Hírek “Nincs még négy éve az országnak!” — Hatalmas tömeg volt az ellenzék tüntetésén

Lengyel sztárvendége is volt az ünnepi megemlékezésnek.


Több tízezer ember részvételével, a Műegyetem rakparton tartott nagygyűlést az egyesült ellenzék március 15-én, délután 15 órától. A nagygyűlés Iványi Gábor felszólalásával kezdődött és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt beszédével ért véget.


“Idefelé jövet hallottam a rádióban azt, hogy a lengyel, a cseh és a szlovén miniszterelnök vonatra ülnek, és elmennek meglátogatni Volodomir Zelenszkij nagyszerű hős elnököt és az ukrán népet. Van egy hely még mellettük, fel is kínálták, hogy valaki még velük utazhat,


de Orbán Viktornak most más dolga volt”

— kezdte beszédét Iványi Gábor.


Iványi elmondta, Orbán évek óta részt vesz az orosz agitációban. Most, hogy megindult a támadás, gatyás békegalambbá változott át, úgy folytatja az árulást. Március ünnepén Magyarország kormányfője fogadkozik, hogy mi nem fogjuk megsegíteni a szomszéd nemzet harcát a függetlenségéért és a szabadságáért.


Ez szégyen, barátaim.

— mondta a lelkész.


Donáth Anna, a Momentum elnöke úgy kezdte beszédét, ha 1849-ben Bayer Zsolt és társai számoltak volna be a szabadságharcról, az úgy szólt volna: Petőfi, Kossuth és Széchenyi


szándékosan provokálták ki az orosz birodalom beavatkozását,

akiknek béketeremtő céllal be kellett vonulniuk. Ilyen szellemben számolt be ugyanis Donáth szerint az ukrajnai háborúról a fideszes propaganda.


Oroszország agressziója helyett Ukrajna provokációjáról, jogos orosz önvédelemről beszélnek. Putyin ezt a háborút nemcsak fegyverekkel, hanem hazugságokkal vívja,


amiben a fideszes propaganda kiszolgálja.

Ez valóság-, szabadság- és Európa-ellenes. — jelentette ki a Momentum elnöke.


A következő felszólaló Karácsony Gergely volt, aki elmondta: arra szövetkeztünk, hogy tégláról téglára építsük újra a jogállamot szeretett hazánkban. A mi harmadik pontunk úgy szól:


követeljük a magyarok valós képviseletét biztosító országgyűlést és a jogállam helyreállítását!

A főpolgármester szerint a kormány az önkormányzatokat ellenségként kezeli, Budapesten ezt pontosan tudják, de szerte az országban máshol is hasonló a helyzet.


Karácsony az ellenzék negyedik pontjával folytatta, amely a következő:


törvény előtti egyenlőséget nemi, vallási megkülönböztetés nélkül.

Olyan országra van szükség, ahol a NAV-ot nem Iványi Gáborra küldik, hanem a Karmelita kolostorba, ahol mindenki azt szeret, akit akar, fogalmaz a főpolgármester. A gyerekeket szerinte a Fidesztől kell megvédeni, utalva ezzel a közelmúltban napvilágot látott borzasztó esetekre.


A felszólalók sorában, Jakab Péter következett, aki így kezdte beszédét:


Befogod a pofádat és eltakarodsz a büdös francba, ameddig teheted. Világos, te becstelen, kisstílű gazember?


— idézete Jakab Péter beszédében Bayer Zsoltot, aki a napokban küldött neki üzenetet. A Jobbik elnöke szerint ez lehetne vadnyugat, de nem, mert ott szemtől szemben rendezik egymással a vitákat.


A fideszesek nem ilyenek, gyáván elmenekülnek és bevonulnak


a budai vár falai mögé vagy Putyin asztala alá.

Ami itt zajlik, az nem más, mint a vadkelet. Gengszterek vannak hatalmon, ők hoznak törvényeket, ők döntenek életről és halálról. Április 3-án vesszenek a gengszterek, vesszen a maffiakormány, vesszen a köpcös — fogalmazott a Jobbik elnöke.


Jakab elmondta, az ország mindig akkor fejlődött, amikor olyanok vezették, akik képesek voltak áldozni érte. Gróf Széchenyi István a saját pénzét áldozta az ország fejlődéséért.


Mészáros Lőrinc a ti jövedelmeteket áldozza fel a saját gyarapodásáért.

A 48-asoknak Széchenyi jutott, nekünk Lölő, nekik a legnagyobb magyar jutott, nekünk a legbutább, vagy ahogy ő mondaná, a “legbátorabb” — mondta.


A Jobbik elnöke szerint méltónak kell lenni a 48-asok örökségéhez.


Nincs még négy éve az országnak, hogy túléljük ezeket a gazembereket,

április 3-án győznünk kell. 48-ban győztek a 48-asok, április 3-án győzzenek a 22-esek. Felnőttünk a feladathoz. A Fidesz ereje a gyűlölet, a mi erőnk az egység. Ma a nemzet fővárosából egységbe hívok minden tisztességes magyar embert a békéért, a szabadságért, Magyarországért — zárta beszédét a Jobbik elnöke.


Dobrev Klára, a DK európai képviselője szerint amikor a zsarnok el akarja fojtani az akaratot, akkor először a szabad tájékoztatástól fosztja meg az embereket, majd utána meg akarja fosztani őket a szabad gondolattól is.


“Pontosan tudják, hogy szabad gondolat csak akkor tud születni, ha a tudás szabad, az iskola szabad, az egyetem szabad.


Nem egyszerűen szakpolitikai, oktatáspolitikai konfliktusunk van a Fidesszel. A szabad iskola, a szabad egyetem az a szabadságunkról szól”– fogalmazott Dobrev, aki azt is bejelentette, hogy a 12. pont úgy szól:


„magyar eurót!”

Ez szerinte azért fontos, hogy kisebb legyen az infláció, és hogy ne játszadozhassanak a forinttal, valamint hazánk – amely eddig pávatáncot járt – elköteleződjön az EU mellett, mert csak az unió tudja garantálni a magyarok békéjét is.


„Április 3-án rajtunk múlik: Európa, most vagy soha”


– zárta szavait Dobrev.


Utána Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, neves lenygel politikus következett, aki elmonda:


Ma önökkel vagyok, mert lengyel vagyok!

Tusk szerint a lengyelek és a magyarok számára a szabadság és a szolidaritás nem üres szlogenek. Mindkét nemzet fiai jól emlékeznek például Bem József tábornokra,


„aki, ha élne, a Műegyetem rakparton lenne, nem a másik budapesti helyszínen”.


Mint mondta, a szomszéd országban zajló háborúban az ukránok nemcsak a saját szuverenitásukért, hanem Lengyelország és Magyarország szabadságáért is küzdenek.


Az utolsó felszólaló Márki-Zay Péter volt, aki így kommentálta a közvélemény-kutatásokat, amelyek nem őt hozzák ki esélyesnek:


“közvélemény-kutatást még soha nem nyertem, igaz, választást még soha nem vesztettem el.”


Ezzel arra utalt, hogy az eddigi három politikai megmérettetését (a 2018-as, majd ‘19-es hódmezővásárhelyi polgármester-választást, majd az ellenzéki előválasztást) megnyerte annak ellenére, hogy nem számított korábban esélyesnek.


Azt mondta, ő sok emberrel beszélget, és próbálja meggyőzni őket, de mindenkit egyedül nem tud, ezért mindenkit arra kért, győzzön meg három embert, hogy szavazzon az ellenzékre. Utalt a saját és az ellenzék hibáira is – igaz, egy olyan gondolatmenet részeként, aminek vége az volt, hogy szerinte


ezekkel a hibákkal együtt is érdemes leváltani az ellenzékre a kormányt.

Érdemes leváltani egy embert, aki menekül a vitától egy olyanra, aki néha meggondolatlanul fogalmaz és néha a szövetségesei sem értenek vele egyet? – kérdezte, mire a közönség azt válaszolta, hogyBeszélt arról, hogy 22 éven át egyszerű adófizető és “keresztény 7 gyermekes édesapa” volt, és 4 éve meg sem fordult a fejében, hogy itt fog állni, ő is csak magánbeszélgetésekben panaszkodott. A korrupt fideszes harácsolással szemben az ellenzék olyan országban hisz, ahol segítenek a gyengéken, nem kötelező a védőoltás, a tanároknak és ápolóknak pedig megbecsülést adnak.


Szerinte sosem volt még ennyire egyszerű a választás:


“A Kelettel szemben Európát válasszuk!”
1647376458620.png
 
Most olvasom hogy átadták a felújított Operaházat. A köszöntőt idézem...: Ókovács Szilveszter igazgató is utalt a késésre és a felemésztett közpénzre, amikor megköszönte a kormány türelmét, majd úgy mellékesen eleresztett egy olyan poént, amitől összerezzent a díszpáholy.
„Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”
Szerencsére ennél a pillanatnál a kamera pont a miniszterelnök páholyát mutatta. Az Orbánék előtt ülő Schmitt Pál láthatóan jót derült a mondaton, de Lévai Anikó már kevésbé, kérdően nézett a férjére, hogy ez most mégis mi akart lenni.
Az élő közvetítésről készül videó azóta sajnos nem elérhető az MTVA archívumában, csak visszahallgatni lehet.
(azért hozzá lehet jutni a felvételhez máshonnan is)
1647492041742.png
 
Az én legnagyobb bajom, hogy csak "bal" meg "jobb" van. Ahogy az USÁ-ban is. Akik nem értenek egyet mindennel, illetve csak e két oldal politikájának bizonyos aspektusaival szimpatizálnak... na azok vannak a legnagyobb gondban ha jön a választás.
 
Nekem rémlik sok-sok évvel ezelőttről, hogy ez a faszi a Duna TV-n beszélgetős műsort vezetett, és nagyon is elfogult jobbosként. Miért gondolta bárki, hogy most O1G pofájába köp?
Előtte, a kétezres évek elején a HírTV munkatársa volt. Amikor a Bayer otthagyta őket, rövid ideig ő vezette a szintén elfogult "Péntek 8" beszélgetős műsort. (Hátborzongató beszélgetések voltak. :D)
Annak idején a HírTV és az ATV-t tudtam a netten nézni. Mind a kettő egy órás eltolódással rakta fel a műsorát.
Manapság is csak a Duna TV adását vette át a svájci UPC.
 
Előtte, a kétezres évek elején a HírTV munkatársa volt. Amikor a Bayer otthagyta őket, rövid ideig ő vezette a szintén elfogult "Péntek 8" beszélgetős műsort. (Hátborzongató beszélgetések voltak. :D)
Annak idején a HírTV és az ATV-t tudtam a netten nézni. Mind a kettő egy órás eltolódással rakta fel a műsorát.
Manapság is csak a Duna TV adását vette át a svájci UPC.
Igeeennn! Ott láttam. Sok-sok évvel ezelőtt, Mo-n volam éppen, és képcsolgattam - mert 20 éve még szerettem a politikai beszélgetős műsorokat - olyan szinten ment az önfelszopás, de a szokásos arrogáns félmosolyos, lekezelő stílusban, hogy megrepedt a tévében a katódsugárcső (na jó, kipuukadtak a folyadékkristályok)....
 
A kormány iránti gyűlölet tartja össze az ellenzéki összefogást, nem pedig a közös eszmék...
Ez nem igaz.

Egy ország működése a tét.
Egy olyan ország létrehozása végre, ahol nem csak egy párt véleménye a döntő, s helye van az ellenvéleménynek is.
Majd 3 millió szavazót képviselők véleményének.
Márki-Zay 5 percet kapott a köztévének csúfolt intézményben.


 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,223
Üzenet
4,819,527
Tagok
616,718
Legújabb tagunk
KazinciO
Oldal tetejére