A Demokratikus Charta a kanadai kormánnyal karöltve harcol az illiberális magyar kormány külföldi ..

korhely1

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az USA biztosan nem demokratikus ország.Még ha esküszik is reá."
"Nem demokratikus? Ezt mire alapozod?"

Mi az a demokrácia?
 

csuk

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem szabad beszélni? Véleményt sem lehet írni?
Akkor lehet hogy rossz oldalra jöttem.....
De, szabad beszélni, csak ezek az örökös aláírók azt gondolják, hogy csak nekik szabad.........
Ezek akarják megmondani az igazságot. Nem igaz: ha végigolvasod az ömlengésüket, nem veszed észre a gyűlölködésüket? Az idegenszerűségüket?
Na most röpülök.....
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Gagul vagy inkább korhely1
Jó hát akkor mondd meg melyik ország a demokrata
És inkább esküszöl a diktátori rendszerekre?
Persze hogy képtelenség közvetlenül a népnek dönteni
Nem lehet értelmes napi vitát szakkérdésekben a néppel folytatni
Nincsen akkora terem és nem lesz határozatképes eredmény
A kérdőívek semmit nem érnek tömegesen kiküldve
Csak szakmai viták alapján lehet eldönteni
Tehát marad a képviseleti demokrácia
 
Utoljára módosítva:

Gagul

Kitiltott (BANned)
Gagul vagy inkább korhely1
Jó hát akkor mondd meg melyik ország a demokrata
És inkább esküszöl a diktátori rendszerekre?
Persze hogy képtelenség közvetlenül a népnek dönteni
Nem lehet értelmes napi vitát szakkérdésekben a néppel folytatni
Nincsen akkora terem és nem lesz határozatképes eredmény
A kérdőívek semmit nem érnek tömegesen kiküldve
Csak szakmai viták alapján lehet eldönteni
Tehát marad a képviseleti demokrácia

Kérlek,
ha vetted volna a mninimális elvárható odafigyelést s alaposságot, akkor biztos láttad volna, miszerint az elözöekben beirtam, hogy nekem az általam ismert társadalmak közül az egyetlen demokratikus az : SVÁJC.
Ahol érdekes módon mégicsak összejön a népakarat. Most, november 30.-án is lesz pl. egy nagyon lényeges népszavazás 3 kérdésben (ott Referendum a neve, s a mostani téma:
az ország (részben az USAban örzött) aranytartalékának visszahozatala,
a külföldiek/migránsok számának maximálása,
átalányadózás.)

Nem az egyes polgár dönt direktben abban, pl. hogy Svájc a szabad mozgást s költözködést EU-s polgároknak engedélyezze.A kormányzat dönt, hogy igen, majd kiirja népszavazásra - a nép meg elutasitja a kezdeményezést.
Ez van összországi szinten.
Ugyanez megvan kantonális szinten is.
S települési szinten is.
Pl.Roger Rederer odaköltözhet-e ahova s ott egy bizonyos extravagáns házat felépithet-e. Elutasitották, mert nem illik a környezetbe,s a falusi idilli nyugalmat nem akarták riporterek karavánjával felváltani.

Michael Scuhmacher hasonló kérelmét viszont helyeselték.
 
Utoljára módosítva:

korhely1

Állandó Tag
Állandó Tag
A demokrácia a nép KÖZVETLEN döntésein alapuló társadalmi berendezkedés.
Gagul vagy inkább korhely1
Jó hát akkor mondd meg melyik ország a demokrata
És inkább esküszöl a diktátori rendszerekre?
Persze hogy képtelenség közvetlenül a népnek dönteni
Nem lehet értelmes napi vitát szakkérdésekben a néppel folytatni
Nincsen akkora terem és nem lesz határozatképes eredmény
A kérdőívek semmit nem érnek tömegesen kiküldve
Csak szakmai viták alapján lehet eldönteni
Tehát marad a képviseleti demokrácia

Dehogy esküszöm a diktátori rendszerekre! Sztem ez egyszerű igennel-nemmel megválaszolhatatlan kérdés. Történelmi korszaktól, körülményektől függ a különféle berendezkedések létjogosultsága.
Az egyik viszonylatban az a kérdés, h. történelmi távlatban elfogadjuk-e a diktatórikus rendszerek létjogosultságát. Despotizmus, istenkirályságok, abszolút monarchiák nélkül létrejöhettek volna a mai fejlettségű társadalmak?
A kérdés másik vetülete, h. a fejlettség bármelyik szintjén álló társadalom létezhet-e diktatórikus alrendszer nélkül. A demokráciák előképében, Athénban a polgárok demokráciája csak a rabszolgák despotikus elnyomása árán valósulhatott meg. (Groteszk módon, Athén bukását is a demokratikus intézményrendszere okozta azzal, h. a Szürakusza ellen hadba indult hajóflotta vezérét távollétében megvádolták azzal, h. túl nagy hatalmat szerez, és demokratikus, közvetlen szavazással száműzetésre ítélték. A hadvezér természetesen, nem tért haza, hanem a flottával átállt az ellenséghez, aminek következtében szétrombolták Athént.)
Ha nem is ilyen végletes formában, minden mai társadalomnak is vannak parancsuralmi alrendszerei, mint pl. a honvédség és a belbiztonsági, rendfenntartó erők, mert másként működésképtelenek lennének. Katasztrófahelyzetben és hadiállapotban pedig, különleges jogrend lép hatályba a teljes lakosságra vonatkozóan.

Saját véleményem szerint, a változó világpolitikai körülmények és a termelőerők fejlődése miatt, a demokrácia jelenleg általános válságban van, és az új formáinak kidolgozására lenne szükség.
A közvetlen véleménynyilvánítás technikai lebonyolítását az internet korában nem tartom valódi akadálynak, a megvalósítására létezik már elképzelés, a likvid demokrácia modell.
Sokkal nagyobb gond, h. hozzáértés hiányában, szakértelem nélkül a polgárok nem képesek a saját, valódi érdekeiket átlátni, és azoknak megfelelően szavazni.
A likvid demokrácia modell ezt úgy orvosolná, h. minden szavazásnál lehetőséget ad a szavazatok átdelegálására egy szabadon kiválasztható olyan személyhez, akinek a szakértelmében megbízunk.
A valódi demokrácia érvényesüléséhez mindenképpen szükséges az oktatás és az információhoz jutás sokkal magasabb szintre emelése, ami a polgárok felelős önrendelkezésének biztosítéka.
 
Utoljára módosítva:

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánatot kérek, hogy így összeugrasztottalak benneteket!
Nem ez volt a szándékom!
Gondolkodtatni akartam csupán a felreppenő hírrel, de ...
Nézzük csak meg a lehetséges következményeket.
ÉS ITT ELŐVEZETNÉM, HOGY EZEK AZ ÉN MEGLÁTÁSAIM CSUPÁN ÉS NEM DOGMÁK, AMIK MELLÉ FEL KÉNE SORAKOZNIA BÁRKINEK IS!
Nem kell tetszik-elnetek.
Inkább egészítsétek ki a hiányosságaimat, vagy mondjatok ellen.
Így tanulhatunk egymástól és megismerhetünk többféle nézőpontot.
A dollárban, ahogy érzékelem, már nem túl sok a bizalom, bármennyire is ebben a valutában (fizetőeszközben) őrizgetik otthon némelyek, a spórolt pénzüket.
Kételkednek annak fedezetében, amióta nem a kormány kezében van a bankjegynyomtatás.
Még saját országon belül is vannak, akik aranydollárra szeretnének váltani, mert kézzelfoghatóbb, mint a papírcetli, ami rég kicsúszott a kormány ellenőrzése alól.
Ha a fent említett országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) nem a dollárt használja a kereskedelmi megállapodásaik váltópénzeként, fizetési eszközeként, mekkora csapás lenne az a dollárra, tőzsdére, és az amerikai bankrendszerre?
Ha jól tudom, most egy helyben toporog az amerikai gazdaság, mert a mágnáscsoportok ugyan tőkeinjekciókkal megállították a válságot, de nem tudják, hogyan tovább.
A mostani történésekhez pedig ... Az amerikaiak, le se tojták a fejünket (magyarokét), mindaddig, míg a Putyiminátor be nem oltotta a mi OrbánC "atyánkat" (hogy a nyű essen mindkettőbe), de abban a pillanatban, amikor hazajött Moszkvából a mi hülyénk (viktorunk), hogy kész a megoldás, egyből nekirontott az amerikai gazdasági érdekek sérülése miatti áfa csalások ügyének SAMU bácsi .
Aztán, ha bejönnének újra az oroszok, ugyan mivel állna ki mellettünk az Egybesült Álmok, megint?
Részvétét fejezné ki az ellenállók családjainak és újra életre keltené a szabad európa rádiót?
Szállítana légihídon nekünk olajat, gázt (talán nem mustár gázt), vagy a fegyveres jelenlétével akadályozná meg a ruszkikat?

Demokrácia! Amerikai egybesült álmok.
Ahol a titkosszolgálatokat vezérlő gazdasági hatalmasok vezetik a törvényesen megválasztott elnököt, az orránál fogva (bár kétlem, hogy ne tudna minderről az elnöknek nevezett báb is), addig sosem lesz ott demokrácia.
Az amerikai gazdasági érdekek, nem a saját népük jólétét hivatottak szolgálni, csupán a hatalmasságok (nevüknincs, érinthetetlenek) érdekeit.
Ezt nem csak a realisztikusabb mozifilmekből tudjuk (Fegyvernepper, Charlie Wilson háborúja), hanem a dokumentumfilmesek (Pl. : Michael Moore) megdöbbentő alkotásaiból.


S ha azoknak, csak egy töredéke is úgy igaz, ahogyan azt felvázolja, az maga a demokráciába vetett hitünk halála!
Ne csodálkozzon senki, hogy Obama elnök pénzügyi tanácsadói körében ott találhatók mindazok, akik a gazdasági válságot kirobbantó bankok élén posztoltak.
Láttunk zászlólengetést milliót az amcsi filmekben, de láttunk (bocsánat a vulgáris kifejezésért) vérben-szarban fetrengő nemzeteket is, magukra hagyva, sajnos, de az amerikai gazdasági érdekek, nem, vagy csak kis mértékben sérültek, viszont vágóhídra hajtotta a gazdasági potentátokért a "kormány", népének gyermekeit, idegen országokban.
És ezek nem hatásvadász szólamok!
Itt tényleg, gazdasági gyarmatosítási törekvések áldozatairól beszélünk!
Bocsássatok meg, ha kissé keserűnek tűnt a mondandóm, de már nagyon nem az a gyermek vagyok, aki az önkényt rühellve, egy ideális nemzetet és demokráciát vélt felfedezni, az USA-ban!
És mindezt úgy, hogy sosem vágytam elhagyni a hazámat és nem is egy szerencsétlen kalandozásból kellett hazajönnöm, lógó orral, hogy amcsiban sem kolbászból van a kerítés.
Ha van közöttetek egy értő közgazdász, aki a BRICS fenyegetést átlátja, objektíven elemezve pro és kontrát, kérem fejtse ki nekem (mert lehet, hogy többet látok bele, mint emennyit valójában jelent) és ennek a nyomorult népsanyargató zsebdiktátorunknak is magyarázza el, mi ebben a vélt és valós fenyegetés, nem csak a világra, de hazánkra nézve is.
Mert a Törpefeszültségű, szerintem ugyanazt csinálta most, mint amikor behódolt a kormányunk a náciknak.
Védelmet keresve szaladt moszkva karjaiba. Mondjuk ezt is önös érdekektől vezéreltetve tette a kis görcs!

Kérlek benneteket, ne essetek egymás torkának, csak azért, mert valakinek más a meggyőződése, hanem hallgassátok meg az ő véleményét is, mert lehet, hogy tanulnunk lehet tőle, ha az adott országról alkotott véleményét a karnyújtásnyira lévő tapasztalás adja.
A témához nem kívánok hozzászólni a továbbiakban, de politikai színezetű dolgokhoz sem.
Úgy utálom a politikusokat és a politikát, ahogy van, mert másról sem szól, mint a nemzet, vagy a népek megosztásáról.
Sajnos, ebben a vallás teremtett először hagyományokat, így azt sem kedvelem, különösebben.
Én az emberi jóságban hiszek, semmi másban, még ha idealisztikusan hülyének is tűnök.

Love and Peace (LaP)

és nem LAPD
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem tudom miert adsz hitelt a sok hulyesegnek, ami meg koszono viszonyban sincs a valosaggal.Sikk otthon szidni es biralni mindent ami amerikai, a penzt ami azert kozel se ugy all mint ahogy leirtad.Nyugodtan lehet Rubelbe befektetni ami eppen 7 Rubelt esett es csupan 24 milliard dollarral kellett kiegesziteni az oroszoknak hogy egyenesbe tegyek tegnap, ja mellesleg dollaba kellett rendbe tenni es nem Forintba vagy Bitcomba.
A Canadahun canadai oldal, es csak nezunk.... miket irsz ameriakrol, amit azert valamivel jobban ismerunk, sok tagunknak vannak erdekeltsegei, uzleteik , magantulajdona haza(i),csaladja es semmi ilyent nem tapasztalt mint amirol te irogatsz. USaba jarunk nyaralni sokszor bevasarolni sot nem egyszer szinhazba.Az itteni us tv csatornakon meg az ingyenesenen is folyamatosan kovethetjuk a hireket a vitakat a riportokat. Csupan azert irtam le, hogy egy altalanos tajekozottsagunk van vagy valamivel tobb is egy egy temaban.

Olyan konyvet nyomtathatsz ki amilyen akarsz es amire van penzed, ugyan ugy Mr.Moore olyan filmet csinal amilyent akar es amire eleg penzt tud felhajtani. A legtobb esetben elsosorban az hogy mennyi profitot tud csinalni, es utana jon a tema. Filmjet sok ilyen ameriaka ellenes embernek lehet eladni.

Amerikaba az emberek jol elnek, aki dolgozik mar szakmunkastol felfele rendes fizetese van boldogul es az ameriaki almot megvalosithatja, minden erofeszites nelkul. Otthonrol riogasz hogy ez milyen rossz, tonkre megy az usa, nincs demokracia, erre sokan legyintenek , nem kell helyettuk szabadsagharcot vivnod. Senki torkan nem nyomjak le a demokraciat , hisz sok orszagba diktatura van es az is marad meg a nep nem dont maskeppen.
Kulso orszagokbol.......
Milyen gazdasagi haszna van belole? hat eleg ketseges, es ha lesz is valami talan etizedek mulva. Minden lepeset a NAtoval egyeztetve tett meg, van ami nyilvanosagra kerult van ami nem, mert nem tartozik katonai dolgokrol beszamolni azonnal. Az orosz bombazok seta repulest vegeznek egesz europan es az nem zavar az mar kiuti a biztositekot,hogy az Elnok nem koti azorrodra hogy mikor es hany repulovel tamadja az ISIS orszagot./ami mellesleg meg az arab orszagok is tamogatnak/.
A FED nyomtatja a penzt es a kormany tole ker penz o finanszirozza a kormanyt , hatalmi agak kulon vannak.
Ez nem jelenti azt hogy az Elnok bab lenne. NA mindegy.....nem is tudom honnan kene elkezdeni, hogy ertheto legyen az amcsi demokracia ,gazdasag.......
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag

soporgessünk inkább itthon...
2000 volt a olcsóbb, 10000 a drágább szavazat Nyírmadán
Vádak szerint az ország több településén is tömegesen vásárolták a szavazatokat a polgármesterek és a helyi képviselőjelöltek, de eljárás csak 10-nél kevesebb településen indult az ügyben. Az átlátszó.hu most a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmadáról ír, ahol már feljelentés is érkezett az ügyben a hatóságokhoz.

A helyiek szerint a faluban tömegesen vásároltak szavazatokat. A vádak szerint a helyi kisebbségi önkormányzat egy tagja kétezertől tízezer forintig terjedő összegeket ígért és adott a helyieknek, ha a hatalomban lévő polgármesterre és kisebbségi önkormányzati vezetőkre szavaznak.444.hu
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
nem lett volna meg tarlósnak a tobbség...
Amit nyáron az ellenzék sugallt, arról most kiderült, maga a valóság: a Fidesz nem véletlenül módosította az utolsó pillanatban a budapesti választási rendszert. Kiszámoltuk: ha a régi rendszer szerint voksolunk, Tarlós Istvánnak és a Fidesznek nincs meg a többsége a közgyűlésben, a baloldal, a Jobbik és az LMP együtt több mandátumot kapott volna. Ám a módosítás megoldotta a Fidesz és a főpolgármester problémáit. ...index szerint
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
nem lett volna meg tarlósnak a tobbség...
Amit nyáron az ellenzék sugallt, arról most kiderült, maga a valóság: a Fidesz nem véletlenül módosította az utolsó pillanatban a budapesti választási rendszert. Kiszámoltuk: ha a régi rendszer szerint voksolunk, Tarlós Istvánnak és a Fidesznek nincs meg a többsége a közgyűlésben, a baloldal, a Jobbik és az LMP együtt több mandátumot kapott volna. Ám a módosítás megoldotta a Fidesz és a főpolgármester problémáit. ...index szerint
Sajna ezzel nem tudunk mit tenni....Négy év múlva lesz választás és akik most sem mentek el azok lehet hogy akkor sem fognak elmenni. A Párt pedig fog mozgósítani az ellenzék meg csak szerencsétlenkedik sok jót ne várj.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
hm demokráciában van még más alternativa is és foként ha épp a demokráciát kell megvédeni
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
hm demokráciában van még más alternativa is és foként ha épp a demokráciát kell megvédeni
Igen vannak alternatívák csak veszélyben van-e a demokrácia? Törvényeket betartják, parlament hozza őket. Az ellenzék csak üldőgél és ennyi....Ha meg nem jó a törvény megváltoztassák...hol itt a hiba???
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
épp kettot kéne viszza olvasnod..választási torvény
pl a választási torvény modositásának ujramódositása lehetne cél, s a kovetkező választásokig el is lehetne rendezni
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
épp kettot kéne viszza olvasnod..választási torvény
pl a választási torvény modositásának ujramódositása lehetne cél, s a kovetkező választásokig el is lehetne rendezni
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
épp kettot kéne viszza olvasnod..választási torvény
pl a választási torvény modositásának ujramódositása lehetne cél, s a kovetkező választásokig el is lehetne rendezni
Módosítás???Miért módosítanák? Nekik így jó és kész. Semmi baj nincs vele hisz megnyerték a választásokat......
 
Oldal tetejére