Aki a kutyát szereti...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 15.

 1. agakhannak

  agakhannak Állandó Tag

  Én szeretem a kutyikat, nagyon is...volt 2, de most egy újabb, menhelyi van,,,ő is megszerettette magát
   
  szép istván kedveli ezt.
 2. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Tudjátok, hogy mi a "menete" annak, hogy a gyepmesteri telepről melyik kutyus kerül állatmenhelyre és melyik kutyus marad ott ill. a gyepmesteri telepen lévő kutyák mikor kerülnek "altatható" státuszba? Teddy jobban van, de a gyepmesteri telepen van. Nincs senki, aki befogadná? 35 kiló körüli kutyus, mi nem tudjuk eltartani.
   
 3. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Szia!
  Valahol olvastam hogy Egerben élsz, ha kéred pm-ben megadom a munkahelyem nevét, illetve címét, nálunk is leveszik a vért és elküldjük a laborba. Felvilágosítást is ad bármelyik orvosunk melyik tesz mennyibe kerül, mennyibe kerül az indító oldat, és mennyibe a fenntartó oldat.
   
  cdurmol kedveli ezt.
 4. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Szia!
  Menhelyférőhely függő leginkább.
  Befogott illetve leadott kutyát bekerülés után két hétig tartják, ha senki nem jelentkezik érte elaltatják, de ez függ attól is, mennyi kutyát tud tartani a gyepi telep, önkormányzat előírásától, a telepet vezető gyepmestertől.
  Egerben pl. évek óta nincs altatás a gyepi telepen! A jelenlegi gyepmester egy nő, imádja a védenceit és mindegyiknek keres gazdit!
   
 5. ircz

  ircz Állandó Tag

  semmi gond, nem veszem kötekedésnek:) minden gazdi maga dönti el, hogy mivel eteti kedvencét:) én csak azt irtam, hogy én nem adok nekik , de ettöl bárki készithet belöle ételt nekik:))
   
 6. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Beka, köszönöm szépen a választ! És azt jól tudom, hogy a gyepmesteri telepek mellett mindig van állatmenhely? Az állatmenhelyek között nincs semmiféle összetartás? Mindenki próbál boldogulni úgy, ahogy tud?
   
 7. ircz

  ircz Állandó Tag

  igen, ezzel tisztában vagyok, de köszönöm. sajnos ahogy valoban kellene taplalni a kutyát ugy a mai modern korulmények között ez nagyon nehéz. a kutya eleve ragadozó, tehát nem is lenne szüksége semmi másra a levadászott állaton kivül..... a modern tápok már a hideg is kiráz tőlük nem kutyának való. -van egy két nagyon nivós táp, ez igaz, de horror árban.- a száraz eledel nekünk embereknek sem jo én sem tudnék müzlin élni évekig. A rizs nekem egy olyan alternativa, ami alkalomadtán jo kiegészitö lehet..... eddig nem okozott gondot egyik blökimnél sem. 15-16 évek vannak a volt kutyáim mögött és nagyon ritkán kellett betegség miatt az orvos.... szerencsére.
   
 8. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Nézd, azt írtad, hogy "illetve, szigorúan gabona, burgonya mentes tápot lehet csak adni bármilyen allergiás kutyának..... .... én nem adok neki pl száraz tápot....soha."
  Tehát te azt írtad le, hogy allergiás kutya nem kaphat krumplit. Ami nincs így.
  A száraz táp valóban nem egy nagyon szerencsés dolog, nagyon alaposan meg kell nézni, hogy melyiket adja az ember. Teljesen elképesztő tudatlanság van az emberek fejében, ha egy tápról azt írják, hogy "prémium", akkor azt hiszik, hogy jó. Pedig rettenetesen vacak tápokat árulnak prémium minőségnek mondva azokat. A másik nagy probléma a száraz tápokkal kapcsolatban, hogy nem írják rá, hogy melyik összetevőből mennyi van bennük, hosszas érdeklődés, nyomozás után lehet kideríteni. Én csak ilyet adok:
  szójamentes, gabonamentes, lehetőleg monoproteines, baromfimentes, legelső összetevő (lehetőleg 30-40 százalék minimum) a hús.
   
  ircz kedveli ezt.
 9. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Szerintem nagyon jól eteted a kutyáidat. Én találtam jó minőségű tápot teljesen elfogadható áron, amit bír a kutya. Ha olyanja van és nem eszi meg rögtön, akkor kap rá egy kis joghurtot vagy kefírt és akkor megeszi. Nem nagyon kísérletezek már, mert kapott főtt húst főtt rizzsel - nem bírta, kapott gyógytápot - na az tényleg nagyon drága, kapott nyers húst - mindenhol nyers hús volt, talán csak a plafonon nem. Valaki mondta a futtatóban, hogy a halas tápok jók az allergiás kutyáknak. Akkor ezt nem nagyon hittem el, de nekünk bejött. Aztán egy forgalmazó azt mondta, hogy a halas és a bárányos tápot is lehet allergiás kutyának adni. Most a bárányost szeretném kipróbálni.
   
  ircz kedveli ezt.
 10. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Folytatva. A gyepmesteri telepek mellett mindig van állatmenhely? És ezek állami helyek mind, vagy van magán is köztük?
   
 11. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Oké, utánanéztem. https://www.amarqt.com/magazin/erde...datok-kutyak-es-macskak-szama-magyarorszagon/

  "Egyes becslések szerint akár 3 millió kutya és legalább ennyi macska is élhet a magyar háztartásokban.
  ...
  A szomorú valóság számokban:

  • gazdival nem rendelkező kutyák száma kb. 100 000 lehet ( Temesváry K. 2012. FÁBE)
  • gyepmesteri telepek
   • számuk: 3200
   • elaltatott állatok száma: 150 000/ év
  • állatmenhelyek
   • számuk: 114 ( regisztrált szervezet)
   • tartott állatok száma: 10 000/év
  • kilőtt állatok száma (2005-ös adatok)
   • 14 441 (Vadgazdálkodási adattár, 2005)"

  Szóval nincs állatmenhely minden gyepi telep mellett.
   
 12. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Tudom, hogy sokan felhúzzák az orrukat, de nekem a lányom lett allergiás a csirke- és a sertéshúsra is. A marhahúst megeheti. A csirkétől, a sertéshústól ekcémás lesz a kezén a bőrének egy része. Nem eszik, akkor pár nap és elmúlik. Ha újbólagosan csak baromfi virslit is eszik, azonnal kijön az allergia/kiütés a kezén.
  Mivel nekem is van kutyusom és cicóm is, a konzerv húsokból a marhát és a bárányt vettem. Bizony elgondolkoztató dolgok ezek. Másban, sajnos nem tudok segíteni.
   
 14. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Krumplit NE !
  a KRUMPLIT nem tudja a kutyáknak a szervezete feldolgozni, tehát ahogyan bemegy, úgy jön is ki. De a rosszabb, hogy szeleket csinál, s könnyen kaphat bélcsavarodást. A rizs rendben van, no meg a tészta is. Van tojásmentes tészta, a Pennyben láttam, sőt egyszer véletlenül vettem is. Nekem nem ízlett, a kutttynak akár egy kis kenőmájassal összedolgozva jó kis lakma. Ezen most csodálkozom, hogy a rizssel mi a gond?! Talán más állatorvost is fel kellene keresni, vagy itt a neten egy állatorvosi rendelőt megkérdezni, mert eddig a rizsről nincsenek rossz tapasztalataim. Én is többször főztem rizst kutyának, macskának és belekevertem egy kis kenőmájast, vagy marha-, borjú-, vagy bárány konzerv húst. S, úgy etettem meg. Hangsúlyozom, a krumpli szeleket csinál. Ez igaz. Súlyos hasműtéten átesett embernek is azt mondta a sebész, felejtős legyen a krumpli, mert szeleket csinál és attól nemcsak szenved, de bele is halhat.
   
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Most telefonon felhívtam a budapesti Lehel uti állatkórházat. Ott érdeklődtem, mert biztosat akartam válaszolni. Az én véleményem jó volt, mivel valóban a krumplitól ha jól is lakik a kutya, de EMÉSZTETLENÜL megy a szervezetén végig. Tehát olyan, mintha nem is evett volna. Nem épül, mert nem tudja hasznosítani a szervezete a krumplit. A rizsre azt mondták, hogy hagyományos, nem előfőzött meg nem kezelt, hanem normális egyszerű (az én javaslatom a B rizs, mert azt ha megfőzöd, s én mindig azt főzök magunknak is olyan apró. Ez azért fontos, mert nem nyelhet mellé, mivel nekem fr.buldogom van, habzsol, s akár a légcsövébe kerülhet akár 1-1 rizsszem. Ezért a B rizst javasolnám, no meg szaftosan kell adni a kutyusnak. A krumpli - az orvos elismerte, hogy igaz amit az előbb leírtam.
  Kérlek Te is olvasd el - de minél többen - mert az itt leírtak komoly dolgok:
  http://www.harmonet.hu/szepseg-eges...-etel-amit-soha-nem-adhatunk-a-kutyaknak.html
  Szeretteink, de a kutyánk-macskánk életét befolyásoló dolgokat nem lehet könnyedén kezelni. Nem szabad megállni egyetlen állatorvosnál, aki lükeségeket mond. Nyers húst soha nem adtam kutyának, macskának igen, nyers zúzát. De a macskának is száraz tápot adok, sokszor főtt rizzsel "B" rizzsel összekeverve. No meg megy ám nálunk is a tojásmentes tészta - száraz kutya, ill. macskatáppal elkeverve.
   
 16. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Kedves Bojana! Nos, én főztem Bellának rizst és húst (ahogy ezt itt jó párszor, feltehetőleg számotokra unalmasan előadtam) és nem bírta valamelyiket. Vagy a rizst vagy a húst. Mivel nem akartam kínozni egy olyan kutyát, akinek egész pici korától ételallergiája van, nem kutattam, hogy a főtt rizs vagy a főtt hús okozta a problémát (1-2 hét alatt kiderült volna). Ellenben most megint megnéztem, hogy mit kap és két táp van összekeverve neki. Mindkettő halas. Táp 1. fő összetevője a krumpli, táp 2. fő összetevője a hal és van benne kukorica és rizs is. És jelentem, semmi, de semmi baja. Egyébként táp 2-t fogom neki venni, de nem azért, mert nincs benne krumpli, hanem azért, mert jobb. Mindenesetre most nem fog krumplit kapni. :)
   
 17. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

 18. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

 19. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Csoki kutyus, még csak 5 éves és most milyen nehéz helyzetben van...

  EXTRA SOS!!!!!!!!!!!!!!!!
  A CSALÁD NOVEMBER 12.-IG KIFIZETTE A TARTÁSÁT, MOST VISZONT MÉGSEM VISZIK KI A TELEPRŐL!!!! 12.-E UTÁN EL FOGJÁK ALTATNI HA NEM TALÁLUNK NEKI LEGALÁBB IDEIGLENES BEFOGADÓT!!!!!!!!!! SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2016.11.04.
  KÉRJÜK A MEGOSZTÁSOKAT, HOGY NE KELLJEN MEGHALNIA!!!!!!!
  -------------------------------------------------------
  Sajnos mégsem viszi ki a család! Gazdikereső! 2016.10.26.
  .................................................................

  Úgy tűnik megoldódik a dolog! [​IMG]:) (10.06)
  --------------------------------------------
  CSOKI
  2011-ben született, németjuhász jellegű keverék kan. Idős gazdája meghalt, ezért Csokinak jelenleg nincs hol laknia. A gazda lánya foglalkozik a kutyussal, de panel lakásban laknak, ahova nem viheti magával. Jelenleg épp a költözést intézik családi házba, amint ez megoldódik már magához is venné Csokit. Ideiglenes befogadót keresünk neki pár hétre, hogy ne kelljen elaltatni!!!! Barátságos, de határozott természetű kutyus, nagyon őrzi a területét. Mielőtt ideiglenes gazdihoz megy, átesik az ivartalanításon is! Chipje, oltása rendben van!

  Érdeklődni Egyesületünknél lehet a 0670/36-77748-as telefonszámon, vagy az [email protected] email címen lehet!

  FONTOS! A munkánk miatt nem mindig tudjuk felvenni elsőre a telefont, ezért kérjük a telefonálók megértését.

  https://www.facebook.com/komloialla...6156.383536495000211/1221337951220057/?type=3
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2016 November 6
 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Most én bújok el, de ne keress, csak kolbásszal a kezedben!
  Az ember legjobb barátja szinte észrevétlenül simul bele környezetébe, a kutty legalábbis azt hiszi:

  [​IMG]

  Ez a kutyus gy tűnik megfeledkezett arról, hogy nem kölyök többé és már nem igazán fér be eddigi rejtekhelyeire:

  [​IMG]

  Ha én nem látlak, akkor te sem látsz!
  [​IMG]
  Ha a macska befért, nincs olyan isten, hogy nekem ne sikerüljön elbújnom
  [​IMG]

  Mondtam, hogy kolbásszal a kézben kell engem keresni és legfőképpen: megtalálni!
  [​IMG]

  No, itt találj rám! Ennyi "gombóc" között...
  [​IMG]
   

Megosztás