Hírek Érdekesség Csak négy útlevélszín van a világon, és ez az oka

Kiderült, hogy a világon csak négy fő útlevélszín létezik, és minden országnak megvan a maga oka, hogy ezek közül a színek közül választ egyet a borítóhoz.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, mitől függ ez a választás, és megosztjuk veled az információkat. Ha unatkozol a hosszú sorok miatt a repülőtéren, csak emlékezz erre a bejegyzésre.


Piros
48601c57b0bc67ece8d30fec43.jpg



Ez a leggyakoribb szín. A piros borítójú útleveleket gyakran történelmi vagy jelenlegi kommunista rendszerrel rendelkező országok választják. Szlovénia, Kína, Szerbia, Oroszország, Lettország, Románia, Lengyelország és Grúzia polgárainak piros útlevelük van. Az Európai Unió tagországai, Horvátország kivételével, szintén bordó és más vörös árnyalatú útleveleket használnak. Az EU-csatlakozás iránt érdeklődő országok, például Törökország, Macedónia és Albánia néhány évvel ezelőtt vörösre változtatták útlevelük színét. Az Andoki Nemzetek Közösségének – Bolívia, Kolumbia, Ecuador és Peru – szintén bordó útlevele van.


Kék
94492d5f7395fbf31606f4d480.jpg



Ez a következő leggyakoribb szín. A kék borító az „új világot” szimbolizálja. 15 karibi ország kék útlevéllel rendelkezik. A dél-amerikai országok blokkján belül a kék útlevél borító jelképezi a kapcsolatot a Mercosur kereskedelmi szervezettel. Ide tartozik Brazília, Argentína és Paraguay. Venezuela itt a kivétel: szintén az unióhoz tartozik, de állampolgárai piros útlevéllel rendelkeznek. Az amerikai állampolgárok útlevelét csak 1976-ban változtatták kékre.


Zöld
8dee1758f3b374bf3c50222550.jpg



A legtöbb muszlim ország zöld útlevéllel rendelkezik. Ilyen például Marokkó, Szaúd-Arábia és Pakisztán. A zöldet Mohamed próféta kedvenc színének tartják, a természet és az élet szimbóluma. Több nyugat-afrikai ország – például Burkina Faso, Nigéria, Niger, Elefántcsontpart és Szenegál – állampolgárainak is vannak a zöld árnyalatú úti okmányaik. Esetükben a szín azt jelzi, hogy az ECOWAS-hoz (a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közösségéhez) tartoznak.


Fekete
63d0c75899961e2643e06dacb9.jpg



A legritkább útlevelek fekete borítóval rendelkeznek. Ezek megtalálhatók néhány afrikai ország – Botswana, Zambia, Burundi, Gabon, Angola, Csád, Kongó, Malawi és mások – polgárai között. Új-Zéland polgárainak is fekete az útlevelük, mert a fekete az ország nemzeti színe.


Az alábbi térkép az egyes országok útlevelei színének megfelelően van kifestve.

1688668815504.png
 
A svájciaké a legpirosabb. Rikítóan piros, mint a zászlójuk.
Az meg minden más országgal ellentétben négyszögletes, nem téglalap alakú.
Az útlevél ultratraibolya fénnyel megvilágítva sárgának látszik.
1688681503971.jpeg


1688681742820.jpeg

Kéremszépen, mi svájciak mások vagyunk… :cool2::D
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,147
Tagok
615,784
Legújabb tagunk
KuiJudit
Oldal tetejére