Amire nincs magyarázat!?!

gabor67

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztosan ti is találkoztatok már olyan jelenséggel (jelenségekkel) amit nem tudtatok meg magyarázni! Vagy nem illett a ti, saját e világról alkotott képetekbe! Nos, ebben az általam indítot témában erről szeretnék veletek beszélgetni, csevegni. Én nem vagyok túl vallásos , nem hiszek az UFOK-ban, csak azt hiszem el amit látok vagy meg tapasztalok. De nyitott szemmel és füllel járok a világban és mindent megfigyelek, meghallgatok és ha lehet legalább magamnak megmagyarázok! AKKOR KEZDŐDJÖN:
1991. február, (hideg,havas tél), frissen nősültem az előző év decemberében. Feleségemmel anyáméknál laktunk akkor. A hónap közepe táján lehetett (1989-től naplót vezetek) ezért a pontos dátum és időpont is megvan valahol. Este 23 óra lehetett (kb), fölébredtem. Apám abban az időtájban jött haza autóbusszal a bányából (ott dolgozott), Ő a konyhában volt. Kinyitottam a szemem és azt tapasztaltam, hogy szinte nappali világosság van (DE MINDEN OLYAN VOLT MINTHA KÉK SZÍNNEL VILÁGÍTÓ NAPUNK LENNE) kinéztem az ablakon minden olyan volt mint nappal csak mintha KÉK nap világított volna! Féltem! Szóltam apámnak, hogy mennnyünk ki, nézzük meg mi lehet ez a furcsa fényesség. De mire kimentünk eltűnt! Később úgy az év áprilisában olvastam egy könyvben, hogy Magyarországon, az Ózd-Miskolc-Debrecen-Békéscsaba vonalon akkor éjszaka többen is láttak furcsa, meg magyarázhatatlan fényeket (jelenségeket)!
A másik meg magyarázhatatlan élményem a következő: 1994. novemberében történt! (Anyai nagymamám meghalt). Ehhez tudni kell azt,hogy én voltam a legkedvesebb unokája, (segítettem mindig neki ahogy tudtam) és Ő is segített nekünk. Akkor voltam már nős négy éve, aki ismeri az akkori állapotokat tudja, hogy iszonyú nehéz volt kölcsönt kapni bármelyik banktól is. Nekem sikerült ugyan a munkáltatómtól és egy banktól annyi pénzt kapni, hogy egy régi (de gyönyörű) parasztházat meg tudtam venni. De szinte máról holnapra éltünk, nem tudtuk, hogy másnap miből tudunk kenyeret, vagy tejet venni mert annyira kevés volt a pénz! Akkor volt a nagyobbik lányom 4-éves, a kissebbik pedig 2-éves a nejem Gyesen volt, csak én kerestem valami keveset! Nagymamám az ő kis nyugdíjából ahogy tudott mindig segített minket. Emlékszem, mindig a Bibliában volt eltéve egy kis pénze ( a rossz napokra). Tudtuk,hogy meg fog halni elbúcsúztunk tőle, este. Tudtam, hogy másnap reggel már kenyérre és tejre sem lesz pénzem (kérnem kell majd valakitőől, anyámtól? a hugomtól? majd valakitől). Hajnal fél öt volt, a nejem rázott fel, hogy álmomban nagymamámmal beszélgettem (hangosan)!!! Utánna nem sokkal fölkeltem, kinyitottam az ajtót és az ajtó előtt egy SZÁZFORINTOS papírpénz hevert a folyosón!!! Amiből akkor tudtam tejet és kenyeret venni!!! Amikor álmomban nagymamámmal beszélgettem, (akkor halt meg, anyám mellette volt)!!! Azt akkor tudtam meg, hogy meghalt amikor el mentem a boltba vásárolni és ott mondták, ismerősök. Azt tudni kell ehhez, hogy zárt portán laktunk tehát senki sem tudott volna oda bejönni a tudtunk nélkül! Sőt a kutyánk is szabadon volt az udvaron! Valamint egész éjszaka erősen szeles idő volt nálunk akkor!!! Szóval ez egy számomra máig meg magyarázhatatlan csoda ami akkor történt! És az óta is amikor ki megyek a nagymamám sírjához mindig meg köszönöm azt a SZÁZ FORINTOT NEKI (MOST IS KÖSZÖNÖM NEKED NAGYMAMI)!!! Szeretlek és nekem nagyon hiányzol még ma is!
 

Anasztázia

Kitiltott (BANned)
Rejtélyek a TITANIC körül
Emberi mulasztások sorozata okozta a
Titanic végzetét?
Az angol White Star Line hajótársaság Titanic nevű
óriásgőzöse 1912 április 14-én 23.40-kor az
Atlanti-óceánon jéghegynek ütközik és 2227 utassal
a fedélzetén elsüllyed.
A Titanicot a belfasti Harland and Wolff hajógyárban építették. A maga korában óriásnak számító hajó 300 m hosszú volt és 66 ezer tonna vízkiszorításával a kor technikájának csúcsterméke volt. A hajó már az első útján; Angliából Amerikába tartva elsüllyedt. Ez a hajó melyet a maga korában elsüllyeszthetetlennek tartottak 1912 április 14-én 23.40-kor az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközött és április 15-én 02.20-kor végleg elsüllyedt. A fedélzetén lévő 2227 utasból 1513-an vesztették életüket a jeges vízben. Az utasok közül főleg az első és második osztályon utazók menekültek meg mivel ezek voltak legközelebb a mentőcsónakokhoz. A Titanic SOS-jelzéseit több közelben tartózkodó hajó is vette, de mire a helyszínre értek az óceánjáró már a fenéken pihent. Feltételezések szerint a hajón egy kb. 100 m hosszú repedés keletkezett és ezen áramlott be a hatalmas mennyiségű víz a hajóba.
Az áldozatok és rokonaik hatalmas összegeket követeltek kártérítésként, ám a White Star Line hajótársaság végül is összesen csak 663 ezer dollárt fizetett ki. Több próbálkozás történt a hajó kiemelésére, de mivel ezen a részen rendkívül mély az óceán (3800 m) ezek rendre megbuktak. Végül is az amerikaiak és a franciák speciális tengeralattjáró segítségével felhoztak jó pár tárgyat a hajóról.
A történelemben már többször előfordult, hogy valaki dokumentálható, bizonyítható módon előre látott bizonyos később bekövetkezett eseményeket. Így például pár évvel az első atombomba felrobbantása előtt többen is megírták ezt az eseményt aránylag pontos paraméterekkel. Valami hasonló történt a Titanic esetében is. Morgan Robertson amerikai író a múlt század végén írt egy "A Titán roncsa" című regényt. A regény arról szól, hogy egy angliai gyárban felépül egy hatalmas utasszállító hajó, amelynek a Titan nevet adják. Szerinte 1898-ban indul el az angliai Southampton-ból a valaha létezett legnagyobb, luxusmódra berendezett hajó Amerika felé. De a hajó nem érkezik meg Amerikába, mert út közben jéghegynek ütközik és elsüllyed. Regényében a hajót elsüllyeszthetetlennek tartották. A könyv 1898 jelent meg és az esemény 14 évvel késobb 1912-ben következett be. A regényben szereplő hajón - csakúgy mint a valóságban -, azért pusztult el nagyon sok ember mert kevés volt a mentőcsónak.
A hajóval együtt a tengerbe veszett egy William Stead nevű újságíró is aki 1892-ben írt egy novellát melyben egy óceánjáró rengeteg áldozatot követelő pusztulásának vízióját jelenítette meg az északi vizeken. Stead aki spiritiszta volt, előre látta saját végzetét.
Több korabeli feljegyzés tanúsít egy különös esetet. Amikor a hajó Angliából előbb a francia Cherbourgba ment, hogy ott is utasokat vegyen fel, egy női utas bár Amerikába szólt a jegye, váratlanul kivitette a poggyászát a partra és otthagyta a hajót. Arra hivatkozott, hogy erre rábeszélte egy ismeretlen férfi, akit sem az előtt, sem később nem látott. Az idegen azt állította, hogy a Titanic el fog süllyedni. A történetet később megerősítették a katasztrófa után megmenekült utasok, akik látták-hallották ezt a jelenetet.
Egy véletlen egybeesés?
Történet egy másik hajóról amelyet Titanian-nak hívtak.
A Titanian 1935 áprilisában szenet szállított Tyne-ból Kanadába.
Egy éjszaka William Reeves volt őrszolgálatban, amikor rossz
előérzete támadt.
Ahogy közeledtek ahhoz a helyhez ahol a Titanic elsüllyedt, szorongása teljesen elhatalmasodott. Megállíthatta volna a hajót csupán egy rossz előérzet miatt? Döntésében végül is egy fantasztikus egybeesés segített. Azon a napon született amikor a Titanic elsüllyedt. "Veszély előttünk" kiáltott fel a hídra. Alig mondta ki, máris egy hatalmas jéghegy tűnt fel előttük. Éppen hogy el tudták kerülni az összeütközést.
Amire nincs magyarázat:
A duplafenekű hajó törzse 14 vízhatlan kamrából állt.
Tény, hogy a Titanic akkor is felszínen maradhatott
volna, ha az első négy kamrát elárasztja a víz.
A jéghegy azonban az ötödik kamrát is átszakította. A tervezés hiányossága folytán az ötös válaszfal nem volt olyan magas mint a többi, így a víz ezen keresztül a többi kamrákba áramolhatott, ami végül is a hajó elsüllyedéséhez vezetett. Tény, hogy a Titanic pusztulása emberi mulasztások sora miatt következett be. Vajon miért haladt a Titanic olyan gyorsan 22 csomóval, amikor rengeteg jéghegyet jelentettek azon a területen. Az ütközés előtt az óceánjáró teljes sebességgel haladt előre, annak ellenére, hogy az est folyamán más hajókról, köztük a Baltic-ról is rádión keresztül jelezték: a Titanic egyenesen egy jégmező felé tart. Vajon miért szerelték fel a Titanicot mindössze 16 mentőcsónakkal, összesen 1250 üléssel 2300 ember számára. Összesen hat hajó indult a Titanic megsegítésére, de érdekes módon a Titanic-hoz legközelebb tartózkodó két hajó a California és a Carpatia csak nagyon nagy késéssel vette az SOS jeleket
 

gabor67

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy újabb anyag

Valamikor az 1950-es években történt, (én is mástól hallottam, de megbízható forrásból) A Sajószentpéter-Dusnok közötti földúton haladt szentpéterfelé egy lovaskocsi Három utassal, nyár volt (nagyon meleg idő). És egyszer csak el sötétedett minden, mintha alagútban jártak volna. A lovak megbokrosodtak! Mentek volna mindenfelé! Csak csönd, síri csönd! És, úgy elmondásuk szerint tíz perc múlva újra ott voltak a nyári napos úton! Valóban kb: tízperc volt ez? Kérdem én? KIESETT IDŐ? Ez mennyi lehetett? És miért? Hogyan?
 

remaanla

Állandó Tag
Állandó Tag
Könnyen, gyorsan németül.... (interjú)

Interjúalanyom József Budapestről, aki egy régi barátja hihetetlen történetét meséli el nekem. B.Á.: Van egy sztori, amit szerettél volna megosztani az olvasókkal. Miért? József: Igen van, amit ha nem látok, nem is hiszem el...

B.Á. Kivel történt ez az eset?

J.: Egy gyerekkori barátommal történt, akivel sülve-főve együtt voltunk.

B.Á.: A barátod hitt az ezotériában és misztikus dolgokban?

J.: Ezt nem tudom pontosan, de én egyáltalán nem hittem benne. Ugyanis csak abban hiszek, amit meg tudok fogni.

B.Á.: Elmeséled akkor mi történt?

J.: Húszonegynehány évvel ezelőtt történt. Együtt szórakoztunk egy budai Disco-ban. Kicsit mindketten spiccesek voltunk. Azután a barátom közölte minden indok nélkül, hogy neki el kell mennie.

B.Á.: És a barátod olyan volt, aki ilyen hirtelen döntéseket hozott?

J.: Voltak spontán ötletei, de ilyen indok nélküli döntései nem voltak. Az ital hatásának tudtam be a dolgot. Mindenestre loholtam utána, mert tudtam, hogy kocsiba fog ülni és ilyen állapotban nem igazán kellenne autót vezetnie.
Nem értem utol, elindult kocsijával lefele a lejtőn.

Szóltam a másik haveromnak, hogy kocsival menjünk utána.

B.Á.: Utolértétek?

J.: Nem, csak annyit láttunk, hogy lefelé száguld az autójával. Féltettük, nehogy valami baja essen, de sajnos ez bekövetkezett.

B.Á.: Mi történt vele?

J.: Frontálisan ütközött egy másik autóval. Az volt a szerencséje, hogy nem volt a biztonsági öve bekötve, mert kirepült az autó szélvédőjén keresztül.
A kocsijától 2-3 méterre ért földet, eszméletét vesztette.

B.Á.: Komoly sérülései voltak?

J.: Igen. Arcát, kezét az üveg összevagdosta, bordája, keze, lába eltörött.

B.Á.: Mentálisan mennyire sérült meg?

J.: Amíg a mentők ki nem érkeztek, végig eszméletlen állapotban volt, mi nem mertünk hozzányúlni, nehogy még nagyobb sérülést okozzunk.
Azután kiérkeztek a mentőorvosok és a barátunk eszméletéhez tért. Korábban egyáltalán nem beszélt egyetlen idegen nyelven sem. Nem is tanult az iskolában nyelvet, ennek ellenére németül kezdett el beszélni az orvosokkal.
Az orvosok azt is hitték, hogy külföldi. Tolmácsot kellett hívni hozzá, hogy kommunikálni tudjanak vele.

B.Á.: Ez elég hátborzongatóan hangzik....

J.: Igen, úgy hangzik, ráadásul hosszú éves barátságunk után meg sem ismert.

B.Á.: Hogy végződött a történet? Eszébe jutott a magyar nyelv és elfelejtett németül?

J.: Rendszeresen látogattam, meséltem neki a barátságunkról, a baleset előtti időkről. Szépen fokozotason megtanult magyarul, de az anyanyelvi szintű német-tudása megmaradt!

B.Á.: Köszönöm szépen az interjút!

J.: Szívesen


 

gabor67

Állandó Tag
Állandó Tag
remaanla. Amit írtál rendkívül érdekes, ha van más anyagod is kérlek tedd föl! További jó gyűjtést kívánok!
Barátsággal: gabor67
 

Sándor 1982

Állandó Tag
Állandó Tag
Köznapi eset is van, amire nincs magyarázat: itt, ezen a helyen fordul elő, hogy az egyik helyen nem lehet regisztrálni, ( Galéria ) de a másik helyen ( Fórum ) lehet. Ki érti ezt? Nem nagy eset, de annál bosszantóbb. Az átugrás egyik helyről a másikra másodperceket igényel csupán. A cég ugyanaza. Fura, nem?
 

nyilvesszö

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem remaanla által leírt esetben, a baleset során az ütközés következtében a barátja lelke kiszállt a testéből, és egy másik lélek foglalta el a testét. Szerintem ez lehetett előre eltervezett dolog is, mert nemigen valószínű, hogy az illető lélek ép csak arra kóborolt véletlenül.
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenre van magyarázat ........ legfeljebb nem hisszük el. Esetleg olyan magyarázat van amit mai ismereteinkkel még nem tudunk felfogni. Szerintem ..... :)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztosan ti is találkoztatok már olyan jelenséggel (jelenségekkel) amit nem tudtatok meg magyarázni! Vagy nem illett a ti, saját e világról alkotott képetekbe! Nos, ebben az általam indítot témában erről szeretnék veletek beszélgetni, csevegni. Én nem vagyok túl vallásos , nem hiszek az UFOK-ban, csak azt hiszem el amit látok vagy meg tapasztalok. De nyitott szemmel és füllel járok a világban és mindent megfigyelek, meghallgatok és ha lehet legalább magamnak megmagyarázok! AKKOR KEZDŐDJÖN:
1991. február, (hideg,havas tél), frissen nősültem az előző év decemberében. Feleségemmel anyáméknál laktunk akkor. A hónap közepe táján lehetett (1989-től naplót vezetek) ezért a pontos dátum és időpont is megvan valahol. Este 23 óra lehetett (kb), fölébredtem. Apám abban az időtájban jött haza autóbusszal a bányából (ott dolgozott), Ő a konyhában volt. Kinyitottam a szemem és azt tapasztaltam, hogy szinte nappali világosság van (DE MINDEN OLYAN VOLT MINTHA KÉK SZÍNNEL VILÁGÍTÓ NAPUNK LENNE) kinéztem az ablakon minden olyan volt mint nappal csak mintha KÉK nap világított volna! Féltem! Szóltam apámnak, hogy mennnyünk ki, nézzük meg mi lehet ez a furcsa fényesség. De mire kimentünk eltűnt! Később úgy az év áprilisában olvastam egy könyvben, hogy Magyarországon, az Ózd-Miskolc-Debrecen-Békéscsaba vonalon akkor éjszaka többen is láttak furcsa, meg magyarázhatatlan fényeket (jelenségeket)!
A másik meg magyarázhatatlan élményem a következő: 1994. novemberében történt! (Anyai nagymamám meghalt). Ehhez tudni kell azt,hogy én voltam a legkedvesebb unokája, (segítettem mindig neki ahogy tudtam) és Ő is segített nekünk. Akkor voltam már nős négy éve, aki ismeri az akkori állapotokat tudja, hogy iszonyú nehéz volt kölcsönt kapni bármelyik banktól is. Nekem sikerült ugyan a munkáltatómtól és egy banktól annyi pénzt kapni, hogy egy régi (de gyönyörű) parasztházat meg tudtam venni. De szinte máról holnapra éltünk, nem tudtuk, hogy másnap miből tudunk kenyeret, vagy tejet venni mert annyira kevés volt a pénz! Akkor volt a nagyobbik lányom 4-éves, a kissebbik pedig 2-éves a nejem Gyesen volt, csak én kerestem valami keveset! Nagymamám az ő kis nyugdíjából ahogy tudott mindig segített minket. Emlékszem, mindig a Bibliában volt eltéve egy kis pénze ( a rossz napokra). Tudtuk,hogy meg fog halni elbúcsúztunk tőle, este. Tudtam, hogy másnap reggel már kenyérre és tejre sem lesz pénzem (kérnem kell majd valakitőől, anyámtól? a hugomtól? majd valakitől). Hajnal fél öt volt, a nejem rázott fel, hogy álmomban nagymamámmal beszélgettem (hangosan)!!! Utánna nem sokkal fölkeltem, kinyitottam az ajtót és az ajtó előtt egy SZÁZFORINTOS papírpénz hevert a folyosón!!! Amiből akkor tudtam tejet és kenyeret venni!!! Amikor álmomban nagymamámmal beszélgettem, (akkor halt meg, anyám mellette volt)!!! Azt akkor tudtam meg, hogy meghalt amikor el mentem a boltba vásárolni és ott mondták, ismerősök. Azt tudni kell ehhez, hogy zárt portán laktunk tehát senki sem tudott volna oda bejönni a tudtunk nélkül! Sőt a kutyánk is szabadon volt az udvaron! Valamint egész éjszaka erősen szeles idő volt nálunk akkor!!! Szóval ez egy számomra máig meg magyarázhatatlan csoda ami akkor történt! És az óta is amikor ki megyek a nagymamám sírjához mindig meg köszönöm azt a SZÁZ FORINTOT NEKI (MOST IS KÖSZÖNÖM NEKED NAGYMAMI)!!! Szeretlek és nekem nagyon hiányzol még ma is!


Lehet, hogy Gábor már rég nem olvassa ezt a topicot, de azzal amit írt eszembe juttatta azt amit az unokahúgom mesélt el nem sokkal azután, hogy édesapja, akivel nagyon szerették egymást, meghalt. Unokahúgomról csak annyit, hogy sosem mélyedt a lélek rejtelmeiben, túlságosan is földhözragadt személyiség volt és mindenkit kinevetett, akit csak egy kicsit is elragadott a képzelete. Egyedül nevelte a két kisgyerekét, nehéz idők jöttek rá a temetés után. Nagyon el volt keseredve egy hideg téli napon és gondolta kimegy a temetőbe. egy kicsit elpanaszolja bajait édesapja sírjánál, talán könnyebb lesz azután. Nagy hó volt, de mivel a temető messze volt kerékpárral ment a csúszós úton. Egy darabig álldogált a sírnál, meg biztos sirdogált is, de ezt ugyan nem mesélte, kemény nő a mai napig. Elmesélte, hogy nem tudja honnan szerezzen egy kis pénzt, hogy valahogy kihúzza a hónap végéig. Ha csak egy 1000 forintja lenne...
Aztán mivel hideg volt, fázott, kiöntötte a szívét, kicsit jobb volt.....felült a biciklijére és elindult haza. Félúton járt amikor a fehér hóval borított országút mellett meglátott valamit, ami nem fehér volt! Egy 1000 forintost!
 

vazulneni8

Állandó Tag
Állandó Tag
Pár évvel ezelőtt vettem 1 zacskó mirelit csirkecombot.Este kibontottam a zacskót,és kitettem tálba a combokat,hogy hamarabb olvadjanak ki,mire szükség lesz rájuk.
Megszámoltam őket,mert egyesével voltak lefagyasztva,8 (nyolc) darab volt.Reggel amikor a tálat kivettem a hűtőből,már csak 7 (hét) combot találtam.Hová tűnt az az egy? Zárom a kaput,az ajtót,a macskát kitettem este....azóta se jöttem rá!
 

Merszu

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az eset nem velem történt meg, hanem édesanyámmal, még mikor fiatal volt. Elmondása szerint épp a discoból tartott hazafele, amikor befordult a sarkon. A látványtól annyira megrémült, hogy azonnal rohanni kezdett. Az utca túlolaldálan, a két ház között ugyanis átlehetett látni. És a távolban egy hatalmas vörös gömb lebegett. És vastag fénynyalábok törtek ki belőle. Mivel teljesen sötét volt és egyedül volt érthető, hogy megrémült. Amikor hazaért az nagybátyámmal a konyhaablakból nézték a jelenséget, ami még akkor sem tűnt el.
Másnap reggelre persze már semmi sem volt az égen, és azóta sem hallottunk ilyenről.
A dolog érdekessége még, hogy édesapám is látta a lebegő gömböt, 60km-re anyáméktól.
Mikor először mesélte édesanyám, azt hittem csak tréfál, meg akar ilyeszteni, aztán mikor apukám is mondta már teljesen biztos voltam benne, hogy hülyeség. De azóta beszéltem nagybátyámmal is, ő is azt mondta h tényleg megtörtént.
Most nem tudom mit gondoljak? Valami természeti jelenség? Vagy földönkívüliek? Esetleg valami titkos kísérlet?
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Nekem is van egy hajmeresztő történetem,amire nincs magyarázat.Megengeditek,hogy itt leírjam,és esetleg utána beszélgethetünk is róla?
 
Oldal tetejére