Arizonai Magyar lakosok

Pancsi témája a 'Arizona és környéke' fórumban , 2009 Január 24.

 1. kimaira

  kimaira Állandó Tag

  szerintem mindenhol van jo dolog es rossz dolog, a kerdes az hogy szemely szerint mi az amit az ember elvisel...
   
 2. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  angyalkám

  kiss:mad: Arizona ott meleg van ha jól tudom!! De Canada is jó lehet igaz hideg van de az nem baj, fel lehet öltözni a melegben nem lehet levetközni ... akkor inkább Canada! Mivel én Szegeden lakom , itt se hideg .. de meleg az van .. és nem jó!! Nekem canada jön be!:mad::mad:
   
 3. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Nálam itthon volt macerás, mert kérte a Hivatal az igazolást, hogy a férjem, nem él házasságban (odakint). De odakint csak néztek rá, hogy milyen igazolás??? Mi közük nekik ahhoz, hogy ő házasságban él-e vagy sem. Nagy nehezen kiderítettük, hogy elég, ha itthon bemegy a követségre, és leteszi a nagyesküt, hogy odakint nem él házasságban, és erre a nagyesküre kapott egy konzuli igazolást, és azt végül a honi Hivatal elfogadta. Az egész procedura eskü és igazolás nem volt több 15 percnél. Én csak lestem, mert ilyen nálunk nincs. Fura volt, megtapasztalni egy országot, ahol az állampolgárt nem törvényszegő bűnözőnek tekintik alapból, és ezért mindent agyon igazoltatnak vele, hanem elhiszik, hogy igazat mond.
   
 4. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Ha jol emlekszem :D Magyarorszagon sem tropusi az eghajlat.
  Na persze, nem olyan hideg telen mint Calgary vagy brrrrr Edmonton, de ha jol tudom Pesten is modjaval merik a meleget teli honapokban.
   
 5. Phoenix-Niki

  Phoenix-Niki Új tag

  Válás-házasság téma


  Bár ez nálunk is ment volna igy....én csak csodálkozom miket irtok...Romesz és te is....
  ROMESZ, neked válaszolva, az nem lehet hogy nem jo helyen érdeklödtünk, ugyanis az amerikai nagykövetségen kaptunk személyesen minden informáciot.Ettöl biztosabb helyre hova mentünk volna?
  Viszont gondolom nem hülyeségböl irjátok amit irtok, örülök hogy nektek ment igy, nekünk sajnos nem volt elég esküt tenni, de a páromat is kiguvadt szemmel fogadták amikor igazolást kért arrol hogy elvált....holott a válási papirokat bemutattuk M.o.-n...de az nem volt elég. Igazolást kértek, nem esküt.

  Szoval 1 lehetöség maradt, talán nagykövettöl függ kinek mit fogadnak el..másra nem tudok gondolni.:confused:
   
 6. romesz

  romesz Állandó Tag

  Niki

  A kovetseg nincs mindig a helyzet magaslatan. Viszont hidd el igy tortenik itt a dolog, tobb referenciam is van errol es nem csak olyanoktol akik Las Vegasban hazasodtak.
  Kulonben ti tul vagytok mar a dolog nehezen nem erdemes agyalni rajta tovabb. Viszont ha valaki megkerdez teged, hogy kellene csinalnia akkor nyugodtan javasolhatod az itteni eskuvot.
   
 7. altomano

  altomano Állandó Tag

  Eltem 2 evig Scottsdale-ben (Ez Phoenix-szel osszenott mar...)
  A paratartalom 6 % es nyaron annyira meleg van, hogy nem lehet kilepni az utcara setalni sem. Szo szerint rohanni kell a kocsiba, bekapcsolni a legkondit, majd varni 10 percet, mire a kormany erintheto homersekletu lesz.... :o(
  A legjobb evszak az osz es a tavasz, habar ez utobbi eleg rovid....Egyebkent irto konnyu ott tajekozodni, mert az utcak olyanok, mintha vonalzoval huztak volna meg, es a latotavolsag gyakran 100 km-en tul van. :o)
  Kulturalisan abban az allamban nincs igazan semmi, viszont a latnivalok annal szebbek!
   
 8. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Az Amerikában lévő magyar nagykövetség vagy a magyarországi amerikai nagykövetség nem tudott segíteni? Az amerikában lévő magyar nagykövetség nekünk nem is válaszolt. E-mailben kérdeztem, hogy mi a teendő. A megoldást a budapesti amerikai nagykövetség honlapján találtam, ott aztán személyesen is igen bő és korrekt tájékoztatást kaptunk.
   
 9. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  És a tél milyen Arizonában?
   
 10. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Fent Eszakon huvosebb, kulonosen ejszaka.
  Delen enyhebb. Phoenix-ben +10 es +20 fok kozott.
   
 11. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Tehát hazai viszonylatban olyan enyhe tavaszi? :D És a páratartalom emelkedik télen?
   
 12. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Nem nagyon.
  Ropant keves esso esik egy evben.
  Az atlag esso evente nem tobb 15 cm-nel.
   
  cathy222 kedveli ezt.
 13. szunyogh

  szunyogh Állandó Tag

  Az Angliai magyarok közt szárnyrakelt a hír, hogy " Amerikában munkavállalásit osztogatnak ". Mi igaz ebből a jelenlegi válságban?
   
 14. juditildiko

  juditildiko Állandó Tag

  Falusi turizmus,vendégasztal magyarosan?Érdekel e valaki a rohanó világban.Egy kis kenyérlángos,igazi magyar eledel,kemencében sütve.
   

Megosztás