Hírek Áll a bál: Márki-Zay mozgalma kisajátította a hatpárti összefogásnak küldött adományokat

Több mint 400 millió forintról van szó.


Az április 3-i választást megelőző kampányidőszakban rengetegen adtak pénzt a Fidesz legyőzése érdekében összefogó politikai erőknek, a támogatásuk túlnyomó része pedig a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt által 2018 őszén alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára érkezett.


A Telex érdeklődésére több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget


a mozgalom egyszerűen megtartotta.

A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó.


Az Egységben Magyarországért névre keresztelt ellenzéki összefogás központi weboldalán még mindig kint van a Támogatás fül, ahol a banki utalásoknál valóban a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszáma látható.


“Nemhogy tételes elszámolás nem jött, de még csak annyi sem, hogy figyeljetek, emlékszünk még erre a dologra”


mondta az egyik ellenzéki párt vezető politikusa, aki szerint az egész ügy azért problémás, mert az adakozók többsége valószínűleg nem az MMM-et akarta támogatni, hanem a kormányváltást, és az azért harcoló politikai erőket.


„Nem feltétlenül kell elosztani a maradékot, de legalább tudhatnánk róla, mi a helyzet a pénzzel” – mondták.


Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatója a lap megkeresésére azt mondta, eddig azért nem hozták nyilvánosságra az elszámolást, mert még vannak le nem zárt kifizetéseik, de szerinte május végére ezek lezárulnak, és meglesz az elszámolás is.


Azt ugyanakkor Vékás is nyilvánvalóvá tette, hogy az MMM


a saját pénzeként tekint az adományszámlára érkező összegre,

hiszen “azt az MMM-nek utalták, az MMM felületein”.


Az MMM-nek valóban van saját weboldala is, amin keresztül szintén gyűjt adományokat, de azon az oldalon is ugyanaz az MMM-es bankszámlaszám szerepel, ami az Egységben Magyarországért oldalán. Márki-Zay Péter emellett a saját weboldalán is gyűjt támogatást, de az az oldal az adakozni akarókat az Egységben Magyarországért támogatási oldalára tereli.


Vékás szerint az Egységben Magyarországért weboldala is “az MMM felülete”, a Támogatás fülön világosan feltüntették, hogy a pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak megy, és az oldal adatkezelési tájékoztatójában is az MMM szerepel adatkezelőként.


Ez alapján azonban világos, hogy az MMM maga sem tudja szétszálazni, hogy a számlára érkezett támogatások közül pontosan mennyi érkezett az MMM, mennyi az Egységben Magyarországért, és mennyi Márki-Zay weboldalán keresztül.


Az operatív igazgató szerint egyébként az adományszámlán maradó pénz, amit megtart az MMM, “nem egy különösebben nagy összeg”.


A közös kampánystáb dolgozói és a Telex által megkérdezett ellenzéki politikusok azonban ezt vitatják, szerintük


100 millió forintnál is nagyobb lehet a maradvány.

Annyi biztos, hogy Márki-Zay szerda reggeli Facebook-posztjában azt írta, összesen 400 millió forintot sikerült mikroadományok formájában összegyűjteni a kampányban.


“Ne mondja már nekem senki, hogy több százmillió forintot adományoztak az emberek kifejezetten a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak! Hát az anyám, a csajom vagy a haverjaim fejében biztos nem az volt, hogy az MMM-nek adnak pénzt, hanem hogy a kormányváltásra adnak”


– fakadt ki az összellenzéki kampánystáb egyik dolgozója.


A megkérdezett ellenzéki politikusokat az dühíti a legjobban, hogy szerintük a közös kampányra érkezett adományok maradékát használja most Márki-Zay


saját pártja építésére.

1652886635046.png
 
Eligazodni ezen megint úgy sem lehet, mert a kampány nem állt le egyik médiában sem.
Tegnap sorra vette a HIR tv(csak pl) az összes ellenzéki szereplőt
És nem bírnak leállni.
Minden eszköz fel van használva.
Na azonkívül hogy ne szeretem MZP-t
Adjunk időt a fejleményeknek.
egyszer tisztul a kép és a vádoláson túl kiderülhetnek kinek érdeke.
Hogy lesz e a pártjára igény az is derüljön ki az élettől.
Vagy bukjon örökre.
 
Húúú most is micsoda válasz cunamit kapott a legújabb ötlete....
Márki-Zay Péter szerdán, a Hit Rádióban beszélt többek között arról, hogy szerinte hogyan lehet kevesebb vizet használni. Úgy fogalmazott:

tehát az a víz, amit mondjuk, mit tudom én, mire használ, az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas, mondjuk fürdővíz, teszem azt. Tehát vannak ilyen megoldások.”
Emlékezetes, Márki-Zay Péter a kampányban, akkor még a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként támadta a rezsicsökkentést, és úgy fogalmazott: „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.”
( ˝Szegény Makizaj!!! elfelejtette hogy màr vége a kampànyolàsnak és ö lemaradt. Addig is gyüjtse ö a fürdö vizét -föleg ha 3 hetenként kellene fürdeni- !!!:a WC je lehuzàsàra. Mindjàrt vissza a falusi budihoz. Eljen a 21-ik szàzad!!!! Ha annyira romàn imàdo akkor költözzön oda mindenki jol fog jàrni ˝.)
(rengeteg a NŐI hozzászóló és mind meg van vadulva....félelmetes. )
(most merjek megszólalni hogy évek óta így csinálom????)
 
Ellenzék egyre szánalmasabb.
Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője a 24.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy egyik alkalommal, amikor az ellenzék programját gyűltek össze megvitatni, Márki-Zay Péter azt mondta, hogy a védőnői hálózatot „nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum”.

Márki-Zay Péter később reagált az elhangzottakra. Mint írta: „Az általam kért és elfogadott programmódosítás nem a védőnői szolgálat leépítését, ne adj' isten megszüntetését, hanem fejlesztését tartalmazza.”

Arató Gergely ezt nem hagyta annyiban, és visszakereste a levelezést, hogy tisztázza igazát.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
37,951
Üzenet
4,754,213
Tagok
612,732
Legújabb tagunk
Pataki-Szűcs Szilvia
Oldal tetejére