Hírek 112 év után megoldódott a Titanic legnagyobb rejtélye, az emberek összeesküvés-elméletei végleg megdőlhetnek ezzel

Most válasz érkezett egy olyan kérdésre a Titanic kapcsán, amelyre sokan kíváncsiak voltak.

Több mint 111 évvel elsüllyedése után a Titanic továbbra is lenyűgözi és meglepi a közvéleményt. Egyre több tényt tárnak fel vele kapcsolatban, de még mindig élnek azok az összeesküvés elméletek is, amelyet szerint nem jéghegynek ütközhetett a hatalmas hajó. Nemrég egy furcsa tény került fel a Redditre, vagyis az, hogy a víz alá süllyedt roncs 1985. szeptemberi újrafelfedezése óta végzett feltárása ellenére soha nem találtak emberi maradványokat a fedélzeten.
„Nulla az emberi maradványok száma a hajó körül”

- mondta 2012-ben a New York Timesnak James Cameron, a Titanic rendezője, aki 33 alkalommal járt és kutatta fel a roncsot. Azt állítja, hogy ő valójában több időt töltött a hajón, mint a hajó kapitánya. Sok mindent látott, többek között pár cipőt is, ami erősen azt sugallja, hogy valamikor test feküdt a mélyben. De mi történhetett a csontvázakkal?

Ez az a fajta tény, amely az összeesküvés-elméletek híveit őrületbe kergeti, de van rá észszerű magyarázat. Az egyik ok nem más, mint a sok utas és a személyzet által viselt mentőmellény. Bár nem teljesítették fő feladatukat, hogy a viselőjüket kellő ideig a felszínen tartsák, mégis miután az emberek elhunytak a jéghideg vízben a mellény mégis lendületben tartotta őket. Továbbá az is biztos, hogy az elsüllyedést követő vihar valószínűleg gyorsan elsodorta a holttesteket a roncs helyéről, és az óceáni áramlatok is közrejátszottak abban, hogy távolabbra sodorták az emberek csontvázait.

Így néz ki valójában az óceán mélyén a Titanic roncsa:Valószínűleg magában a roncsban rekedt testek is eltűntek, köszönhetően a mélytengeri dögevők – halak és más szervezetek – munkájának. De csontokat találtak más, sokkal régebbi hajóroncsoknál is, miért nem találtak a Titanicon? Ez pedig nem mással, mint a mélységgel függhet össze. A mélytengeri víz tele van telített kalcium-karbonáttal, ami többnyire abból áll, amiből az emberi csontok. Tehát a hatalmas mélységben egyszerűen felszívódnak a csontok.

Vannak, akik úgy vélik, hogy a hajó lezárt részein, például a géptérben, ahová a friss, oxigénben gazdag víz, amelyre a dögevők támaszkodnak, nem juthatott be, még mindig vannak testek. De 111 évvel a hajó elsüllyedése után egyre valószínűtlenebbnek tűnik az az elképzelés, hogy felismerhető maradványokat találhatnak.

1706298313452.jpeg
 
És az, hogy 4000 méter mélyen kb 400 kg/cm2 a nyomás? A csontok simán porrá zúzódnak... A rekord búvármerülés kb 300 méter. Azt sem úszta meg bordatörés nélkül a delikvens, pedig ott kb 30 kg/cm2 a nyomás (itt jegyezném nem, hogy ezért baromság Crichton Gömb című könyve... :).
 
És az, hogy 4000 méter mélyen kb 400 kg/cm2 a nyomás? A csontok simán porrá zúzódnak... A rekord búvármerülés kb 300 méter. Azt sem úszta meg bordatörés nélkül a delikvens, pedig ott kb 30 kg/cm2 a nyomás (itt jegyezném nem, hogy ezért baromság Crichton Gömb című könyve... :).

Elgondolkodtató amit mondasz.
Az emberi test legnagyobb csontja a combcsont elképesztően 1500 tonnát képes elviselni.

A csontok
- rugalmassága megegyezik a tölgyfával (130 000 kg/cm2),
- szakítószilárdsága a rézzel vagy a dur-alumíniummal (1700 kg/cm2),
- nyomószilárdsága pedig 1500 kg/cm2 nagyobb, mint a legmagasabb Dom építéséhez használt építőanyagé.

Hogy a borda eltörik azt belátom, de, hogy "a csont porrá zúzódna" azt nem.
Köztudott, hogy a bálnák, a rokonaink, 1500 méteres mélységig merülnek
A folyadékokról tudjuk, hogy nem nyomhatók össze,
miért lenne a csont, amely kollagénből (egy fehérjerostból) és szervetlen ásványi anyagokból, például kalcium-foszfátból áll, más?

A csont formája, struktúrája tönkre mehet, de a csont-maga szerintem megmarad.


Snailfish-Image.jpg


Ezt a halat 8 km mélyen filmezte egy japán kutatócsoport.
 
Utoljára módosítva:
Hogy a borda eltörik azt belátom, de, hogy "a csont porrá zúzódna" azt nem.
Laikusként én sem hinném, hogy a mélységi nyomás el tüntette volna a csontokat.
De nem is gondolkodom hová lettek.
Olyan tedd fel a kérdést hátha elég jó cikk lesz belőle.
Majd meglesznek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.
Sziasztok,Udv.minden honfi tarsamnak Spanyolorszagbol!

Statisztikák

Témák
38,055
Üzenet
4,782,094
Tagok
614,632
Legújabb tagunk
Budai Eszter
Oldal tetejére