Hírek 5100 milliárd forintnyi kanadai dollárból épül gigaakkumulátorgyár Ontarióban

A kanadai kormány és a Volkswagen autógyártó pénteken megállapodott, hogy több mint 20 milliárd kanadai dollárt (5100 milliárd forint) fektet az Ontario tartománybeli St. Thomasban létesítendő gigaakkumulátorgyárba. Ez lesz az észak-amerikai ország elektromosautó-ellátási láncába valaha befektetett legnagyobb összeg.

Európa legnagyobb autógyártója 7 milliárd kanadai dollárt fektet be a gigaüzem építésébe - áll a Volkswagen közleményében. A kanadai szövetségi kormány 13,2 milliárd kanadai dollár termelésiadó-hitelt, azaz kilowattóránként 35 amerikai dollárnyi támogatást nyújt hitel formájában 2023-ban, továbbá egy 700 millió kanadai dolláros hitelt nyújt a német vállalatnak. Ontario tartományi kormánya további 500 millió kanadai dollár közvetlen befektetést eszközöl a beruházáshoz, valamint több százmillió dollárt a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez.

Ez több mint 200 millió kanadai dolláros bevételt jelent a kanadai gazdaság számára a következő évtizedekben- jelentette ki Justin Trudeau kanadai miniszterelnök újságíróknak St. Thomasban. Hozzátette: a befektetés révén a kanadai autógyártás akkumulátorok millióihoz jut majd, és a beruházás kevesebb mint öt év alatt megtérül.Az ország gazdasági motorjának számító Ontarióban, Kanada legnépesebb tartományában tervezett beruházást a múlt hónapban jelentették be.

A tervek szerint az akkumulátorgyár a Volkswagen legnagyobb ilyen létesítménye lesz - a területe több mint 378 amerikaifutball-pályának felel meg -, és 3000 új munkahelyet jelent. Az autógyár szerint a munkálatok jövőre kezdődnek, és az üzem 2027-ben kezd termelni.

A kanadai kormány szerint teljes kapacitással a gyár évi egymillió elektromos autó ellátásához szükséges akkumulátort tud előállítani.A gyár, amely az egyesült államokbeli Detroittól 195 kilométerre északkeletre épül, befejezése után Kanada legnagyobb üzeme lesz, és Justin Trudeau szerint fedezi majd a Volkswagen észak-amerikai szükségleteinek legnagyobb részét. A Volkswagenen kívül a Stellantis (az egykori Fiat Chrysler) és az LG Energy Solution is partnerségi szerződést kötött 2022-ben egy új akkumulátorgyár létesítéséről Kanadában, a Michelin francia abroncsgyár pedig bővítette a kanadai létesítményeit. Ottawa évek óta tesz jelentős erőfeszítéseket az elektromosautó-ipar szereplőinek Kanadába vonzása érdekében, adóösztönzésekre, tiszta energiára és számos ritkafémlelőhelyére hivatkozva.

MTI

1682142118428.png
 
Ha itt megfelel a szigoru kornyezeti eloirasoknak ......+ az eros szakszervezeteknek, biztos megugratja a GDP-t.
 
Ráadásul egy olyan kurens terméket gyárt, ami az elkovetkezo evekre biztositja a kereslerrtet.
Mindenhol a vilagon!
Keresletet?
Mire?

Fel kellene végre fogni, hogy ez az élettempó fenntarthatatlan.
Csak és kizárólag a gazdasági szereplők tolják, hogy a hasznuk meglegyen, egyébként totális rohanás a vesztünkbe.

De!
Tessék rákeresni a lítium lelőhelyek lehetőségeire.
Arra, hogy gyerekekkel bányásztatják a kobaltot.
1682176219910.png


Mi lesz a döglött akkumulátorokkal?

Józan ésszel végiggondolva: hová kerülnek majd a használt és "idejétmúlt" (4-5 éves) e-autók, s hogyan fogják őket karbantartani, s ennek mik lehetnek a következményei?

Elektroszmog és hatásai? Többszázkilónyi akkumulátor tetején ülni órákon át ... - hiszen ez a cél, hogy bírjon 2-3 órát is.

1682175638826.png


Tényleg semmi szégyenérzet nincs azokkal szemben, akiknek tönkreteszi a nyugati civilizáció az életét (ebbe beleértve minden élőlényt)?
1682176357907.png


Vegyünk új autót, sőt kettőt, de hármat is!
Dolgozzunk még többet és még és még. Vagy inkább dolgoztassunk olcsón embereket, már-már rabszolga szinten kihasználva a szegénységüket, hogy legyen újabb és újabb gépünk.

A cikk csak a haszonról szól: pénz, pénz, pénz!!!!
Bármi áron!
1682176465277.png


Nem szól arról, vajon az ottélők, mit szólnak ehhez.
Bízzunk benne, hogy ők nagyon-nagyon fognak ennek örülni.
Gödről nézve, ez katasztrófa.
Mélységesen sajnálom az ottlakókat.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!

Statisztikák

Témák
37,876
Üzenet
4,733,606
Tagok
611,046
Legújabb tagunk
PhilipKen
Oldal tetejére