Hírek Bill Gates rekordösszeget, 20 milliárd dollárt adományozott alapítványának

Rekordösszeget, 20 milliárd dollárt, azaz 8100 milliárd forintot adományozott Bill Gates, amerikai üzletember a Bill és Melinda Gates Alapítványnak, így az alapítvány teljes tőkéje már 70 milliárd dollár.

„Ahogy a jövőbe tekintek, úgy tervezem, hogy gyakorlatilag a teljes vagyonomat az alapítványnak adom, (...) végül lekerülök a világ leggazdagabb embereinek listájáról”
– mondta Gates szerdán.

Az alapítványt az üzletember közösen hozta létre volt feleségével, Melinda Gatesszel még 2000-ben.
Gates szerint a közelmúltban világszerte rengeteg kihívással kellett szembenéznie az emberiségnek: ilyen a Covid-19-világjárvány, amit „a történelem egyik legnagyobb visszaesésének” nevezett, vagy a növekvő infláció, a súlyosbodó éghajlatváltozás, és az ukrajnai háború, ami „az egész világ számára óriási tragédia”.
„Az elmúlt néhány év hatalmas globális visszaesései ellenére hihetetlen hősiességet és áldozatvállalást látok szerte a világon, és hiszem, hogy a fejlődés lehetséges”.

2020-ban 49,9 milliárd dollár alaptőkéje volt az alapítványnak, így két év alatt jócskán megnövelték a forrásaikat. Ebből a pénzből az éghajlatváltozás mérséklésére, az élelmiszerhiány visszaszorítására, a gyermekhalálozás csökkentésére, az oktatáshoz való egyenlő hozzáférésre, a nemek közötti egyenlőség elérésére, valamint a jövőbeni világjárványok megelőzésére és az újonnan megjelenő betegségek felszámolására szeretnének összpontosítani.
Az alapítványt Warren Buffett üzletember is támogatta, 3,1 milliárd dollárral. 2026-ra az a cél, hogy évi 9 milliárd dollárt tudjanak jótékony célra fordítani.

Halász Nikolett

1657772893565.png
 
Nem kell feljelenteni, mindenki, akinek van rálátása, képben van, legfeljebb az ő alapítványuk is kap egy kis segítséget, hogy fogják be a szájukat. Vagy a gyerek egy munkahelyet, vagy megegyeznek valami szívességről egy három csillagos étterem asztala mellett, a számlát állja a jótékonykodó, kedves bácsi. Adócsalás, pénzmosás az ilyen alapítvány, tényleg naív azt hinni, hogy a gazgadok ilyenkor adakoznak és nem a pénzükkel manipulálnak, hogy a te hátadon és filléreiden növeljék, de OK, ha akarod, legyen meg az örömöd, billgéc a világ legönzetlenebb embere, aki a saját pénzéből mindenkit be akar oltani, hogy még többen legyünk boldogságban, egészségben, nekem mindegy, ki mit hisz, pár év a Cote d'Azurön annyi cinizmust ültetett belém, hogy csak irigyelni tudom azokat, akik még hisznek a tündérmesékben :D
Ja, csak mikor valami korrupt vagy csaló, azzal tele van a net. Nem csak a hivatalos médiumok, de az összeesküvéselméletes idióták is öntik magukból a trutymót. Még az adott cég wikipédia oldala is megemlékezik a vélt vagy valós huncutságokról. Pedig hát az bárki szerkesztheti... De a Gatesek alapítványáról semmi negatívum nincs sehol. Azon kívül, hogy kevesebbet kell adóznia annak, aki adományoz, másba nem nagyon lehet belekötni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,425
Tagok
615,886
Legújabb tagunk
machinery
Oldal tetejére