Hírek Soha ekkora bajba nem került Orbán – elbukta Magyarország a jogállamisági pert az EU bíróságán

Orbánnak az április 3-ra kitűzött választás kampányának csúcsán kell majd az EU tagországok előtt magyarázkodnia


Elutasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, és a két országot a perköltség megfizetésére kötelezi – így ítélt az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében. A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen.


Előzetesen arra lehetett számítani, hogy az EUB elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet – egyrészt az EUB jogi főtanácsnoka tavaly decemberben mondott előzetes véleményt arról, hogy szerinte a mechanizmusról szóló rendelet megfelel az uniós jognak. Másrészt erre készült Orbán Viktor miniszterelnök is: január végi blogbejegyzésében arról írt, hogy az EUB „politikai döntést” fog hozni, és a „föderális Európa” javára ítél majd a tagállamok akarata helyett.


A luxembourgi bíróság ítéletével egy közel másfél éve húzódó ügy végére került pont:



még 2020 decemberében fogadták el az Európai Unió vezetői azt a hétéves költségvetést és helyreállítási alapot, amelyek pénzeinek felhasználását jogállami kritériumrendszerhez kötötték.

Az úgynevezett kondicionalitási rendelet lehetővé teszi, hogy ha az Európai Bizottság szerint egy tagállam megsérti az uniós jogot, vagy az adott országban sorozatosan, folyamatosan sérülnek a jogállami feltételek, akkor kezdeményezheti egy jogállamisági eljárás megindítását. Az uniós intézmények és több tagállam véleménye szerint erre az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelme miatt volt szükség, az alapvető jogok sérülése ugyanis hatással van az uniós források kezelésére is.


A mechanizmus lényegében lehetőséget ad arra, hogy egy tagállamtól a demokrácia rossz állapota miatt támogatási pénzeket vonjanak el.

A magyar és a lengyel kormány viszont tiltakozott az új szankciórendszer bevezetése ellen.


A lengyel-magyar tandem tavaly márciusban be is nyújtotta a keresetét az EUB felé, amely gyorsított eljárásban hozott ítéletet az ügyben. Előzetesen tíz tagállam (Írország, Hollandia, Németország, Franciaország, Finnország, Svédország, Dánia, Luxemburg, Belgium és Spanyolország) kormánya jelezte azt, hogy szeretnék, ha elutasítanák a két kormány keresetét, és hagyják helyben a jogállamisági mechanizmusról szóló rendeletet. Decemberben pedig a luxembourgi bíróság főtanácsnoka is arra tett javaslatot, hogy a Bíróság utasítsa el a magyar és lengyel kormány keresetét, mert a jogállamisági rendelet összhangban van az uniós joggal.


A főtanácsnok szerint a mechanizmust a megfelelő jogalapon fogadták el, összeegyeztethető az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkével és tiszteletben tartja a jogbiztonság elvét is. A decemberi jogi szakvélemény előre jelezte az érintett magyar és lengyel kormány felé is, hogy várhatóan nem az ő javukra ítél majd a Bíróság – nem véletlen, hogy Orbán Viktor is arról írt a január végi blogbejegyzésében, hogy szerinte az Európai Bíróság „politikai döntést” hoz majd az EU „lopakodó hatáskörbővítése” érdekében.


Egy héttel a választás előtt faggatják majd Orbánt a jogállamról​


Az Európai Parlament tavaly októberben szintén a luxembourgi bírósághoz fordult, és azért perelte be a Bizottságot, mert nem alkalmazták egyből 2021. január 1. után a rendeletet – holott szerintük erre az EB-nek meglenne minden jogalapja.


Az első informális lépéseket egyébként már meg is tette az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmus elindítása felé: tavaly novemberben levelet küldtek a magyar és a lengyel kormánynak, amiben az uniós testület Budapestnek a korrupcióval kapcsolatban tett fel kérdéseket, míg Varsót a bírói függetlenségről és az uniós jog tiszteletben tartásáról faggatta.


A Bizottság célja ezzel az volt, hogy megmutassák a magyar kormánynak, milyen konkrét ügyekben és témakörökben vetődhet fel itthon a rendszerszintű korrupció gyanúja, hol sérülhet az igazságszolgáltatás függetlensége, és úgy általában hol nem védik meg kellően az uniós forrásokat Magyarországon. Azaz hogy tulajdonképpen miért is indulhatna meg esetleg a jogállamisági mechanizmus a magyar kormány ellen. A levélre válaszolt is a magyar kormány január végén – ebből kiderült, hogy


a kormány szerint az Európai Bizottság jogszerűtlenül érdeklődik a magyarországi ügyek iránt, hiszen még nem is döntött az EU Bírósága a jogállamisági mechanizmus jogszerűségéről.

A mechanizmus ügye mellett ráadásul egy másik jogállamiságot érintő uniós procedúra, a 7-es cikk szerinti eljárás is folytatódik majd tavasszal: Lengyelország vezetőit februárban, Magyarországot márciusban hallgatják meg az uniós tagországok miniszteri tanácsában – és mivel a márciusi EU-csúcsotmárcius 24–25-én tartják, Orbán Viktornak éppen a hazai választási kampány csúcsán kell magyarázkodnia az uniós tagországok felé arról, miért van minden rendben a magyar jogállammal.

Jabronka Richárd

1645009598553.png
 
Persze, hogy nő a gazdaság, hiszen dől(t) a lé az unióból - már ez is múlt időben - csak nem mindegy, hogy ezt egy-két oligarcha fölözi le, vagy hagynának másnak is labdába rúgni... arról nem beszélve, hogy a növekedést jelentősen befolyásolja a brutális túlárazás, mert mennyivel jobban mutat a mérlegben, ha egy stadion bekerülési értéke nem 1 milliárd, hanem 3....ha csak 1 milliárd lenne, akkor a másik 2-t is el kellene sebtiben költeni, de annyi stadiont nem tudnak egyszerre építeni.... az unió pénzén könnyű verni a mellüket....
azok kérlek nem stadionok, hanem tömeges egéségügyi virushelyzet esetén oltópontok. Bár olcsóbb és modernebb bérlakásokra igazán beáldozhattak volna 1-2 közülük. Vagy ott a Puskás aréna, ami iszonyt pénz volt és pont az egyetlen valóban érdekes dolog maradt ki végül a futókör a felső részén. Azt legalább használhatta volna az egyszerű nép is.
 
azok kérlek nem stadionok, hanem tömeges egéségügyi virushelyzet esetén oltópontok. Bár olcsóbb és modernebb bérlakásokra igazán beáldozhattak volna 1-2 közülük. Vagy ott a Puskás aréna, ami iszonyt pénz volt és pont az egyetlen valóban érdekes dolog maradt ki végül a futókör a felső részén. Azt legalább használhatta volna az egyszerű nép is.
Ne álmodj, itt semmit nem használhat az egyszerű nép is.... oltópont meg minek, világelsők vagyunk a vírus elleni védekezésben :rohog: :rohog: :rohog:
 
eleg regi evjarat vagy hogy ekkora cimeres okorseget NE IRJ
az maaaa too late
a magyar NEM partot valaszt hanem szemelyt
ezt eljatszottatok a rendszervaltas elso valasztasanal #50
most ujra ??
kene mar tanulni a sajat hulyesegeitekbol
Pedig ez a verzió borítékolható. Mézesmadzagra szavazol, és akkor is kuss a neved, ha a választás után szarosmadzagot kapsz.
 
A lepukkadt magyar vidéki kórházban kb. 15 perc várakozás után olyan vakcinát kaphattam, amilyet csak akartam, előzetes regisztráció nélkül.
A német puccos-flancos oltóponton még időpontot sem lehetett foglalni FÉL ÉVEN belül, a választék pedig azóta is egyetlen oltóanyagra korlátozódik, tetszik, nem tetszik, nincs más!
Ugyanolyan iróniának szántam, mint redredignton, legalábbis remélem, hogy ő annak szánta, hogy stadionból legyen oltópont.... egyébként én detto, 3 oltásra összesen 3 óránál többet nem pazaroltam. De ha a németek ilyen bénák, hogy lehet, hogy a lakosságarányos elhalálozásban fényévekre vannak tőlünk? Valamit még is tudnak...
 
Ugyanolyan iróniának szántam, mint redredignton, legalábbis remélem, hogy ő annak szánta, hogy stadionból legyen oltópont.... egyébként én detto, 3 oltásra összesen 3 óránál többet nem pazaroltam. De ha a németek ilyen bénák, hogy lehet, hogy a lakosságarányos elhalálozásban fényévekre vannak tőlünk? Valamit még is tudnak...
A titok az, hogy a magyar társadalom egéségügyileg elég roszul áll. Nem csak az egéségügy, hanem a mentalitás terén is. Nem akkor megyünk el az orvoshoz, amikor még 1-2 nap alatt rendbe lehet tenni a dolgokat, hanem akkor amikor már több hetes, avagy hónapos kezelés kell. Nem mindegy, hogy vitamint ir ffel a doki, vagy protézist kell beültetni. Rengetegen nem mennek el az éves kontrolokra, pár éve még szinte csodabogáként néztek rám, mikor Én saját magamtól jelentkeztem rá. Rengetegen hallnak meg az egéségtelen étkezés és kevés mozgás kombinációja miatt, sok nyugdijas megszenvedte azt, hogy a 80-as években kvázi dupla műszakban melózott a fusizás? miatt, stb. Igy jobban tarol a virus. Ezen nem évek hanem évtizedek alatt lehet változtatni. :( Persze ezt nem mondhatja egyetlen aktiv politikus sem, max MZP :) De talán Vona beszélt róla az ATV öt cimű músorában.
 
Utoljára módosítva:
De ha a németek ilyen bénák, hogy lehet, hogy a lakosságarányos elhalálozásban fényévekre vannak tőlünk? Valamit még is tudnak...
Attól függ, milyen statisztikát néztél? Mert a halálozások száma az elmúlt évben nagyságrendekkel nagyobb volt (és ezzel a számmal ugye nem lehet trükközni), mint a covid előtti időkben, és nem csak annyival, amennyit a coviddal összefüggésben a statisztikák hoztak. Akkor, a többlet elhalálozás mégis miből adódhatott, ha a járványhoz nem volt köze?
 
A titok az, hogy a magyar társadalom egéségügyileg elég roszul áll. Nem csak az egéségügy, hanem a mentalitás terén is. Nem akkor megyünk el az orvoshoz, amikor még 1-2 nap alatt rendbe lehet tenni a dolgokat, hanem akkor amikor már több hetes, avgy hónapos kezelés kell. Rengetegen nem mennek el az éves kontrolokra, pár éve még szinte csodabogáként néztek rám, mikor Én saját magamtól jelentkeztem rá. Rengetegen hallnak meg az egéségtelen étkezés és kevés mozgás kombinációja miatt, sok nyugdijas megszenvedte azt, hogy a 80-as években kvázi dupla műszakban melózott a fusizás? miatt, stb. Igy jobban tarol a virus. Ezen nem évek hanem évtizedek alatt lehet változtatni. :( Persze ezt nem mondhatja egyetlen aktiv politikus sem, max MZP :)
A magyar majd' minden halálozási statisztikában dobogós, vagy nem sokkal csúszik le róla.
Miért éppen a covid lenne az egyetlen kivétel?
Az meg rendszeresen kihagyjátok a számításból, hogy napjainban éppen az a 80-90 év közötti korosztály, akik a rendszerváltást megelőző, majd azt követő pár évben tömegesen mentek rokkantsági nyugdíjba, olyan "remek" egészségi állapotnak örvendtek már 30 évvel ezelőtt is. Nem olyan nagy csoda, ha 80-90 évesen, több évtizednyi betegeskedés után elviszi őket egy járvány.
 
Utoljára módosítva:
A titok az, hogy a magyar társadalom egéségügyileg elég roszul áll. Nem csak az egéségügy, hanem a mentalitás terén is. Nem akkor megyünk el az orvoshoz, amikor még 1-2 nap alatt rendbe lehet tenni a dolgokat, hanem akkor amikor már több hetes, avgy hónapos kezelés kell. Rengetegen nem mennek el az éves kontrolokra, pár éve még szinte csodabogáként néztek rám, mikor Én saját magamtól jelentkeztem rá. Rengetegen hallnak meg az egéségtelen étkezés és kevés mozgás kombinációja miatt, sok nyugdijas megszenvedte azt, hogy a 80-as években kvázi dupla műszakban melózott a fusizás? miatt, stb. Igy jobban tarol a virus. Ezen nem vek hanem évtizedek alatt lehet változtatni. :(
A titok az, hogy rengetegen mennének szűrővizsgálatra, ha meg lenne a lehetősége... de ahol szinte minden vizsgálathoz beutaló kell, ahol hónapokat kell várni egy MRI vagy CT vizsgálatra, ott mit vársz, hogy majd kézrátétellel megállapítják, hogy mi a bajod? Ne hogy már az embereket okold a lepusztított egészségügy miatt... arról nem beszélve, hogy a covid miatti elhalálozásnak kevés köze van ahhoz, hogy Mari néninek köszvényes a térde.
 
Húsvét jön. :p
Amugy meg ez nem gunyolódás. Szerintem. Csak egyedi nézőpontú humor. Sajnálom, hogy nem veszed a lapot, de ez van. Kinek a pap, kinek az apáca.
Pedig már vártam, hogy idecitálod az egész ellenzéket.... mert orbán képtelen leállni a lopásról és emiatt bünti van.... legalábbis a nyitó cikk erről szól.... és de... gúnyolódás volt.... mert csak azok húznak párhuzamot a vírushelyzet és a bicigli út között, akik azt élvezik, ha Karácsonyozhatnak, vagy Gyurcsányozhatnak egy jót, csak úgy bele a vakvilágba.... ha már módosítgatunk a kommenten ;)
 
Utoljára módosítva:
Attól függ, milyen statisztikát néztél? Mert a halálozások száma az elmúlt évben nagyságrendekkel nagyobb volt (és ezzel a számmal ugye nem lehet trükközni), mint a covid előtti időkben, és nem csak annyival, amennyit a coviddal összefüggésben a statisztikák hoztak. Akkor, a többlet elhalálozás mégis miből adódhatott, ha a járványhoz nem volt köze?

Ezt most Magyarországra érted? Mert akkor egyszerű, az elmaradt egyéb kezelések miatt... a szomszédom 47 évesen meghalt, mert a körzeti orvos bszott kijönni hozzá, és bszott mentőt hívni, a mentősök meg bsztak kórházba vinni, pedig nem volt covidos....autoimmun betegségben szenvedett, mezei tüdőgyulladást kapott, későn került kórházba.... és ez csak egy eset a több ezer közül...
 
Ezt most Magyarországra érted? Mert akkor egyszerű, az elmaradt egyéb kezelések miatt... a szomszédom 47 évesen meghalt, mert a körzeti orvos bszott kijönni hozzá, és bszott mentőt hívni, a mentősök meg bsztak kórházba vinni, pedig nem volt covidos....autoimmun betegségben szenvedett, mezei tüdőgyulladást kapott, későn került kórházba.... és ez csak egy eset a több ezer közül...
Nem, Németországra értem, a helyzet itt is hasonló. Kihívjuk a mentőt, be is viszi a beteget a sürgősségire, ahol megállapítják róla hogy nem sürgősségi ellátást igényel, és azzal a lendülettel ahogy bevitték, már viszik is haza.
Nem egyszer és nem kétszer fordult elő, hogy az esti órákban beszállított beteget még aznap, az éjszaka közepén vitte a mentő haza!
 
Hogy mást ne említsek, középiskolás gyerekem lévén, a párom és én is mindketten visszakaptuk a befizetett adót. Ehhez "járt" orbántól fejenként 2 ( azaz összesen 4) propaganda levél, amiben az első mondatban örömmel tájékoztatnak, hogy visszakapjuk a befizetett adónkat, majd a levél többi részében egy oldalon keresztül szapulta a Gyurcsány kormányt...mindezt közpénzen, mivel az adóhivatal borítékjában érkezett, aminek a postaköltségét mi adófizetők viseljük... vagyis pofátlanul felhasználja az állami hivatalokat kampány célokra...mellé lőtt, mert ezért még úgy se fogok rá szavazni :rolleyes2:
Én értelek .De a pénzt azt vissza utaltad?!?! Vagy felélted , felhasználtad? Csak kérdem mert csak a két bites fidesznyikok örülnek ennek a lopott piiiiiiiiiznek
 
Most hogy jön ide az alkohol fogyasztás? És mitől lenne ez őrült törvény? 21 év alatt nem lehet alkoholt fogyasztani, és? Hozták ezt a törvényt azért, mert sok volt az ittas baleset... nagyon helyes.... de nem etették azzal a választókat, hogy LMBTQ aktivisták piát akartak csempészni az óvodákba
Ezt írod :
“Hozták ezt a törvényt azért, mert sok volt az ittas baleset...”
Most ezt te honnan veszed ? Csak gondolod vagy tudod ? Te itt élsz kint az USA-ban ? Csak érdeklődők .
 

Az meg se fordul a fejedbe hogy
O a fonok szerinted de olyan szereny pali, hogy hatterbe huzodik....”. ez tetszett a legjobban . Hát ez király volt
Sajnalom,hogy a humor nem jott at. POnt ezert nem valoszinu hogy ha o a fonok akkor szerenyseg miatt atengedni MZP a fonok szerepet.
Neked átlátszó, sokaknak meg tükör. Nagy tételben fogadnék rá, hogy ez is le volt kutatva fókuszcsoportokban és hasonló. Amugy meg valóban nőtt a gazdaság, nem csak Orbán mondja, hanem a nemzetközi hitelminősitők és stb. Ami itt szúrja sokak oldalát, hogy az áfa csökentése helyett, csak egyes meg kettes csoportokat támogatott meg a kormány.
Duborog a gazdasag csak tudnam mitol szaguld vele az inflacio is.
Annyira szaguld a rezsicsokkentes , hogy mar eljott a Kanaan, olcsobban kaphato a benzin mint amenyiert beszerzik a benzin kutak.
Ne álmodj, itt semmit nem használhat az egyszerű nép is.... oltópont meg minek, világelsők vagyunk a vírus elleni védekezésben :rohog: :rohog: :rohog:
Csak a beteg halt meg a jo virus kezelestol.
 
Legyen igazad, maradjon mzp!
És ha tényleg igazad van, a baloldalnak a következő négy évben rengeteg dolga lesz. Bármilyen nehéz is, találni kéne néhány antimzp, szavahihető embert a soraikból, úgymond "felépíteni" őket, megszabadulni a koloncoktól, elszakadni az eu és a nyugat szóval kell az a négy év.
Elemezzük(véleményezzük) mit írtál
Igen rengeteg dolga lesz.De nem a baloldalnak, hanem a (jelenlegi nem-keresztény nem-konzervatív) pártól alternatívat mutató ellenzéki oldalnak kik legalább annyian vannak mint a (nem-keresztény nem-konzervatív) de Orbáni oldal.
Igen rengeteg dolga lesz.
íde MZP helyett valóban mást kell megválasztani.
A szavahihetőséget Orbánnál se vártad el.
(Politikus eleve nem szavahihető)
Az hogy kit választ meg az OGy miniszterelnöknek
Szerintem máris van egy esélyes: A Dobrev Klára
és ez még akár a választások előtt is megtörténhet.
De a biztonság kedvéért inkább utána történjen meg.
Nem kell a Fidesz kommunikácós-háborúja a karaktergyilkosság és lejáratási özön.
Addig csak foglalkozzanak (foglalkozzatok) MZP-vel.
Még a visszalépési játék is lezajlhat.
Mikor pl. Karácsony hagyta előremenni kiszállásával MZP-t
Már az meglepő hogyy Dobrev 2.Lett.
Ha MZP-kiáll automatikusan Klára lesz a jelölt
De ez még csak a kirakati rész a közéletnek szóló.
Ha ezt előtte nem csinálják meg akkor az országgyűlés fogja megcsinálni A Klára miniszterelnöki jelölését
Teljesen logikus
......................
Nézzük mit írsz még:"megszabadulni a koloncoktól, elszakadni az eu és a nyugat tomporától..."
Bizonyos koloncoktól meg kell szabadulni.De ezek behabzsolt állami intézmények élére hosszú periódusra beékített emberek.
Elszakadni az EU-tól
Na öcsi ez nem lesz.
Ne is reménykedj
Népszavazással akarta az ország mindenki örölt végre nyugathoz tartozunk és Putyinék fajtájától távol
Tudod a tavaris konyec része
Az euro bevezetése is évek óta áhított pénzügyi dolog.
a sajátságos és te általad pejoratívan használt: "a nyugat tomporától.."Ezt ha úgy fordítod becsületes nyelvünkre
A túlzott Nyugati függőséget lazítani, hát Ott lehet próbálkozni.
De most is naiv vagy: bárki szabdságharcot folytathat a világgal szemben
Ez csak retorika.
Orbáni valóság az Ők is függenek erősen
A megoldás az: olyan erőssé válni gazdaságilag.
Mint Francia vagy Németország.
Ez legyen a cél akkor az erősebb diktál.
A gazdasági hatalom adja a politikai hatalmat.
Minden más mese,
Orbánnak nem jött be a gazdasági erővé tenni Magyarországot.
De politikai erővé se sikerült.
Épp csak el próbálta hitetni veletek azok lettünk.
Jól kezdte mert a Visegrádi országok a V4-k jól indult
De ott is háttérbe szorult Orbán.
.....................
Azt ugye nem gondolod a XXI.században.
Gazdasági együttműködés és szövetséghez nem tartozás.
létezhet?
A XX. században se letetézhetett
Albánia próbálta meg
Gazdasági kereskedelmi és egyéb önállóság nincs
Sőt politikai se volt. Csak részleges képzelhető el.
Ezek realitások és ezt Orbán is tudja.
Ezért próbál nyugat és kelet, távolkelet között lavírozni
De mint látható belegabalyodott a lefizetettségen át az ismételt csatlósságba.
Az államadóssági csatlósság
Most Kína és Putyin fenyget
Te szavaiddal élve: "tomporától..."
Más nem volt az üzenetedben.
 
A titok az, hogy rengetegen mennének szűrővizsgálatra, ha meg lenne a lehetősége... de ahol szinte minden vizsgálathoz beutaló kell, ahol hónapokat kell várni egy MRI vagy CT vizsgálatra, ott mit vársz, hogy majd kézrátétellel megállapítják, hogy mi a bajod? Ne hogy már az embereket okold a lepusztított egészségügy miatt... arról nem beszélve, hogy a covid miatti elhalálozásnak kevés köze van ahhoz, hogy Mari néninek köszvényes a térde.
Megint a régi tévképzet, hogy mindent egy csapásra meg lehet oldani. Ha kapsz még 2 telefont, akkor három emberrel tudsz beszélni egyszerre? Nem a gépek számában van a gond, hanem az azt működtető szakemberekében. Mer nem 1 ember munkája kell a CThez és az eredmény kiértékelééhez. A dokik egy része meg 2005 után jobb állást kapva lelépett nyugatra. Nemrég volt egy, ha jól emlékszem, Dán egyetem és a SOTE közti megállapodásról egy riport, amiben kitértek arra, hogy 2005 után egy ritkább szakterületen dolgozó magyar orvosok fele elment dániába, mert olyan fizetéssel hívták őket, hogy csak na, az adott szakterületen magyarországon csak a 40+ osok meg a fiatalok maradtak akik a szakvizsgára készülődtek. EGy ilyen, kvázi lenyulást nem lehet pár géppel pótolni. Ezt nem egy , sőt nem is egy évtized pótolni. Főleg, hogy a bérek még mindig messze vannak a nyugati átlagtól az orvosi területeken. Persze ennek az elszivós modelnek is megvan az előnye, hisz egyserűbb egy kész szakértőt jól megfizetni, mint hatalmas oktatási bázist fentartani, ami majd talán kitermel egyet. Magyarország a határon túlról sziv el orvosokat. Ha esetleg SzabolcsSZB megyében vagy Debrecenben jársz, szinte mindenhol akad jó pár orvos és sokkal több nővér, aki határon túli magyar.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,478
Tagok
615,840
Legújabb tagunk
RichardVog
Oldal tetejére