13 megdönthetetlen tény a magyarokról

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladany!
Ne haragudj, igazad van! Jobban belegondoltam és visszaemékeztem!
De igazából nálunk 4 csoport volt: looserek, bunkók, semlegesek, meg a birkák...looserek azok akiket a bunkók szivattak (=hangadók) , a birkák meg azok akik ugrottak a bunkóknak... mert ugyebár a bunkók 95%-ban a birkákkal végeztették a piszkos dolgokat. Nálunk semlegesből (voltunk 7en csajok) egy sem volt, ellenben fiúknál azért akadt 4-5. Velük voltam jóba. :)
Látom már akkor áldott jó szíved volt :) hisz olyan mellé álltál, akinek szüksége volt a támogatásodra. Gondolom a többiek félve a kirekesztéstől nem mertek volna ilyet csinálni.

Igen, így is fel lehet osztani, nálunk is így volt. A hangadóknak mindig volt egy sleppjük. A slepp normális lett volna, ha nem lett volna a hangadó, akiből általában egy van egy osztályban. Ha azt kiveszik, elviselhető lesz a közösség.

Nem tudom, jóság volt-e ez a részemről, én nem annak tartottam, mert nem tudatosan álltam a kirekesztett mellé, egyszerűen csak hozzám csapódtak, mert rajtam kívül senki se állt szóba velük. Az egyik iskolában egy fél kezére béna lány volt a barátnőm, a másikban egy nagyon kövér. Mindkettőt csúfolták. Én nem csúfoltam őket. Nem azért, mert jó voltam, hanem mert nem érdekelt a külsejük, és mert megismertem a természetüket, és nagyon jó fejek voltak. Jól megértettük egymást. Ha bunkók lettek volna, nem barátkoztam volna velük sem. De azok voltak a bunkók, akik csúfolták őket. Tehát nem azért barátkoztam velük, mert kirekesztettek voltak, hanem mert pont ők gondolkodtak hasonlóan, mint én. Az igaz, hogy úgy már, hogy ketten voltunk, kevésbé szívatták őket.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hiszek a kívülállóságban. Ezzel az címkézi fel magát, aki szépíteni akar a tényen, hogy a csípkedési rangsor alján van.

Szörnyű tapasztaltaid vannak, kedves Zoli, úgy tűnik, nálad teljesen igaz volt, amit Feldmár András mondott, hogy az iskola börtön. Tényleg úgy beszélsz róla, mint egy börtönről. Szerintem is az, legalábbis internáló táborhoz hasonló, nekem mégse ennyire szörnyűek a tapasztaltaim.

Nálunk volt kívülállóság, ezzel nem én címkézem fel magam. Engem nem csipkedtek, még csak ki se rekesztettek, én voltam az, aki nem találtam az osztályban barátot. Nem azért, mert zárkózott voltam, hanem mert nem volt hasonló érdeklődésű gyerek. Megjegyzem, az első iskolámban találtam, és ott egyáltalán nem volt jellemző ez a börtönállapot, de költözés miatt kétszer váltottam iskolát, (plusz harmadik, a középiskola) és azokban lettem kívülálló. Emiatt afféle különcnek, furcsaságnak tekintettek. Valami tiszteletet azért mindig éreztem, legalábbis kikerültek. Jó tanuló voltam, és az én időmben ez még tiszteletet ébresztett az osztályban. Tehát soha nem éreztem, hogy valamiféle rangsor alján lettem volna, és a többiek sem így viszonyultak hozzám.

Szerintem Te jóval fiatalabb lehetsz nálam, mert az én időmben még nem buziztak a gyerekek. Azt se nagyon tudtuk, hogy az micsoda. A fiúk néha összeverekedtek, az igaz, de tőlem, mint lánytól, az ő világuk nagyon messze állt. Ezért én csak a lányokról tudok beszélni. Köztünk léteztek kívülállók.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
És abban a pillanatban távozom, amint egy PICIT IS elbunkósodik a légkör. Nem amiatt mintha nem tudnám megvédeni magamat verbálisan, de egyszerűen nem szeretek arra a szintre lealacsonyodni.

Én négy éve vagyok itt, de még egyszer se bunkósodott el. Örülök, hogy itt vagy, és remélem, hogy nem mész el. Előfordulhat, hogy türelmet kell gyakorolni, de megéri.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Hálás vagyok a vallomásaitokért, mert két gyerek van a családban, akik ilyentől szenvedhetnek, rájuk jobban oda fogok figyelni.

Szia, cdurmol, figyelj is nagyon a gyerekeidre. Szerintem a gyerekkori iskolai tapasztalat egy életre meghatározó. Ha valakit terrorizáltak a többiek, egész életre alul marad önbecsülésben. Ritka az olyan tanár, aki ebbe beleszól, ezért nekünk, szülőknek kell beleszólni, ha látjuk, hogy rossz irányba haladnak a dolgok.

Nem igaz, hogy a gyerek védje meg magát, még ha fiúgyerek is! A szülőnek kell megvédenie a gyerekét!!! A fiam másodikos kisiskolás volt, amikor az osztályukba jött egy kisfiú, aki terrorizálni kezdte a többit. Az enyémet is. Először szóltam a tanítónak, de nem történt változás.
Egy napon a fiam sírva jött ki az iskolából. Azonnal visszamentem a suliba vele együtt. Elkaptam a folyosón a hangadó gyereket. Kábé úgy nézhettem ki, mint Szörnyella de Frász. Nem nyúltam a gyerekhez, de ha a szemem ölni tudott volna, biztos ott esik össze. Halálosan megfenyegettem. Hebegett, habogott, hogy nem csinált semmit, de odahajoltam hozzá, mint egy maffiózó keresztapa, és úgy tagoltam a képébe: Nem érdekel!!! Ne menj a fiam közelébe!
Ennyi volt. Többet soha nem szívatta a fiamat, sőt nagyot köszönt nekem messziről ha meglátott az utcán.
Az én gyerekem nem lesz célpont, nem is lett az. A kissrácot a másik évben elvitték a suliból. A fiam ma nyolcadikos, megbecsült rangja van az osztályban, mint az egyik legjobb tanulónak, és nyelvversenyek győztesének. És hogy jól érzi magát az osztályban, mutatja, hogy nem akart elmenni onnan, se nyolcosztályos, se hatosztályos gimibe.

Egyébként ugyanez lezajlott két évvel korábban az óvodában is. Ott is elkaptam a kisgyereket, aki lökdöste a fiamat.
A fiam csendes, szelíd, jólelkű természet, könnyű lett volna célpontnak kiszemelni. Nem hagytam. Később már megvédte magát. Ezt pedig egy osztálytársától tudom. Ő mondta, hogy a fiamat nem merik szívatni a többiek. Igaz, most már 180 centi. Nem verekedős most sem, ő is kívülálló. De ha macerálják, nem ijed meg. 20 fiú van az osztályban, és most már megtanulta megvédeni magát. De ehhez kellett, hogy kezdetben ne rombolják le az önbecsülését.

Védd meg a gyerekedet!!! A húgomnak három felnőtt gyereke van, ő is végigcsinálta ezt mind a háromnál. Ő is bement a suliba, vagy az utcán kapta el a hangadót. Egyik gyereke se lett lelki problémás. Egyiknek se maradt rossz élmény a suli. Mindhárom diplomás. Sajnos a tanárok tényleg nem tesznek semmit. Eszköz sincs a kezükben erre. Neked van. Használd!
A tanártól nem fél a rossz gyerek. Az intőtől nem fél. De tőled nem tudja, mire számíthat. Azt viszont felfogja, hogy egy felbőszült szülő bármire képes.
 
Utoljára módosítva:

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
Én négy éve vagyok itt, de még egyszer se bunkósodott el. Örülök, hogy itt vagy, és remélem, hogy nem mész el. Előfordulhat, hogy türelmet kell gyakorolni, de megéri.

Kedves Jászladány! Nagyon figyelemre méltó észrevételeket tettél. És egyesekkel ellentétben mindig intelligens módon vitatkozol, vagy nyilatkozol. Köszönöm ezt is.

És ha úgy gondolod, türelem kell néha a bunkó benyögések miatt, ne mulaszd el felkeresni a Zoli által írt Idegenek és magyarok blogbejegyzéshez Krétaporos által írt végtelenül ocsmány hangvételű támadást! Ha valami, akkor ez felnyitja majd a szemed, miért is nyilatkozik Zoli néha úgy a magyarokról, ahogy. Az a baj velünk emberekkel, hogy ha ilyen kirohanás tárgya leszünk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy rendes emberek is vannak, akik tisztelik más nézeteit. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy vannak Jászladányok, Almamagok, Cdurmolok és Pete White-ok, Pacisik is.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm, kedves Muciparipa, igazán megtisztelő a véleményed.
Köszönöm a javaslatot, elolvasom Zoli blogját.
 
Utoljára módosítva:
Ugyanúgy általánosítasz, mint azok, akik csak jónak és ártatlannak tartják a gyerekeket.
A gyerekek között is van angyal is, és ördög is, akárcsak a felnőttek között. Van, amelyik szereti és védi az állatokat, és van amelyik kínozza. Akárcsak a felnőttek. Van, amelyik együttérző, és van, amelyik kegyetlen. Akárcsak a felnőttek.

Teljesen egyetértek. Én rengeteget dolgoztam (=voltam együtt) mindenféle nemű, korú, nemzetiségű kölökkel, és bizton állíthatom, ők is egyediek. Ne dobozoljunk, kérem, ez itt nem a Tóték o_O!!!
Ez a jó az emberi mivoltunkban, nekem ez ad erőt és reménységet, ha rossz napom van mások által, hogy ez nem törvényszerű, nincs senki, aki bekategorizálhatná magunkat, mert MINDIG VAN KIVÉTEL!!!!
És ez ugyanígy igaz a magyarokra is. A topic témáját adó írás valóban nem egy mélyen szántó tudományos alkotás, csak arra jó, hogy a lelkünket kicsit megsimogassuk vele. És szerintem rá is fér erre a nyúzott népre. Igen, én is ismerem a hibáinkat, és tudok az ősink és általunk felhalmozott kakikupacról, de lécci, hadd ne kelljen már mindig azt szagolgatnom! Arra tartok külön önmunkás napokat :dr_24:
...és hogy milyenek vagyunk...? Gyerekek, a kutatok világszintű összefogására volna szükség ahhoz, hogy azt a rengeteg magyart és leszármazottait fölkutassa és természetüket elemezze, hogy tisztábban lássunk! De sajna a világ kutatóinak érdeklődését éppen egy csomó más dolog köti le, szóval még várnunk kell picit...
Türelem!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó lenne, ha nem kéne az embernek mindenhez értenie, és mindent magának megoldania. Azzal ha az ember mindent maga old meg azzal elveszi a munkát mások elől, de nem tehet semmit, mert rá van kényszerülve.

Teljesen igazad van, elkeserítő, hogy nem tudunk mi se mestereket fizetni, és szinte mindent mi oldunk meg, pl. most is saját kezűleg hőszigeteltük a házat. :(
Pedig milyen jó lett volna az egészet rábízni egy kőművesre.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen igazad van, elkeserítő, hogy nem tudunk mi se mestereket fizetni, és szinte mindent mi oldunk meg, pl. most is saját kezűleg hőszigeteltük a házat. :(
Pedig milyen jó lett volna az egészet rábízni egy kőművesre.
De ha megtudod fizetni a MESTERT, az se garancia hogy rendes munkát végez el nálad.
A rengeteg szentségeléssel végződő kézműves történetekböl amit hallottam, egy különlegeset elmondok nektek. Sikítoztam rajta.
Egy svájci ismerősöm beleszeretett hazánkba és vett egy telket. Házat épitetett rá.
Már hosszabb ideje ment az épitkezés amikor egyszer csak azt kérdezte tőlem, hogy ki épitette ez a gyönyörű várost (Budapestet), mert hogy nem mi az biztos. :rohog:
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
De ha megtudod fizetni a MESTERT, az se garancia hogy rendes munkát végez el nálad.
A rengeteg szentségeléssel végződő kézműves történetekböl amit hallottam, egy különlegeset elmondok nektek. Sikítoztam rajta.
Egy svájci ismerősöm beleszeretett hazánkba és vett egy telket. Házat épitetett rá.
Már hosszabb ideje ment az épitkezés amikor egyszer csak azt kérdezte tőlem, hogy ki épitette ez a gyönyörű várost (Budapestet), mert hogy nem mi az biztos. :rohog:

Abszolút IGAZAD van!!! Én is azzal vigasztaltam a férjem, hogy igaz, hogy mi két év alatt jutottunk a végére annak a munkának, amit egy mester egy hét alatt megcsinál, na de ez olyan lett, amilyennek lennie kell, ez aztán ihaj-csuhaj, ez meg van rendesen csinálva. Kínkeservesen, de ez olyan, amilyet akartunk. És ez nem vicc.
Mi is építkeztünk már, és tragikus tapasztalataink vannak a mestereket illetően. Én is tudnék horrorokat mesélni :)
 
Utoljára módosítva:

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi is építkeztünk már, és tragikus tapasztalataink vannak a mestereket illetően. Én is tudnék horrorokat mesélni :)
Tudom hogy nem vígasztal, de ez egy pár "normális" ország kivételével mindenütt így van.
Amikor svájcban, a munkahelyemen hajamat tépve meséltem a Pesten, anyámnál lejátszódott ablakcsere drámát, aszongya olasz kolegám, hogy ÁLJ. Ez mind semmi.
Náluk következőképpen játszodik le egy ablakcsere. Ha nem fizetsz előre, nem jönnek. Ha fizetsze előre, biztos hogy nem jönnek. Ha mégis csak jönnének, akkor ellopnak mindent ami nincs leszögelve vagy lebetonozva. Az ablakkeret pedig papundekliböl van. :D
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, cdurmol, figyelj is nagyon a gyerekeidre. Szerintem a gyerekkori iskolai tapasztalat egy életre meghatározó. Ha valakit terrorizáltak a többiek, egész életre alul marad önbecsülésben. Ritka az olyan tanár, aki ebbe beleszól, ezért nekünk, szülőknek kell beleszólni, ha látjuk, hogy rossz irányba haladnak a dolgok.

Nem igaz, hogy a gyerek védje meg magát, még ha fiúgyerek is! A szülőnek kell megvédenie a gyerekét!!! A fiam másodikos kisiskolás volt, amikor az osztályukba jött egy kisfiú, aki terrorizálni kezdte a többit. Az enyémet is. Először szóltam a tanítónak, de nem történt változás.
Egy napon a fiam sírva jött ki az iskolából. Azonnal visszamentem a suliba vele együtt. Elkaptam a folyosón a hangadó gyereket. Kábé úgy nézhettem ki, mint Szörnyella de Frász. Nem nyúltam a gyerekhez, de ha a szemem ölni tudott volna, biztos ott esik össze. Halálosan megfenyegettem. Hebegett, habogott, hogy nem csinált semmit, de odahajoltam hozzá, mint egy maffiózó keresztapa, és úgy tagoltam a képébe: Nem érdekel!!! Ne menj a fiam közelébe!
Ennyi volt. Többet soha nem szívatta a fiamat, sőt nagyot köszönt nekem messziről ha meglátott az utcán.
Az én gyerekem nem lesz célpont, nem is lett az. A kissrácot a másik évben elvitték a suliból. A fiam ma nyolcadikos, megbecsült rangja van az osztályban, mint az egyik legjobb tanulónak, és nyelvversenyek győztesének. És hogy jól érzi magát az osztályban, mutatja, hogy nem akart elmenni onnan, se nyolcosztályos, se hatosztályos gimibe.

Egyébként ugyanez lezajlott két évvel korábban az óvodában is. Ott is elkaptam a kisgyereket, aki lökdöste a fiamat.
A fiam csendes, szelíd, jólelkű természet, könnyű lett volna célpontnak kiszemelni. Nem hagytam. Később már megvédte magát. Ezt pedig egy osztálytársától tudom. Ő mondta, hogy a fiamat nem merik szívatni a többiek. Igaz, most már 180 centi. Nem verekedős most sem, ő is kívülálló. De ha macerálják, nem ijed meg. 20 fiú van az osztályban, és most már megtanulta megvédeni magát. De ehhez kellett, hogy kezdetben ne rombolják le az önbecsülését.

Védd meg a gyerekedet!!! A húgomnak három felnőtt gyereke van, ő is végigcsinálta ezt mind a háromnál. Ő is bement a suliba, vagy az utcán kapta el a hangadót. Egyik gyereke se lett lelki problémás. Egyiknek se maradt rossz élmény a suli. Mindhárom diplomás. Sajnos a tanárok tényleg nem tesznek semmit. Eszköz sincs a kezükben erre. Neked van. Használd!
A tanártól nem fél a rossz gyerek. Az intőtől nem fél. De tőled nem tudja, mire számíthat. Azt viszont felfogja, hogy egy felbőszült szülő bármire képes.

Köszönöm a jótanácsot, Jászladány!! Jó gondolat a saját eszközeivel "meggyőzni" az agresszor gyereket, hogy ne bántsa a gyengébbet, engedékenyebbet. És ezt így tényleg csak a felbőszült szülő, nagyszülő, esetleg nagy testvér teheti meg.

Érdekes, hogy ez a gyerekek közti szadizmus más országokban is jelen van. Pár éve lehetett olvasni az angliai iskolákban szokásos "beavatási" rettenetről. Az iskolás korból kinőve a katonaságnál is szokásos (volt?) a szivatás. Pedig az az iskolás korosztály és a katona korosztály már igen messze távolodott el az öntudatlan gyermeki kegyetlenség korától. Nekik már tudniuk kell, hogy milyen hatást váltanak ki.
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen egyetértek. Én rengeteget dolgoztam (=voltam együtt) mindenféle nemű, korú, nemzetiségű kölökkel, és bizton állíthatom, ők is egyediek. Ne dobozoljunk, kérem, ez itt nem a Tóték o_O!!!
Ez a jó az emberi mivoltunkban, nekem ez ad erőt és reménységet, ha rossz napom van mások által, hogy ez nem törvényszerű, nincs senki, aki bekategorizálhatná magunkat, mert MINDIG VAN KIVÉTEL!!!!
És ez ugyanígy igaz a magyarokra is. A topic témáját adó írás valóban nem egy mélyen szántó tudományos alkotás, csak arra jó, hogy a lelkünket kicsit megsimogassuk vele. És szerintem rá is fér erre a nyúzott népre. Igen, én is ismerem a hibáinkat, és tudok az ősink és általunk felhalmozott kakikupacról, de lécci, hadd ne kelljen már mindig azt szagolgatnom! Arra tartok külön önmunkás napokat :dr_24:
...és hogy milyenek vagyunk...? Gyerekek, a kutatok világszintű összefogására volna szükség ahhoz, hogy azt a rengeteg magyart és leszármazottait fölkutassa és természetüket elemezze, hogy tisztábban lássunk! De sajna a világ kutatóinak érdeklődését éppen egy csomó más dolog köti le, szóval még várnunk kell picit...
Türelem!
A cikkről huncut mosollyal írt szavaiddal teljesen egyetértek. :) Azt hiszem, ezzel sikerült a helyére tenned ezt az írást.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a jótanácsot, Jászladány!! Jó gondolat a saját eszközeivel "meggyőzni" az agresszor gyereket, hogy ne bántsa a gyengébbet, engedékenyebbet. És ezt így tényleg csak a felbőszült szülő, nagyszülő, esetleg nagy testvér teheti meg.

Nagyon szívesen. Nem azt mondom, hogy ez a tökéletes módszer, én is a békés meggyőzés híve vagyok, pláne kisgyerek esetében, de egy ilyen helyzetben sajnos ez a leggyorsabb, leghatékonyabb megoldás. Később majd lehet lelkigondozni a rosszcsontot, ha alkalmunk van rá.

Én akkor vagyok mérges, mikor valaki azt mondja, hogy a gyerek, főleg fiúgyerek, védje meg magát. Nem szabad egy szelíd gyereket arra kényszeríteni, hogy saját természetével ellentétben részt vegyen egy hozzá méltatlan konfliktusban. Nem bele kell hajszolnunk egy ilyenbe, hanem meg kell óvnunk attól. Nem igaz, hogy hozzá kell szoknia az ilyen helyzetekhez, mert az életben később soha nem fog ilyennel találkozni, hacsak nem kerül börtönbe.
Ráadásul rosszul is elsülhet a dolog. Pl. hanyatt lökheti úgy az agresszort, hogy az szétcsapja a fejét a pad sarkán, és akkor ő lesz meghurcolva.

És minél nagyobb, minél érettebb egy gyerek, annál jobban fogja tudni kezelni az ilyen helyzeteket. Hacsak kiskorában nem törték össze, és nem alázták meg. Később például a fiam már nem csak magát tudta megvédeni, hanem megvédte a húgát is, ugyanúgy, ahogy én kisebb korában megvédtem őt. És ugyanígy meg tud védeni másokat is, a gyengébbeket, meg is teszi. Nem agresszióval, nem erővel, hanem tekintéllyel és határozottsággal. Már elég érett hozzá.
De amíg ebbe a korba el nem jut, igenis nekünk kell megvédeni a gyereket, és éreznie kell azt a biztonságot, hogy a szüleire mindig számíthat, mindenben mellette állnak, sosincs magára hagyva egy konfliktusban.
Ez az a biztonságérzet, amiből önbizalmat merít, és aminek később hasznát veszi az életben.

Igen, sajnos a gyerekközösségekben is léteznek farkastörvények, és az agresszív leuralja a szelídebbet, aki nem is biztos, hogy gyengébb, csak konfliktuskerülő. Ez minden kényszerűen összezárt emberi közösségre jellemző. Ezért kell nagyon figyelnünk a gyerekeinkre.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Még hozzátenném, hogy van a közvetlen fellépésnél sokkal kézenfekvőbb és hatékonyabb módszer is, de sajnos ezzel nem mindig tudunk élni. A legjobb megoldás ugyanis, ha a problémás gyerek szüleinek tudunk szólni, de ez csak akkor működik, ha értelmes a családja, és intelligens szülei vannak, valamint ezek számunkra elérhetőek, és tudunk velük kommunikálni.
Ez a lehetőség viszont az említett kisgyerek és a fiam közötti konfliktusban nem állt rendelkezésemre, csupán egyszer tudtam vele élni a lányom esetében, amikor egy másik kislány csúfolta. Akkor az anyukának szóltam, aki leteremtette a lányát, és így oldódott meg a konfliktus. Végtére is az a normális, ha a mindenki a saját gyerekét neveli.

Amikor ez a lehetőség nem állt rendelkezésemre, pl. az iskolaudvaron nem engedte egy kisgyerek a lányomat játszani, akkor meg a fiamnak szóltam, aki felsős tekintélyével megoldotta a problémát. Szóval a lányom esetében már könnyebb dolgom volt.

Ám ha egyetlen módszer sem működik, iskolát kell váltani, vagy legyen a gyerek magántanuló, de semmiképpen sem szabad hagyni, hogy a társai pokollá tegyék az életét.
 
Utoljára módosítva:

roxx

Új tag
8-9 sajnos pont ellenkezője igaz. Mivel én is zenész vagyok..jól tudom, hogy minden vackot el lehet adni, bármennyire legyen tehetségtelen. Elég ha benne van a tv-ben...nagyon jó példa az x-faktor és társai..a tv-ről ne is beszéljünk..ez igazolja a birkaszelemet is.
 

Sebestyénné Zsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ilyen írások mindig elkeserítenek... Tényleg igényünk van erre az olcsó öntömjénezésre?

A magyarságnak megvannak a maga jó tulajdonságai, igen - de ez a lista úgy marhaság, ahogy van.

Sajnálom ha így érzed, az én véleményem az , hogy a jó bor bornak is kell a cégér, egy nemzetnek sem árt ha nem csak a rosszat hallják és olvassák róla.
 

miragem

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet hogy az "Amerikáról beszámoló" fórumtopik mintájára kéne valamit írnom "Magyarországról beszámoló" címmel?!

Volna hozzá anyagom, bőven...

Szerintem ha azt megírom, tutira biztosítva lesz hogy megkapjam az USA állampolgárságot. Tudniillik azután nem mehetnék vissza Magyarsztánba ha akarnék se, mert nem lenne életbiztosítás a számomra, szerényen fogalmazva...

Bocs kedves "Zoli_USA", de érted vagy komolyan is gondolod amiket leírogatol, mert akkor valami gond lehet !

Szerintem nálad alapvető probléma, hogy mindent feketén-fehéren nézel, látol, pedig a világ színes
és szép !
A Te szemszögedből nézve, nem hiszem, hogy létezne hely, ahol jól éreznéd magad, vagy lenne olyan ember , akiben Te nem találnál hibát.
(természetesen, magadon kívül !:D)

Nem lehet az embereket, országokat kategóriákba sorolni.
Mindenhol van ami szép, jó, és van ami kevésbé tetszik.
Bár ez sem egyértelmű. mivel az emberek se egyformák, és az ízlések is különböznek.

Nem jobbak, nem rosszabbak a magyarok más népeknél, és ez ugyanúgy áll bármilyen országra, Földrészre.

Szokásaink, hagyományaink különböznek, de ez nem negatívum, hanem az élet színessége.
na és ha ez valakinek nem tetszik, akkor nem kötelező a kifogásolt országot látogatni !;)

.
 
Utoljára módosítva:

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs kedves "Zoli_USA", de érted vagy komolyan is gondolod amiket leírogatol, mert akkor valami gond lehet !

Szerintem nálad alapvető probléma, hogy mindent feketén-fehéren nézel, látol, pedig a világ színes
és szép !
A Te szemszögedből nézve, nem hiszem, hogy létezne hely, ahol jól éreznéd magad, vagy lenne olyan ember , akiben Te nem találnál hibát.
(természetesen, magadon kívül !:D)

Nem lehet az embereket, országokat kategóriákba sorolni.
Mindenhol van ami szép, jó, és van ami kevésbé tetszik.
Bár ez sem egyértelmű. mivel az emberek se egyformák, és az ízlések is különböznek.

Nem jobbak, nem rosszabbak a magyarok más népeknél, és ez ugyanúgy áll bármilyen országra, Földrészre.

Szokásaink, hagyományaink különböznek, de ez nem negatívum, hanem az élet színessége.
na és ha ez valakinek nem tetszik, akkor nem kötelező a kifogásolt országot látogatni !;)

.

Milyen érdekes, hogy ott abban a remek Magyarországban, ahol állítólag olyan magyarok élnek akik nem rosszabbak a világ más népeinél, sőt, e cikk szerint mélyen empatikusak, segítőkészek... Ott munkám is alig volt, s amikor mégis, hát Isaurával jobban bántak mint velem! Ott úgy éltem hogy kishíján sehogy, mert majdnem öngyilkos lettem. És amikor kijöttem Amerikába, az itteni magyarok közt ugyanezt a mentalitást tapasztaltam.

De persze, a magyarok nem rosszabbak mint mások, á, cseppet sem...

Figyelj. Hasonlítsuk össze a magyarokat a sokak által gyakran szídott zsidókkal. Magyarország és Izrael területe durván azonos. A magyaroknak volt mintegy ezer évük arra, hogy naggyá legyenek, mert azóta van saját országuk. Ha a török hódoltság 150 évét levonjuk, akkor is marad ebből 850 év, bár azt is magunknak köszönhetjük. A zsidóknak ezzel szemben nincs egyetlen évszázada országuk csak. Mégis jobban élnek mint mi, és összetartásuk legendás. A gazdagságuk is. A zsidók többnyire, nagy átlagban még akkor is gazdagabbak voltak mint a magyarok, amikor egyáltalán nem volt országuk, mert össze tudtak fogni. Mindenki őket irigyelte, emiatt is üldözték őket. Hab a tortán, hogy Izrael területe kb szinte csak sivatag, Magyarországé jóval alkalmasabb mezőgazdaságra. Mégis, Izrael már sok terményből külföldre exportál, mi magyarok meg leépítjük a kajatermelést, vesszük külföldről, aztán sírunk hogy az milyen drága. Izrael alatt nem sok minden van, Magyarország alatt pedig talán a világ legnagyobb hévíz és gyógyvízkészlete, de tojunk rá hogy kiaknázzuk. Ez is bizonyítja a szememben hogy baromság amikor arról beszélnek hogy Magyarországot titokban a zsidók irányítanák. Ha úgy volna, azok ezt nem hagynák. Kiaknáznák. Lehet hogy aztán lefölöznék a haszon 90%-át, az lehet, de nem maradna parlagon a kincs, és a maradék 10% is a magyaroknak jókora hasznot jelentene, az biztos hogy többet mint a mostani semmi!

De á, ők ugye nagyon rosszak, és a magyarokkal nincs semmi baj, azok szuperek de minimum nem rosszabbak mint mások...

Ám ne aggódj, megfogadom a tanácsodat: NEM LÁTOGATOM A KIFOGÁSOLT ORSZÁGOT! Eszem ágában sincs visszamennem a barbár nyomorba, s ezalatt nem is elsősorban az anyagiakat értem.
 
Oldal tetejére