Autizmus

gyozok témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2011 Május 27.

 1. amandy04

  amandy04 Állandó Tag

  Kedves Tagok!
  Szeretném megkérdezni, hogy nincs meg véletlenül valakinek Kiss Gyöngyi- autizmus: napi életviteli készségek és önállóság fejlesztése Kapocs kiadó, 2009. című könyve ? Ha esetleg megvan, feltöltené?
  Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
   
 2. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  A könyvelő
   
  nanny, csi69, Pozitiva és 1 másik tag kedveli ezt.
 3. S.Carol

  S.Carol Állandó Tag

  Kedves Annimari, valamikor 1000 éve (de legalább 6) ajánlottad a Láthatatlanok feltöltését. Megvan még valahol? Nekünk most nagyon jól jönne. (Szintén Bárczi.)
   
 4. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  [KÉRÉSRE ÚJRA] Segar, Marc. Életvezetési útmutató Asperger szindrómában szenvedő emberek számára
   
  Babodo, amandy04 és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 5. amandy04

  amandy04 Állandó Tag

  Kedves Tagok!
  Keresem:
  Fejlesztő Pedagógia 2004/ 2. sz. ( Szemelvények a 15 éves Autizmus Alapítvány szakmai tevékenységéből) és
  Gyógypedagógiai Szemle- Emlékkötet Gordosné dr. Szabó Anna tiszteletére 2013.
  Ha valakinek megvan és feltöltené, nagyon sokat segítene!
  Köszönöm szépen!
   
 6. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  http://www.prae.hu/prae/gyosze.php?menu_id=102&jid=45&year=2013
   
  amandy04 és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 7. amandy04

  amandy04 Állandó Tag

 8. indigokids76

  indigokids76 Új tag

  sziasztok!Én itt még új vagyok ,sajnos.Nem kis tudtam hogy van ez az oldal.KIsfiam 13 éves nem beszél eddig nem kártyáztunk mert én úgy éreztem nem kell.(?)De szeretném elkezdeni .tudtok segíteni hogyan kell és hol vannak ilyen kártyák?Viki
   
 9. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag


  Szerintem rengeteget segítenek az itt található anyagok is (a tagok nevét nem sorolnám egyenként, nehogy kimaradjon valaki...) és az alábbi oldalak pedig a képanyagokban, melyek ingyenesek:
  http://www.sclera.be/en/picto/downloads
  https://www.pictoselector.eu/
  http://www.arasaac.org/pictogramas_color.php?pg=0
  http://www.pictosonidos.com/
  http://www.victoriesnautism.com/schedule-activity-and-task-cards.html
   
  juhasznoemi kedveli ezt.
 10. amandy04

  amandy04 Állandó Tag

 11. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  könyvtár...
   
 12. erdeiné

  erdeiné Állandó Tag

  Kedves Tagok!
  Többségi általános iskolába integrált autista tanulók magatartásának és szorgalmának értékeléséhez keresek szempontsort. Ha valakinek lenne, azt szívesen fogadnám.
  Köszönöm.
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 13. B_Bernadett

  B_Bernadett Állandó Tag

  Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg nincs meg valakinek az ide feltöltött fejlesztő füzet? Már nem elérhető sajnos a fájl. Nem tudná esetleg valaki újra feltölteni? Köszönöm a segítséget.
   
 14. Esperantisto

  Esperantisto Állandó Tag

  Ha minden igaz, akkor ez volt az:
  Fejlesztő feladatgyűjtemény - tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott autizmussal élő, kommunikációs nehézséggel küzdő, beszédfejlődési zavart mutató, ill. óvodás és kisiskolás korú gyermekek szüleinek, nevelőinek
  Készítették: "Esély Pedagógiai Központ" Autizmus munkaközösség, Békéscsaba
  (a feldarabolt, becsomagolt fájlok egy mappát tartalmaznak, amelyben 126 doc-fájl van)
   
 15. andyanya

  andyanya Állandó Tag

  Sziasztok! Folyamatábra készítéséhez keresek képeket részletes fogmosásra, kislánynak WC használatra. Sajnos nincs meg a boardmaker program :( Előre is köszönöm!
   
 16. Pozitiva

  Pozitiva Állandó Tag

  andyanya kedveli ezt.
 17. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  andyanya kedveli ezt.
 18. gumibéka

  gumibéka Állandó Tag

  Sziasztok!
  Kisfiam most 11 éves, bölcsibe, oviba járt, ott mindenütt elmondták, hogy különös a viselkedése. Hordtuk nevelési tanácsadóba, mivel ott azt tanácsolták egy évvel elhúztuk az iskola kezdést.
  Ekkor még Budapesten laktunk. Időközben vidékre költöztünk, itt kezdte meg az általános iskolát. Az iskola kérésére akik szerint ADHD-s elvittük a kaposvári gyerekneurológiára ahol elkezdték neki adni a Ritalint. Nem szedte sokáig, mert azt állapították meg, hogy semmi pozitív hatás nem tapasztalható.
  Az iskolában jól teljesítő, hihetetlen szókincsel rendelkező, érdeklődő, de szinte teljesen magányos gyerekként élt, sokat beszélt, erőszakosan csak az őt érdeklő témákról, csak az ő szabályai szerint akart játszani stb. ezzel teljesen elriasztva magától a többi gyereket..Otthoni viselkedésére jellemző a folyamatos "nyaggatás" az önellátás hiánya wc használat evés stb. Baba kora óta ajtó mániás, ha egy őt érdeklő nem hétköznapi ajtót lát 100xkinyítja becsukja, senkit nem enged hozzáérni... Ha eszik tilos egy légtérben, köhögni,tüsszenteni, ásítani, mert abban a pillanatban befejezi az evést, mondván koszos lett az étel. Asztalhoz szinte soha nem hajlandó ülni. Fényképezni tilos, csak a tudtán kívül lehet- Ha meglátja a róla készült képeket tombol. Megpuszilni csak a fejét lehet nehogy "nyálas" legyen a bőre...Megölelni simogatni csak ha kéri vagy ha én kérem és ő úgy gondolja, engedi.
  Harmadik osztályos korában a tanítónéni megemlítette hogy esetleg asperger szindrómás lehet, ennek én is utána olvastam, de ennyiben is maradt. Időközben a családban mindenkit súlyosan megrázó haláleset történt, én sajnos depressziós és pánikbeteg lettem. A férjem 5 éve már külföldön dolgozott megszabott határidős szerződéssel, így hozzá költöztünk Hollandiába. Jelenleg itt élünk. Az itteni iskolában 3 hónap után közölték, hogy nagy valószínűséggel aspergeres a gyerek.Teszteket töltöttünk, további vizsgálatokat javasolnak, de mivel Hollandiai állandó lakcímünk nincs biztosítást nem tudunk kötni az itteni vizsgálatok ára számunkra megfizethetetlen. 2 hónapja nálam cukorbetegséget diagnosztizáltak, de mivel biztosításom nekem sincs így a hazaköltözés mellett kellett döntenünk. Itt az iskolaév július 22 ér véget, ezután fogunk költözni. Írtam egy emailt az Autizmus Alapítvány ambulanciára, mert nem szeretném most már abbahagyni, ki szeretném vizsgáltatni a gyereket. Szerintetek tényleg lehet hogy aspergeres? Nagyon féltem és a szívem szakad amiért folyton magányos. Tudok rajta valahogy segíteni, hogy a viselkedése ne riasztó legyen a többi gyereknek? Itt hollandiában azt mondják rá az osztálytársai hogy őrült. Nagyon Aggódom Bocsi hogy ilyen sok voltam, de talán tudtok valami bíztatót mondani, írni nekünk. Szép napot nektek.
   
 19. Szia facebook Kék fejlesztés csoportban talàlsz ,köszönöm
   
 20. Esperantisto

  Esperantisto Állandó Tag

  Ide http://canadahun.com/temak/Óvodai-élet-2016.55785/page-22#post-4921820 feltöltöttem korábban néhány képet, illetve további linket is találsz ilyen témákban, remélem találsz olyat, ami számodra is használható.
   

Megosztás