Agykontrollosoknak

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
M

Musi91

Vendég
jaj mennyi probléma van körülöttem... :confused:
Valszeg, az egyik időpont sem lesz megfelelő. A korábbira semmiképp nem tudom beíratni magam, mert lehet, hogy külföldön leszek és ezt előre nem tudni még, az is csak épp akkor előtte fog kiderülni az uccsó pillanatban. A későbbi tanfolyam meg egybeesik a villámolvasás tanuláskontroll-al és én inkább ezt választanám akkor már. Fontosabb számomra, meg már nagyon elterveztem, hogy ha ezt elvégzem szupergyorsan fogom falni a könyveket és 4tantárgyból is előrehozott érettségit teszek. 1,5hónap erre felkészülésnek bőven elegendőnek kell lennie. 1hónapig fejlesztgetem a az újonnan szerzett képességem, és 10-15nap alatt meg nevetve bevágom a 4tárgyat, ha már olyan "erők" vannak a birtokomban mint pl. Fotóolvasás. (ez olyan gondolom, mint a fotografikus memória)
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
villámolvasás/agykontroll

....A későbbi tanfolyam meg egybeesik a villámolvasás tanuláskontroll-al és én inkább ezt választanám akkor már. Fontosabb számomra, meg már nagyon elterveztem, hogy ha ezt elvégzem szupergyorsan fogom falni a könyveket és 4tantárgyból is előrehozott érettségit teszek.

Hát drukkolok, hogy Neked jobban bejöjjön a villámolvasás, mint nekem. Én igaz otthon tanultam a házi csomagból, de nem sikerült érdemben elsajátítanom (hallottam olyanról is, akinek tanfolyamon sem). Sőt a hatékony tanulás mesterfogásait is végigvettem, azzal se jutottam 5-ről a 6-ra, sajna. De mondom, remélem, Neked jól fog menni!!! ;)

Egyébként az agykontrollnál is meg fogod látni, hogy nem megy mindenkinek minden technika egyformán jól.
 

Práder Gyuláné

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én május 8.án kezdem az agykontrollt a Domján Lacinál. Nagyon várom már. Majd megirom a tapasztalataimat. Hétfőn már remélem okosabb leszek.
Akinek nem sikerült jegyet venni azt üzenem, hogy ne aggodjon. Én is többször igy jártam, de most végre sikerült. kb. 3 hete vettem meg a jegyet és már akkor szinte az utolsót kaptam meg.
Üdvözlet mindenkinek: Babi
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én május 8.án kezdem az agykontrollt a Domján Lacinál. Nagyon várom már. Majd megirom a tapasztalataimat. Hétfőn már remélem okosabb leszek.

Üdvözlet mindenkinek: Babi

Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni! Maga az előadás szórakoztató, pörgős, de nem fárasztó. Érdemes kényelmes öltözékben menni a mozgások miatt (anno, amikor én voltam, volt, aki kosztümben jött).
A menetére már nem emlékszem, örülnék, ha majd azt is leírnád nagy vonalakban.
 

Nick27

Állandó Tag
Állandó Tag
Musi91!
Szerintem még annyit megpróbálhatsz holnap, hogy felhívod az irodát, és megkérded, hogy valaki esetleg nem mondta e időközben vissza! Én is így jutottam be a márciusi tanfolyamra!! :)
Szóval egy próbát megér! :)
 

feketemustang

Állandó Tag
Állandó Tag
igen ez lett volna életem legjobb döntése, mert ma mondták, hogy minden jegy elkelt :((( . Fasza. A következő előadás egy hónap múlva lesz, de azt a fia tartja. Ez alapvetően nem baj, de én már beleéltem magam, hogy
Domján László fogja tartani és valamiért nagyon ragaszkodok hozzá. nem tudom miért... de így viszont 2hónap múlva lenne. Ennek ellenére elmenjek inkább a korábbi, -a fia tartotta- előadásra? vagy legyek türelmes, és legyen úgy ahogy ÉN szeretném.


Az, hogy eldöntötted: elvégzed a tanfolyamot, valóban egy jó döntés. Ahogy az is, hogy Domján László személye mellett döntöttél. Férjem és én is (nem egyszerre) Lászlónál végeztük, és nagyon jónak tartottuk. Gábornál ismételtünk (aki egyébként nem a fia, hanem az öccse, eredeti foglalkozását tekintve nyelvtanár). Kövezzetek meg, de annyira gyengének és idegesítőnek találtuk, hogy már a harmadik és negyedik napra nem mentünk el. Inkább egy másik alkalommal befizettünk az Ultrára, Lacihoz.

Abban van igazság, hogy nagyon el anyagiasodtak, még a sz@rból is pénzt csinálnak, és az elég visszataszító, hogy ezt a tanfolyam alatt is. Mégis, azt hiszem, aki először hallja, annak a számára nem olyan bántó, mert nem tudja a 15 évvel ezelőttihez viszonyítani. Egy újszülöttnek pedig minden vicc új. A módszer pedig jó, működik. És ez a lényeg!

Szerintem menj el a tanfolyam napján, annak ellenére, hogy nincs jegyed. Mindig akad, aki valamilyen oknál fogva meggondolta magát és el szeretné adni a jegyét. Ha nem sikerül, akkor sem veszítesz semmit. De ha nagyon akarod...
 

aszala

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Feketemustang!

Nem foglak megkövezni, csak érdeklődnék, mert "fordított" helyzetben vagyunk. Te 15 éve végeztél Lacinál, én 19 éve Gábornál. Te ismételtél Gábornál, és nem tetszett neked, én nemrég ismételtem Lacinál, és nem nagyon tetszett nekem. Nem írtad mikor ismételtél, de Gábor tanfolyama is tömény önreklám volt? Mert sajnos Lacié az volt, nem is tudom hogyan fértek bele a gyakorlatok az időbe. Azzal maximálisan egyetértek, hogy Laci nagyon átütő egyéniség, de igen nagy sorokat láttam szünetben a könyvespultnál.
15-20 éve még nem volt (talán) szükség ekkora reklámra, hiszen sokkal kevesebb volt egyrészt az alternatíva, másrészt az eladható termékek mennyisége.

Úgyhogy Musi91, Babi, vigyázzatok a pénztárcátokra! Ne vásároljatok összevissza mindent (vagy legalábbis ne rögtön az első napon)! Viszont a módszer tényleg működik, arra figyeljetek, a reklám meg: töröl-töröl :)
 

Gabi710517

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Aszala!
Hasonló tapasztalatom volt. Gábornál végeztem 2004-ben, és 2008-ban Lacinál ismételtem. Minden második mondatában a könyveket reklámozta, és eléggé cikinek éreztem az egészet. Szinte másról sem szólt az egész tanfolyam, csak, hogy mit vegyünk meg. Ha csinálni akarod, akkor úgyis rá fogsz jönni, hogy mi az, amira igazán szükséged van. Egyébként is be lehet "vonzani" olyan embereket, akitől csak tanulhatsz. Csak programozni kell.
 
M

Musi91

Vendég
Üdv!

Hát drukkolok, hogy Neked jobban bejöjjön a villámolvasás, mint nekem. Én igaz otthon tanultam a házi csomagból, de nem sikerült érdemben elsajátítanom (hallottam olyanról is, akinek tanfolyamon sem). Sőt a hatékony tanulás mesterfogásait is végigvettem, azzal se jutottam 5-ről a 6-ra, sajna.
Na már csak az verné ki a biztosítékot, ha eredménytelen lenne a tanfolyam! bakker 40k-t elkérnek érte!! :mad: (ha hozzávesszük a tanuláskontrollt, ami nem tudom mi, de nyilván hasznos lesz a tanulásban)


Én május 8.án kezdem az agykontrollt a Domján Lacinál. Nagyon várom már. Majd megirom a tapasztalataimat. Hétfőn már remélem okosabb leszek.
Cool, első kézből informálódhatok, hogy mit is hagytam ki pontosan :/ (nem bántásnak szántam, csak el vagyok kicsit keseredve...egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok a beszámolódra! ;))

Érdemes kényelmes öltözékben menni a mozgások miatt (anno, amikor én voltam, volt, aki kosztümben jött).
Mi a fene, itt komplett testnevelésórát is tartanak??? :p


Szerintem még annyit megpróbálhatsz holnap, hogy felhívod az irodát, és megkérded, hogy valaki esetleg nem mondta e időközben vissza! Én is így jutottam be a márciusi tanfolyamra!!
Szerintem menj el a tanfolyam napján, annak ellenére, hogy nincs jegyed. Mindig akad, aki valamilyen oknál fogva meggondolta magát és el szeretné adni a jegyét. Ha nem sikerül, akkor sem veszítesz semmit.
Kösz a jó tippeket! hogy erre miért nem gondoltam... bár nem értem, miért akarná valaki eladni a jegyét.... nyilván tudta mire fizet, és már régóta vágyott rá.


Azzal maximálisan egyetértek, hogy Laci nagyon átütő egyéniség, de igen nagy sorokat láttam szünetben a könyvespultnál.
vigyázzatok a pénztárcátokra! Ne vásároljatok összevissza mindent
hát igen... ez a veszély sem fenyeget engem sajna, mert épp, hogy csak ki tudom perkálni így is a tanfolyam árát. Persze ha jól el lennék eresztve, én szívesen megvennék, nagyon sok kiadványt ami a témával kapcsolatos.
 

feketemustang

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Aszala!

Amikor Lacinál elvégeztem a tanfolyamot, akkor még igen kevés kiadványuk volt, és az bőven belefért az időbe, sőt jól is jött a tájékoztatás. Sajnos, tudom, hogy az utóbbi időben, ahogy írtam, minden elment az üzlet felé. Persze, gondolj bele: 20 éve ugyanazt mondani... A kör, akik meg akarnak élni ebből, egyre nagyobb, Lacinak is, Gábornak testvérei ésfelnőtt gyerekei is vannak, mind ebből él. Ugyancsak ebből él a Gábor felesége, és azok az emberek, akik az elmúlt években Lacit segítették a szervezésben és az egyéb tennivalókban. Ezt részben onnan tudom, hogy a hírlevelet rendszeresen kapom, és abban is mindent reklámoznak már, olyan dolgokat is, melyek számomra egyáltalán nem hitelesek, és nagyon kilóg a lóláb, hogy az is a pénzre megy.
Egy biztos: a jelenlegi tanfolyamok már egészen más jellegűek, mint a régiek voltak. Persze, a módszert most is el lehet sajátítani, ami működik is, mert az már RAJTAD MÚLIK, hogy mennyit gyakorolsz.

Gábornál kb. 3 éve voltunk ismétlőn. Ő tanár volt, és ahogy elnézem, nem is az igazán jó fajtából. Azokat a vicceket, humoros történeteket, melyek a Laciból természetesen jönnek elő, láthatóan megtanulta, és érezhető, hogy "most azért mondok viccet, hogy nevessetek". Annál is inkább, mert ő már előre nevet a saját viccein.
Igaz, ő nem reklámoz olyan gőzzel, de rengeteg üres szöveget, töltelékszót mond (na lássuk csak, kéremszépen stb.), ami kifejezetten a rosszul felkészült előadókra jellemző. Monoton, unalmas. Nagyon nem szerettük, pedig azért mentünk, mert reméltük, hogy más ember, talán kapunk tőle néhány új dolgot...
Persze lehet, ha valakinek nincs összehasonlítási alapja, mint nekünk Laci volt (fénykorából), annak ő is szuper, mert maga a módszer az, amit megismerhetnek általa.

A lényeg valóban az, hogy a tanfolyamot elvégezzék (a könyvből történő tanulás ebben az esetben közel sem olyan hatékony), és utána RENDSZERESEN GYAKOROLJANAK. Remélem, ebben egyetértünk, ugye? ;)
 

aszala

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Feketemustang!

Tényleg nem vitát szerettem volna nyitni, hiszen egyrészt felesleges (ki a jobb, Laci, vagy Gábor), másrészt méltatlan.
SŐT! Lacit sem akartam bántani (lehet, hogy rosszul fogalmaztam). Erről egyszer már írtam ide (nem szép dolog, ha valaki saját magát idézi, de most hirtelen nem tudok jobbat).
http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2079609&postcount=2633
A kíváncsiság vezérelt, elsősorban a "régi-új" tanfolyam közötti különbségek érdekeltek. Maximálisan egyetértek veled, hogy a "miidőnkben" igaziból nem volt mire fölhívni a figyelmet. Mikor én végeztem 3 könyv és 2 audiókazetta volt a repertoár, gondolom mikor te végezted a tanfolyamot, akkor sem lehetett nagyságrendekkel több. Manapság már a spamszűrők gyakorlatilag kiszűrik a "személyiségfejlesztő tréningek" reklámanyagait. :) És éppen ezért sok a reklám a tanfolyamon is (hatalmas a konkurencia), és pont ezért kell egy kicsit jobban odafigyelni, hogy ne dőljünk be!
Viszont! A túl sok reklám egy idő után hiteltelenné teheti az egészet (szerintem), és ez NEM JÓ.
És igen, igazad van, ez a gondolat nekem is átvillant az agyamon az ismétlőn "Atyaisten, ezek az emberek szó szerint ugyanazt mondják el 20 éve kb. havonta!"
A könyvből tanulás meg valóban nem egyszerű (én azzal is próbálkoztam annak idején, még tanfolyam előtt). DE az alapkönyvet azért érdemes átfutni tanfolyam előtt.

Musi91!
Feltétlenül menj oda a tanfolyamra, kezdés előtt kb. 1 órával!
Ahogy belépsz az épületbe, balra lesz egy kis asztal (az ismétlők regisztrációspultja), ott lesz egy szervező! Nála próbáld elintézni, hogy helyszínen fizethess, és maradhass ott a tanfolyamon! Szerintem többen is "segítünk" neked.kiss
(Ja, és majd az érettséginél is kérj segítséget itt a fórumon, nekünk bevált!)
 

jamy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem tök jó az agykontroll. Igaz én nem voltam tanfolyamon csak az internetről leszedett gyakorlatokat csinálom, de sok mindenben bevált. Persze, ha valamit nagyon akarok az nem megy... de "kisebb" dolgok amik számomra annyira nem fontosak azok mennek.
 

feketemustang

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Aszala!

Én nem hiszem, hogy vita lenne közöttünk (bár néha egy jó vita is hozhat remek eredményeket). Te elmondtad a saját tapasztalataidat, kérdezted az enyémeket. Én is elmondtam,- és ez, teljesen természetesen - más volt, mint a Tiéd. De hát ez nem baj, még csak nem is vita, hanem tapasztalat csere :) A többiek pedig elolvassák mindkettőnkét, és döntenek ahogy akarnak, mennek, akihez tudnak :)
A dolgokról egyébként ahogy látom, hasonlóan vélekedünk.
 
M

Musi91

Vendég
Nála próbáld elintézni, hogy helyszínen fizethess, és maradhass ott a tanfolyamon! Szerintem többen is "segítünk" neked.
Próbáljam elintézni... egy biztos, nem a meggyőző képességemről vagyok híres... :p De komolyan ezt hogy gondoltad? ha nincs hely akkor nincs. A moziba sem vihetsz be kis széket, és ülhetsz le a vetítővászon alá. Tudom, negatívan álok hozzá. Egy biztos, én ott leszek, de kétlem hogy rajtam múlna, hogy bejutok e. Ha valaki lemondja, vagy nem tart igényt a jegyére akkor szerencsém van és tényleg bejuthatok. (remélem így lesz) Mindenesetre thx a segítségért! :)
(Ja, és majd az érettséginél is kérj segítséget itt a fórumon, nekünk bevált!)
érettséginél segítséget???? mármint miféle segítséget? tanulási módszerekre vagy segédanyagokra, vagy biztatásra, vagy mire gondolsz? kiss
Szerintem tök jó az agykontroll. Igaz én nem voltam tanfolyamon csak az internetről leszedett gyakorlatokat csinálom, de sok mindenben bevált. Persze, ha valamit nagyon akarok az nem megy...
Ezek szerint csak kicsit kell akarni ész működik

Lehet,h ogy félreértettem valamit... Én a eddig azt hittem, hogy ott lesz a tanfolyam, ahol a jegyeket árulták. Tehát Fiumeri út 4. és csak mot látom, hogy nem... Balassi Bálint Intézet, I. ker. Somlói út 51.:D hoops... akkor ide kell mennem!
 
M

Musi91

Vendég
Ma voltam AK-n. Azt hittem kb. 20-30fős kiscsoportos foglalkozás lesz, ezzel szemben több mint 300an voltunk! Eleinte azt hittem rossz helyen járok!
Tettszett az előadás, várom a többit is nagyon! szomjazom a tudásra... :)
hűűű.... ez a programozás... húúú... ez baromi jó dolog! :cool: a tanfolyam végén remélem már képes leszek használni!
A memóriafogas megdöbbenő élmény volt! 20szót bármilyen sorrendben visszamondhat bárki, de akár 100at is! nekem 20ból 17lett, de ha 2sec-nél több gondolkodási időnk lett volna, biztos kitaláltam volna még 2őt.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma voltam AK-n. Azt hittem kb. 20-30fős kiscsoportos foglalkozás lesz, ezzel szemben több mint 300an voltunk! Eleinte azt hittem rossz helyen járok!
Tettszett az előadás, várom a többit is nagyon! szomjazom a tudásra... :)
hűűű.... ez a programozás... húúú... ez baromi jó dolog! :cool: a tanfolyam végén remélem már képes leszek használni!
A memóriafogas megdöbbenő élmény volt! 20szót bármilyen sorrendben visszamondhat bárki, de akár 100at is! nekem 20ból 17lett, de ha 2sec-nél több gondolkodási időnk lett volna, biztos kitaláltam volna még 2őt.

Na látod, mégis sikerült! Mondtam, hogy nyugi! :cool:
Végül hogy kaptál jegyet? Mi volt a mai napi program? Hogy tetszett Laci előadása?
Miért hitted azt, hogy rossz helyen jársz? Jó, az tény, hogy nem egy szokványos tanfolyam ez, az biztos! :D
 

aszala

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma voltam AK-n. Azt hittem kb. 20-30fős kiscsoportos foglalkozás lesz, ezzel szemben több mint 300an voltunk! Eleinte azt hittem rossz helyen járok!
Tettszett az előadás, várom a többit is nagyon! szomjazom a tudásra... :)
hűűű.... ez a programozás... húúú... ez baromi jó dolog! :cool: a tanfolyam végén remélem már képes leszek használni!
A memóriafogas megdöbbenő élmény volt! 20szót bármilyen sorrendben visszamondhat bárki, de akár 100at is! nekem 20ból 17lett, de ha 2sec-nél több gondolkodási időnk lett volna, biztos kitaláltam volna még 2őt.
Hogy sikerült bejutni?
Nagyon várjuk a részleteket!
De azért ígérj meg NEKEM valamit, amíg vége nem lesz a tanfolyamnak, nem hallgatsz összevissza mindenféle stimulálóanyagot! Oké?kiss
 
M

Musi91

Vendég
Hogy sikerült bejutni?
Nagyon várjuk a részleteket!
De azért ígérj meg NEKEM valamit, amíg vége nem lesz a tanfolyamnak, nem hallgatsz összevissza mindenféle stimulálóanyagot! Oké?kiss

Nemvolt semmi gond. Odamentem, mondtam, hogy nincs jegyem és máris intett a csávó, hogy menjek oda egy asztalhoz, ott árusítják a jegyeket. Tuti, hogy 30-40ember ott helyben vásárolta meg, tehát egyáltalán nem szükséges előre megvenni. :cool:
Hogy ne hallgassak semmit?!!! grrr...! már hogyne hallgatnék! most keresek anyagot... ha tudtok valami jó kis alfa hullámokban gazdag hanganyagot, azt megköszönném :D
 
M

Musi91

Vendég
Na látod, mégis sikerült! Mondtam, hogy nyugi! :cool:
Végül hogy kaptál jegyet? Mi volt a mai napi program? Hogy tetszett Laci előadása?
Miért hitted azt, hogy rossz helyen jársz? Jó, az tény, hogy nem egy szokványos tanfolyam ez, az biztos! :D

A nagy tömeg miatt voltam kicsit zavarban. Egyébként ezt Laci is megjegyezte, hogy sokan kiscsoportos, otthonos hangulatot vártak, így jogos a meglepődés.
Elégedett vagyok az előadással, jók voltak a poénok, értelmesen és érthetően elmagyarázott mindent ami szóba jött. Ami kicsit vicces/furcsa volt, hogy ugyebár szünetekben lehet kérdéseket összeírni, és szünet után ezeket megválaszolta az óra kezdetén. Namost... minden kérdésre azzal felelt, hogy az illető olvassa el ezt a könyvet, olvassa el azt a könyvet... XD egy kis reklám... mind1, engem egyeltalán nem zavart.
Szó volt a memóriafogasról, a programozást szépen bevezette, hogy milyen "csodák" érhetőek el vele. (pl. programozással nincs olyan, hogy halálos betegség)
4-5x próbálkoztunk az Alfába való lemenéssel... hogy sikerült-e? passz...XD végeztünk jó kis "tornagyakorlatokat", masszírozgattuk a mellettünk ülőt, volt itt minden Földi jó :D
Ja, tényleg, szó volt még az alváskontrollról és az ébredés időzítésről is. Azt nem mondom, hogy sikerülni fog ma, de idővel biztosan.
 

cikicakk

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Új vagyok még, bár nagyon régen regisztráltam magam ide, de akkor csak azért,mert a számítógéppel kapcsolatban volt kérdésem.Most viszont én is boldog agykontrollt végzett emberke vagyok.25 évig depresszióval és pánikbetegséggel, és Epilepsziával kezelnek.10 éve rokkantnyugdíjas vagyok.mióta elvégeztem az agykontrollt,abba hagytam az erős altatók szedését, sőt az antidepresszánsokat is orvosi felügyelet mellett,3x1-ről, csak este egy szemre állítottuk át.Célom, hogy mind a 4 antidepresszánst abba hagyjam, és soha többé altatót ne vegyek be.Minden nap használom és gyakorlom az elmetükrét, mindennap lekérek az esettanulmányok.hu-ról egy feladványt, és azon kívül az ébredés kontrollt, és a dohányzásról való leszokást is programozom magamnak.Máj.15-én jár le az egy hónap.
Köszönöm hogy leírhattam, és hogy elolvassátok.


 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére