A New York Times is foglalkozik a lakástakarék-sztorival

Messzire gyűrűzik a hét legnagyobb magyar történésének híre.
A New York Times-hoz is eljutott a magyar lakástakarék-sztori híre. Az amerikai lap a Reuters tudósítását vette át.


A cikk röviden összefoglalja, mi történt hétfőn, és hogy mi várható ma: leírják, hogy a magyar kormány eltörölni készül a lakástakarékok állami támogatását, mert az az érvelésük szerint költséges, nem hatékony, és nem serkenti az új házak építését. Megemlítik, hogy a törvényjavaslatról már kedden szavaz is a parlament, és ha átmegy a kezdeményezés, az nem csak az Erste Bank és a Fundamenta profitját torpedózhatja meg, de rosszul jár vele a hazai OTP Bank is.

Felidézik, hogy 2010-es hatalomátvétele után Orbán Viktor miniszterelnök komoly adókat vetett ki a bankokra, és, hogy finanszírozza az államháztartást, olyan intézkedéseket hozott, melyek a hitelezőknek nem kedveztek, a hitelfelvevőknek viszont igen. 2015-ben aztán csökkentette a bankadót, és azóta nem hozott meg további, egyoldalú intézkedéseket, amelyek hátrányosan érintették volna a bankokat.

A lap megírja, hogy a gyorsított tempójú intézkedést a magyar gazdaság általános erősödése és a hitelezés fellendülése közepette húzzák meg: a törvényjavaslat az egész piacot váratlanul érte.

A cikk idézi a törvényjavaslatot benyújtó Bánki Erik szavait, és leírja, hogy a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint az ltp-rendszeren a pénzintézetek kerestek, az állam és az adófizetők pedig nem jártak jól. Kiemelik, hogy Bánki szerint az elmúlt nyolc évben a legnagyobb szolgáltató intézmények 60 milliárd forintos profitra tettek szert, az államnak viszont 70 milliárdba került a program.

A lap idézi a Duna House Holding álláspontját is, mely szerint a támogatás visszavonása lenullázhatja a program volumenét, illetve hogy a változás középtávon a hitelközvetítői szektor konszolidációját idézheti elő, ami növelheti a cég részesedését a jelzálogkölcsönök piacán.

Mfor

images
 
Gyurcsány Ferenc, aki Orbán Viktor legádázabb ellenségeként tartja számon magát, a lakástakarék állami támogatásának eltörlése ügyében mikor szervezi újabb ''monstre'' méretű demonstrációját?
 
Gyurcsány Ferenc, aki Orbán Viktor legádázabb ellenségeként tartja számon magát, a lakástakarék állami támogatásának eltörlése ügyében mikor szervezi újabb ''monstre'' méretű demonstrációját?
Gondolom majd akkor ha rajottok es a magatok boren erzitek hogy baj van es nem kicsi. Mikor majd a Forint fogja elszenvedni a koltsegvetesi hianyt az eladosodast ujabb otlet kell megint mint a nyugdij penztar lenyulasa, hogy legyen mit es honnan elvenni es csak toletek tudja ezt megcsinalni.
Ha nem felne Gyurcsanytol az Orban nem karaktergyilkolaszna naponta .
 
Érdekes, hogy milyen gyors tempóban módosítja a kormány a törvényeket.
Alig egy ora elég nekik, hogy a szél másfelé fújjon.
-
Na minden esetre 2000 mákler az egyik pillanatról a másikra munkanélküli lett. :(
Ezzel is ugy lesz mind a dohányboltokkal, a mákler licenc pártkönyvhöz kötött. :)
-
Lehet, hogy az állami támogatás csak nemzőkepés szülök fogják megkapni akik garantálnak legalább 3 kis-vitézt a világra hozni? Vagy fogadott anyák akik kihordják mások petesejtjeit? Esetleg kormányhoz közelálló Bankok?
 
Az Orbánnak a Gyurcsánytól kell a legkevésbé félnie, arra viszont megfelelő a személye, hogy rajta keresztül rendszeresen visszautaljon a baloldali vélt és valós kormányzási problémákra.
 
Az Gyurcsanyozik aki a Fidesz retorikat atveszi , folytatja es fent akarja tartani a karaktergyilkolaszast.
Ervekre ervekkel, tenyekre tenekkel lehet vitazni.
Az emberek agyat lehet atmosni, hisz a 300Ft os vizit dij ami egy kave ara volt soknak iteltetett,es leszavaztak ma nem baj a melymagyar Orban tizereket var el halapenzt asztogasonak az emberek es megtobbet fizessenek a privat egeszsegugyben.
A 13. havi nyugdij ami vegul is egy + kompenzacio volt az se tetszett mert ma tetszik hogy csokken a real erteke.
de nem sorolom mert a tandij stb.
A fo erenye hogy nem bugas mint a jelenlegi kurzus. NEm igen van az ellenzeki oldalon nagyon mas a Karacsonyi akit tolnak de nem sikerutl a valasztast nyernie, LMP es a jobbik mire valasztas lesz irmagja nem marad a partnak mert ledaraljak magukat berkeken belul.
Ma egyedul o jarja az orszagot ismet es dolgozik es mondaja azt amit a media tulsuly miatt a videki lakossag nem tud nem er el hozzajuk
Ezt a munkat minden ellenzekinek respektalni kene, mert ha nem o ra fognak szavazni akkor valamelyik ellenzeki partra ergo a valasztas fogja eldonteni ugy is.
 
Mindenki fogja szépen a pénzecskéjét, keressen egy Sparkassét, vagy tegye át TranferWise Borderless EUR számlára.
Jobb félni mint megijedni!
 
Varga Mihály pénzügyminiszter. A miniszter az MTI szerint az előadása elején közölte, hogy nemzeti érdeknek tartja a társadalom pénzügyi tudatosságának növelését.
A csütörtöki konferencián Varga Mihály azt mondta, hogy az utolsó három napban még sikerült meglévő szerződésállomány 10 százalékát megkötni,

ez szerinte 140 ezer lakástakarék-pénztári szerződést jelent, ami évi 8 milliárd forint kiadást jelent az államnak

Ő ebből azt a következtetést vonta le, hogy nem született elég gyors döntés, sőt, ezt a döntést már korábban meg kellett volna hozni.
“A három nap azt bizonyítja, hogy ha 140 ezer szerződést még megkötnek lakáskassza-rendszerben, akkor itt azért nem feltétlen az volt a cél, hogy az öngondoskodásnak a lakásépítési vagy lakásfelújítási elemét erősítsék” - számolt be róla az RTL.
....
Ezért jobb a konzultáció...hiszen ne gondolkozz csak ikszelj..
Hiszen ha gondolkozol rájössz hogy számodra mi a jo.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,144
Üzenet
4,805,784
Tagok
615,905
Legújabb tagunk
mezeizsu
Oldal tetejére