Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

gerchu

Új tag
hahalman! tudom, hogy sok kérdést tettem fel, és lehet, hogy úgy tűnt mintha innen várnék megoldást, de ez egyáltalán nem így van. Csak tájékozódni szerettem volna, most határoztam el az egészet, bocsánat, hogy ilyen túlbuzgó vagyok. Egyáltalán nem vettem kioktatásnak, amit írtál, sőt tudom, hogy a jószándék beszél belőled és mindenkiből, hiszen maga a fórum is emiatt jött létre. Végig fogom olvasni az üzeneteket, és ha voltam Bécsben a konzulátuson, akkor megosztom a friss élményeket, addig is mindenkinek sok sikert kívánok és sajnálom, ha tolakodó voltam, nem akartam! üdv mindenkinek és köszönöm a segítségeteket!
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
gerchu;614269 ha voltam Bécsben a konzulátuson írta:
Sztem olvasd át, kérdezz (ne ilyedj meg !) :D és utánna vidd vagy küld a jelentkezési papírokat, természetesen ha így döntesz. Bécsben csak a papírokat veszik el aztán szevasz.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Hahalman: megkérdezhetem mivel foglalkozol?

Persze csak ha publikus.

Termeszetesen!

Eredetileg friss, majdnem-vegzett jogaszkent jottem ki - ami persze kabe annyi, mintha valaki 'majdnem szuz'.;)

Itteni iskolaim befejezese utan kozepiskolai tanarkent kezdtem, de nem tetszett az az (akkori) szocialista-jellegu oktataspolitika amit az Ontario szakszervezetek kepviseltek (s tobbsegeben meg ma is kepviselnek), s ami a tantestuletekre akkor effektive ra volt kenyszeritve (kadergondolkodas, ha valaki meg emlekszik ra otthonrol...;)).

Ekkor valtottam at a humaneroforras-gazdalkodas (Human Resources) teruletere, amit tobb banknak es tobbek kozott az egyik szovetsegi miniszteriumnak is csinaltam mint tovabbkepzesi konzultans. Emellett mellekallasban tolmacsolast, forditast, es ESL oktatast vegeztem.

Innen 'terjeszkedtem at' az emigracios ugyintezesbe, amit kabe 6-8 evig csinaltam (valtozo intenzitassal, fomunkamtol es annak szakmai osszeferhetosegetol fuggoen).

Negy evvel ezelott HR es szamitogepes hatterem miatt felvettek egy foiskolara szerzodeses profnak, ahol azota is tanitok mind osztalyteremben mind az Interneten keresztul.

A forditast/tolmacsolast ma is csinalom, de az emigraciot csak alkalmi alapon, mivel a (ha jol emlekszem, 2005 januari) uj rendelkezesek alapjan ezen a teruleten csak akkor dolgozhatnek tovabb, ha elotte letennek 2 evet mint seged egy, az emigracios tanacsadok egyesulete altal bejegyzett szemely keze alatt. S oszinten: ahhoz mar tul oreg vagyok, hogy orankent CAD$14-ert vegezzek munkat valakinek, aki csak rateszi az alairasat es cserebe CAD$100-at szamol fel az en munkamert.;)

Ha a szakmam kerdezed viszont, akkor azt mondanam: magasan iraskepzett nepbutito...:mrgreen:
 

csencsi90

Állandó Tag
Állandó Tag
hali mindenki!!! Leírná nekem valaki, hogy hogyan lehet kint megélni és miből??? Gondokozom azon, hogy kimegyek majd egyszer külföldre néhány évre, de nekem a művészethez van érzékem ( dekortőr és majd esetleg lakberendező) Ezekkel lehet boldogulni??? Nagyon megköszönném ha valaki segítene!!!
 

Diamia777

Új tag
sziasztok kedves kinnt élő magyarok :) nagyon örülök neki, hogy van ez az oldal, előre tudom hogy milyen lesz az élet kinnt :)
van egy drága szerelmem, aki épp 5 napja kérte meg a kezem, és elterveztük, hogy az anyagi dolgok után kiutazunk canadába, és ott tengetjük le az életünk :) remélem minden jó lesz :) üdv mindenkinek :)
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem talalom azt a smiley-t, amelyik nagyot sohajt es a fejet ingatja ertetlenul mikozben valami allatkertrol motyog.
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
A bolcseszkarrol nekem sincs tul sok fogalmam , leven gyokeresen megvaltoztathatalanul mindig is real beallitottsdagu voltam. ( innen az osszeadas kepessege ;)) De szerintem a kar nem kene hogy befolyasolja a szintet hogy minek sorolja be az egyetem.

Bölcsészként mondom: a magyar ötéves egyetemi bölcsészdiplomát a legtöbb európai és amerikai egyetem elfogadja MA-nak. (lehet, hogy kicsit magyarázkodni kell, de megéri.) Az, hogy a bevándorlási hivatal minek fogadja el, azt viszont tőlük kell megkérdezni.
 

subzero

Új tag
Valaki azt meg tudna nekem mondani, hogy Calgary es Toronto mennyire lefedett wireless access pointokkal? Bocsi, lehet, hogy van tech-topic valahol, de nem talaltam (igaz nem is kerestem sokaig).

Koszi!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére