Hírek 112 év után megoldódott a Titanic legnagyobb rejtélye, az emberek összeesküvés-elméletei végleg megdőlhetnek ezzel

Most válasz érkezett egy olyan kérdésre a Titanic kapcsán, amelyre sokan kíváncsiak voltak.

Több mint 111 évvel elsüllyedése után a Titanic továbbra is lenyűgözi és meglepi a közvéleményt. Egyre több tényt tárnak fel vele kapcsolatban, de még mindig élnek azok az összeesküvés elméletek is, amelyet szerint nem jéghegynek ütközhetett a hatalmas hajó. Nemrég egy furcsa tény került fel a Redditre, vagyis az, hogy a víz alá süllyedt roncs 1985. szeptemberi újrafelfedezése óta végzett feltárása ellenére soha nem találtak emberi maradványokat a fedélzeten.
„Nulla az emberi maradványok száma a hajó körül”

- mondta 2012-ben a New York Timesnak James Cameron, a Titanic rendezője, aki 33 alkalommal járt és kutatta fel a roncsot. Azt állítja, hogy ő valójában több időt töltött a hajón, mint a hajó kapitánya. Sok mindent látott, többek között pár cipőt is, ami erősen azt sugallja, hogy valamikor test feküdt a mélyben. De mi történhetett a csontvázakkal?

Ez az a fajta tény, amely az összeesküvés-elméletek híveit őrületbe kergeti, de van rá észszerű magyarázat. Az egyik ok nem más, mint a sok utas és a személyzet által viselt mentőmellény. Bár nem teljesítették fő feladatukat, hogy a viselőjüket kellő ideig a felszínen tartsák, mégis miután az emberek elhunytak a jéghideg vízben a mellény mégis lendületben tartotta őket. Továbbá az is biztos, hogy az elsüllyedést követő vihar valószínűleg gyorsan elsodorta a holttesteket a roncs helyéről, és az óceáni áramlatok is közrejátszottak abban, hogy távolabbra sodorták az emberek csontvázait.

Így néz ki valójában az óceán mélyén a Titanic roncsa:Valószínűleg magában a roncsban rekedt testek is eltűntek, köszönhetően a mélytengeri dögevők – halak és más szervezetek – munkájának. De csontokat találtak más, sokkal régebbi hajóroncsoknál is, miért nem találtak a Titanicon? Ez pedig nem mással, mint a mélységgel függhet össze. A mélytengeri víz tele van telített kalcium-karbonáttal, ami többnyire abból áll, amiből az emberi csontok. Tehát a hatalmas mélységben egyszerűen felszívódnak a csontok.

Vannak, akik úgy vélik, hogy a hajó lezárt részein, például a géptérben, ahová a friss, oxigénben gazdag víz, amelyre a dögevők támaszkodnak, nem juthatott be, még mindig vannak testek. De 111 évvel a hajó elsüllyedése után egyre valószínűtlenebbnek tűnik az az elképzelés, hogy felismerhető maradványokat találhatnak.

1706298313452.jpeg
 
És az, hogy 4000 méter mélyen kb 400 kg/cm2 a nyomás? A csontok simán porrá zúzódnak... A rekord búvármerülés kb 300 méter. Azt sem úszta meg bordatörés nélkül a delikvens, pedig ott kb 30 kg/cm2 a nyomás (itt jegyezném nem, hogy ezért baromság Crichton Gömb című könyve... :).
 
És az, hogy 4000 méter mélyen kb 400 kg/cm2 a nyomás? A csontok simán porrá zúzódnak... A rekord búvármerülés kb 300 méter. Azt sem úszta meg bordatörés nélkül a delikvens, pedig ott kb 30 kg/cm2 a nyomás (itt jegyezném nem, hogy ezért baromság Crichton Gömb című könyve... :).

Elgondolkodtató amit mondasz.
Az emberi test legnagyobb csontja a combcsont elképesztően 1500 tonnát képes elviselni.

A csontok
- rugalmassága megegyezik a tölgyfával (130 000 kg/cm2),
- szakítószilárdsága a rézzel vagy a dur-alumíniummal (1700 kg/cm2),
- nyomószilárdsága pedig 1500 kg/cm2 nagyobb, mint a legmagasabb Dom építéséhez használt építőanyagé.

Hogy a borda eltörik azt belátom, de, hogy "a csont porrá zúzódna" azt nem.
Köztudott, hogy a bálnák, a rokonaink, 1500 méteres mélységig merülnek
A folyadékokról tudjuk, hogy nem nyomhatók össze,
miért lenne a csont, amely kollagénből (egy fehérjerostból) és szervetlen ásványi anyagokból, például kalcium-foszfátból áll, más?

A csont formája, struktúrája tönkre mehet, de a csont-maga szerintem megmarad.


Snailfish-Image.jpg


Ezt a halat 8 km mélyen filmezte egy japán kutatócsoport.
 
Utoljára módosítva:
Hogy a borda eltörik azt belátom, de, hogy "a csont porrá zúzódna" azt nem.
Laikusként én sem hinném, hogy a mélységi nyomás el tüntette volna a csontokat.
De nem is gondolkodom hová lettek.
Olyan tedd fel a kérdést hátha elég jó cikk lesz belőle.
Majd meglesznek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,544
Tagok
615,708
Legújabb tagunk
V K_
Oldal tetejére