Fegyveresek kerítették hatalmukba Seattle belvárosát

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy 'anarchisták kerítették hatalmukba' a várost.

Seattle belvárosát fegyveresek kerítették hatalmukba pénteken, rendőröktől mentes "autonóm zónát" hirdetve.

A hetek óta tartó tüntetések után

fegyveresek emeltek barikádokat a rendőrség épülete köré, és arra kényszerítették a rendőrséget, hogy kiürítsék a rendőrőrsöt és a elhagyják az épületet.

Csupán néhány rendőrtiszt maradt az épületben.

"Capitol Hill Autonóm Övezet (CHAZ)" írták ki a tüntetők az általuk körülvett területre. A rendőrség épületére sprayjel ráírták: "A nép tulajdona". Több helyen táblákat tettek ki "zsarumentes övezet" és "innen már nem az USA területe" feliratokkal.

hirdetés
Megjelentek a városi tanács afroamerikai tanácsadói testületének (AACAC)képviselői, akik megpróbáltak nyugalomra inteni, de amikor azt mondták az erőszakos tüntetőknek, hogy kisajátították maguknak a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak)mozgalom célkitűzéseit, akkor kifütyülték őket.

"A fekete életek számítanak, de vannak fekete életek a rendőrök között is" - nyilatkozta a helyi rádiónak, a KOMO Newsnak a tanácsadó testület az egyik tagja. Victoria Beach, az AACAC elnöke Jenny Durkam demokrata párti polgármestert okolta a kialakult helyzetért, mondván, hogy "megnyitotta az utcákat a zűrzavar számára".

Jenny Durkam és a rendőrség vezetője, Carmen Best elemzők szerint ellentmondásos üzeneteket fogalmaz meg. A polgármester szerint a békés tüntetés az amerikai alkotmányban garantált jog. Sajtóértekezletén Durkam úgy fogalmazott: "annak követelése, hogy jobbá tegyük a társadalmat és igazi egyenlőséget biztosítsunk a színesbőrű közösségeknek, nem terrorizmus, ez hazafiasság". Carmen Best rendőrfőnöknő azt nyilatkozta pénteken, hogy a "Capitol Hill Autonóm Övezet" veszélyes, és leszögezte, hogy ilyen helyzetben a rendőrség még a környéken sem tud megfelelően válaszolni a sürgős hívásokra.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy "anarchisták kerítették hatalmukba" a várost.

Az elnök még csütörtökön este a Fox televíziónak adott interjújában minősítette "belföldi terroristáknak" az erőszakos, fegyveres tüntetőket és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a város vezetőinek nem sikerül helyreállítaniuk a rendet, a szövetségi kormányzat fog fellépni.

Durkam polgármester sajtóértekezleten utasította vissza a kormányzat esetleges beavatkozását, alkotmányellenesnek és törvényellenesnek nevezve azt. Carmen Best rendőrfőnök ugyanakkor az ABC televízió pénteki műsorában többszöri kérdésre sem volt hajlandó elítélni Donald Trump szavait. "Támogatom az alkotmány első kiegészítését (a szólás-, és gyülekezési szabadságról), de ami most történik, nem erről szól" - fogalmazott a rendőrfőnök az ABC-nek adott interjújában.

seattle-Copy.jpg
 
-
Nekem is szöget ütött a fejembe, hogy miért nem távolítanak el szobrokat Amerikában ha egyszer megvan a végzés?
Utána néztem, megkérdeztem a környezetemet akik onnan származnak.
-
Több oka lehet annak, hogy egy szobor hosszabb ideig a helyén marad, holott a polgárok elhatárolódnak töle.
- Az első valószínű anyagi, szervezési. Ki bontsa le; hova vigyék; most nincs hozzá elég pénz; van fontosabb teendő
- Egy másik dolog Amerika speciális történetéhez tartozik, vegyük először a polgárháborús emlékműveket

5283ed17-9383-4435-983e-b30c325de51e.jpeg

-
- A polgárhabőrű (1861-1865) amiatt robbant ki mert a Déli-Államok vissza akarták hozni a rabszolgatartást
- Ezek a Amerikai Konföderációs Államok négy évet léteztek, a világon senki nem volt hajlandó elfogadni öket
- Itt láthatók az államok akik a rabszolgatartást vissza akarták csinálni, miközben Magyarország az Ausztriával való kiegyezésbe reménykedett

310px-Confederate_States_of_America.svg.png

- Talán említettem, hogy a Mississippi államban egy formális hiba miatt még 2013-ban is érvényes volt a rabszolgatartás
- Ezeknek az államoknak a területén még ma is vagy 1.500 Konföderációs emlékmű áll mert a történetüket eltussolják

- Az emberek többsége ugyan egyetért azzal, hogy ezek a figurák nem lehetnek ma példaképek de a legtöbb fegyveres itt van
- Ha a város elakar takarítani egy ilyen szobrot akkor azt csak az éj leple alatt tudja vagy golyóálló mellénnyel

- Ha erőszakról beszélünk és szobrokról, akkor emlékezzünk a Dél-Karolinai Charleston városában történt tömeggyilkosságra.

Kilenc afro-amerikainak kellett meghalnia Charlestonban egy templomban - kivégezve egy fehér naci által, aki a déli államok zászlajával és más a fehérek felsőbbrendűségét szimbolizálni akaró ékszerekkel díszítette magát. Holott soha semmi kétség nem fért ahhoz, hogy a Déli államok kezdtek egy háborút Észak ellen, mondván a "jogaikat megvédeni", feketéket állatok módjára tartani, láncra verni, kikorbácsolni, ha nem engedelmeskednek.
-
- Amerikának eddig 45 elnöke volt. eböl 23 lett merénylet áldozata, 4-en belehaltak a sérülésükbe, a merénylők mind fehérek voltak.
- Az öt hírhedt maffia-család nem fekete banditákból állt. Volt hogy csak Chicagóban évente 700 embert ölt meg a maffia.
 
Utoljára módosítva:
Kicsit leegyszerűsíted a kérdést bőrszínre . Nincs a szobor döntögetők között fehér?
persze, hogy vannak akik megtagadják a gyökereiket...a lényeg, hogy nem az első eset, hogy el akarják tüntetni ezt a szobrot, és megváltoztatni a történelmet, de eddig sikerült a megvédeni.
Szerinted a mult eltörlése uán mi lesz írva az új történelemkönyvekbe? Eszébe jut valakinek, hogy nahát ez is fehér mint Colombus, vagy Roosevelt ... láttad a #236 -os hozzászólást?
 
Bontani akarják Roosevelt, az USA 26. elnökének a szobrát is, nem számít hány évig volt elnök, mit köszönhetnek neki. Nem érdekel senkit mennyire volt népszerü elnök?


kíváncsian várom a fejleményekt, lássuk a fehérek még képesek megvédeni magukat, vagy már elbuktak.


Ne várjál arra amíg a Politbüro megmondja neked mit kell mondanod, hanem tájékozódjál, használd az eszedet!
-
Követelem, hogy ne csinálj úgy mintha faji háború lenne mert ez izgatás, büntetendő cselekmény. Kapjál már a fejedhez!
 
Bontani akarják Roosevelt, az USA 26. elnökének a szobrát is, nem számít hány évig volt elnök, mit köszönhetnek neki. Nem érdekel senkit mennyire volt népszerü elnök?


kíváncsian várom a fejleményekt, lássuk a fehérek még képesek megvédeni magukat, vagy már elbuktak.



Na ezzel legalább egyet lehet érteni.Amit tett az emberiség ellen, az világrekord
 
Pedofíliával vádolják....gyógyszerfüggő volt...lehetne találni szaftos részleteket.
Ezt akarod mutogatni a tapasztalatlan ifjúságnak köztéri szobrokon???
Kérek újabb ˝példaképeket˝....

Kedves setni

- Elvis Presly-nek nem azért állítottak emlékművet mert állítólag pedofil, vagy mert valószínű gyógyszerfüggő volt.
- A többi szóba került generálisnak, rabszolga kereskedőnek viszont pont azért mert kegyetlen rabszolgatartók voltak.
- ez egy nagy különbség!
 
Utoljára módosítva:
Na ezzel legalább egyet lehet érteni.Amit tett az emberiség ellen, az világrekord
a Mount Rushmore-ban is az övé az egyik kifaragott óriás fej, azt is le kellene cserélni a haladó gondolkodás jegyében ... de kit tegyenek a helyébe, hogy megfeleljen az LMBT közösségnek is, fekete is legyen ...
 
Kedves setni

- Elvis Presly-nek nem azért állítottak emlékművet mert állítólag pedofil, vagy mert valószínű gyógyszerfüggő volt.
- A többi szóba került generálisnak, rabszolga kereskedőnek viszont pont azért mert kegyetlen rabszolgatartók voltak.
- ez egy nagy különbség!
Azért állították mert kegyetlenek voltak??
Kolumbusz meg azért hibás mert felfedezte amerikát.....
Addig teszik ezt míg fel nem robban a puskaporos hordó mert lehet elhallgtani a valóságot és átkozmetikázni arra amit szeretnénk de a máz egyszer csak lemálik és hogy mit vagy kit sodor magával....??
A hadvezéreknek sem azért mert akkora rabszolga tartók voltak hanem azért mert harcoltak a függetlenségükért. Elég megnézni itthon például a Ságvári szobrok és utca nevek megszűntetését. Ki volt ez az ember? Ellenálló terrorista?
Mert a kérdés nehéz hisz egy megszállt országban a megszállók bábjaival folytatott tűzharcban halt meg.
Nos visszatérve elvis-re akiket ledöntenek azoknak is voltak pozitív tetteik és mégis repülnek nincs 100% -os erkölcsű ember.
 
a Mount Rushmore-ban is az övé az egyik kifaragott óriás fej, azt is le kellene cserélni a haladó gondolkodás jegyében ... de kit tegyenek a helyébe, hogy megfeleljen az LMBT közösségnek is, fekete is legyen ...
Szerintem majd ezt ők eldöntik nem kíváncsiak arra hogy mi mit tartunk róluk majd úgy is begyűrűzik ide is ez a hobbí...mert már churchill szobra is festékben úszik. Borzasztóan sok bajt okozott az országunknak........haha
 
Na, csak, hogy szobrozzunk....
Na, ez se tetszett, wááááááááá......
Mellesleg Cervantes öt éven át volt a mai Algéria területén rabszolgaként fogva tartva. Ezt most "csak" megdorgálták, az is igaz!
A tüntetők fasiszta szimbólumokat is festettek a szoborra – mintha a 16. századi spanyol szerző fasiszta lett volna –, és ráírták: bűnöző.
Na jó, Cervantes csak festéket kapott, de egy spanyol misszionárius, Junípero Serra szobrát le is döntötték a tüntetők San Franciscoban. A spanyol ferences szerzetest, aki San Francisco városalapítójának számít, Ferenc pápa 2015-ben szentté avatta.
Ennyit a rettentő nagy felháborodásról, annak ésszerűségéről és szörnyű jogosságáról, mert miféle egy emberek már azok :) :) :)
 

Csatolások

  • cervantes.jpg
    cervantes.jpg
    271.7 KB · Olvasás: 38
Igazis - egy érdekes kivonat ebben a témában. Még viszonylag ésszerű is - ami elég ritka...
""Kutatások sora állítja, hogy az adatok megtisztítása után nem mutatható ki faji előítéletesség a rendőrségi erőszakban. Ettől még súlyos a probléma, és elsősorban a szegényebb feketéket sújtja. A rasszizmussal való vádaskodás azonban nem használ. A kutató szerint ehelyett a fegyvertartás korlátozásával lehetne orvosolni a bajt.""
https://www.metazin.hu/index.php/it...lUvh47tVucMISs0iCpHM_4yrx4qtKtHn7a8voSraZLIHk
 
Azért állították mert kegyetlenek voltak??
Kolumbusz meg azért hibás mert felfedezte amerikát.....
Addig teszik ezt míg fel nem robban a puskaporos hordó mert lehet elhallgtani a valóságot és átkozmetikázni arra amit szeretnénk de a máz egyszer csak lemálik és hogy mit vagy kit sodor magával....??
A hadvezéreknek sem azért mert akkora rabszolga tartók voltak hanem azért mert harcoltak a függetlenségükért. Elég megnézni itthon például a Ságvári szobrok és utca nevek megszűntetését. Ki volt ez az ember? Ellenálló terrorista?
Mert a kérdés nehéz hisz egy megszállt országban a megszállók bábjaival folytatott tűzharcban halt meg.
Nos visszatérve elvis-re akiket ledöntenek azoknak is voltak pozitív tetteik és mégis repülnek nincs 100% -os erkölcsű ember.

Maradjunk már konkrétak, kedves Setni.
Ne tegyed Elvis-t, Kolombusz-t, Ságvári Endrét és a konföderációs generálisokat egy mondatba.
Ha az a véleményed, hogy senkit sem illet meg a szoborba öntés akkor az ellen nem tudok mit mondani.

Magyarországon nemcsak személyeket hanem sírokat és bronz cipőket is leszarnak faji meggondolásokból.

Szobrokról amikről én beszéltem, egy közös konsensus - beleegyezés alapján távolítottak el.
Én erről beszélek akár mit kotyog itt a fajgyűlölő, aki "fehérek és feketék" háborújára szít.
Ilyen állapotok nincsenek, se Amerikában se Európában.

Mondod - "nincs 100% -os erkölcsű ember" kétségtelen
de azért mert valaki szerette a farkaskutyákat és a babfőzeléket nincsenek tömeggyilkosságok kiegyenlítve
 
Utoljára módosítva:
...

Magyarországon nemcsak személyeket hanem sírokat és bronz cipőket is leszarnak faji meggondolásokból.
....
Tudod Ernoe, akkor lehetne téged komolyan venni, ha ugyanilyen vehemenciával hoznál más példát is, nem csak magyart. Mondjuk a Madarasi Hargittán szétvert kopjafákat, vagy a románok által szétvert, lefestett, meggyalázott székely temetőket, vagy a... ááá, mindegy. Ilyesmi nem érdekes, tudom :)
 
Bontani akarják Roosevelt, az USA 26. elnökének a szobrát is, nem számít hány évig volt elnök, mit köszönhetnek neki. Nem érdekel senkit mennyire volt népszerü elnök?


kíváncsian várom a fejleményekt, lássuk a fehérek még képesek megvédeni magukat, vagy már elbuktak.


Te nemcsak butaságokat beszélsz hanem heccelsz is, ellenségeskedést szítva a népek között. Ez büntetendő cselekmény.
-
Nem mindet, hanem csak "egy bizonyos Roosevelt szobrot" fognak eltávolítani a New Yorki Természetrajzi múzeum bejárata elöl, mert Roosevelt ezen megalázó pózban levő őslakókkal van ábrázolva.
-
Ismét hangsúlyozom, a kívánság nem új kelletü, a szobor már régóta vitatott.

"Bill de Blasio, a New York-i polgármester egyetértett azzal, hogy az emlékmű a feketéket és az őslakosokat "alárendeltnek és fajilag alacsonyabbrendűnek" ábrázolja. Ezért a "problémás szobor" eltávolítása "a megfelelő döntés a megfelelő időben"."
 
Utoljára módosítva:
Tudod Ernoe, akkor lehetne téged komolyan venni, ha ugyanilyen vehemenciával hoznál más példát is, nem csak magyart. Mondjuk a Madarasi Hargittán szétvert kopjafákat, vagy a románok által szétvert, lefestett, meggyalázott székely temetőket, vagy a... ááá, mindegy. Ilyesmi nem érdekes, tudom :)

Kedves Medvegy

Nekem nincs problémám embertelenséget elítélni, függetlenül a tettes származására, böre színére, vallásos vagy nemi hovatartozására.
-
Ilyen liberális nézeteket eddig nem sikerült a te hozzászólásaidban felfedezni.
 
Utoljára módosítva:
Szobrokról amikről én beszéltem, egy közös konsensus - beleegyezés alapján távolítottak el.
szó sincs közös konsenzusról, diktatórikus döntésekről van szó, sőt van ahol fegyveresek kelnek a szobrok védelmére és összecsapások vannak. Nem mindenki gondolkodik úgy mint Te, hogy milyen jó ha nincs multja, ha nem tartozik sehova.
Méghogy konszenzus, csak nézzél szét Európában ... mindenütt etnikai szavazás van, mit képzelsz a németországi törökök miért Erdogant tekintik vezetőjüknek, vagy CDU-ban a muszlim csoport a Midu (Muslime in der Union) miért jött létre, vagy szerbiában, romániában a magyarok miért magyar pártokra szavaznak, vagy a katalánok miért csapnak össze a spanyol elnyomókkal, vagy mi az a hollandiai muszlim párt a Denk.
 
Utoljára módosítva:
Nem mindet, hanem csak "egy bizonyos Roosevelt szobrot" fognak eltávolítani a New Yorki Természetrajzi múzeum bejárata elöl, mert Roosevelt ezen megalázó pózban levő őslakókkal van ábrázolva.
szóval akkor Roosevelttel, tulajdonképpen semmi problem...nem számít, hogy az első kongresszusi beszédében azt hangoztatta, hogy a civilizált népeknek katonai eszközökkel is joguk van beavatkozni a barbár és félbarbár népek ügyeibe.

De, az indián (őslakó) ábrázolásával mi a gond?
 
Kedves Medvegy
Nekem nincs problémám embertelenséget elítélni, függetlenül a tettes származására, böre színére, vallásos vagy nemi hovatartozására.
Kedves Ernoe, igazán jó hír, hogy legalább elismered a más tipusú igazságtalanságok meglétét. Én nem is ezt kérdőjeleztem meg - azt azonban igen, hogy számodra áétalában csak az a fontos, ami az aktuális érveket alátámasztja, teljesen önkényesen választasz ki egy-egy témát vagy területet - plusz a qrvannyát a magyaroknak, mert birkák, mind kóóórmánypárti, seggnyaló bamba, ráadásul ókonzervatív, műveletlen, tájékozatlan, beszűkült és rolytos gatyában pásztortáncot jár a sámánokkal.
Természetesen sarkítom - és te sem egészen így gondolod, de ha kívülről látnád szent küldetésedet és a témakör állandó idecitálását, ha van köze bármihez, ha nincs, megértenéd, miről is beszélek. Így legfeljebb, ha sejted, de az viszont nem konform - elnézést. Attól még van.
-
Ilyen liberális nézeteket eddig nem sikerült a te hozzászólásaidban felfedezni.
Hát ebben speciel igazad van - ILYEN extrém valamiket, amit te hirdetsz, nálam nem érdemes keresni.
Már mozdul a kezed a klaviatúrára, de ne tedd. Ettől ugyanis nem vagyok sem fasiszta, sem ókonzervatív, sem rasszista, sem semmiféle számodra a zászlóra felfestett mumus és ellenség-kép, pedig néha nagyon-nagyon igyekszel valamelyik sablonodba begyömöszölni. Nem megy az....
Korábban írtad - te harminc éve ellenzéki pártokkal wááá, megdöntötted a rendszert és azóta rendületlenül harcolsz... Hááát... Mondanám, hogy te sem gondolod komolyan - de te tényleg komolyan ezt hiszed. Mondjuk, ez a te dolgod, de azt a rendszert saját maga alakította át, nem volt ott semmiféle megdöntés.... Csakhogy te már akkor belekapaszkodtál ebbe a tévedésbe és azóta is ennek különféle verzióit folytatod tovább. Nem túl sokat értesz a valódi folyamatokból, nem látod át, mi és hogyan történik a világban. A miértről már inkább ne is beszéljünk. Nem, ne kérdezz vissza, hogy akkor én aztán... én legalább gondolkodom róla, elég széles spektrumban. A két dolog - a te életfelfogásod és az én világszemléletem valóban nem ugyan az, nem is lesz az soha.
Komolyan meglepődnél, ha tudnád, milyen is vagyok és mi áll énmögöttam. Néha egy-egy apróságot felemlítek - arra idpnként felfigyelsz, agyébként elfelejtődik és igyekszel tovább gyömöszölni a számodra kirajzolt sablonkeretbe.
A világ - és az emberek döntő többsége - nem olyan, mint ahogy azt te elképzeled, vagy amire kapacitálni akarod őket. Mindenki megtalálja a maga számára kialakított és elfogadható valóságát. Ha azt próbálnák rád tukmálni - te lennél a leghangosabb tiltakozó ellene. Ezért visszás ez az egész, úgy ahogy van - ráadásul még az elfogadható, értékelhető elemei is elvesznek a Nagy Handabandázások között :)
 
szó sincs közös konsenzusról, diktatórikus döntésekről van szó, sőt van ahol fegyveresek kelnek a szobrok védelmére és összecsapások vannak. Nem mindenki gondolkodik úgy mint Te, hogy milyen jó ha nincs multja, ha nem tartozik sehova.
Méghogy konszenzus, csak nézzél szét Európában ... mindenütt etnikai szavazás van, mit képzelsz a németországi törökök miért Erdogant tekintik vezetőjüknek, vagy CDU-ban a muszlim csoport a Midu (Muslime in der Union) miért jött létre, vagy szerbiában, romániában a magyarok miért magyar pártokra szavaznak, vagy a katalánok miért csapnak össze a spanyol elnyomókkal, vagy mi az a hollandiai muszlim párt a Denk.

Láttam Budapesten, hogy míg egyesek a rasszizmus ellen tüntettek, a tieid a rasszizmus mellett.
- Németországban ebben az évben már három szélsőjobboldali szervezetet tiltottak be, olyanokat akiket te itt szajkózol.
- Ha a Facebook-on lennél már régen megfigyelés alatt állnál és kitörölt volna a Bundes Kriminalamt.
-
"van ahol fegyveresek kelnek a szobrok védelmére és összecsapások vannak" - irod
- Tudjuk, hogy Amerikában mindenkinek lehet fegyvere, ne próbáld a fegyverest hivatalossal összekeverni.
- Miért mesélsz, miért nem nevezel konkrét adatokat, helyet és időt, hogy utána tudjunk nézni?
- Tudjuk, hogy a szobor eltávolítást a város csak éjjel és golyóálló mellényben tudja elvégezni, a "fegyveresek miatt"
-
"Még hogy konszenzus, csak nézzél szét Európában ... mindenütt etnikai szavazás van," - halló? :eek:
Akkor én és a szines börü ismerőseim, barátaim minek alapján megyünk választani?
-
"a németországi törökök miért Erdogant tekintik vezetőjüknek" - ezek azok akik ha magyarok lennének Orbánra szavaznának. :)
Van rengeteg török származású német politikus, a parlamentekben, akikkel meg vagyunk elégedve.
Ezek igen keményen bírálják Erdogant és Orbánt is.
-
Nem veszed észre, hogy ismétled magadat? "CDU-ban a muszlim csoport a Midu" - mondod. Mikor néztél utána utoljára?
2016-ban összejött 30 ember, az 500.000 létszámú CDU párton belül, hogy koordinálják a muszlim hivök igényeit.
Miért van a magyar kormányban külön szekciója a "katolikus keresztény hívőknek"?
-
"szerbiában, romániában a magyarok miért magyar pártokra szavaznak" - nyilván mert van közös érdekük.
Hogy ezek a külföldiek miért és milyen jogon választanak Magyarországon is azt nem értem.
Hogy ki a magyarbarát-külföldi és ki nem magyarbarát-külföldi azt Orbán mondja meg? Nem furcsa?
-
"a katalánok miért csapnak össze a spanyol elnyomókkal" - mert azt képzelik ha kiválnak automatikusan gazdagok lesznek.
Egyébként nem halottam, hogy a Katalánokat üldöznék Spanyolországban!
-
"mi az a hollandiai muszlim párt a Denk" - A "DENK" szó azt jelenti "Gondolkozz"!
Ez egy 3.649 taggal rendelkező kis párt, melynek a célja egy toleráns, szolidáris társadalom. Tudom ez nem a te vágyad.
A mindenki számára nyitott párt választóinak a többsége a 400.000 török és marokkói származás holland és állampolgárból van.
Időközbe a vitatott alapítót leváltották, az izolált pártnak nem sok potenciálja van koalíciós pártként fellépni
-
Azért mondtam el ezeket mert te felsorolod azt amit a Politbüro neked odaadott és azt a látszatot akarod kelteni mondtál valami szörnyűt. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,806,858
Tagok
615,968
Legújabb tagunk
Greta Nagy
Oldal tetejére