Hírek Blokád alá vették a Margit hidat a katatörvény ellen tüntetők

Egyre nagyobb az ellenállás Orbán és csicskabandája legújabb agymenésével szemben. Több százezer embert tenne munkanélkülivé a vámpírkormány.


Korábban már megírtuk: Százezreket készül tönkretenni a vámpírkormány egy nap alatt.
Tegnap többszázezer kisvállalkozónak okozott álmatlan éjszakát a Fidesz-kormány, amikor kiderült: a kormány úgy alakítaná át a KATA szabályait, hogy mindenkit kizárnak belőle, aki cégnek számlázott eddig.
Az ügyben elképesztő gyorsasággal szerveztek tüntetést az Országház elé kedd reggelre. A Tüntetők azóta átmentek a Margit hídhoz, valamint az Erzsébet hír irányába is elindultak.

A Magit hidat le is zárták már a forgalom elől.​


1657620398161.png
1657620398232.png


1657620425546.png


1657620467678.png
 
Nekem még a fülemben csengenek a Fidesz választási ígéretei:
"Jön a fiatalok SZJA-mentessége. Januártól havi több tízezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete"

Csatolás megtekintése 1869892
Ezek után már csak azon csodálkozom, hogy a a mozdonyvezető a MÁV alkalmazottja, a postás még a Magyar Postáé, és nem ők is katás vállalkozók. Meg a BKV jegyellenőr és még sorolhatnám.
 
12 lakasos tarsas hazba lakik egyik baratnom, es mindenki Kata val dolgozott a hazon kozoskepviselotol a villany gaz viz szerelo takarito stb.Igy is 2 szobas lakasert 18eer Ft fizetnek kozos koltseget.
Mindenki nagyon ideges mert ilyen aremelkedest nem bir ki egy nyugdijas lako se aki aktivan dolgozik es nem a NErnek.
 
Lehet
De sem te, sem én nem látjuk ezt a más megoldást.

Én elfogadom azt, hogy a jelenlegi kormanykoalicio tök hülye, és képtelen ezt a helyzetet maskeppen megoldani, de azzal szemben vannak kétségeim, hogy ha nem az átlagos fogyasztás lenne a mérce akkor mi :)
Régen, még Bajnai előtt volt olyan, hogy gázártámogatás. Be kellett küldeni egy kitöltött nyomtatványt, egy lakásra járt csak. Annak alapján állapították meg, hogy mekkora a lakás, hányan laknak benne, és mennyi az egy főre jutó jövedelem. Ha kezdettől fogva így csinálják, egy szavam sincs, de sosem értettem, hogy miért kell a gazdagokat agyontámogatnia Orbánéknak. A KATÁval is ez a helyzet. Simán lehetett volna duplájára emelni vagy a bevételi határt csökkenteni, de nem, megint olyat csináltak, aminek mindannyian megisszuk majd a levét. Ma olvastam a 4...en különböző szakmák képviselőinek a leveleit, hogy kit hogyan érint az orbáni újabb agymenés. Ahogy megjósoltam, és ahogy logikus is: vagy árat emelnek, vagy abbahagyják az egészet, vagy feketéznek, vagy ha tehetik, külföldre mennek. Az államkassza bevétele aligha emelkedik majd jelentősen, de rengeteg család nagyon rosszul jár majd.
 
Ezek után már csak azon csodálkozom, hogy a a mozdonyvezető a MÁV alkalmazottja, a postás még a Magyar Postáé, és nem ők is katás vállalkozók. Meg a BKV jegyellenőr és még sorolhatnám.
1. nincs rá garancia, hogy nem nyelik le a pluszt a munkáltatók, úgysem kell adóznod, hát nem adok annyit alapon.
2. a fiataloknak csak szjá-t nem kell fizetniük, ha katáztak, havi 50-nel mindent kiváltottak, TB-t is.
3. rengetegen katáznak az én környezetemben is, azért találták ki Orbánék a katát, hogy kifehérítsék a gazdaságot. Ezt a célt valamennyire el is érte, de most majd ez is megváltozik.
4. szerintem azok, akik most abbahagyják - pl. diákok, akik iskola mellett, nyugdíjasok, akik nyugdíj mellett csinálták, kisvállalkozók, akiknek az éves jövedelme csak pár millió forint volt, orvosok és ápolók, akik a fő állásuk mellett dolgoztak katásként másutt, rohadtul hiányozni fognak a rendszerből.
 
Régen, még Bajnai előtt volt olyan, hogy gázártámogatás. Be kellett küldeni egy kitöltött nyomtatványt, egy lakásra járt csak. Annak alapján állapították meg, hogy mekkora a lakás, hányan laknak benne, és mennyi az egy főre jutó jövedelem. Ha kezdettől fogva így csinálják, egy szavam sincs, de sosem értettem, hogy miért kell a gazdagokat agyontámogatnia Orbánéknak.
Az az igazsag, hogy amint elolvastam az elso sort, kirazott a hideg :)
Ne hari, de én nemcsak emlékszem, hanem rémálmomban sem jojjon elo az az idoszak, amikor mindenrol nyilatkozni kellettt!
A csaladi pootlok nyomtatvanyra emlekszel meg, ami azert volt, mert az csak bizonyos jovedelemhatar alatt járt?
Kollegak tomegei mentek sirni a berugyre, hogy ne szamoljanak mar bele mindent.

De nemcsak ez volt, hanem, sok ilyen:(
Én ezt nem szeretnem.
Azt meg plane nem, hogy butuska burokratak jarjanak ki hozzam, akik majd edldontik mi jar nekem és mi nem!
Mert ilyen is volt.

Felmertek hol lakom, hogy lakom...

Ahhhhh

Engem ettol kiraz a hideg
 
Mi az, hogy kényszervállalkozó?
Németországban ez a fogalom ismeretlen! Eszébe sem jutna egyetlen cégnek sem a nővéreket, idősgondozókat stb. színlelt vállalkozói szerződéssel foglalkoztani.
Azt hogy nevezed ha ugy alkalmaznak csak már sok helyt hogy kiváltatják a vállalkozóit? ez persze németország...
 
1. nincs rá garancia, hogy nem nyelik le a pluszt a munkáltatók, úgysem kell adóznod, hát nem adok annyit alapon.
2. a fiataloknak csak szjá-t nem kell fizetniük, ha katáztak, havi 50-nel mindent kiváltottak, TB-t is.
Számoltál már, hogy a havi 50 ezerrel mindent letudóknak kb. mennyi nyugellátásra számíthatnak?
 
Egy érdekes elmélkedés egy elemzo tollábol:

Robert C. Castel


SÍK MEZŐBEN HÁRMAS ÚT…

A jelenlegi ukrán válsághoz három fő megközelites létezik a nyugati világban.
Az első szerint Putyin egy Hitlerbe oltott Sztálin-klón aki a Szovjetúniót kívanja helyreállítani, mint közbülső lépcsőt a világuralom felé. E szerint a megközelítés szerint az orosz világhódító ambíciók mögött ott rejtőzködik egy ultranacionalista-vallásos világnezet, az energiadominancia fenntartásának a vágya és egy patologiás félelem az Oroszországhoz közeledő liberalizmustól és demokráciától.
A második uralkodó nézet szerint Oroszország pont ugyanazt cselekszi amit a nyugat, különösen Amerika, tett számtalan alkalommal. Éppen úgy ahogy az USA nem tűrne el kínai katonai bázisokat Kanadában vagy Mexikóban, Oroszországnak is joga van a saját érdekszférájához, a saját nemzeti hagyományai es szuverenitása megvédéséhez - ha kell akár katonai erővel.
Kétsegtelen, hogy a pályát ez a két nézet uralja.
Ugyanakkor ennek a két domináns hozzáállasnak az árnyekaban lassan felbukkanni látszik egy harmadik is.
Ez a harmadik út szilárdan a nyugat mellett teszi le a voksát. Legalabbis a mellett a nyugat mellett amiben felnőttünk, és azok mellett az értékek mellett amik nyugattá tette a nyugatot. Ez a harmadik nézet Oroszországban és a putyini agresszióban nem annyira a betegséget látja, mint inkább egy mélyen megbúvó betegség szimptómáit. A geopolitikai patogének, az orosz és a kínai agresszió, az iszlamisták világhódító ideológiája stb. mindíg is ott bujkáltak a nemzetközi rendszer testében, de a hegemónikus hatalmat gyakorló nyugat elég erős volt ahhoz, hogy meggátolja egy rendszerszintű betegség kitörését.
A harmadik út követői úgy gondolják, hogy a nyugati kultúra és a nyugati politika iránya az utóbbi néhány évtizedben végzetesen meggyengítette azt az immunrendszert ami ezeket a patogéneket eddig féken tartotta.
Mi a legfontosabb meglátása ennek a bizonyos harmadik útnak?
Az, hogy ha a putyini agresszió csupán szimptóma, akkor még azzal sem érjük el a célunkat, ha sikerül a február 24.-i, vagy akár a 2014-es határok möge szoritani vissza Oroszországot. Ha a putyini agresszió el is bukik, hamarosan lesznek újabb Putyinok és újabb Oroszországok akik előretörnek majd, kihasználva a nyugat gyengeségét. Ha a világot biztonságossá akarjuk tenni magunk és mások, a zsidó-keresztény értékek és a demokrácia számára, akkor a nyugatnak vissza kell térnie azokhoz az értékekhez amik nyugattá tettek.
Metternich szavaival élve, mindennek meg kell változnia ahhoz, hogy minden a régiben maradjon.
 
Orbán nem pont most vállalta az EU felé, hogy a törvények meghozatalát megelőzi a társadalmi egyeztetés??
Ez a törvény már létezi 2012 óta, ehhez már nem kell egyeztetés! Havi 50 000 Ft adót fizetnek és évi 18 millió Ft-os bevételig dolgozhatnak ebben a formában. Ezt a törvényt a fodrászoknak, körömépítőknek, kozmetikusoknak, cipészeknek... olyanoknak akik magánszemélyeknek dolgoznak hozták létre. Alacsony az adója, kevés könyvelés kell benne bárki megtudja csinálni.
Csak sokan visszaéltek ezzel a törvénnyel ezért módosítottak rajta.
Olyanok, akik nem vállalkozók, hanem alkalmazottak egy nagyobb vállalatnál nem lehetnek KATA-sok. Ennyi a változás, ez a legtöbb helyen így van a munkáltató ne kényszerítse vállalkozásba a dolgozóját.
 
Olvasva a hozzászolásokat, mindenki tud mondani valamit. Helyes. De a kritizálás vezet. Mégis , mi a f@szt csináljon a kormány? Európában gazdasági váltság van, nem a mi hibánk, csak vergődünk a sorban. Ha neked is voltak terveid, jól álltál, majd rajtad kivüli okokból elcseszik a gazdaságodat, mi a f@szt csinálnál? Olvasom, hogy a németek ( akik évekig a vezető ipari, gazdasági hatalom volt (sajnos már nem az )), helyi melegedőket alakit ki a nagy régi NSZK területén, és azt mondja , hogy az évtizedekig függtek az orosz energiától most meg pár hónap alatt el akarják felejteni. De eddig nem volt világos, hogy az évtizedes ipari fejlődésükhöz hozzájárult az olcso orosz energia. Akkor nem volt gond? Egyszerűen Európa nem ismer magára, nagyon hisz az USA-ban. Ez az Eu egy nagy f@szság. Nincs szó Orvánról, de az eu vezetői behodoltak az amcsiknak. Gondolom ők is emlékeznek még a régi időkre, mikor csak nyugati országokból állt. Minden f@sza volt. De kellett a pénz, terület , piac, és nykukba vették egész Európát, azzal a szerkezettel ami régen volt. Nem tudott tovább fejlődni. Most issza a levét.
 
Ez a törvény már létezi 2012 óta, ehhez már nem kell egyeztetés! Havi 50 000 Ft adót fizetnek és évi 18 millió Ft-os bevételig dolgozhatnak ebben a formában. Ezt a törvényt a fodrászoknak, körömépítőknek, kozmetikusoknak, cipészeknek... olyanoknak akik magánszemélyeknek dolgoznak hozták létre. Alacsony az adója, kevés könyvelés kell benne bárki megtudja csinálni.
Csak sokan visszaéltek ezzel a törvénnyel ezért módosítottak rajta.
Olyanok, akik nem vállalkozók, hanem alkalmazottak egy nagyobb vállalatnál nem lehetnek KATA-sok. Ennyi a változás, ez a legtöbb helyen így van a munkáltató ne kényszerítse vállalkozásba a dolgozóját.
Végre leírták hogy mi a kata....és mi a változtatás.
Köszönöm.
 
Mégis , mi a f@szt csináljon a kormány? Európában gazdasági váltság van, nem a mi hibánk.
Közgazdaságtan, tervezés, szakmaiság stb. kifejezések tartalma ezzel a kormánnyal sosem volt kapcsolatba hozható. Ez valóban nem hiba, hanem bűn és tragédia.

a németek ... helyi melegedőket alakit ki a nagy régi NSZK területén
Júliusban már készülnek a télre. Magyarországon mi lesz? Üljön át egy másik országba??

olcso orosz energia
Itt az ideje a felvilágosításnak. Nincs Télapó/Mikulás, húsvéti nyuszi, és a gyereket sem a gólya hozza. S olcsó orosz energia sincs. Olyannyira, hogy a tavasszal Magyarország a világpiaci árnál drágábban jutott az orosz cucchoz. (Igaz, ezt a királyi tv nem tette közhírré.) Homok még van, amibe sokan beledugják a fejüket, s a szemükbe is megy. Ja, és ingyen ebéd sincs.
 
  • A Kétfarkú Kutya Párt csütörtök délutánra az Erzsébet hídhoz szervezett hídfoglaló pikniket.
  • 19:50

    Márky-Zay Pétert is felhívták a színpadra.

    A Fidesznek száz nap kellett, hogy bebizonyítsa, hogy minden szava hazugság volt, a Fidesz nemcsak lop, hanem hazudik is. Ha nem unjátok meg, és nem mentek haza, akkor megfutamodik a hatalom
    – mondta a korábbi miniszterelnök-jelölt, aki szombat délután 5 órára, a Jászai Mari térre invitálja az embereket tüntetésre.
  • Nemcsak Budapesten van tüntetés, hanem Debrecenben is, ahol nagyjából 150 ember gyűlt össze csütörtök délután a Debrecen Fórum előtt, ahol Szabó Bence momentumos képviselő mellett Rutz Tamás LMP-s aktivista és Juhász Eszter, a demonstráció szervezője is felszólalt. A 24.hu szerint a tüntetők a „Nincs kata, nincs kaja” rigmust skandálták.
 
Mégis , mi a f@szt csináljon a kormány? Európában gazdasági váltság van, nem a mi hibánk.
Közgazdaságtan, tervezés, szakmaiság stb. kifejezések tartalma ezzel a kormánnyal sosem volt kapcsolatba hozható. Ez valóban nem hiba, hanem bűn és tragédia.

a németek ... helyi melegedőket alakit ki a nagy régi NSZK területén
Júliusban már készülnek a télre. Magyarországon mi lesz? Üljön át egy másik országba??

olcso orosz energia
Itt az ideje a felvilágosításnak. Nincs Télapó/Mikulás, húsvéti nyuszi, és a gyereket sem a gólya hozza. S olcsó orosz energia sincs. Olyannyira, hogy a tavasszal Magyarország a világpiaci árnál drágábban jutott az orosz cucchoz. (Igaz, ezt a királyi tv nem tette közhírré.) Homok még van, amibe sokan beledugják a fejüket, s a szemükbe is megy. Ja, és ingyen ebéd sincs.
Mégis , mi a f@szt csináljon a kormány? Európában gazdasági váltság van, nem a mi hibánk.
Közgazdaságtan, tervezés, szakmaiság stb. kifejezések tartalma ezzel a kormánnyal sosem volt kapcsolatba hozható. Ez valóban nem hiba, hanem bűn és tragédia.

Gondolon Surján Gyuribácsi ha nem tud számolni az nem gond.

a németek ... helyi melegedőket alakit ki a nagy régi NSZK területén
Júliusban már készülnek a télre. Magyarországon mi lesz? Üljön át egy másik országba??

Ne aggodj, megolják.

olcso orosz energia
Itt az ideje a felvilágosításnak. Nincs Télapó/Mikulás, húsvéti nyuszi, és a gyereket sem a gólya hozza. S olcsó orosz energia sincs. Olyannyira, hogy a tavasszal Magyarország a világpiaci árnál drágábban jutott az orosz cucchoz. (Igaz, ezt a királyi tv nem tette közhírré.) Homok még van, amibe sokan beledugják a fejüket, s a szemükbe is megy. Ja, és ingyen ebéd sincs.


Akkor más országok biztos jobb szerződést kötöttek!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,334
Tagok
615,789
Legújabb tagunk
vireni
Oldal tetejére