Bevándorlás Kanadába II /2012/

Amaral

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én diplomámat is elfogadták, pedig az egy elég büfészakos diploma. Mégis van egy papírom arról, hogy a végzettségem BA. A másik dolog pedig az árak. Ne Vancouverből induljunk már ki, persze, hogy bazi drága ott minden! Én most vettem egy kecót Winnipegben, nagyon jó környék (nem North End, hanem River Heights), 220ezer dollár. Házat itt, a drága környéken 300-400ezerért lehet kapni. Tudom, hogy Winnipeg nem egy Vancouver, de aki Vancouverben él, az meg is érdemli, hogy annyit fizessen. :) Itt könnyedén ki lehet jönni havi 4000 dollárból, lakhatás, kaja, pia, benzin, biztosítások, ovi beleértve és még félre is tudunk tenni. Ugyanez Vancouverben legalább 6-7ezer lenne...

Szia, emlékszem rád pár évvel korábbról itt a fórumon, mikor még csak készültetek Winnipegbe. Akkor ezek szerint nektek is jól alakult minden. Mindketten találtatok jó munkát? Mert ha jól emlékszem, ti nem konkrét munkára jöttetek, hanem a PR elnyerése után költöztetek, és kerestél helyben munkát. Leírhatnád a tapasztalatod, hogy mennyire volt könnyű/nehéz munkát találni rendben lévő papírokkal, de helyi tapasztalat, referenciák nélkül. Te is úgy látod, hogy Winnipegben nem igazán jellemző a munkanélküliség? Bár mi már elköltöztünk a városból, de nem túl messze.
 

jacksZolee

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, emlékszem rád pár évvel korábbról itt a fórumon, mikor még csak készültetek Winnipegbe. Akkor ezek szerint nektek is jól alakult minden. Mindketten találtatok jó munkát? Mert ha jól emlékszem, ti nem konkrét munkára jöttetek, hanem a PR elnyerése után költöztetek, és kerestél helyben munkát. Leírhatnád a tapasztalatod, hogy mennyire volt könnyű/nehéz munkát találni rendben lévő papírokkal, de helyi tapasztalat, referenciák nélkül. Te is úgy látod, hogy Winnipegben nem igazán jellemző a munkanélküliség? Bár mi már elköltöztünk a városból, de nem túl messze.
Könnyen találtam munkát, bár az első pár hónap nehéz volt. Miután volt már pár hónap tapasztalatom, felvettek más helyre is, volt, hogy 3 helyen voltam részmunkaidős, de tetszett. Egy év után jelentkeztem egy állami munkára, a felvételi procedúra hosszú volt, de felvettek. Most egy másik melóhelyről kaptam visszajelzést (megérkezésünk után két héttel jelentkeztem...), oda kell még egy elég komoly orvosi, meg biztonsági ellenőrzés és ha minden megvan, akkor átnyergelek oda. Szóval minden bejött, úgy néz ki. :)
Ti merre laktok? Mi majdnem elköltöztünk Montrealba, de a végső döntés előtt két héttel kaptam pozitív választ a manitobai minisztériumtól, ezért maradtunk.
 

Amaral

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor nektek is minden jól alakult. Nem költöztünk messze, Beausejour-ban lakunk, a várostól keletre, kb. 45 km. Magyarországon is vidéken laktunk, jobban szeretjük a kisebb városokat.
 

jacksZolee

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor nektek is minden jól alakult. Nem költöztünk messze, Beausejour-ban lakunk, a várostól keletre, kb. 45 km. Magyarországon is vidéken laktunk, jobban szeretjük a kisebb városokat.
Ez vicces, minden nap Beausejour mellett megyek el a munkahelyem felé... :)))) Volt egy hét, amikor ott volt a tanfolyamunk még májusban. Majdnem ott vettünk kecót is. :)
 

Kristof83

Új tag
Annyit tennek hozza, hogy itt is meglehetosen szelsoseges a politikai kozelet: konzervativok vs "ABC" (anything but conservative). Mindket oldalnak sajat sajtoja van, nagyreszt klikken belul baratkoznak, es igy teljesen divergens vilagkepet elnek meg, meg ha egy utcaban is laknak. Eppen a liberalisok vannak hatalmon, ezert a konzervativ sajto vilagveget es nemzethalalt predikal, gondolom forditott felallasnal is ugyanez lenne pepitaban.

Szoval valoban nem kanaan, nem valo mindenkinek, orultseg nekivagni stabil nyelvtudas nekul, de nem is a foldi pokol, legalabbis ertelmes szakmaval lehet boldogulni.
En programozokent meg otthonrol kerestem munkat, a ceg intezte a work permit-et, es minden rendben volt. Azota permanent residentek lettunk, talaltam jobb munkat, es minden rendben van.

Hello,
Egy kis személyes vélemény érdekelne. Én is hasonló cipőben járok.
IT, van saját jövedelem, félretett pénz, diploma... stb.

Az a része érdekelne, hogy programozóként kerestél munkát. Tudnál megosztani egy kis tapasztalatot, hogy milyen fórumon kerestél munkát? Független, esetleg amit a hivatalosan a canada.gov.ca-n adnak ki, miután elértél egy bizonyos pontszámot a jelentkezésnél?

Ezen kívül milyen arányban írnak, hívnak vissza a cégek? Mert én mindenhol azt olvasom, hogy európából gyakorlatilag nem nagyon éri meg próbálkozni, mert úgy sem hívnak be állásinterjúra kanadai cégek. Ez mennyire helytálló?

Előre is köszönöm a válaszod,
Kristóf
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a része érdekelne, hogy programozóként kerestél munkát. Tudnál megosztani egy kis tapasztalatot, hogy milyen fórumon kerestél munkát?

Szia!

Bongesztem az allasportalokat (indeed.ca, monster.ca, linkedin jobs, ami jott) es mindenhova jelentkeztem.
Tenyleg toredek-szazalek jelzett vissza, de nem is nagy erofeszites szazaval kuldeni az e-maileket.
Vegul olyan ceg hozott ki (gonorthforge.com) akik kifejezetten kulfoldrol szeretnek olcson szerezni specialisatakat (Broadcom, Cavium, DPDK, Linux kernel fejlesztok, satobbi). Nem rossz hely amugy, en szerettem ott dolgozni.

Amit mai esszel tudok ajanlani, az Kanata. Gyakorlatilag Ottawa Budaorse. Keress valami listat az itt mukodo cegekrol, ha mas nem google streetview-rol olvasgasd a tablakat, es irj mindegyiknek, akar hirdetnek, akar nem. Evek ota itt dolgozom, megis rendszeresen lepodok meg olyan cegeken, akikrol nem tudtam, hogy van itt fejlesztokozpontjuk.

Torontoban is sok informatikai ceg mukodik, kicsit jobban is fizetnek, de sokkal dragabb is az elet, es nagyvaros (ami nekem negativum, de ha neked nem, akkor hajra)

Recruiterekkel is lehet probalkozni, ugysem te fizeted a jutalekukat :)
 

Nikk1982

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki költözés előtt még Magyarországon igényelte meg a driving licence extract igazolást és nem kinn a konzulátuson keresztül? Mennyi időbe telt? Okmányirodában lehet kérni vagy közlekedési hatóság adja?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Jo ha kersz otthon egy papirt /biztosito,vagy ahol intezik a jogsit esetleg rendorseg/hogy hany eve balesetmentesen vezettel.
Ez azert fontos mert itt le kell vizsgaznod ujbol, es mint kezdo vezeto a csillagos eg a biztositasi osszeg $500 havi felett is lehetseges.
HA van ilyen papirod akkor beszamitanak par evet ,ami miatt sokkal baratsagosabb havi biztositasi dij lehet.
Biztositas nelkul nem lehet kozlekedni mert criminal ugy van belole. a birsag lehet akar $5000 .-vagy tobb
 

Daniproff

Új tag
Sziasztok, szeretnék üdvözölni elöször is mindenkit, ma regisztráltam céltudatosan az oldalra. :) Olvasgattam rengeteget, úgy érzem sok mindent fel is fogtam (cáfoljatok meg:D), azonban szerintem közel sem teljes a kép bennem, ezért úgy gondolom a legjobb, ha azokat kérdezem akik saját maguk is végigjárták ezt a procedúrát. Előre szeretnék szólni, hogy igyekszem minél tömörebben fogalmazni csak szeretnék minden releváns dolgot leírni, hátha úgy több segítséget kapok.
Régóta él a vágy bennem, hogy Kanadaba költözzek, eddig kétszer voltam kinn, egyszer Torontoban és egyszer Vancouverben, és azóta úgy érzem a szívem egy kis részét kinn hagytam. Mindig meg volt bennem a vágy, de utóbbi időben érzem úgy hogy el kellene kezdenem tenni érte, hiszen ez egy hosszabb folyamat. Első lépésben utána olvastam a lehetőségeknek, és írtam magamnak egy tervet. Én most vagyok 25 éves, angolul és spanyolul anyanyelvi szinten beszélek, közgazdász diplomát szereztem, és lassan több mint 3 éve dolgozom a szakmámban. Dolgoztam az értéktőzsdén, bankban és multi cégnél is. Családtagom, rokonom, ismerősöm nincs kinn, én lennék egyedül aki szerencsét próbálna kinn. Idén szeretném megcsinálni az IELTS General nyelvviszgát, hiszen addig nem igazán tudok semmit sem kezdeni, majd ahogy láttam a leg életképesebb opció az EE lenne.
Lenne azonban néhány kérdésem hozzátok, és előre is hatalmas köszönet annak aki végigolvassa az agymenésem.:

Jelenleg elég jó cégnél dolgozom, jól is végzem a munkám, ezért jó úton haladok egy kinevezés felé. Van értelme várni esetleg maximum 1 évet arra hogy senior legyek, számít ez bármit is kinn referenciának, vagy a külföldi munkatapasztalat amugy sem sokat nyom a latba? Inkább érdemes minél fiatlabban kimenni vagy minél tapasztaltabban?

Gondolkodok egy esetleges mester diploma megszerzésén még itthon, van valakinek tapasztalata arról, hogy ez jelent-e bármi előnyt kinn?

Olvastam, hogy lehet fizetett és nem fizetett referenst vagy konzulenst kérni a betelepüléshez. Van e ennek igazi gyakrolati haszna, és ha igen, hol lehet nem fizetett megbízható embereket megkeresni ilyen célból?

Érdemes-e keresgélni munkákat innen, olvastam hogy elég nehéz megcsípni külföldiként egy ajánlatot, vagy anélkül is érdemes lehet nekivágni az EE-nek, amíg még fiatal vagyok.

Végül pedig, én abból amit megtapasztaltam úgy gondolom Toronto környékét szeretném becélozni majd. Találtam egy oldalt ahol le van bontva nagyábol milyen árban vannak az élelmiszerek, buszjegyek, a megélhetés. Mégis, mennyit gondolnátok elegendő megtakarított pénznek, amivel bele merjek vágni egy esetleges kiköltözésnek, beleértve az albérlet árát stb, figyelembe véve azt az opciót ha esetleg nem sikerül meglévő munka ajánlattal kijutni? Nyilván változó de átlagban mennyi idő alatt lehet állást találni ha már kinn van az ember?

Köszönöm szépen annak aki elolvasta és elnézést a regényért.
Üdv
Dani
 

Daniproff

Új tag
Jesszusom de helyre lettem tève, akkor most a lealacsonyodo suttyo stilusodra nem reflektálva pár dolog. (El lehet a nehézségeket kulturáltan is mondani :) Tudom hogy nem olyan mint itthon egyik városbol másikba költözni, ezért kértem hozzáértô emberek tanácsát, remélvén hogy talán van aki lesz olyan kedves hogy normalis stilusban intelligens módon tud pár hasznos tippet adni (ez nem te leszel ezek szerint). Másodszor ha jól tudom az IELTS nyelvvizsga 2 évig érvényes, nem fél évig ahogy állítod. Amugy meg miért ne gondolkodhatnék és gyûjthetnék infot a kinti életen azelôtt hogy bekerülnék? Gondoltam ez a csoport ezért is van, de mostmár csak remélem nem te testesited meg az átlag segítôkész forumozot itt, plane ezzel a stilusoddal. Amugy megnéztem a szakmám és 0 vagy A kategoriaba esik. Sajtpapir helyett meg gondoltam honosítom a diplomám meg minden egyéb dokumentumom. Mondanám hogy elvetted a kedvem, de közelsem :) Folytatom a kutatómunkát, köszi azért, értékelem :)
 
Utoljára módosítva:

pickwick

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Dani!

Először is sok sikert kívánok!
Szerintem van esélyed, sőt! - igazából nem is veszíthetsz, ha megpróbálod.

Ne hallgass rám, de szerintem minél előbb bejutsz a pool-ba, annál jobb, úgy értem, ha időközben senior leszel, még nem lesz késő annak megfelelő dokumentumokkal igazolni a "fejlődésedet".
A dipomá(i)dat ha rám hallgatsz, nem az ICAS-sal fogod minősíteni, hanem a WES-sel. Ezt tapasztalatból mondom.
Azt szintén csak tanácsolni tudom, hogy ne keress semmiféle bevándorlási ügynököt! Ha beszélsz angolul, minden info-t megtalálsz, csak idő kell hogy végigrágj mindent, és ahogyan galery is javasolta, a cic.gc.ca-ról tájékozódj! (Vagy innen, azoktól, akik ugyanúgy végigmennek a procedúrákon, ahogyan te is:
canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board)
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég kihalt lett a fórum az évek alatt . Magyarország tényleg jobban teljesít és dübörög a gazdaság :D.. na akko irány magyar . Nyissunk fórumot hogy emigrálhatunk vissza . Azért a canadai passportom megtartom hahaha:rohog:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Canada befogado orszag, Tartkarokkal varja a kepzett fiatal vallakozo kedvu embereket.
Sok fel ekeppen lehet legalisan bejonni, diak visaval , pont rendszer alapjan stb.
Minden ember mas es mas lehetoseggel bir. Canada valoban a vilag legjobb orszaga .
CSak magad tudod eldonteni merre lepj a cic.gc.ca alapjan .Ez a hivatalos bevandorlasi oldal, napra keszen.
Sok sikert kivanunk!
 

Irkafirka2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég kihalt lett a fórum az évek alatt . Magyarország tényleg jobban teljesít és dübörög a gazdaság :D.. na akko irány magyar . Nyissunk fórumot hogy emigrálhatunk vissza . Azért a canadai passportom megtartom hahaha:rohog:

Mi 3 hónapja gondolkodtunk rajta, hogy haza menjünk .
Egyetlen dolgon bukott meg a dolog.
15 éves gyermekünk otthon közép iskolába menne a kora alapján, csak éppen kb sehova sem veszik fel, vagy ha mégis, szinte biztosan meg fog bukni.
4 évet járt itt iskolába, ami szinte behozhatatlan hátrányt jelrnt.
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi 3 hónapja gondolkodtunk rajta, hogy haza menjünk .
Egyetlen dolgon bukott meg a dolog.
15 éves gyermekünk otthon közép iskolába menne a kora alapján, csak éppen kb sehova sem veszik fel, vagy ha mégis, szinte biztosan meg fog bukni.
4 évet járt itt iskolába, ami szinte behozhatatlan hátrányt jelrnt.

Ez most komoly???? Tényleg azon gondolkodsz hogy haza menj??? Tégy egy szívességet a gyerekednek (és nekünk canadaiaknak is) hagyd itt őt hozzánk jöhet te pedig menj és gazdagítsd a legkorruptabb kormányt európában... ha ennyire buta vagy hogy tudtál itt maradni? :dr_4:
 

Irkafirka2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez most komoly???? Tényleg azon gondolkodsz hogy haza menj??? Tégy egy szívességet a gyerekednek (és nekünk canadaiaknak is) hagyd itt őt hozzánk jöhet te pedig menj és gazdagítsd a legkorruptabb kormányt európában... ha ennyire buta vagy hogy tudtál itt maradni? :dr_4:
Nos....
Nem tudod az okokat, hogy miért akartunk / akarunk hazamenni, úgyhogy ne ítélkezz.
A buta pedig te vagy, hogy egyáltalán ilyesmit leírtál.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Borzalmas nehez nem csak uj de mas continenst is cserelni. Az elso 5 ev re mondjak nincs rozsakkal kikovezve ez az ut.
Sokan hazamennek es mentek, de mar otthon se tudtak megkapni azt amit kerestek es mint a guzu ugy dolgoztak hogy visszatudjanak jonni.
Orszagok csere berejere ramegy sok esetben a penzuk az idegeik a hazssaguk stb.
A canadai passport ha megvan 4 ev alatt.....ha nincs minden keppen erdemes megszerezni hogy legyen egy visszaut ha megse a Kanaan varna Mo-on.
 

Irkafirka2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Okokat??? Minek jöttél ki? Országot váltasz és vissza akarsz menni..... nagy a baj a fejben

Nagy baj a te fejedben van.
Kinek képzeled magad, hogy egyfolytában ítélkezel felettem, és ahogy láttam mások felett is.
Nem ismersz, nem tudod az okokat, és mégis sértő jelzőkkel illetsz.

Te nagy büszkén írod, hogy kanadai vagy.
Csak éppen nem úgy viselkedsz.
Hol van az, hogy mindenkit befogadunk, elfogadunk, és segítünk.

Te itt segítség címszó alatt minősíthetetlen hangnemben kioktatsz embereket.
Az olyanok miatt mint te, sokan inkább nem is irnak.

Te egy igazi magyar vagy lélekben, és ezt most a negatív értelemben írom.
Arrogáns, bunkó, és rúgjunk bele akibe lehet mentalitás.
Gratulálok.
 

Irkafirka2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Borzalmas nehez nem csak uj de mas continenst is cserelni. Az elso 5 ev re mondjak nincs rozsakkal kikovezve ez az ut.
Sokan hazamennek es mentek, de mar otthon se tudtak megkapni azt amit kerestek es mint a guzu ugy dolgoztak hogy visszatudjanak jonni.
Orszagok csere berejere ramegy sok esetben a penzuk az idegeik a hazssaguk stb.
A canadai passport ha megvan 4 ev alatt.....ha nincs minden keppen erdemes megszerezni hogy legyen egy visszaut ha megse a Kanaan varna Mo-on.

7 éve vagyunk itt, kanadai állampolgárságot már megkaptuk.
Véglegesen terveztünk itt , ezt mi sem bizonyítja jobban mint hogy ingatlanokba fektetük a jövedelmüket.
Az elmúlt 7 év során én is ugyanazt láttam amit leírtál, sokan hazamennek aztán kb 6 hónap múlva minden áron jönnének vissza.
Kb. addigra újra hozzá szoknak hogy akkor látják családot és a régi barátokat amikor akarják, és addigra csappan meg a megtakaritott pénz is.
Hiába remenykeltőek az állás hirdetesek, sokszor nem találnak megfelelő munkát.
A pénz értéke is valahogy más . Nem tudnak olyan életszínvonalon élni mint amihez itt hozzá.szoktak.
Mi 3 családnak segítettünk visszajönni.
Az egyiknek már annyi pénze sem maradt, hogy repülőjegyeket vegyenek 5 főnek nekik adtunk kölcsön erre,
És bár ez nem sok de mindhárom család lakhatott ingyen pár hónapig a basement-ben lévő külön lakrészben.
Amíg nálunk laktak , nagyon sokat beszélgettünk arról, hogy milyen volt "hazatelepülni".
Úgy érzem, hogy ha valaki, akkor mi tudjuk, hogy ez mivel jár.
A másik oldalt is láttuk.
Akik hazamentek és otthon maradtak.
Úgy tűnik nagyjából 2 év kellett, hogy elmuljon a bezzeg Kanadában betegség ☺
Olyan viszont senki nincs köztük sem, aki azt mondja, hogy jobb otthon, viszont különböző okokból ők (eddig) nem jöttek vissza.
Nem egyszerű döntés, különösen ha gyerekek is vannak.
Szülőként mindig azt nézed, hogy a gyereknek mi a jobb.
Nyilván mi sem akarjuk kitenni a gyereket annak a traumának, hogy bukdácsol az iskolában.
Másrészt pedig vannak egyéb esetleg rajtad kívülálló okok amelyek miatt mégis meghozol egy ilyen döntést.
Az biztos, hogy nincs kanadához fogható hely.
 
Oldal tetejére