méteres emberek csontjait mutogatva, persze trükkfelvétel az egész), meg a laposföld-elmélet agymenéseit bemutató videó persze úgy hogy ez igenis hihető mert így meg úgy szóval nem cáfolatként, meg EVOLÚCIÓELLENES videókat hogy Darwint megcáfolták (a videó szerzője szerint), s mindezt mert ugye Gugli szerint ha engem érdekel a geológia, a Föld alakja akkor itt van a helye a nekem szóló ajánlásban a Laposföld-elméletnek is. Ha engem érdekel az őslénytan, akkor biztos érdekel az evolúció (ez még igaz is) TEHÁT nyilván az evolúcióellenes videók is (holott kurvára nem érdekel, le is pontozom mindig). Sőt láttam olyan videót ami arról szólt hogy felfedezték a tűzokádó sárkány csontjait is.

És mindez még NEM IS LENNE BAJ, ha oda lenne írva a filmbe hogy ez sci-fi, vagy „művészi alkotás reális alap nélkül” vagy „Vallási propagandaműsor”. Akkor mindenki tudná, hova tegye ezeket. Mert oké, én tudom, le van szarva legfeljebb kihagyom őket és kész. Talán-talán még azt is ráfoghatom jóindulatúan hogy oké, író vagyok, biztos tudja ezt rólam még a Google is mostanra (talán az alsógatyám méretével is tisztában van...), hátha kapok e fimekből valami kósza ötletet egy újabb regényhez, oké.

De a GYEREKEK?! Ezek mind csak lerombolják bennük a kritikai érzéket, s elhitetik velük az ostobaságot, beléjük nevelik a természettudomány-ellenességet!

Nekem azzal nincs bajom amúgy ha vannak ott vallásos videók is. DE NE KEVERJÉK ŐKET azokkal, amik tudományos igényűek!

Legjobb lenne ha mindegyiknél meg volna jelölve olyasmi, hogy:
—KÉTSÉGBEVONHATATLAN TÉNY (igen, szerintem az evolúció is ilyen)
—Nagy valószínűséggel igaz tudományos elmélet bemutatása
—Modern hipotézis, tudományosnak mondható egyelőre de nem biztos hogy igaz
—Új kutatási irány, fogalmunk sincs róla igaznak bizonyul-e
—Tudományosnak álcázott, de művészeti alkotás, felesleges komolyan venni tudományos értelemben (mondjuk ide kerülhetnek a sci-fik is, meg az óriások felfedezéséről szóló hírek)
—Tudományosnak még csak nem is álcázott művészeti alkotás
—Vallási propaganda
—ÁLTUDOMÁNY (ide jöhet a magnetizált víz, homeopátia, laposföld-elmélet stb)
—Politikai műsor

Még lehetne sorolni a kategóriákat. És lehetne kérni feliratkozs-szerűen ha valaki nem is akar látni valamilyen témából. Engem például nem érdekel az áltudomány meg a vallási propaganda se.

Mindjárt átláthatóbb volna az egész.
 
Utoljára módosítva:
A Google(Alphabet) és a FB árbevétele együtt 125 milliárd dollár. Az Unilever egy évben 3 milliárd dollárt költ összesen online reklámra.(nyilván ennek is csak egy része megy a két nagyhoz)
Azt hiszem nem ült össze a válságstáb, a két nagynál. Annál inkább összeülhet majd az Unilvernél, amikor kiderül, hogy csökkenő eladásokat eredményezett a hiszti. A világ megváltozott.
 
A Google(Alphabet) és a FB árbevétele együtt 125 milliárd dollár. Az Unilever egy évben 3 milliárd dollárt költ összesen online reklámra.(nyilván ennek is csak egy része megy a két nagyhoz)
Azt hiszem nem ült össze a válságstáb, a két nagynál. Annál inkább összeülhet majd az Unilvernél, amikor kiderül, hogy csökkenő eladásokat eredményezett a hiszti. A világ megváltozott.
Ettől még lehet hogy ez a cég a legnagyobb megrendelője a gúglinak és faßbúknak. És az ilyesmi hogy is mondjam... példát mutathat, jelzésértékű, meg satöbbi. Szóval elindíthat egy folyamatot. A lavinát is beindíthatja egy aprócska kő, ez meg azért ahhoz képest mégse olyan aprócska.

A világ megváltozott? Milyen szempontból? Mert ha nem mondod meg milyen szempontból, akkor ez csak egy semmitmondó általános szószaporítás. Már bocs. Én úgy látom kizárólag technikai téren fejlődtünk, de az messze nem az egyedüli fontosságú. Lélektanilag semmit nem változott az emberiség a csiszolatlan kőkorszak úta, én állítom neked! Ösztöneink ugyanazok maradtak. Beleértve azt az ösztönt is, hogy szeretjük URALNI A FOLYAMATOKAT. Na most ha valaki aki kifizet sok pénzt a reklámért de NEM URALHATJA hogy a reklámja milyen környezetben mutatkozzék meg, teljes joggal kap idegbajt tőle. A te szavaiddal élve elkezdhet hisztizni. Mert mi az hogy ő fizet s erre nem kapja meg azt amit ELVÁR érte! Ez természetes ösztön, ami nem változott.

Figyelj, régen volt nekem linuxos honlapom. Fontolgattam, teszek rá gúglis hirdetést azzal a már elfeledtem a nevét miféle izével (talán adsense?). Nem mintha sok bevételt reméltem volna tőle, de gondoltam hadd legyen...
Aztán rájöttem, jobb nem belevágni, mert szinte semmi beleszólásom abba, miféle hirdetések jelennek meg. Szerettem volna letiltani például a Mikrofosék hirdetéseit, mert mégiscsak utálom, na... Nem lehetett!
Inkább úgy döntöttem akkor hagyom a szarba és nem lesznek reklámok, akkor se ha emiatt elesek az esetleges pici bevételtől.

Lehet hogy azóta már van mód rá hogy letiltsam mittudomén a Mikrofost vagy akármelyiket. Akkor nem volt. Engem ezzel elriasztottak... jó, miattam még nem megy csődbe a gugli... de remélem érted mire célzok: sok kicsi sokra megy! ÉS A SZABÁLYOKAT AZ DIKTÁLJA AKI A PÉNZT ADJA. Tudnék erről mesélni más dolgokat is pro és kontra. Amikor nekem diktáltak mert szegény voltam... Meg mostanában már kezdek néha a szopóroller jobbik oldalára kerülni, mert akad már pénzem, valamennyi, s így megcsináltathatok dolgokat amikre rég vágytam, s látom, hogy hajaj, de sok mindent megengedhetek magamnak mert NÁLAM A PÉNZ, én diktálok... Jó érzés, na!

Na most a gúgli meg a faßbúk VÉGSŐ SORON abból él hogy fizetnek nekik. A megrendelők. Oké hogy ezért ad reklámot ami a megrendelőknek is bevételt hozhat, de VÉGSŐ SORON reklámozni lehet más csatornákon is. Szerintem e két cég jobban rá van utalva a megrendelőikre, mint azok őrájuk. Tehát ők diktálnak!

Persze, nem egyetlen cég. De nem ez lenne az első eset a világban hogy valaki elkezdi, s hamar összefognak... Pláne mert ez valamiképp mégis közös érdekük!

És náluk a pénz...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,090
Üzenet
4,790,475
Tagok
615,188
Legújabb tagunk
RékaMzs
Oldal tetejére