Bevándorlási kérvények feldolgozási ideje - táblázat

Ginger témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2007 Augusztus 19.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Egy olyan gondolattal fordulnék ide,amire biztosat egyik hivatalos helyen sem olvastam,valószínűleg nincs is rá biztos válasz.
  De hátha a tapasztalatok alapján fel lehetne állítani olyan statisztikát(ha csak nem túl személyes információkról van szó)
  hogy akik megkapták a letelepedési engedélyüket,milyen szakmával,családi állapottal és extrákkal rendelkeztek(pl:házas/egyedülálló vagy volt job offerje/nincs job offer vagy kiemelt hiányszakmás/nem kiemelt szakmás stb)
  Ezzel csak az lenne a cél,hogy hátha valamilyen rendszert lehetne felfedezni a feldolgozási idő és kérvényező(k)adottságai között.
  Valami oka biztos van,hogy van akinek a kérvényén 2 évetülnek más pedig megkapja 1 év alatt.
  Szóval várnám(várnánk?) a kedves önként jelentkezőket,mindannyiunk okulására.
  Bocs,ha valakit ezzel a kéréssel megbántottam,az ne vegye magára!

  Mindenkinek szép napot!:p
   
 2. szutsn

  szutsn Állandó Tag

  Olvasgattam az előbbi hozzászólásokat, én nem akarok senkit megbántani, de teljesen mindegy hova szeretne menni valaki (Kanada, Anglia stb..) olyan sokan szeretnék ellátni mindenféle "jókívánsággal" (remélem mindenkinek leesett, hogy idézőjelbe raktam), hogy néha már egy kicsit undorító. Az aki már kinn van sokszor elfelejti hogy honnan jött. Én még azt is megreckírozom, hogy az emberek 80%-a nem nagyon de lehet hogy semmit nem tudott angolul. Ennek ellenére poénkodnak azon ha valaki néhány pont miatt mer tanácsot kérni. Én néhány embernek már írtam itt a fórumokból, és hál istennek sokat segítettek információikkal, ezúton is köszönöm, és én egy olyan ember vagyok aki ha egyszer sikerül kijutni, emlékezni fog arra, hogy honnan jött, és hogy ki segített neki. Aki segítséget kér ezen a honlapon annak sok sikert, én engedjétek hogy kiábrándítsanak benneteket. SOK SIKERT! MI MAGYAROK LEGALÁBB TARTSUNK ÖSSZE! Köszönöm hogy elolvastátok!
   
 3. TrafficLight

  TrafficLight Állandó Tag

  Sajnos a való élet sok ilyen elhatározással végzett már. És még csak észre sem vette az illető...
  Nem bántásból mondom, csak ilyen az ember. Más környezet, más elvárások, más idők - az ember közben észrevétlen átalakul, idomul, könnyen felejt és nehezen tanul.:)
   
 4. foonix

  foonix Kitiltott (BANned)

  Kedves szutsn !!
  Amit leirtal az az egyik oldal es a TIED !!!
  Harom honapnyi itt let utan igy sommasan leirni azeee
  szerintem ,mondhatnam, meresz !!!
  Vannak ITT SOKAN akik a regi -uj canadasok
  segitsegevel jutottak ki ilyen-olyan formaban ,vagy a kezdeti idoben kaptak segitseget !!a tovabbiakban baratsagot ,torodest !
  DE es ITT a DE ezek az emberek kivetel nelkul
  mind tett ONNON MAGAERT annyit ,hogy vette a faradsagot es vegig lapozta a bevandorlasrol irodott
  oldalakat !! utanna ha meg maradt kerdeznivaloja KERDEZETT !!! nem olyat ami ezerszer le lett irva
  hanem specialisan es ertelmesen !!!
  Kozben a forumban megismertek/tuk/ az emberket
  es aki ugy gondolta a honaala nyult !!
  /eloforult ,hogy egyszerre harman is ! mert olyan volt az illeto !!!/
  Na DE ezt KIERDEMELNI LEHET es
  NEM KIKENYSZERITENI !!!

  Te el sem tudod azt kepzelni Itt micsoda POTENCIALIS EROK gyultek ossze ...
  van itt emigracos biro ; gyar-uzem tulajdonos ;
  etterem-tulajdonos ;lapszerkeszto ;Tv producer;
  hazakat epito nagybefekteto es meg sorolhatnam !
  Hidd el a kovetelodzo pokhendi ,lekezelo arrogancia meg senkinek nem hozott szimpatiat .
  Szoval ez pedig a masik oldal ,amit jolenne megszivlelni!
   
 5. Taligan

  Taligan Állandó Tag

  "és én egy olyan ember vagyok aki ha egyszer sikerül kijutni, emlékezni fog arra, hogy honnan jött, és hogy ki segített neki" Jeee, SZUTSN forumtars magarol nyilatkozik, en, EN, EN ... megszolalt a fene nagy EGO.
  A kijutas nem 100%, meg akkor sem ha minden feltetelnek megfelelsz, mint az sem hogy lesz erod, kiartasod itt maradni.
  Inkabb egy regi tanacs tobb ezer ev tavlatabol "ne dicsekedj a holnapi nappal, mert nem tudod mit hoz a nap rad"
   
 6. Szitakötő

  Szitakötő Vendég

  Mi egy év alatt kaptuk meg az emigrációs vízumot. Miután a férjem, tavaly szeptemberben Kanadában beadta a szponzorálási kérelmet, tőlünk azonnal kérték az orvosi vizsgálatot (tudom máshol utolsó az orvosi vizsgálat). Romániában szponzorálás esetén viszont ez a procedúra. Idén január 23-án voltunk orvosi vizsgálaton, ezután jó sokat vártunk, június 8-án hívtak be a bukaresti kanadai nagykövetségre, ahol szó szerint megaláztak a kérdésekkel, de túl lehet élni. Utána több mint 2 hónapot vártunk, augusztus 18-án érkezett meg a levél, hogy küldjem be futárral az útleveleket. Augusztus 28-án küldték vissza az útleveleket, és a vízum dátumát elrontották!!! Az állt a kislányom és az én útlevelemben, hogy kiadási dátum: augusztus 23., érvényesség: augusztus 24! Tehát egy napra szólt a vízum. Írtam nekik levelet, hogy véletlenül nem rontották el a dátumot? Erre fölhívtak, hogy küldem újra be az útleveleket és a kísérő dokumentumokat is, hogy javítsák ki. Kb. egy hete kaptam vissza az útlevelét. Immár jó a dátum a vízumon, január 23-ig kell elhagyjuk az országot (ez a dátum mindig megegyezik az orvosi vizsgálat dátumával). December 4-én utazunk Kanadába.
   
 7. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Szia Szitakötő!

  Köszi,hogy megosztottad velünk ezeket az infókat.
  Örülök,hogy sikerült nektek.Mi majd skilled worker vagy canadian experience kategóriában szeretnénk kijutni.
  Ha jól olvastam ti a férjed szponzorálásával emigráltok.
  A férjed kanadai állampolgár,ugye?
  Mindenesetre minden jót kívánok nektek!
  Üdv:Orsi;)
   
 8. szutsn

  szutsn Állandó Tag

  Azt hiszem egy kicsit félre értetted amit írtam (menj vissza az előző oldalakra és nézz körül egy kicsit) én senkit nem akartam leszólni, de pont mikor ezeket a témákat olvasom akkor tapasztalok olyat elég sokszor, hogy olyan emberek szólják le azokat akik szeretnének kimenni és boldogúlni, akik már kint élnek és dolgoznak. Pedig biztos hogy nekik is segitett valaki és nem vágta a fejükhöz a sok negatívumot! Nekem csak ennyi lett volna a véleményem.
  Amit még írtam hogy a másik réteg természetes meg az aki szívesen segít még akkor is ha már párszor megjárta. Én szerettem volna ha ezt így értelmezitek. Én pont egy ilyen ember vagyok aki még annak is segít aki esetleg megbántotta. Ha az illető veszi a fáradtságot és szívességet kér tőlem, én nagyon szívesen segítek és ez nem fog változni! Én nem érzem úgy, hogy pökhendi vagy arrogáns lettem volna, lekezelő meg pláne nem. Szerettem volna bátorítani azokat akik mástol nem feltétlen kapják meg.
  Ha megsértettelek BOCS!
  További szép napot!
   
 9. szutsn

  szutsn Állandó Tag

  Nem érzem hogy nekem fene nagy EGO-m lenne. De biztos te jobban látod ebből a néhány sorból. Már egy előbbi hozászólásra adott válaszomban ecseteltem hogy én hogy gondoltam, légyszi olvasd el.
  Köszi!
   
 10. szutsn

  szutsn Állandó Tag

  Biztos van benne valami amit mondasz, de azért én szeretném azt hinni hogy ezen tulajdonságaim nem változnak. Köszönöm az észrevételedet!
   
 11. Taligan

  Taligan Állandó Tag

  En 2005 decembereben dontottem hogy irany Kanada, 2006 nyaran adtam be Becsbe az applicationt. 2008 februar elejen szoltak hogy mehetunk orvosi vizsgalatra, 2008 marciusaban kaptam meg a vizumot. 2008 Aprilisban mar itt voltunk K-ban.
  Mivel megfeleltem az SW kovetelmenyeinek ezert johettem. De nem csak SW hanem mas lehetosegek is vannak, DE nem menekuloknek, mert oket nem engedik be, minden hiresztelessel ellentetben.
   
 12. szutsn

  szutsn Állandó Tag

  Engem érdekelne, hogy milyen más lehetőségekről tudsz még. Ha van valami ötleted akkor légyszi ird meg! Előre is köszi! Én is utána néztem egy két dolognak de igazán az "egyszerű embernek" csak ez a lehetőség maradt. Én szakmámat tekintva gépészmérnök vagyok, ismerem a CAD és SolidWorks tervezőprogramokat. Én úgy gondolom hogy igazán csak az SW statusz van. De ha van jobb ötleted, elfogadom.
  Legyen szép napod!
   
 13. szutsn

  szutsn Állandó Tag

  Csak egy kérdésem lenne, mi ez a canadian experience kategória? Én még nem találkoztam vele. Ha megírnád, hogy hol tudok utánna nézni megköszöném. Köszi
  Legyen szép napod!
   
 14. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  canadian experience

  Szia Szutsn!

  A canadian experience egy bevándorlási kategória Kanadába.
  A CIC.GC.CA hivatalos oldalon az IMMIGRATE résznél nagyon érthetően írják le a feltételeket,persze angolul.
  Ebben a kategóriában azok folyamadhatnak PR státuszhoz,akik legalább 2 évet dolgoztak NOC 0,A,B szakterületen Kanadában és megfelelő nyelvtudással rendelkeznek vagy kanadai post-secondary intézményben végzett valaki és az azt követő legalább 1 évben a végzettségéhez közeli területen dolgozik(persze kint,Kanadában).Ez a tanulásos rész provinciánként változó lehet.
  De azt hiszem régebben volt erről itt a bevándorlás kategóriában egy topic.
  Ez a bevándorlási kategória igazán azoknak lehetőség,akik mint munkavállalók vagy tanulók kint.
  Röviden ennyi,persze rengeteg apró,de lényeges feltétellel lehetne ezt kiegészíteni,ennek viszont mindenkinek magának kell utánnajárnia,mert mindenki más és más kondíciókkal rendelkezik.
  Magánvéleményem az,hogy ez az egyetlen járható(de rögös)út azoknak,akiknek nincs meg a pontszámuk SW kategóriában.
  Persze a kinti tanuláshoz pénz kell,a munkavállaláshoz egy megbízható munkaadó és az ,hogy megfelelj a kanadai munkaerő piac feltételeinek.
  Szóval nehéz!
  Üdv:Orsi:cool::cool::cool:
   
 15. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Szia Taligán!

  Köszönöm az információt!
  Még kérdeznék párat,ha válaszolsz előre is köszi a bizalmat,ha nem az is OK.
  -családdal jöttél vagy egyedül?
  -diplomával vagy középfokú végzettséggel vagy kiemelt szakképesítéssel jelentkeztél az SWre?
  Legyen szép napod!:p
   
 16. Dende

  Dende Új tag

  Kedves Fórumozó Tagok!
  Már sokszor és sokhelyen hallottam és olvastam Canadáról. nekem és a családomnak nagyon tetszik és szeretnék egy két jótanácsot és segítséget kérni a bevándorlással kapcsolatban. egy nagyon jó ismerősöm álltal megtaláltam a Judi Simms corporation irodát mely segít a kijutásban. Róluk ha hallot valaki kérem írja meg tapasztalatait?? ! Szóval mint sok magyar én is killátástalannak tartom itthon a helyzetem. Két gyermekem van és mindig napról napra élünk pedig nem vagyok nagy igényű és jó szakmával és egyéb iskolával rendelkezem . Nekünk az iroda New Brunswick-et ajánlotta ha valaki tud róla /mert ott él/ mindennapi ottani életről írni kérem tegye meg! Ha esetlegessen olyan is akad aki tudna konkrétabban segíteni avval is szivessen leveleznék illetve beszélnék! 35 éves nehézgép szerelő vagyok , autóbuszokat illetve kamionokat javítok. Itthon vizsgabiztos vagyok felsőfokú végzetséggel. A Volvo Budapesti vezérképviseletén dolgozom. Lassan meglesz az összeg melyet az iroda kért az ügyintézéshez, de bármilyen segítség jól jönne. Köszönöm mindenkinek szép napot Dende [email protected]
   
 17. szutsn

  szutsn Állandó Tag

  Köszi az információkat, igyekszem n is utána nézni. Arrol már hallottam, hogy itthonról is be lehet iratkozni kurzusokra, és akkor tanulói státuszban ki lehet jutni, ha meg már kinn vagy ezzel a státusszal már válalhatsz munkát, bár korlátozott mértékben. Azt is ajánlották már, hogy akinek amilyen végzettsége van ahhoz hasonlót keres ottkinn és arra iratkozik be. Azért arra kiváncsi lennék ha valaki beadja a tanulóira a kérelmet az mennyi időbe tellik míg megkapja, mert most a válság miatt eléggé belassult minden. Még van olyan információm ha érdel, hogy ha valakinek sikerül kikerűlni, akkor ott az adott szakmából tud különbözeti vizsgát tenni, a hozzá tartozó könyvek nagyjából (természetes szakma függő) 800-1000 dollár. Köszi az infókat. Legyen szép napod!
   
 18. Kvikveg

  Kvikveg Vendég

  Hello, ez a topic a bevandorlasi kervenyek idejerol szolna, kerem hogy menjetek at a
  http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=3612
  Bevandorlas Kanadaba topicba, illetve ha egy moderator attenne az oda tartozo bejegyzeseket, megkoszonnem. :)

  Ha valakinek a temahoz szolo informacioja van termeszetesen szeretettel varom/varjuk.

  Nekem meg egy kukkot sem szoltak es online sincs semmi info. De hat nem is olyan sok ido telt meg el.
   
 19. facsiga

  facsiga Új tag

  Szevasztok!

  Tudna valaki segítséget adni, hogy Flight Dispatcher (navigációs tiszt) munkakörben milyen lehetőségem van Kanadában munkát vállalni? Jelenleg a Malévnél ebben a munkakörben dolgozom. 36 éves vagyok (informatikus mérnöki diplomám van) és szeretnék a feleségemmel és 2 gyermekünkkel Kanadába költözni. A párom külker végzettséggel 10 évet dolgozott az ING Banknál. Most pedikür-manikür munkaterületen dolgozik 2 éve. Mik a lehetőségeink?
  Párommal úgy döntöttünk, hogy irány Kanada. Mindenféleképpen az az első lépés ha Bácsben beadjuk a papírokat? Vagy van más lehetőségünk?
  :)
  Köszönettel: Facsiga
   
 20. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Helyes!
  Maradjunk a témánál!
  Szóval kedves kijutottak,van valaki aki még szívesen írna a saját ügyének határidejéről,kondíciójáról stb?
  Legyen szép napotok!
  :rolleyes:
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás