Ünnepeink: NŐNAP - ANYÁK NAPJA köszöntők

platon témája a 'Ünnepeink' fórumban , 2006 Május 6.

 1. farkinc

  farkinc Állandó Tag

  Anyák napi vonalas szív 4.o. 2.o.

  4. osztályosaimmal anyáról, apáról szóló fogalmazást írtunk ezekre a lapokra. Kétoldalas másolatot készítettem.Egyik oldal anyáé, másik apáé. A gyerekek kiszínezték a virágokat, majd lamináltam. Az ünnepségen felolvasták a fogalmazásokat, s ajándékként át is adták az irományokat.
   

  Csatolt fájlok:

 2. BÓSÁNÉANDI

  BÓSÁNÉANDI Állandó Tag

  Füleki János: Anyák napjára

  Zöld erdőben, zöld mezőben
  Kék virágot szedtem
  Kék virágom gyöngyharmattal
  Meg is öntözgettem.

  Gyöngyharmatos kék virágom
  Szellő simogatta.
  Azurszínű puha selymét
  Napsugár csókolta.

  Édesanyám, adhatnék-e
  Ajándékot szebbet?
  E kis virág - úgy érzem én -
  A szívemben termett.


  Ha valakinek megvan megzenésítve,kérem rakja fel. Anyák napi műsorhoz kellene.Köszönöm!!!;);)
   
  Szőke Józsefné, platan59 és szilimi kedveli ezt.
 3. tamarix

  tamarix Állandó Tag

  Inspirációk képeslapra:)
  0_9e1bc_921514cf_L.jpg 0_9e1be_f0cc552e_L.jpg 65922169_0_503b0_99df9aa9_L.jpg 94133544_10063_3.jpg blz 11.jpg blz 12.jpg DSCN7211.JPG képeslap1.jpg DSCN7232.JPG képeslap anyáknap.jpg képeslap9.jpg képeslap10.jpg képeslap anyáknap1.jpg
   
 4. Gudisz

  Gudisz Állandó Tag

 5. ilyvo

  ilyvo Állandó Tag

  Mentovics Éva

  Névtelen1.png





  Mentovics Éva

  Elmesélem, hogy szeretlek


  Mikor járni tanítottál,
  lehajoltál hozzám.
  Azt súgtad, hogy: drága kincsem…
  s megcsókoltad orcám.

  Ölelgettél, cirógattál,
  ápoltad a lelkem.
  Kedves szóval terelgettél
  – bármi rosszat tettem.

  Oly sok éjjel virrasztottál
  kívánságom lesve,
  álmot hozó meséd nélkül
  sose múlt el este.

  Beszédre is tanítottál –
  szívesen mesélek.
  Elmesélem e szép napon,
  hogy szeretlek téged.

  Ahogyan a barna mackók
  szeretik a mézet,
  édes, drága jó Anyácskám
  úgy szeretlek téged.​
   

  Csatolt fájlok:

 6. borostyán04

  borostyán04 Állandó Tag

  Anyák napjára

  Nekem ez a feldolgozás van meg.
  Remélem, még nem késő!
  Üdv: borostyán
   

  Csatolt fájlok:

 7. zsuzsi77

  zsuzsi77 Állandó Tag

  Anyák napi ötletek

  Anyák napi ötletek a netről
  Nagy-nagy köszönet a feltöltőknek!!!
   

  Csatolt fájlok:

 8. zsuzsi77

  zsuzsi77 Állandó Tag

  Anyák napi ötletek

  Anyák napi ötletek a netről
  A köszönet a feltöltőket illeti!
   

  Csatolt fájlok:

 9. gabi10

  gabi10 Állandó Tag

  Sziasztok! Az Este jó, este jó karaoke változatát keresem! Koszonom!
   
  dundulino kedveli ezt.
 10. friday13

  friday13 Állandó Tag

  Tudod ami ehhez kell 20 hozzászólás és 48 óra eltelte a regisztráció óta.


  Felhasználók:

  *Vendégek - nem regisztrált felhasználók
  Jogosultságuk: kizárólagosan a belépésre és a számukra engedélyezett tartalom megtekintésére korlátozódik, valamint nincs módjuk megtekinteni a csatolt fájlokat.

  *Tag: A CH tagja az lehet, aki egyetért a CH céljaival, filozófiájával és szerepvállalásával, és elfogadja és betartja a CH szabályzatát.

  -Tag az, aki regisztrált, de a regisztráció óta nem telt el 48 óra, és nem érte el a 20 hozzászólást . Nincs módjuk a csatolások megtekintésére, valamint TOPIC és blog megnyitására.

  - Állandó tag az, akinek regisztrációja óta legalább 48 óra eltelt, és elérte a 20 hozzászólást. A fórum összes szolgáltatását igénybe veheti.
   
 11. ilyvo

  ilyvo Állandó Tag

  Nagymamáknak anyáknapján

  Nagymaminak úgy sincs semmi dolga..
   
 12. mamoncsi

  mamoncsi Állandó Tag

  sziasztok, van vkinek anyák napjára valami szép szívhez szóló köszöntő szövege az anyukákhoz? Holnap lesz anyák napja, és 2-3 mondaton kívűl nem sok minden jut eszembe. Köszi előre is
   
 13. friday13

  friday13 Állandó Tag

  Zágon István:

  Az anya meg a szülő


  Ez a két fogalom alapjában véve ugyanazt jelenti, de azért mégsem ugyanaz. Olyan különbség van köztük, mint - hogy is magyarázzam - mint amikor az ember azt mondja, hogy állam, meg azt, hogy haza.


  A hazáért élek és halok, az államnak meg adót fizetek. És annak ellenére lényegesen könnyebb, mint meghalni, mégis több emberről hallottam, aki lelkes örömmel halt volna meg a hazáért, de soha senkiről nem hallottam, aki szívesen fizetett volna adót.
  Hát így vagyunk valahogy az anyával, meg a szülővel is. A szülő hivatalos kifejezés, az anya magánjellegű.
  A szülő minden, ami értelmet jelent, erőt és kötelességet, az anya pedig minden, ami érzelem, áldozat és a leggyönyörűbb gyöngédség a világon.
  Az anya, meg a szülő egy ember. De ennek az egy embernek egészen más tulajdonságai nyilvánulnak meg az anyában, mint a szülőben.

  Aki a harmadik szobából csukott ajtón át is meghallja, hogy hathetes kislánya sír, az, az anya.
  Aki szeretne berohanni hozzá és egy kis jó, langyos tejecskével elcsitítani azt a kis ártatlant, még az is az anya.
  Aki be is rohan hozzá, megnézi, kibontja, tisztába teszi, de soron kívül egyetlen korty anyatejet sem juttat neki, hanem szigorúan alkalmazkodik az orvosilag előírt étrendhez, az már a szülő.

  Akinek majd a szíve szakad ki, amikor a gyermeknek fogzási fájdalmai vannak, az, az anya, de aki csukamájolajat ad neki, hogy minél előbb nőjön ki a foga, az már a szülő. Általában aki képes arra, hogy saját önszülött gyermekének beadja a csukamájolajat, azt a csúszós, szörnyű, kibírhatatlan ízű kotyvalékot, az nem is lehet anya. Az csak szülő lehet.
  De aki közben azt hajtogatja; jaj de jó, de finom, a mama is ezt eszi, és hősies elszántsággal a szívében, de háborgó indulatokkal a gyomrában maga is megkóstolja azt a szörnyű kotyvalékot, az már megint az anya.

  Aki büszke arra, hogy az ő kisfia már olyan nagy, hogy az első osztályba iratkozik, az a szülő. De aki az iskola megnyitásának napján sírva kíséri a gyereket abba a tiszteletre méltó épületbe, és amikor beengedi a többi gyerek közé, akkor úgy érzi, hogy a fia Dániel, aki most lép be az oroszlánbarlangba, az már megint az anya.
  Aki nappal megbünteti a gyermeket, mert elszaggatta a nadrágját, az a szülő, de aki azt a kisnadrágot éjjel könnyes mosollyal foltozza meg az, az anya.
  Aki azt mondja: haszontalan kölyök, már megint nem tanulsz, az a szülő, de aki fűnek-fának keservesen panaszkodik, hogy annak a szegény gyereknek már megint mennyit kell tanulnia, az, az anya.

  Aki a kamasz fiát tánciskolába viszi, az a szülő. Aki büszkén figyeli, hogy az a haszontalan kölyök milyen ügyesen teszi a szépet annak a copfos kislánynak, az még mindig a szülő.
  De aki ugyanakkor nagyokat nyel, mert úgy érzi, hogy most kezdik tőle elszakítani lelkétől lelkezett magzatát és szeretné a fia táncpartnerét, azt a kis kacér, szőke démont megpofozni, az már megint az anya.

  És mégis az anyából lesz a jó anyós, a szülőből pedig a rossz. Amely anyósi állapot tart mindaddig, míg meg nem születik az első unoka. És akkor valami egész váratlan és csodálatos dolog történik, eltűnik a szülő, eltűnik az anya, mondjuk inkább a kettő összeolvad és nagymama lesz belőle

  De ez a nagymama nem hasonlít sem az anyára, sem a szülőre, annyira nem, hogy hadilábon áll mindkettővel, a szülőt ridegnek, az anyát túlzottnak tartja, és csak egyvalakivel azonosítja magát teljesen és százszázalékosan, a gyerekkel. Mintha soha nem lett volna szülő, mintha soha nem lett volna anya.
  Mintha így született volna ötvenegynéhány éves korában egyenesen nagymamának.
   
 14. friday13

  friday13 Állandó Tag

  [h=2]Neten találtam őket:

  Műsor előtti bevezető szöveg[/h]


  Ezekben a napokban gyerekek és felnőttek virágcsokrokkal sietnek haza...


  Ezekben a napokban gyerekek és felnőttek virágcsokrokkal sietnek haza, a szülői házba, hogy köszöntsék a mamát. Megköszönjék az édesanyának azt a tengernyi jóságot, szeretetet, amit szavakkal alig lehet kifejezni. Megköszönjék a féltő gondoskodást, az iskolakapuig kísérő bíztató tekintetet.

  A virágcsokorért, a kézcsókért a mama köszönete a simogatás, melynél lágyabb, melegebb kapcsolat nem létezik, ez csak a gyermek és az édesanya sajátja. Anyák napja csak egyszer van egy évben, de ne feledjük: oly sokat köszönhetünk Édesanyánknak, hogy az év minden napja is kevés hálánk lerovására.
  Május első vasárnapja az Édesanyáké. Őket köszöntjük most, az anyák napján, tiszta szeretettel és május virágaival.

  Az édesanya a család lelke. Mindenre jutnia kell az idejéből, s ha fáradt akkor sem panaszkodik.

  Minden meghitt szó, minden virág kevés és szegényes cserébe azért, amit az édesanyák tesznek gyermekükért. Hála, szeretet, köszönet – e három szó melengeti most a drága anyai szívet.

  Még a legridegebb ember szíve is megrezdül Anyák napján. Ami csak szép, jó és igaz, mind-mind szeretnénk elmondani ilyenkor.

  Minden családban nagy izgalommal készülődnek erre a napra az édesapák és a gyerekek. Titkolózva köszöntő verseket, dalokat tanulgatnak, kedves meglepetéseket, ajándékokat készítenek.

  Kedves Édesanyák, Nagymamák, mi is készítettünk egy kis meglepetést.

  Fogadjátok szeretettel ezt az összeállítást...............


  ***********


  [h=2]Köszöntő[/h]

  Május első vasárnapján köszöntjük minden évben az édesanyákat...


  Május első vasárnapján köszöntjük minden évben az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Megköszönjük a sok szeretetet, gondoskodást, mellyel születésünk óta körbevesznek, elhalmoznak minket. A legapróbb kisgyermekkortól a felnőttkorig ez a nap különlegessé válik, hisz minden ember szívében első helyen az édesanya áll. Az anyák jelenléte, munkája mindannyiunk életének része. Ma is, amikor a hétköznapok feladatai, nehézségei kemény próba elé állítják az embereket. Rohanva éljük napjainkat, de egy biztos pontot jelenthet, ha édesanyánkat meglátogatva néhány percre mellé ülünk. Sohasem feledkezhetünk meg róluk, erről szól ez a tavaszi vasárnap! ********


   
 15. zsuzsi77

  zsuzsi77 Állandó Tag

  Anyák napi ajándékaink

  A tulipánokban a köszöntő versike volt.
   

  Csatolt fájlok:

 16. lilig

  lilig Állandó Tag

  Nincs meg veletlenul a dalszoveg?
   

  Csatolt fájlok:

 17. gyenestimi

  gyenestimi Állandó Tag

  sziasztok gondoltam megosztok veletek pár hóvirágos munkát, amiket a netről gyűjtöttem össze.

  gyönggyel.jpg 5609p177pdt9uj1ti0pq91bmv1cj617jc2.jpg hóvi.jpeg gyönggyel.jpg 5609p177pdt9uj1ti0pq91bmv1cj617jc2.jpg hóvi.jpeg images.jpeg írásos.jpg keret.jpg keret1.jpg keret2.png lap1.jpg lap2.JPG madárral.jpeg papírból.jpeg sneeuwklokjes-300x300.gif quilled-snowdrop-flowers-1.jpg snowdrops-drawing-18102473.jpg szalagból.jpg színes hóvi.jpeg
   
 18. Szancika

  Szancika Állandó Tag

  Jelenet anyák napjára kisiskolásoknak.
   

  Csatolt fájlok:

 19. Szancika

  Szancika Állandó Tag

  Nőnapra kis jelenet ovisoknak és kisiskolásoknak.
   

  Csatolt fájlok:

 20. 1nagymama

  1nagymama Állandó Tag

Megosztás