Búcsúzunk.......

afca

Kitiltott (BANned)
Meghalt Albert Györgyi .

2008. október 3. péntek

Budapest
| Meghalt Albert Györgyi médiaszemélyiség pénteken kora este – erősítette meg a rendőrség az MTI információját. Az MTI információi szerint a 44 éves újságíró Budapesten a II. kerületben lett rosszul egy taxiban, majd meghalt.


<!-- Image --><!-- Gallery --><!-- Related information --><!-- Content -->A kiérkező mentők sikertelenül próbálkoztak újraélesztésével. A halál oka egyelőre ismeretlen.
A hirado.hu úgy tudja, a médiaszemélyiség éppen az MTV Szulák és Más című műsoráról tartott hazafelé, amikor rosszul lett, az Index viszont úgy értesült, hogy éppen a Tv2 Aktív című műsorának felvételére igyekezett.
Albert Györgyi 1964. május 9-én született Budapesten. 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában.
1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, 1989 és 1993 között az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1998-ig a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, 1989 és 1995 között pedig a Calypso Rádió műsorvezetője volt.
A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról, 1998-tól az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter, 1999-ben a Total Film című folyóirat főszerkesztőjeként dolgozott, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője volt, azt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetített a televíziónézőknek az Oscar-díjak átadásáról.
Albert Györgyi világhírű sztárokkal készített interjúkat, például Gregory Peckkel, Joseph Hellerrel, Paul Simonnal, Glenn Close-zal és John Travoltával és - az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán - Madonnával.
Az utóbbi időben főként a szenvedélybetegségével, magánéletével és a válásairól szóló, készülő könyvével kapcsolatban került a bulvárújságok címlapjaira. Betegségéről a "Miért pont én? - A depresszió szorításában", kapcsolatairól pedig a "Miért pont ők? - A férfiak fogságában" című könyveiben vallott. (MTI)

albert.jpg
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Meghalt Paul Newman

| 2008. 09. 27., 16:26 | Frissítve: 2008. szeptember 28., vasárnap 17:38
A magyar felmenőkkel rendelkező 83 éves amerikai színészt connecticuti otthonában érte a halál pénteken.

Pauk Newman galéria - Kattintson!

Meghalt Paul Newman [1], amerikai filmszínész, filmrendező és autóversenyző. 83 éves volt, és régóta küzdött a tüdőrákkal. Connecticuti otthonában érte a halál pénteken.
Newman tavaly májusban vonult végleg vissza a színészettől. "Már nem tudok úgy teljesíteni, mint szeretnék. Az életemnek ez a fejezete lezárult" - nyilatkozta akkor. Idén májusban aztán az Egerek és emberek színpadi rendezését mondta vissza egészségügyi okokra hivatkozva.
Newman 1925-ben született az ohiói Clevelandben, apja félig, anyja teljesen magyar volt. 18 évesen, a második világháború idején pilóta szeretett volna lenni, de színvaksága miatt elutasították. A Kenyon Egyetemen tanult angol irodalmat és közgazdaságtant, később a Yale dráma szakára iratkozott be, de egy évvel később inkább New Yorkba költözött, hogy Broadway-darabokban szerepelhessen. Az 1953-as Piknik után figyelt fel rá a Warner stúdió. Első hollywoodi szerepeit 25 évesen, tévésorozatokban kapta (ekkor még olyan sci-fiket is elvállalt, mint a Tales of Tomorrow [2]), de már az 50-es években felfedezték a producerek, hogy markáns arcvonásai, atlétikus alkata és kék szeme miatt Newman a legjobb választás sportfilmek (Valaki odafönt [3], 1956), szerelmi drámák (Hosszú, forró nyár [4], 1958), és a westernfilmek (Balkezes pisztolyhős [5], 1958) főszerepére.
A nagy áttörést az 1958-as Macska a forró bádogtetőn [6] hozta meg neki (ennek a főszerepéért Oscar-díjra is jelölték), 33 éves volt ekkor, és ezután szinte minden filmjében emlékezetes alakítást nyújtott: Exodus [7] (1960), Az ifjúság édes madara [8] (1962), Bilincs és mosoly [9] (1967), A hallgatag ember [10] (1967), Butch Cassidy és a Sundance kölyök [11] (1969), vagy A nagy balhé [12] (1973).
Összesen 10 szerepéért jelölték Oscar-díjra, de csak 1987-ben, 62 évesen nyerte el, legjobb főszereplő kategóriában A pénz színe [13] című Scorsese-filmért. Az Akadémia emellett 86-ban az életművéért, majd 94-ben a humanitárius tevékenységéért jutalmazta Oscarral. A 90-es években a Senki bolondjával [14] ért el igazán kugró sikert (1994), aminek a főszerepéért Oscar-jelölést, és számos díjat kapott. Utoljára a 2002-es A kárhozat útja [15] című filmben láthattuk, maffiafőnökként.
Newman rendezőként és producerként is dolgozott a filmiparban. Második felesége, az Oscar-díjas Joanne Woodward [16] (akivel 1958-ban házasodott ösze) több filmjében, például a Rachel, Rachelben [17] és a Gamma-sugarak hatása a százszorszépekre-ben [18] is szerepelt. Newman autóversenyzőként is kipróbálta magát, majd később saját csapatot indított az Indy Car versenyeken. Az versenyek iránti rajongása miatt vállalta el az 1969-es Győzni Indianapolisban [19] című film főszerepét, 2006-ban pedig őt kérte fel a Pixar, hogy Verdákban a veterán versenyautó, Doc Hudson [20] hangját kölcsönözze.
Paul Newman jótékonysági akcióiról is ismert volt, több mint 220 millió dollárt adományozott humanitárius célokra. A Scott Newman Alapítványt azután hozta létre, hogy egyetlen fia, Scott Newman [21] (aki az első feleségétől, Jackie Witte-től született) 28 évesen meghalt drogtúladagolásban, és a pénzből kábítószerellenes oktatófilmek készültek. Scott egyébként szerepelt néhány filmben a 70-es években, de Paul Newman gyerekei közül nemcsak ő került be a filmiparba, két Newman-lány is kapott kisebb-nagyobb filmszerepeket. Az első házasságából született, jelenleg 55 éves Susan Kendall Newman [22], a színpad után a dokumentumfilmezésnél kötött ki, féltestvére, a 61-es születésű Melissa Newman [23] édesanyjával, Joanne Woodwarddal együtt szerepelt a See How She Runs [24] című 78-as tévéfilmben.
 

afca

Kitiltott (BANned)
csak akkor kapok pontos választ a keresésre, ha már letelt a 20 hozzászólásom?

Akkor most mit kell tennem, hogy egyáltalán lássam, hogy itt megtalálom-e az általam keresett dalt?
Te itt keresel dalt???Ide firkállod az idióta hölye beszólásaid??Normális vagy az eszedre te .......?????A büdös francnak jöttél ide??Ki a fene hivott???Olvastam a hsz-aidat.Semmi érdemlegeset nem tudtál irni.Próbállj meg viselkedni.
 

Nikenora

Állandó Tag
Állandó Tag
Te itt keresel dalt???Ide firkállod az idióta hölye beszólásaid??Normális vagy az eszedre te .......?????A büdös francnak jöttél ide??Ki a fene hivott???Olvastam a hsz-aidat.Semmi érdemlegeset nem tudtál irni.Próbállj meg viselkedni.

Abszolut egyetértek. Kicsit idegesitö, h mindenki csak azért jár ide, h letöltsön ezt meg azt.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Meghalt Tunyogi Péter

Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere. A zenészt, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap érte a halál - tudatta Zeffer András, a Mobilmánia vezetője. Tunyogi Péter tíz napja egy fellépés előtt lett rosszul, elájult és súlyos fejsérülést szenvedett. Balesetét követően napokon át tartották mesterséges kómában.

Tunyogi Péter 61 éves volt, s évtizedek óta aktív résztvevője a hazai rockéletnek. Legismertebb együttese a P. Mobil, amelynek több részletben csaknem két évtizeden át volt tagja. A kilencvenes évek végén szervezte meg saját zenekarát, a Tunyogi Rock Bandet, amellyel 2004-ig dolgozott folyamatosan.

Zenészpályáját ezután egy ideig szüneteltette, majd 2008 májusától a P. Mobil több egykori tagjával - Kékesi Lászlóval, Vikidál Gyulával, Rudán Joe-val és Zeffer Andrással - együtt a Mobilmánia nevű formációban lépett fel.
(MTI)

Tunyogi%20Peter1.jpg
 

afca

Kitiltott (BANned)
Elhunyt Gyurkovics Tibor

Hetvenhét éves korában vasárnap hajnalban elhunyt Gyurkovics Tibor, József Attila- és Kossuth-díjas költő és író - tájékoztatta a család az MTI-t. Az írót néhány hete kórházban kezelték, ott érte halál - közölte Gyurkovics Györgyi, az író özvegye. Elmondta azt is, hogy a temetést a család szűk körben tervezi, de Gyurkovics Tibor tisztelőinek lehetőséget kívánnak adni, hogy leróhassák kegyeletüket.

Gyurkovics Tibor 1931. december 18-án született Budapesten. 1988-1992 között a veszprémi Petőfi Színház dramaturgja, 1989-1991 között az Új Idő szerkesztőbizottsági tagja volt. 1991-1995 között a Magyar Írókamara társelnöke, 1992-től a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, 1995-től a Magyar Írók Egyesületének elnöke volt, majd tiszteletbeli elnöke. A Budavári Önkormányzat díszpolgári címet adományozott az írónak. Elnöke volt az alternatív Kossuth-díjat létrehozó Alternatív Magyar Művészeti Díj Alapítvány kuratóriumának.

Gyurkovics Tibor számos rangos irodalmi díj kitüntetettje. Egyebek mellett 1982-ben József Attila-díjat kapott, 1994-ben Kossuth-díjjal tüntették ki. 1997-ben elnyerte a Magyar Örökség-díjat, 2001-ben a Magyar Művészetért Díjat.
(MTI)

d00035D70b980991279bb.jpg
<!-- /cikk cache --><!-- /cikk cache --><!-- /cikk cache --><!-- /cikk cache --><!-- /cikk cache -->
 

afca

Kitiltott (BANned)
Elhunyt Takáts Gyula

Életének 98. évében csütörtökön kora reggel elhunyt Takáts Gyula író, műfordító, kritikus. A Kossuth-díjas, kétszeres József Attila-díjas költő, Takáts Gyula Kaposvár díszpolgára, a Berzsenyi Irodalmi és Művészeti Társaság elnöke volt. A Nyugat című irodalmi folyóirat harmadik nemzedékéhez sorolt író élete nagy részét a Dél-Dunántúlon töltötte, versei, regényei, esszéi e tájhoz, Kaposvárhoz és környékéhez kapcsolódnak. Irodalmi munkásságát 1941-ben Baumgarten-díjjal, 1960-ban és 1971-ben József Attila-díjjal, 1983-ban a Művészeti Alap nagydíjával jutalmazták. 1985-ben Déry Tibor-jutalomban, 1991-ben életműve elismeréseként Kossuth-díjban részesült. Még ebben az évben megkapta a Magyar Köztársaság Zászlórendje kitüntetést, 1971-től Tab, 1973-tól Kaposvár, 2002-től Balatongyörök díszpolgára. (MTI)
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Végigfutott a hideg is a hátamon... :( Megint egy nagy zenésszel kevesebb. Legutóbb szülővárosomban hallgattam Őt. Nyugodjon Békében.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Meghalt Sulyok Imre

Életének 97. évében elhunyt Sulyok Imre Liszt-díjas zeneszerző, orgonaművész, zenetörténész.. Szerkesztőként és műsorfelügyelőként a Magyar Rádióban dolgozott, majd 1950-től nyugdíjba vonulásáig a Zeneműkiadónál, melynek szerkesztője, majd főszerkesztője volt. Ő gondozta az Liszt életmű új kiadását. Orgonistaként, karnagyként az evangélikus egyház zenei életének kimagasló jelentőségű szereplője volt. Munkásságáért 1994-ben Liszt-díjat kapott, 1996-ban a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja lett.
 
Oldal tetejére