Színészóriások, akikre nem nagyon emlékszünk már.

Piti Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Karl Malden (Chicago, Illinois, 1912. március 22.Brentwood, Los Angeles, Kalifornia, 2009. július 1.) Oscar-díjas amerikai színész.
Mladen Djordje Sekulovic néven, szerb és cseh bevándorlók gyermekeként született az USA-ban. Korábban acélgyári munkásként dolgozott és a Broadway fénykorában váltott a színészetre. 1934-ben kapott ösztöndíjat és színésztanonc lett. A színházban ismerte meg Elia Kazant, és A vágy villamosa mellett több Arthur Miller-darabban is játszott.

Malden előbb Broadway-darabokban játszott nagy sikerrel, majd 1951-ben jött a Tennessee Williams műve alapján készült A vágy villamosa című film, amelyben Marlon Brando oldalán játszott. Alakítását egy év múlva a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták.

A színész ezután több filmszerepet kapott, de a világraszóló ismertséget az 1970-es években forgatott San Francisco utcáin című televíziós sorozat (1972-1977) hozta meg számára. Filmbéli partnere, Michael Douglas később élete legfontosabb mentorának nevezte Maldent.

1938-ban vette el színésztársát, Mona Grahamet, akitől 2 lányuk született.

2009. július 1-jén az egyik utolsó, Hollywood fénykorának legendája távozott az élők sorából 97 évesen.

Sírja a Westwood Village Memorial Park temetőjében található, Los Angelesben. 1658571720610.png
 

Piti Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Színészóriás??
Szerintem igen.Nem csak nemzetközi szinten vannak "színészóriások". Magyarországon sokan annak tartják,hiába CSAK mellékszerepeket kapott.Sajnos ma már csak a halálának körülményei adtak neki országos ismertséget.Amikor már szerepekre nem nagyon kellett simán magára hagyták,mint sok más nemzetközi színészt is!
 
Utoljára módosítva:

Piti Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag

Piti Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Donald Henry Pleasence (Worksop, Nottinghamshire, Anglia, 1919. október 5.Saint-Paul-de-Vence, Alpes-Maritimes, Franciaország, 1995. február 2.) angol színész. 1978-ban John Carpenter felajánlott számára egy szerepet készülő Halloween – A rémület éjszakája című filmjéhez. Noha eleinte nem akarta vállalni, végül a rendező filmjeit kedvelő lánya rábeszélésére beadta a derekát. Az eredetileg igen kis költségvetésű, napi horrornak szánt film hatalmas siker lett. Donald Pleasance viszont többé nem tudta magáról lerázni az okkult, kissé zavart hős képét. Meglepetésre a Halloween után többé nem volt képes komoly filmszerepeket kapni, a nyolcvanas évek során olcsó, „B” kategóriás horrorokban, okkult filmekben játszott leginkább. Noha úgy tett, mintha jól érezné magát ezekben a szerepekben, John Carpenternek elárulta csalódottságát. A Halloween-sorozat mindegyikében ő játszotta a gonoszt üldöző Dr. Loomis szerepét. 1658574959824.png
 

Piti Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Giulietta Masina (San Giorgio di Piano, 1921. február 22.Róma, 1994. március 23.) olasz filmszínésznő. Federico Fellini rendező felesége. 1957-ben eljátszotta a férje által rendezett Cabiria éjszakái címszerepét: a temperamentumos, tragikomikus utcalány volt a művésznő legkedvesebb szerepe, elmondása szerint vele tudott legjobban azonosulni. A film átütő sikert arat, Giulietta megkapja a Cannes-i fesztivál nagydíját mint legjobb színésznő, BAFTA-díjra jelölik - a film pedig Oscar-díjat kapott. Federico Fellini 1993. október 30-án hunyt el agyvérzésben. Masina négy és fél hónap múlva követte, noha az orvosok szerint még pár évig élhetett volna betegségével. Férje nélkül azonban értelmetlennek érezte az életét, szó szerint utána halt 1994. március 23-án. Együtt nyugszanak Rimini temetőjében egy vitorla alakú emlékmű alatt, korán elhunyt kisfiukkal egyetemben. 1658579432804.png Igaz,nem volt igazi színészóriás,de a mai embertelen elidegenedett világban akit egy kicsit is érdekel a valódi élet,a szenvedés,küzdeni akarás......érdemes megnézni!
 

Piti Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Kitano Takesi (北野 武, nyugaton Takeshi Kitano) (Tokió, 1947. január 18.) japán humorista, filmszínész, -rendező, -producer, író, forgatókönyvíró és tévés személyiség.

Munkáscsaládból származik, a szórakoztatóiparba a műszaki egyetemet félbehagyva került. Stand-up comedyk előadójaként vált ismertté az 1970-es években. Filmszínészként ma is ekkor felvett művésznevét, a Bíto Takesit (ビートたけし) használja. Televíziós és filmszerepeket igazán az 1980-a 1658580436376.png s évektől kapott. Idővel igen népszerűvé vált, 1988-ban megalapította az Office Kitano nevű filmprodukciós vállalkozását. Hogy a japán közönséggel minél inkább feledtesse a komikusi énjét és komoly színészként is megvethesse a lábát, sok szerepét övezi véres erőszak és filmjeiben gyakran játszott gengsztereket is.
 

sukiaki

Állandó Tag
Állandó Tag
Giulietta Masina (San Giorgio di Piano, 1921. február 22.Róma, 1994. március 23.) olasz filmszínésznő. Federico Fellini rendező felesége. 1957-ben eljátszotta a férje által rendezett Cabiria éjszakái címszerepét: a temperamentumos, tragikomikus utcalány volt a művésznő legkedvesebb szerepe, elmondása szerint vele tudott legjobban azonosulni. A film átütő sikert arat, Giulietta megkapja a Cannes-i fesztivál nagydíját mint legjobb színésznő, BAFTA-díjra jelölik - a film pedig Oscar-díjat kapott. Federico Fellini 1993. október 30-án hunyt el agyvérzésben. Masina négy és fél hónap múlva követte, noha az orvosok szerint még pár évig élhetett volna betegségével. Férje nélkül azonban értelmetlennek érezte az életét, szó szerint utána halt 1994. március 23-án. Együtt nyugszanak Rimini temetőjében egy vitorla alakú emlékmű alatt, korán elhunyt kisfiukkal egyetemben. Csatolás megtekintése 1871130Igaz,nem volt igazi színészóriás,de a mai embertelen elidegenedett világban akit egy kicsit is érdekel a valódi élet,a szenvedés,küzdeni akarás......érdemes megnézni!
Szerintem az volt. Az Országútonban legalábbis. Persze, ez szubjektív véleményem.
 

sukiaki

Állandó Tag
Állandó Tag
Színészóriás??
Jó, ez túlzás, de jó karakterszínész volt. És itt vannak olyanok is, akiket talán nem lehet színészóriásnak nevezni, de jó színészek voltak. Tini koromban gyűjtöttem a színészképeket, ezért elég sokat ismerek, de akadt olyan, akinek még a nevét sem hallottam. Az is igaz, hogy nálunk nem mutattak be minden filmet...
 

sukiaki

Állandó Tag
Állandó Tag
Omar Sharif (arabul: عمر الشريف'), születési nevén Michel Demitri Chalhoub (Alexandria, 1932. április 10.Kairó, 2015. július 10.) kétszeres Golden Globe-díjas egyiptomi filmszínész. Az 1950-es évek első felében kezdett el filmezni hazájában, ahol igen hamar népszerűvé vált. Az Arábiai Lawrence (1962) című monumentális angol filmeposzban játszott mellékszerepe tette világhírűvé.Csatolás megtekintése 1871118
Szebb fotót kérek, ha lehet! Olyan csinos volt a Funny Girlben és a Zsivágóban!
Itt nem az.:(
 
Oldal tetejére