A káromkodás impotenciát okoz...

lyvian témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2004 Október 21.

 1. TH6777

  TH6777 Vendég

  Szerintem egy "jóizű" káromkodás jót tesz a stressz és a frusztráció ellen. Nem feltétlen szükségeltetik bántó és negativ módon káromkodnunk.Ha liberálisan kezeljük a káromkodást és "megtanuljuk" mikor hunyjunk szemet egy káromkodáskor, semmi gond.
   
 2. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Szerintem a káromkodás nem jóízű.
  Azt, aki sűrűn alkalmazza elítélem. De vannak olyan helyzetek, amikor megértem, időnként hirtelen felindulásomban én is alkalmazom. Viszont nem szeretem azt, hogy vannak olyanok, akik szinte kötőszóként használják a "négy betűs" szavakat.
  Van olyan történet, vicc aminek elmesélésénél nem kerülhető el ezen szavak használata, mert körülírásuk sokat ront rajtuk. Most már irodalminak nevezett művekben is sokszor túlzásba esnek.
  Csak ritkán, és megfelelő alkalommal kellene használni!
   
 3. minaora

  minaora Állandó Tag

  ... és mi a helyzet az azóta kialakult káromkodásokkal, amiket még nem kántáltak varázsigeként? :D

  Egyébként lehet, hogy az impotenciát nem a káromkodás okozza, hanem a stressz, ami valószínűleg a káromkodást is... :p
   
  evapatocs kedveli ezt.
 4. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Nemrég láttam egy műsort a TV-ben, amiben többek között a káromkodásról is szó esett. Ott azt bizonygatták, hogy a fájdalmat jobban tűri az, aki közben káromkodik. A feszültség levezetésében is hatásos.
  Ilyen szempontból az impotencia kialakulását akár akadályozhatja, késleltetheti is.
  Nem változott a véleményem arról, hogy a rendszeresen, feleslegesen használt durva szavak engem taszítanak. Szerintem az esélyes szerelmi partnerek közül is kevesen nyerhetők meg ilyen szöveggel. Ha impotenciát nem is okoz, de a partner keresésnél, megtartásban hátrány.
   
 5. Polllen

  Polllen Állandó Tag

  Ha a szó eredeti jelentését vesszük, akkor tényleg semmi jóízű nem lehet csúnya, sértő szavak használatában, de rengeteg olyan "káromkodás" van, aminek ma már semmi ilyesmit nem tulajdonítunk. Azokkal akár még viccesen is elütheted a mérged...
   
 6. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Nem szabad ilyen durván minősíteni semmit, még akkor sem, ha nem értünk vele egyet. Más véleménye nem biztos, hogy "baromság", mert mi másképp gondoljok!
  Amiről én írtam, az egy olyan műsor volt, ahol be is mutatták a kisérleteket egy tudományos csatornán.
  Nem hiszem, hogy csak bulvárhírként, "baromság"-ként kellene kezelni!
  Ez engem is bánt! Bár nem saját véleményemet írtam. De egyetértek a tartalmával.
  A fizikai és érzelmi fájdalmak elviselésében tényleg segít, ha durva, máskor nem megegedhető kifejezésekre ragadtatja magát az ember. Ha ráütök az ujjamra szögbeverés közben én is mondok durván hangzó szavakat. Amikor olyan sérelem ér, amit úgy érzem ok nélkül kaptam, előfordul, hogy ilyen szavakkal minősítem. Ha ezt megteszem, segít az elviselésében.
  Továbbra is elitélem a feleslegesen, "kötőszó"-ként használt durva szavakat! Az ilyenek engem taszítanak, remélem másokat is.
  Ha a véleményemet így minősítik bánt (ha más véleményét az is, még akkor is ha nem értek vele egyet, persze, csak akkor, ha nem eleve provokatív, sértő szándékkal írták, vagy mondták)!
   
 7. asoka133

  asoka133 Állandó Tag

  Manapság mi mindent elhisznek az emberek..
   
 8. Katalin/Anyoka

  Katalin/Anyoka Kitiltott (BANned)

 9. KicsiTigris

  KicsiTigris Állandó Tag

  Ha tényleg impotenciát okozna már sok lenne a használhatatlan "fegyverzet"XD Így is sok a félig impotens: húzni tudja de tolni már nem...:D
   
 10. jusztin1968

  jusztin1968 Állandó Tag

  van akinak meg az jön be .Nem?
   
 11. Krisztina1967

  Krisztina1967 Állandó Tag

  Ha tényleg íg van nagyon sok impotens ember fog szaladgálni a világban szerintem.
   
 12. mrjones

  mrjones Állandó Tag

  Arról nem is beszélve, hogy az a bestresszelt ember, aki még káromkodni se káromkodik (mer' nehogy impotens legyen!) mennyire lesz ettől még stresszesebb, következésképpen még impotensebb.

  Szóval akkor már inkább káromkodjon az ember, mint lógassa a... khmm... az orrát.
   
 13. kótyag

  kótyag Állandó Tag

  " A káromkodás, a szitkozódás nem más, mint az agresszió egyik megnyilvánulási formája, a verbális agresszió része. A káromkodások alapvető tulajdonsága, hogy amennyiben valamelyik embertársunkat illetik, annak legintimebb szféráit – Istenhez fűződő viszonyát, vallási meggyőződését, közeli hozzátartozóit, apját, anyját – támadják, illetve szemérmének, intim testrészeinek a lemeztelenítésével és megsértésével hatnak.
  A káromlások jelentős része hatalomgyakorlást célzó, durva manipulációs eszköz a másik emberrel szemben. Az igéket tartalmazó káromlások többnyire felszólító módban állnak — azaz a másik fél akarja megmondani, mit tegyen az illető.
  A megalázó, durva és közönséges tevékenységek megtétetésével akarja a káromkodó fél földbe döngölni, lealacsonyítani a számára frusztrációt okozó személyt, illetve értéktelen,
  felesleges személynek láttatni másokkal is. A megalázó szitkok hatásmechanizmusára jellemző, hogy bizonyos esetekben lebénítják, befagyasztják a megcélzott fél kommunikációs képességeit, megtörik akaratát"

  Idézet a 15. h.sz.-ból.

  Oda kanyarodtunk a témától ki-mitől fél a legjobban az esetleges következmények közül ( anyagi gondok, Impotencia, férfivá válás - A nőknél ez is egyféle impotecia-félelem ugye? mert hisz a férfias nő (akár bajusz nélküli is lehet) nem igazán vonzó v. nőies, vagy az őrületig fokozódó stressz. Káromkodásunkban szerintem tényleg megpróbálunk az igazi ledorongoló igéket nem kimondani (főleg nem szemtől szemben) inkább fordulunk távoli dolgok lehúzásához (isten - a te istened szidásához vagy mondjuk a kormány ilyen és olyan stb. pláne ha tiéd , a dohánygyárakat is hallottam már szidni!
  Talán az is a magas frusztrációs szintünkről árulkodik ha az ember nem tudja mi baja de ha máskor (esetleg másnak) bevált hátha neki is segít!

  Ahhoz , hogy esetleg visszafogjuk magunkat (ha lehet) a káromkodástól és a stressztől, ilyen (fórumindító) cikkeket kell olvasni. Lássuk ki mennyire fél az impotenciától vagy a férfiasodástól.
  Ismerek és ismertem olyan nőket akikről el lehet mondani, hogy kihasználták hogy nőnek látszanak rámenősen káromkodtak nekik többet elnéztek a mellük és a szoknyájuk miatt az emberek. De a környezetükben senki sem tartotta (tartja) vonzónak nőiesnek őket.
  Mintha mégiscsak lenne valami benne.
   
 14. Genialis

  Genialis Állandó Tag

 15. blober

  blober Őstag Gyémánt támogató

  Ezzel a logikával... ha egy nagyon jól nevelt, müvelt ember felháborodottan - csudanemjójázik, ugyanazt éri el amit faragatlan férfitársa aki keményen nevén nevez mindent.

  Azt hiszem sok embernél a káromkodás annyira be van épülve a beszédstilusba, hogy különösebb érzelmeket nem vált ki. Ha örömében káromkodik az pozitiv. Ha bánatában káromkodik az is pozitiv. Ha mérgében káromkodik akkor lehet pozitiv mint feszültségoldó, de lehet negativ is mint felhergelö.
  Tehát ebben a kis tanulmányomban bemutattam, hogy a káromkodás inkább pozitiv mint negativ! A csudanemjóját... a hétfán fütyülöjét... a RÈZANGYALÀT!!!
   
 16. battuta

  battuta Állandó Tag

  Feljebb tagadták a jó ízű káromkodás létét
  Pontosabban a jó ízű jelzőt kifogásolta
  Ő félreérti
  Ez csak egy elnevezés
  Később elismerte annak feszültségoldó hatását
  Hát pont erre érti a népszáj
  Nem pedig az állandó kötőszavaként használt csúnya beszédre
  Régen még feszültségoldóként a tányér földhöz vágását is elismerték
  Bár ez már hasonlít arra kitöltöm a mérgem valamin
  Mondok ami erről eszembe jut:Hányszor látni a kocsi kerekébe belerúgó valakit amikor dühös a kocsira
  Neki az is feszültségoldó
  A közös bennük az agresszivitás
  Akkor hát feszültségoldó-e amiket mondunk itt fentebb vagy csak szokás?
  A káromkodás is egy verbális agresszió
  Ami mára már túlburjánzott
  Genialis pl nem káromkodik hanem pocsékul beszél
   
  Utoljára módosítva: 2013 Augusztus 11
 17. Mityu21

  Mityu21 Állandó Tag

  Én lazán szoktam káromkodni, nem vagyok közben ideges. Mondjuk impotens sem. (még.. :D)
   

Megosztás