Ha emlékszel ezekre, akkor már "öreg" vagy...

Neuhauser

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ha emlékszel ezekre, akkor már öreg vagy"

- Öveges professzor
- Kabos Gyula
- Latabár Kálmán
- Curia utca
- Guggerhegy
- Fiat 508 Balilla Spider
- Hispano Suiza
- BESZKÁRT
- Éjjel az omnibusz tetején...
- Grand Hotel Ótátrafüreden

Millió téma lenne. Miért kell éppen a "sötét magyar újkort" (1949 - 1989) felhánytorgatni???
 
Ú

útkereső

Vendég
Én meg '49 előttire...Kicsit furcsállnám, ha egy '89 utáni téma kapcsán "öregnek" kellene magamat éreznem...;)
'49 előtti dolgokban nem tudok nyilatkozni.
'89 után meg már nem tudok jót mondani.
Most, mond, pont a kettő közé születtem, ha tehetném mégegyszer oda és ide .... :)
.
 

Neuhauser

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért? Én is 66-ban születtem... Ettől még inkább vonzódom a 49 előtti időkhöz... Például szeretnék a 30-as évek elején élni. Persze az 1938 utáni időket nem szeretném megélni...;)
 

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudjátok azért szép volt a mi ifjuságunk,nyilván azért mert fiatalok voltunk ,hittünk a jövőben,örültünk a mának,nem voltak ezek az égbe kiáltó különbségek emberés ember között!Ami bosszantó ,mindent megtesznek érte hogy még ezt is elvegyék tőlünk,de miért?Sajnos a szabadság átcsapott szabadosságba,a legalapvetőbb erkölcsi normák is veszélybe kerültek,most tényleg csak a pénz az ur!Nem szeretnék most fiatal lenni!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Pénzoligarchiák uralma, panamák, átverés, nincs az emberségnek értéke. A munkának szintúgy. Csak a vagyonnak, a harácsnak, sok milliomos, milliárdos agyilag és emberileg ,,zokni". Nem a tehetség számít, hanem a kapcsolatok, az összeköttetés. Kutya idők járnak most, ebekre sem kívánnánk!
 
Ú

útkereső

Vendég
Tudjátok azért szép volt a mi ifjuságunk,nyilván azért mert fiatalok voltunk ,hittünk a jövőben,örültünk a mának,nem voltak ezek az égbe kiáltó különbségek emberés ember között!Ami bosszantó ,mindent megtesznek érte hogy még ezt is elvegyék tőlünk,de miért?Sajnos a szabadság átcsapott szabadosságba,a legalapvetőbb erkölcsi normák is veszélybe kerültek,most tényleg csak a pénz az ur!Nem szeretnék most fiatal lenni!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
<TABLE class=tborder style="BORDER-TOP-WIDTH: 0px" cellSpacing=1 cellPadding=6 width="100%" align=center border=0><TBODY><TR title="700274 üzenet" vAlign=top><TD class=alt1 align=middle width=125>alberth</TD><TD class=alt2>Pénzoligarchiák uralma, panamák, átverés, nincs az emberségnek értéke. A munkának szintúgy. Csak a vagyonnak, a harácsnak, sok milliomos, milliárdos agyilag és emberileg ,,zokni". Nem a tehetség számít, hanem a kapcsolatok, az összeköttetés. Kutya idők járnak most, ebekre sem kívánnánk! </TD></TR></TBODY></TABLE>
Jól fogalmaztátok meg, ez van. Nem érdekelne engem már nagyon, de a gyermekeim, unokám, jó lenne ha Ők is jól éreznék maguk e földön. :)
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Na nehogy már visszasírjátok itten az átkost! :mad:
Szia Neuhauser! :) Itten mi az ifjúságunkra emlékeznénk és nem politizálnánk. Ugye nem gondolod, hogy a fiatalságom nem emlegethető nosztalgiával, mert egy olyan politikai rendszerre esett, amelyet átkosnak nevezünk? Azért, mert a kötelezően önkéntes felvonuláson jól éreztem magam, még nem sírom vissza az orosz megszállást! Ugye elhiszed? :-D
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Emlékszem az öszödi beszédre... hát... volt már szebb szónoklat is...
Engem nem a beszéd rázott meg elsősorban. Bár a hatalom gyönyörűségeit ecsetelő érzelmesbe hajló rész eléggé .... hogy ne minősítsem már no... Bárkivel elszaladhat a ló. Azt találtam nagyon megrázónak, hogy ott ült választott képviselőim többsége, a parlamenti többség, a mi képviselőink és egy nem állt fel, hogy tiltakozzon. Röhigcséletek, tapsoltak. Egy emberrel bármi történhet, de a parlamenti többséggel...?
Lehet, hogy kikapok a vezetőségtől...
 

mylady52

Kitiltott (BANned)
Tudjátok azért szép volt a mi ifjuságunk,nyilván azért mert fiatalok voltunk ,hittünk a jövőben,örültünk a mának,nem voltak ezek az égbe kiáltó különbségek emberés ember között!Ami bosszantó ,mindent megtesznek érte hogy még ezt is elvegyék tőlünk,de miért?Sajnos a szabadság átcsapott szabadosságba,a legalapvetőbb erkölcsi normák is veszélybe kerültek,most tényleg csak a pénz az ur!
Nem szeretnék most fiatal lenni!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Egyetértek, minden gondolatoddal!<O:p</O:p
Hittünk a jövőben… ma miben hisznek a fiatalok?Jól éreztük magunkat a bőrünkben… ma szinte mindenhol rángatózó, magában beszélő fiatallal találkozok.<O:p</O:p
Vigyáztak ránk a felnőttek…. ma megverik azokat a felnőtteket a suhancok, akik rájuk szólnak, hogy miért rombolják (alkohol vagy kábítószer mámorukban) a közvagyont? Amikor hülyeséget akartunk csinálni, mindig akadt egy-két jó szándékú felnőtt, aki fordított időt arra, hogy megmagyarázza, miért nem helyes, amit éppen csinálni akarnánk…Nem tablettákból kaptuk a vitamint, hanem istenien megfőzött ételekből…<O:pÉN ezekre emlékszem! No, meg azokra a filmekre, tévéműsorokra, amelyekben a felelősségre, a másik iránti tiszteletre és szeretetre tanítottak. Hál’ Istennek én egy olyan korban éltem le az életem nagy részét, amelyikben a szépre, jóra, szeretetre, megértésre, az egymás iránti figyelemre tanították a nemzedékünket, nem engedték be a kapitalista nézeteket, szemléletet, a pénzéhséget, amitől MA egymás torkának ugranak még a legjobb barátok is!<O:p</O:p
Ma mire tanítják a fiatal nemzedéket?<O:p</O:p
Megmondom: erőszakra, gyilkosságra, összeférhetetlenségre, kihanemén-re, dögöljmeg-re, ok és alap nélküli tüntetésekre, rendzavarásokra, véddmegmagadhakellhanem-re vagyis a folyamatos békétlenségre!<O:p</O:p
ÉN sem szeretnék ma fiatal lenni… az én fiatalságom tartalmas, élményekkel teli volt, barátok tömkelegével éltem meg és kifejezetten örülök annak, hogy Magyarországon maradtak a szüleim 56-után, így részem lehetett egy ország újjáépítésében. Nem tettem bele más országban a készbe a seggemet később sem, hanem a szülőhazámban maradtam és építettem a jövőnket, amelyben hittem és (még jócskán) hiszek ma is.


Erre a dalra is nagyon emléxem, tele torokból énekeltük magyarul, pedig a fiatalok szemében -talán- már "öreg"-nek számítok... :)
View attachment 127395
Őrizd a békét és dalolj velünk... ! Mi volt ebben a rossz?
 

Diogenes-45

Kitiltott (BANned)
Kedves Aniko-45 és Mylady 52.

Szívemből szóltatok. Manapság divat lett pfújolni, amikor a 60-70-80-as évek Magyarországát emlegetik. Akivel együtt vonultam fel május 1-jén és teli torokból énekelte az Internacionálét, most megvetően "le"kommunistáz, mert én ma is hiszek az akkori elveimben és nem váltogatom a világnézetemet.
Sok hiba volt a világban, sok kényszerlépést tett az akkori rendszer, de ez minden rendszerre igaz. Lehet, hogy külföldre menni is kaland volt, de itt maradni is az. Szerintem mindenkinek meg kell találnia a boldogulás lehetőségét a világ bármely pontján. A múlt elmúlt. A jövőt még nem látjuk, a jelen pedig csak egy villanás. Miről is beszélünk akkor voltaképpen?

Egy éve egy elhagyott raktárban kutattam régiségek után és felfedeztem a lomok között egy "Pacsirta" rádiót. Tudjátok, az a "lámpás" szövetborítású hangszóróval. Na, mondom, kipróbálom. Bekapcsoltam és Rákosi Mátyás beszélt. Képzelhetitek a megdöbbenésemet. Mintha a régi rádióból most távozott volna a bennragadt műsor. Persze, pár perc múlva kiderült, hogy egy történelmi összeállítás volt, de abban a pillanatban rácsodálkoztam. ;-))
 

Évicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szívesen emlékszem az Ötórai teákra, a Vasárnapi koktélokra, a hétfő délutáni Kívánságműsorokra. Jóformán itt tudtuk kigyűjteni kedvenc slágereinket. Az ötórai tea sem mindennap volt, talán péntek 5-től? Nem emlékszem pontosan. Ki tudja? Az elhangzó dalok sorszáma benne volt a rádiósújságban.
Cukorbabaszerelem, hű de nagy sláger volt!
 

Diogenes-45

Kitiltott (BANned)
Évicus! Az az én kedvencem is volt. Otthon énekeltük, amikor a nővéremmel Táncdalfesztivált játszottunk. Azt hiszem valahol megvan mp3-ban is a winchesteremen. Ja és a Yokohama kék fényei. Arra emlékszel?
 

Neuhauser

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Aniko-45 és Mylady 52.

Szívemből szóltatok. Manapság divat lett pfújolni, amikor a 60-70-80-as évek Magyarországát emlegetik. Akivel együtt vonultam fel május 1-jén és teli torokból énekelte az Internacionálét, most megvetően "le"kommunistáz, mert én ma is hiszek az akkori elveimben és nem váltogatom a világnézetemet.)

Tulajdonképp igazad van, van is erről egy sláger: "Csak a szépre emlékezem..."
Csak az a baj, hogy mellette ott van a "csengőfrász", a "kitelepítés", a "kulákság elleni könyörtelen harc", az Andrássy út 60., a kivégzett, majd a Dunába darált emberek, az arccal lefelé temetettek, a rendőrlovakkal letapostatott sírhantok, az, hogy nem lehetett gyakorolni a vallást, az, hogy muszájból kellett felvonulni május 1-jén, és minden ünnepségen el kellett énekelni a szovjet himnuszt is... Gyerekfejjel ezt nem éltük talán meg olyan borzalmasnak...de ez akkor is egy degenerált világ volt. Persze a mostani is az. De nézd meg, hol tart például Ausztria, vagy a háború után kifosztott Németország. És sírj!
 
Top