Hírek A “Szent Ferenc Box Akadémia” dickensi világa: Böjte Csaba arra használja az árvákat, hogy bokszolókat neveljenek Orbánnak

Lassan a XIX. századi angol árvaházak dickensi világa tárul fel Böjte Csaba dévai árvaházhálózata körül. Böjte a Transindexnek adott interjújában úgy adta elő, hogy nevelési célzattal küldött 150 gyereket bokszolni. Mint mondta: “Azért teszem, mert az élet ilyen. Küzdeni kell. A ringben nincs fejlesztő pedagógus meg pszichológus, ott te vagy a két öklöddel. Vagy megvéded magad, vagy kiütnek.” Ez is szörnyen hangzik, de a valóság ennél sokkal sötétebb. A gyerekeket azért bokszoltatják, hogy “10 éven belül világversenyeken” fellépő bokszolókat neveljenek belőlük.

Kizárt, hogy 150 gyerek bokszolni akarjon, vagy alkalmas legyen a bokszolásra Böjte árvái közül. Hány bokszoló vagy bokszolni vágyó van ezer ember között? Kiszolgáltatott helyzetükkel visszaélve rendelik őket a ringbe, mint a gladiátorokat, hogy egymás fejét verjék, és Orbánnak szerezzenek majd dicsőséget. Böjte azért fogdossa össze az árvákat, hogy bokszolót csináljanak belőlük az Orbán által alapított bokszoló akadémián. Az árvagyerekeket arra szemelték ki, hogy bokszolók legyenek. Mire alkalmas egy utcagyerek, ha nem verekedésre?

Ez a filozófia áll a “Szent Ferenc Box Akadémia” koncepciója mögött. Önmagában ez a név is blaszfémia, tragikomédia, hogy “Szent Ferenc Boksz Akadémia”. A madarakkal beszélő, szelíd Szent Ferencről elnevezett Box Akadémia. A bokszról bebizonyították, hogy agykárosodást okoz. Ezeket a szülő és gondviselő nélküli árvákat kicsi koruktól arra tréningezik, hogy egymás fejét verjék, ami agylágyulást okoz. De ezek a gyerekek azok, akikért nem kár, akikért senki nem fog szót emelni. Akinek vannak szülei, az menjen focizni, akinek nincs, az legyen bokszoló. Ennyit érnek.

Ennek a szorítóba kényszerített szőke kisfiúnak biztos bokszolónak kell lennie? Nem félelem van a szemében? Ha lennének szülei engednék ezt? Ha kikap, ha kiütik, Böjte neki is elmondja, hogy gyenge, selejt, “fonnyadt alma, amiből pálinkát főznek”? Nem szakad meg az ember szíve?

Az fel sem merül, hogy ezek között a gyerekek között a jövő könyvtárosai is meglapulhatnak. Az árvaságukat arra használják fel, hogy bokszolókat neveljenek belőlük, és pénzt termeljenek Orbán rendszerének és embereinek. Lesz egy csomó gyerek, akiből nem lesz világbajnok, csak éveken át szétverik a fejét, és vadállatot nevelnek belőle. A képlet tökéletesen megfelel azoknak a filmeknek, amelyekben az ilyen kiszolgáltatott gyerekekből janicsárokat, gladiátorokat, cirkuszi mutatványosokat csinálnak, és pénzt keresnek velük. Eszközökké silányítják, tárgyiasítják őket.


bojte-okolvivas.jpgOrbán a futballakadémiák mintájára szeretne kitenyészteni bokszolókat is, erre hozták létre Gyergyószentmiklóson a boxoló központot, amelyhez Orbán 452 millió forintot adott az adófizetők pénzéből. Böjte Csaba “testvér” nemcsak az árvákkal foglalkozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, hanem az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont tiszteletbeli elnöke is. Orbán adja hozzá a csarnokot, Böjte szállítja le az emberanyagot, az árva gyerekeket. Az alapkövet Bajkai István Fidesz-képviselő, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke fektette le, aki az Orbán család ügyvédje is.

Amerikai Nepszavabojte-boksz-gyerekek-e1629427522611.jpg


Böjte ezt úgy adja elő, hogy ez a “kitörési lehetőség” a gyerekeknek, valójában visszaélnek a helyzetükkel. A legjobb kitörési lehetőség az lenne, ha tanulnának, de ehelyett a bokszot ajánlják nekik. “Erdély bokszbajnokait” akarják kinevelni belőlük, akik világversenyeken is bokszolhatnak majd. A bokszcsarnok elkészült, a megnyitóra az orbáni nagyzolás szellemében Mike Tysont akarták meghívni. Böjte pedagógiai elvei, miszerint meg kell tanulni győzni, és az erősebb életben marad, a gyenge elpusztul, csak egy irányt jelöl ki Déván egy árva gyereknek: a szorítót.


Azt nem tudjuk, hogy Erdei Zsolt, aki magyar részről az erdélyi bokszolás egyik mozgatója, mit tud arról, hogy Böjte árvái milyen presszió, pszichikai ráhatás, kiszolgáltatott helyzet következtében mennek bokszolni. Vajon maguktól is akarnának-e bokszolni? Van-e választási lehetőségük, milyen más alternatíva létezik számukra? Milyen életfilozófiát hallanak, ami a kötelek közé viszik őket? Böjte azt állítja, hogy ezzel “embert nevelnek” belőlük, de ez vajon csak boksszal lehetséges? Aki nem bokszolt, abból nem lett “ember”?


Ennél súlyosabb, megalázóbb visszaélést nehéz elképzelni árvákkal szemben. Megrázó, mit művelnek ezekkel a gyerekekkel. Ennél még az is jobb lenne, ha zsebtolvajlásra tanítanák őket, mert az legalább nem okoz maradandó sérülést. Böjte, ez az ember az “árvák jótevője”, a “szent”, aki Orbán fasiszta rendszerének átadja az árvákat, hogy a kötelek közt verjék szét a fejüket. Azért, hogy a NER fasiszta szellemének megfelelően, kineveljenek a többszáz gyerekből egy bajnokot Orbán dicsőségére, és majd megfejjék őket, ha pénzt is keresnek velük. Szent Ferenc nevében.
 
Csak csendesen mondom: Trianon óta erdély romániához tartozik!
Ha valaki ott olyan okolvivó lesz aki már nemzetkozi szinten is képviseli az országot, román zászló és román himnusz mellett teszi ezt!
Az amerikai népszava az amerikaiak afganiszáni kivonulása után kicsit rosszul emlékszik arra, hogy hol huzodnak a határok!
 
Csak csendesen mondom: Trianon óta erdély romániához tartozik!
Ha valaki ott olyan okolvivó lesz aki már nemzetkozi szinten is képviseli az országot, román zászló és román himnusz mellett teszi ezt!
Az amerikai népszava az amerikaiak afganiszáni kivonulása után kicsit rosszul emlékszik arra, hogy hol huzodnak a határok!
Nem értjük mi ezt. Szerintük 10 év múlva is Orbán lesz a miniszterelnök, ráadásul nem csak itt, Romániában is.
 
Mindenesetre köszönöm minden magyar nevében, hogy az ország nemzeti ünnepén ezeket a szavakat kell olvasni:
"Böjte, ez az ember az “árvák jótevője”, a “szent”, aki Orbán fasiszta rendszerének átadja az árvákat, hogy a kötelek közt verjék szét a fejüket. Azért, hogy a NER fasiszta szellemének megfelelően, kineveljenek a többszáz gyerekből egy bajnokot Orbán dicsőségére, és majd megfejjék őket, ha pénzt is keresnek velük. Szent Ferenc nevében."

Fasiszta...
 
Azert a gyerekek fejet nem kene szetveretni gyermek korban. Arrol mar nem is beszelve , hogy nincs szukseg az agressziv viselkedest megtanulni teeneger korban.
Ezek a gyerekek mind serultek csalad nelkuliek , erzelmi vilagukat kell erositeni nem a jobbegyenest hogy kell bevinni.
Bortonokbe javitokba , levezetni a gozt talan lehet jo megoldas de nem arvaknal.
MEg ha foci csapatot allitana ki , vagy akarmilyen labda jatekot de box az nem tartozik a finom sportokhoz.
Orokbe adast kene a szent atyanak szorgalmaznia, hogy csaladba nojonek fel a gyerekek,akar hetero akar homo de arrol hallgat mint a sz@r a fube.
 
Szerintetek egy ökölvívó csak úgy hirtelen kiugrik a felnőttek közül, és beáll a ringbe? Van junior korosztály, Európa bajnokságot, világbajnokságot rendeznek a korosztályuknak megfelelően. Ugyanolyan utánpótlásnevelés folyik, mint bármelyik sportágban, és nem csak Böjte atya, nem csak Erdélyben, a világon mindenütt van utánpótlásnevelés ahol az ökölvívást ismerik.
Nem gladiátorokat nevelnek, hanem sportolókat!
 
A kormány több mint egymilliárd forintos forrást biztosít az idei évi költségvetésből az Erdélyi Református Egyházkerület intézményfejlesztésére, valamint a Sapientia Alapítvány működésének támogatásához – írja a Telex a Magyar Közlöny szerdai száma alapján.
 
Normalis szulo nem adja a gyereket boxolonak. A boxolok komoly agykarosodast szereznek be a karrierjuk alatt.
Lehet okolvivo jeloltek arvulnak csak el?
150 gyerekbol akiknek a fejet utik, hany olimpikon lesz? jo ha egy -ketto a tobbi meg elhet a szetpuffolt agyukkal.
NEm tudom milyen bibliat forgat a szent atya de mintha a Jezus a szeretetre tanitana es nem az agressziora, az okoljogra. NEm hiszem el neki hogy az okolvivas a legkeresztenyibb sport.

Regen meg kellett volna mar szuni ennek az arva haznak mert tobb ezer csalad var orokbe adhato gyerekre.
 
Voltam Gálospetriben és Érmihályfalván is, onnan nem igazán akarnak örökbe fogadni, ugyanis zömében sérült és cigány gyerekek voltak.
Értük pedig nem kapkodnak!
Egyébként meglepődtem, az Államokból volt egy önkéntes a gyerekek mellett, valamilyen karitatív szolgálatot végzett. Ő azt mondta akkor, hogy több ilyen otthon kellene. Mondjuk neki személyes tapasztalata volt, látta mi történik a gyerekkel.
 
Szerintetek egy ökölvívó csak úgy hirtelen kiugrik a felnőttek közül, és beáll a ringbe? Van junior korosztály, Európa bajnokságot, világbajnokságot rendeznek a korosztályuknak megfelelően. Ugyanolyan utánpótlásnevelés folyik, mint bármelyik sportágban, és nem csak Böjte atya, nem csak Erdélyben, a világon mindenütt van utánpótlásnevelés ahol az ökölvívást ismerik.
Nem gladiátorokat nevelnek, hanem sportolókat!
Azért alapították az Erdélyi Godako Akadémiát - eredetileg Madárfészek-Godako -, hogy a tehetséges gyerekeket honosításával növeljék a magyar bokszolók létszámát.
Ahogy Beka Holt írta, nagyon sok időbe és munkába kerül eljutni a megfelelő szintig.
Ami szerintem a legfontosabb, hogy milyen az edző?!
Ha olyan, mint Erdei Zsolt, akkor nem lesznek "agykárosultak", hanem intelligensek is, mert neki az is fontos, hogy a gyerekek tanuljanak is a sport mellett.
 
Erdei Zsolt sport iskolaba jart es profi tanarok tanitottak . A szent Atya mindenhez ert? altalaban ha a valasz igen akkor semmihez.
Agyrazkodas sorozata eri a boxolot. A google a baratod rengeteg info van MRI felvetelekkel egyutt.
Erdekes nem a gyerek a lenyeg hogy egeszsegesen felnojon , ne kinozzak fejgorcsok es egyeb fejserulesi tunetek hanem ussek verjek egymast hatha felkerulnek valamilyen szintre.
Ez a szent atya evtizedek ota neveli a gyerekeket idobe beleferne boven hogy viritson hany elsportolot nevelt ki.

Az orokbe fogadas kerelemnel 90% nem kotik ki, hogy a gyerek milyen etnikumu. A serul beteg gyereket persze hogy nehezebben fogadjak orokbe.
A szent atyanal serult gyerekek vannak ?akiket lehet utni vagni ugyis mindegy nekik?
 
2016 márciusában Lipthay Antal a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajándékozta a Lázár-kastély ráeső tulajdonrészét. Böjte Csaba akkor el is fogadta az adományt, a pereskedés miatt azonban még mindig nem lehetett megnyitni az épületet. A megyei tanács hálából az alapítványnak szóló ajándékozásért Hargita Megyéért díjjal tüntette ki Lipthay Antalt 2016 augusztusában.

A most lezárult perben már az új tulajdonos, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány állt szemben a Berczely és a Vormair családdal. A felperes a Szent Ferenc Alapítvány volt, de végül az alperes kapta meg a kastélyt. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint azért születhetett meg ez a döntés, mert a törvényszék az egyenes ági örökösöket részesítette előnyben, nem pedig az alapítványt.

- a Maszol.ro portálról
 
Nem tölt el örömmel ha kiforgatják azt amit leírtam, de ha ezzel örömöt okozok, ám legyen!

A cikk másik lényeges mondanivalója, az az hogy Magyarországot fasiszta miniszterelnök vezeti.
Írja ezt egy olyan névnélküli akárki, akinek a hazájában több fasiszta párt van, mint amennyit talán egész Európában nem találna!
MEg az arnyekszelen sincs a kormanyzasnak egy fasiszta part se Usaba, nem hogy kormanyon lennenek.
En nem mondom azt Orban fasziszta, de ezer egy idezetet vett at a kefebajszostol meg akar szo szerint is.
Kezdve az idegen gyulolettol a homo=pedofil torvenyekig es a tobbi a szabalyozas illiberalis modszerek regen tullepte a konzervatizmus hatarait es erosen szelsojobb fele vette az iranyt.
A Sorosozas nem csak gyulolet keltes hanem nyilt es burkolt antiszemitizmus. Milliardokat elkoltott ra.
A fasizmus is ugy kezdodott eloszor jott a duma az agymosas es utana tortentek az esemenyek amiket senki nem kivanhat vissza mert vilagegest okoztak benne tobb millio artatlan aldozattal.

Nem nev nelkuli, mert kint van az Amerikai Nepszava velemeny cikke.
Bartus Laszlo a tulajdonos.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

NAGY PIROSKA wrote on emrys's profile.
Szia! Kicsit előbb kezdtem itt, mint te. :) Sajnos, nem tudtam átállíttatani a felhasználó nevem, így a születési nevemmel vagyok itt. Üdv., Piroska
Fruzsina 23 wrote on bsilvi's profile.
Ha valakinek meg van magyarul a vampirok amerikaban 2. 3. Része nem tudná el küldeni erre az email címre:
Előre is köszönöm
Csilinkóné Lulács Éva wrote on bsilvi's profile.
Szia! Olvastam a vérfarkasok világa 1-4,5 köteteit. Nagyon tetszett. Szenzációs a fordítás. Köszi. Mikorra várható a többi? Éva
hola! Alguien tiene el nuevo patrón de RNata?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.

Statisztikák

Témák
37,959
Üzenet
4,757,496
Tagok
612,941
Legújabb tagunk
DemeA.
Oldal tetejére