Átúszta egy kanadai kamaszlány az Ontario-tavat

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 21.

Melitta - 2012 Augusztus 21, 05:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  ontario to.jpg Átúszta az Ontario-tavat egy 14 éves kanadai lány; az 52 kilométeres távot körülbelül 27 óra alatt tette meg, így ő lett a legfiatalabb úszónő, akinek ez a kísérlet sikerült.


  Annaleise Carrt, aki Niagara-on-the-Lake-ből indult, ahol a Niagara folyó az Ontario-tóba ömlik, családja és több száz szimpatizáns fogadta vasárnap, amikor Torontóban partot ért.


  Tettével mintegy 90 ezer dollárnyi adományt sikerült összegyűjtenie, amelyet a rákos gyermekek megsegítésével foglalkozó Camp Trillium intézetnek szánt.


  "Adományt akartam tenni, de ahhoz 18 évesnek kell lenni. Ezért kitaláltam, hogyan lehet másképp segíteni" - mondta indulása előtt a Radio-Canada rádióállomásnak.


  Az Ontario partján fekvő Simcoe-ban élő lány tapasztalt úszó, tíz éve indul úszóversenyeken. Az átúszás közben időnként egy méternél magasabb hullámokkal is meg kellett küzdenie.


  Az első Ontario-átúszó az akkor 16 éves torontói Marilyn Bell volt; a park, ahol Annaleise Carr vasárnap este partot ért, ma az ő nevét viseli.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 21.

Megosztás