Agykontrollosoknak

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

FagyisSzent

Állandó Tag
...valahogy mostanában nem tudok ellazulni, vagy siettetni akarom a lazulást, vagy ha épp lefekvéskor csinálom a 333-222-111-et, akkor már egy után elalszom :)

A kislányom is borzasztó hisztiket tud levágni. (kemény 45percig tart, ami az én türelmem is odavágja) Ezt lehet valahogy agykontrollal segíteni? (na jó, hiszti közben tuti nem tudnék alfázni :) de szeretném, ha változna a dolog, pozitív irányba.

Ha valaki tudna, kérlek gondoljatok rám, hogy a lakásunkat sikerrel eladhassuk, és kijöjjünk egy hitelspirálból! (lehet, hogy ha szerdán jönnek a lakásnézők, a gazdagodj cd-t beteszem :) ez most jutott eszembe! :)
Nem akarok pszichológust játszani, de amiket leírsz egy egész család általános feszültségét jelzik. A körülmények (hitelspirál, lakáseladás, a Te feszültséged) a legnyugodtabb gyereknél is képesek kiváltani a hisztit. Az első lépés szerintem az lenne, hogy a megélhetési problémák feletti aggodalmaitoktól elszigetelitek a kislányt, és lehetőség szerint nyugalmas környezetet biztosítotok neki. A hiszti általában a gyerek frusztrációjának megjelenése, amikor valamit nem bír elérni, megkapni, amit pedig nagyon akarna. Ezt fokozza a fáradtság, az általános feszültség, a Ti saját adott esetben hisztiba csapó frusztrációtok, hogy nem tudtok a gyerekkel mit kezdeni, amikor raplizik.

Esetedben az agykontrollt én arra használnám, hogy:
1. Saját magam életének feszültségeit megoldom (elme tükre, stb. arra, hogyan lehetne az adósságspirálból kilépni)
2. Légzésmeditáció és más technikák nagyon hasznosak magunk egyensúlyának, nyugalmának visszanyerésére.
3. Vizualizálni, hogy a tipikus hisztihelyzetekben a Ti és gyerek nyugodtak, derűsek maradtok.

A gyerek felé pedig megfelelően irányított figyelmet fordítanék:
1. megelőzés - legtöbb szülő tudja, mi váltja ki a hisztit
2. figyelemelterelés
3. meglepés - a figyelemelterelés egy speciális fajtája
4. esetleg szükségkompromisszum
5. végső esetben figyelemmegvonás
 

KidsComeFirst

Állandó Tag
Hiszti

A kislányom is borzasztó hisztiket tud levágni. (kemény 45percig tart, ami az én türelmem is odavágja) Ezt lehet valahogy agykontrollal segíteni?

Nagyon jó az eddigi tanács. Köszi!

Ha meg tudod változtatni a környezetedben lévőket, az nagyon jó. Ha esetleg nem, akkor ajánlom figyelmedbe Esther Hicks tanítását: "Boldogságodat ne tedd függővé külső eseményektől".

Hitem szerint, igaza van. Azt látom, hogy sokan próbálják megváltoztatni a rajtuk kívül álló dolgokat, hogy jól érezhessék magukat, de talán hatékonyabb, ha megtanulod jól érezni magad, bármi is történjék körülötted. Figyelmedet annak szenteld, ami jó érzést okoz. Annak adj gondolati energiát, ami pozitív és ekkor egyre több pozitív eseményt vonzol be az életedbe.

Próbáljunk most egy olyan pozitív állítást csinálni, amit aztán ismételgetős programozással be tudsz juttatni a tudatalattidba.

Melyik verzió tetszik?
- "Mindenképp boldog vagyok - függetlenül attól, hogy mit csinál a környezetem"
- "Nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok - és az is maradok. Még akkor is, amikor másoknak ez nem megy ilyen jól"...
...

Ha 333-222-111 technikával nem tudsz lemenni alfába, akkor szerintem kimerülten ne is próbálkozz ezzel. A mindennapjaidba csempéssz bele olyan 1-2 perceket, amikor a programozó mondatokat elmondod magadban. Alakítsd ki a saját pozitív állításaidat. Nem kell elfogadnod másokét.

Tudd a lelked mélyén, hogy ezek a brutális hisztik idővel el fognak múlni. Vagy előbb vagy később, de elmúlnak. Ezért például a hiszti alatt programozhatod azt, hogy: "Ez csak egy átmeneti állapot. Folyamatosan haladunk a jobb dolgok felé. Minden egyre jobb irányba változik"...

...és közben tudd, hogy ez ÍGY IS VAN!
 

lucamami78

Állandó Tag
Aranyosak vagytok. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Igen, lehet, hogy a mostani helyzet akaratomon kívül kihat mindenkire. Ő meg 'tipikus' kétévesként próbálja az akaratát érvényesíteni, én meg máshogy is lereagálhatnám. Csak tudjátok néha ettől azt érzi az ember lánya hogy sz.r anya vagyok. töröld töröld :)

Jó ötleteket adtatok most, hogy mivel is próbálkozzak még, ami magamnak is, meg ezzel együtt Lucusnak is segít majd. Igen, ha én is nyugodt vagyok, ő is nyugodtabb lesz. Nagyon remélem, hogy hamar elmúlik ez az időszak!
És köszönöm, majd még jelentkezek, hogy hogy megy :)
 

Anasztázia1

Állandó Tag
Kedves Lucamami78!
Nagyon megértelek, az én gyermekem is ilyen hisztis volt. Mára "kinőtte". 21 éves :) Türelem.
A gyerkőcöknek nagyon jó "radarjuk" van, mindent megéreznek, biztos a feszült helyzeteteket érzi.
Sok mindent kipróbáltam annak idején, semmi nem volt hatásos, a hideg víz a lehető legrosszabb ötletem volt, utána évekig még a hajmosással is szenvedtünk meg a fürdetéssel. Mára a víztől való félelmét is legyőzte.:) /Hogy mi mindennel stresszeltem a gyerekemet? Félelmetes belegondolni./
Hogy mit tudtam csinálni, mikor hisztizett? Próbáltam nyugodt maradni (ha sikerült, előbb hagyta abba), arra ügyeltem, magában meg másban ne tudjon kárt tenni. Hihetetlen erő volt benne, ahogy rúgkapált stb. Mikor már "csak" a sírás maradt, átöleltem. Nála ez évekig tartott. Mire iskolás lett, teljesen abbahagyta.
Az egyik előttem szólóhoz hasonlóan én is a szubjektív kommunikációt próbálnám meg az AK-ból, meg a ház eladásnál is. Nekem ez egy nagyon bevált módszer.
Sok sikert!
Minden nap, mindenhogyan egyre jobban és jobban!
 

JMcsillag

Új tag
hiszti és lakáseladás ügyben

Kedves Lucamami!

Én már felneveltem a gyerekemet, de néha én is tudok hisztis lenni. Mikor? Amikor már nem tudom elviselni valamiért/bármiért az adott helyzetet.

Mi hiányzik ilyenkor? Az hogy elmondhassam mi bánt/dühít/háborít fel, mit érzek, mit nem tudok elfogadni.

Mit lehet tenni ilyenkor?
Lehet hogy az őszinte érdeklődés, vagy együttérzés segít (kérdezz rá és megmondja mire van éppen szüksége), vagy pedig épp a felvilágosítás hiányzik (ez a legritkább:)

Lakáseladáshoz tanácsaim, ami nekem sokat segített:
Szépen takaríts ki, pakolj el és szeretettel várd a vevő-jelölteket.
Mutasd meg és mutasd ki, hogy Te miért szeretsz ott lakni, mi a jó és pozitív benne. Egy ügyfelem azt tanácsolta, hogy neki több lakáseladásnál segített, hogy egy csokor (v. pár szál, v. kiscserép) virágot is tett az asztalra. Megfogadtam és azt tapasztaltam, hogy egy kis virágzó növényke olyan sok életet és meghittséget tud vinni egy lakásba, amitől sokkal otthonosabbá válik. Aztán én annak is híve vagyok, hogy megkérdezzük őket, hogyha már megmutattuk a lakást, hogy kérnek-e egy teát, kávét, ásványvizet. Mert ha akár azzal együtt, akár anélkül leülnek Veled beszélgetni, akkor már javult a két fél közötti kapcsolat, könnyebb közelíteni egymás álláspontját. De lehet, hogy erre először nem kerül sor, csak a 2. megtekintéskor, az sem baj, akkor is jó lesz. És legfőképp nagyon lazán és könnyedén próbálj a dolgokhoz állni, bármennyire is ezen múlik minden (ezzel előnyösebb pozícióbol tudsz tárgyalni később).

Ezen kívül nagyon szurkolok Neked holnap!
Majd írd meg a tapasztalataidat, azt hogyan sikerült, mit érzel, gondolsz.
 

KissKrisztinke

Állandó Tag
Mit tudtok ara tanácsolni, ha az ember fáradt, nyomott. Az alvás nem jött be. :)
Energikus szeretnék lenni, és pörögni. Sok a teendőm, és szeretném tartani a ritmust de így fáradtan nem egyszerű. :)

Köszi a tanácsotok! :)

Egyre jobban! :)
 

Anasztázia1

Állandó Tag
Mit tudtok ara tanácsolni, ha az ember fáradt, nyomott. Az alvás nem jött be. :)
Energikus szeretnék lenni, és pörögni. Sok a teendőm, és szeretném tartani a ritmust de így fáradtan nem egyszerű. :)

Köszi a tanácsotok! :)

Egyre jobban! :)

A programozás + sok folyadék ivása (főként tiszta víz) + figyelni a táplálkozásra + kiegészítés (természetes vitaminok)
Nálam ezek váltak be.
Üdv!
 

werty11

Állandó Tag
agykontroll

Ma már bizonyított tény, hogy - főleg ellazult állapotban - képzeletünkkel hatni tudunk testünkre, s azon belül főleg az immunrendszerünkre. Gondolataink erejét, energiáját felhasználva megteremthetjük a gyógyulás lehetőségét, amiben hatalmas szerepe van a megbocsátásnak . Mindannyiunk szívében él harag múltbéli sérelmek miatt. Megbánthattak bennünket családtagjaink, legjobb barátaink, munkatársaink is. Az is lehet, hogy saját magunkra haragszunk... Ez a sodró erejű, óriási érzelem - a DÜH, a HARAG, a GYŰLÖLET - mindennapi lelki energiánkat emészti fel, és szó szerint elpusztíthat minket.
A harag, a gyűlölet - akár mások, akár magunk ellen irányul - állandó, levezetetlen stresszben tart minket. A krónikus stressz az orvostudomány mai állása szerint egészségünk legnagyobb ellensége.
A krónikus betegségek hátterében szinte mindig meghúzódik valami feldolgozatlan, „megemésztetlen" lelki trauma is. Ezért kulcsfontosságú annak megtalálása és érzelmi „kifésülése". Ha sejted, hogy milyen lelki vonatkozású történéssel függhet össze testi betegséged, akkor érdemes behunyt szemmel, ellazulva képzeletben kibékülni az ügyben érintettekkel. (Magaddal is!)
 

kalinkoz

Állandó Tag
Kedves Fórumozók!

Én elvégeztem a tanfolyamot, de nagyon nehezen jutok alfába. Vagy görcsölök vagy belealszom. Van valakinek valami jó praktikája az ilyen helyzetekre.
Köszönöm
 

1958

Állandó Tag
Kedves Fórumozók!

Én elvégeztem a tanfolyamot, de nagyon nehezen jutok alfába. Vagy görcsölök vagy belealszom. Van valakinek valami jó praktikája az ilyen helyzetekre.
Köszönöm
Szia kalinkoz!

Talán valamilyen légzési technikát kellene alkalmaznod, az kitűnő lazító, na és persze nem erővel kell akarni hanem hagyni és egyszer csak magától megtörténik a csoda, és azután egyre könnyebben fogsz haladni ebben a csoda világban. Fontos ne akard nagyon és soha ne add fel.

Fénnyel teli áldott szép napot kívánok.:Kati
 

KissKrisztinke

Állandó Tag
Kedves Fórumozók!

Én elvégeztem a tanfolyamot, de nagyon nehezen jutok alfába. Vagy görcsölök vagy belealszom. Van valakinek valami jó praktikája az ilyen helyzetekre.
Köszönöm

Szióó!

Nekem is nehezen ment az elején, amikor 3 éve újra elkezdtem meditálgatni.. Relaxálni.. Volt, hogy 3-5 perc után kipattantam az ágyból, mert annyira feszült lettem. Vagy igen éppen belealudtam a vezetett meditációba. :) Ma már nem gond. Idő kell hozzá, gyakorlás. Nem probléma, hogy ezt tapasztalod. Át kell állnia az agynak, hogy képes legyen koncentrálni, és ellazítani a tested, minden feszültségérzés nélkül.. :)

Üdv:
KissKrisztinke
 

qpci

Állandó Tag
Szióó!

Nekem is nehezen ment az elején, amikor 3 éve újra elkezdtem meditálgatni.. Relaxálni.. Volt, hogy 3-5 perc után kipattantam az ágyból, mert annyira feszült lettem. Vagy igen éppen belealudtam a vezetett meditációba. :) Ma már nem gond. Idő kell hozzá, gyakorlás. Nem probléma, hogy ezt tapasztalod. Át kell állnia az agynak, hogy képes legyen koncentrálni, és ellazítani a tested, minden feszültségérzés nélkül.. :)

Üdv:
KissKrisztinke

Ahhoz, hogy ne aludj el, jobb, ha ülve relaxálsz... Én meg ha ideges vagyok, van hogy beteszek vmi (számomra) nyugtató zenét, pl Enya
 

qpci

Állandó Tag
Nálam(a suliban, 6-7 éves gyerekeknél) (akik között vannak iszonyú hisztisek, sőt olyanok is, akik dührohamot kapnak, és kontrolllálhatatlamok) a figyelemelterelés válik be.
 

KissKrisztinke

Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy itt van megint a vizsgaidőszak. :)
A szorgalmi időszak évről évre könnyebbnek érzem, a tanulásra ráéreztem. A vizsgaidőszak mégis olyan kínkeserves.. Lelkiismeretesen készülök, alapos a tudásom mégis belebotlok sokszor, hogy a tanártól nem jó minősítést kapok.
Sok sikert tudok be az agykontrollnak, annak, hogy jó tételt húzok, kedves lesz velem a vizsgáztató. Stb.. Mégis nagy kihívásnak élek meg minden egyes vizsgát. Vmiért nem tudok bízni a jószerencsében, sőt ami a legrosszabb magamban sem, rágörcsölök, és így a tételes tudásom mellett, sokszor csalódást élek meg.. Olyan érzés mintha azt akarnák(vagy én akarom??) bebizonyítani az embernek, hogy nem tud semmit sem..
Egyébként ezeket a kudarcokat azért sem értem, mert az élet egyéb más területén meg úgy érzem, hogy sikeresen veszem a dolgokat, könnyen kezelem, jó a hozzáállásom.. :) Gondolom vmiért félek tőle..

Mit tudtok javasolni? :)
Mire programozzak?:)

Köszönöm:
KissKrisztinke
 

Progressor

Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy itt van megint a vizsgaidőszak. :)
A szorgalmi időszak évről évre könnyebbnek érzem, a tanulásra ráéreztem. A vizsgaidőszak mégis olyan kínkeserves.. Lelkiismeretesen készülök, alapos a tudásom mégis belebotlok sokszor, hogy a tanártól nem jó minősítést kapok.
Sok sikert tudok be az agykontrollnak, annak, hogy jó tételt húzok, kedves lesz velem a vizsgáztató. Stb.. Mégis nagy kihívásnak élek meg minden egyes vizsgát. Vmiért nem tudok bízni a jószerencsében, sőt ami a legrosszabb magamban sem, rágörcsölök, és így a tételes tudásom mellett, sokszor csalódást élek meg.. Olyan érzés mintha azt akarnák(vagy én akarom??) bebizonyítani az embernek, hogy nem tud semmit sem..
Egyébként ezeket a kudarcokat azért sem értem, mert az élet egyéb más területén meg úgy érzem, hogy sikeresen veszem a dolgokat, könnyen kezelem, jó a hozzáállásom.. :) Gondolom vmiért félek tőle..

Mit tudtok javasolni? :)
Mire programozzak?:)

Köszönöm:
KissKrisztinke

KissKrisztinke
!

Én az Elme Tükre technikát javaslom, ahol a fehér keretes tükörben elképzeled magadat hogy tétel húzásakor teljesen nyugodt vagy, és hogy tételtől függően, a tanult anyag spontán beúszik a tudatodba.

Ezen kívül, ajánlom hogy esténként lefekvés előtt, mondogasd magadban, a következő, jótékony hatású pozitív állítást.: "Vizsgaidőszakkor, teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott maradok, és törekvéseim, pozitív eredményt hoznak."
 

feketemustang

Állandó Tag
Valamelyik előző lapon olvastam, hogy valakinek gondot okoz a VIZUALIZÁCIÓ. Ezért beírok ide néhány sort, talán segíteni tudok vele.A vizualizálás szó maga is elég kétértelmű, mert egy kezdő könnyen hiheti azt, hogy neki mindenképpen "LÁTNI KELL" azt, amit elképzelt. A vizualizálás pedig valójában azt jelenti, annyira élénken képzeled el, hogy szinte látod.
A vizualizáció nem azonos az álommal, ahol valóban képeket látsz. Itt csak elképzeled, lehetőség szerint minél részletesebben, érzékletesebben.
Sokaknak segít, ha közben halkan mondják is, amit "látnak" ill. elképzelnek. Az is segít a vizualizálásban (és a koncentrálásban is!), ha magad elé teszel egy egyszerű tárgyat, pl. egy szál virágot, egy kockát stb. Nyitott szemmel megfigyeled a formáját, nagyságát, színét, anyagát, a ráeső fényeket stb. Alaposan, lassan, türelmesen. Aztán becsukott szemmel visszaidézed ezeket a dolgokat. Érdemes addig ismételni ezt a gyakorlatot, amig szinte mindent tökéletesen vissza tudsz magad elé képzelni. A későbbiekben elég lesz, ha csak elképzelsz dolgokat. A tudatodnak néhány támpontot adva (forma, nagyság, szín,- vagy ha eseményről van szó: idő, helyszín, hangulat, szereplők stb.) nem létező, illetve még meg nem történt dolgot is el tudsz majd képzelni, ill. vizualizálni tudsz. Ahogy egy könyvet olvasva átélsz, átérzel, magad elé képzelsz mindent.
Ugye, nem is olyan bonyolult?
Talán nem is olyan nehéz, csak valami olyasmit vársz, amit nem kellene.
Alfa nélkül is megy. Csukd be a szemed. Gondolj arra, hogy most kimégy a konyhába. Megnézed, hogy a hűtőben van-e valamilyen rostos üdítő. Ha van, kitöltöd a pohárba. Hallod a csobogását, látod a színét. Szagold meg! Ugye finom illata van? És az íze? Finom, kicsit édes, kicsit savanykás. Ha megittad, tedd a poharad a mosogatóba, és mosd el az ott lévő két kávéscsészével együtt. Érezd a víz melegét!
Az őszi nap besüt az ablakon. Mindent aranyló fénybe von, érzed, ahogy arcodat is megsimítja a napsugár. Nagyon jól esik.
Aztán bemégy a szobába. Leülsz a fotelba. Kézbe veszel egy könyvet...
Ugye, nem okozott gondot végig követni ezt a pár dolgot? És ugye, nap mint nap gond nélkül hazatalálsz? Hát látod, ez azt jelenti, hogy tusz vizualizálni. Mert ha nem tudnál, akkor nem tudnád, hogy ennél a piros háznál jobbra kell fordulnod, ott a rácsos kapunál pedig balra...
Csak itt az emlékképeidet vizualizálod, azokat hozod elő. Ami pedig ismeretlen, azt a képzeleted, korábbi tapasztalataid alapján, mintegy a mozaikokból összerakod. Ha az megkönnyíti számodra, akkor közben mondd, hogy mit látsz/szeretnél látni. Pl. Leülök a fotelba, szép meleg barna színe van, finom ,puha bársonyos huzat van rajta. Kezembe veszem a könyvet, amit éppen olvasok. Nehéz, régi könyv. Kicsit kopottas a borítója. Olyan "régi" illata van.... stb. stb. Próbáld ki, egészen biztos, hogy sikerül. Csak ne azt várd, hogy egy éles fénykép fog megjelenni előtteed. Elég, hogy rágondolsz, és tudod, hogy ott van. Ha valamilyen kép is megjelenik előtted, az már plusz jó!

Szívesen fogadnám a visszajelzéseket.
 

rozi53

Állandó Tag
Szeretnék majd egy megerősítő tanfolyamra is elmenni, de elég nehéz megszervezni, mert 2 hét vége. De az embernek arra van ideje, amire teremt. :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére