Cigihez kapcsolodó minden

katjaton

Állandó Tag
Állandó Tag
Nehéz

ügy ez a leszokósdi. Nekem "viszonylag" könnyen ment. Már 5 hónapjra nem gyújtottam rá :cool:, de a párom egyfolytában vívódik. Eleinte sikerült visszábbfognia magát, de ma már ugyanúgy folytatja... neki valami csodaszer kell ehhez :)
 

SSaiyan

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Alkotmány deklarálja az egészséghez való jogot. Ez egy jog, amivel élhetnek az emberek, de ha nem akarnak nem kell. Ha én tüdőrákban akarok meghalni, akkor miért ne tehetnék ennek érdekében...
A szabadság azt jelenti, hogy mindent szabad, amíg azzal más szabadságát nem korlátozzuk. Ha én nem zavarom a nemdohányzó embertársaimet eme cselekedetemmel, miért ne állna jogomban dohányozni.
Az alkoholt sokkal károsabbnak tartom: a cigitől senki se lesz hülye
 

moncu

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én apum is dohányzik, de le kéne szoknia az egészsége miatt. Sajnos ahogy látom, ez nem megy neki. De én már annak is örülök, hogy kevesebbet szív.
 

Calid

Állandó Tag
Állandó Tag
Kollégista vagyok két évig dohányoztam, és most szoktam le. Szerintem a dohányzással semmi gond nincs, én személyes okokból hagytam abba. Egészségkárosító hatásairól meg annyit, hogy még mindíg több mint 2 percig bírom a víz alatt, úgyhogy akinek tönkrement a tüdeje, és nem 10-30 éve dohányzik, az nem attól van, max hozzájárult.
 

Calid

Állandó Tag
Állandó Tag
A dohányzás mindenkinek magánügye. Évek óta dohányzom, és semmi hatása nincs a tüdőmre, nem sportolok, de így is több mint 2 percig lent maradok víz alatt erőlködés nélkül (rekord 3:42). Olyan társaságban vagyok, ahol 90% dohányzik, és senkinek nincs belőle semmi baja.
 

Calid

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi az hogy háború?! ez mindenkinek szíve joga! ha valakit zavar, hogy mellette cigizik valaki, szóljon neki, az illető nagy valószínüséggel arrébb fog menni, vagy abbahagyja. Hogy pusztítja a szervezetét, az meg a sját joga. A Mcdonalds-os kaja meg még jó néhány dolog sokkal károsabb, mégsem csinálnak belőle ekkora cirkuszt!
 

meszarosicu

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon sokáig (legalább 20 évig dohányoztam - sajnos - de önként, nem kényszer hatására, hanem dacból mondtam le róla egyik napról a másikra. Nagyon büszke vagyok ezért magamra, ennek már több mint 10 éve.!! Azóta eléggé allergiás vagyok a dohányfüstre, mondhatnám "hisztis", mert nem tudom megérteni a többieket miért nem teszik le. Érveim az egészségkárosító hatásán túl: átveszi a hajad, a tiszta öblitő illatú ruhád, a kezed, mindened, a lakásról nem is beszélve, sárgák lesznek a fogaid, és nem utolsó sorban iszonyú drága...........gondoljátok meg.
 

meszarosicu

Állandó Tag
Állandó Tag
Több mint 20 évi dohányzás után önként mondtam le - dacból - és nagyon büszke vagyok magamra. Nem volt kibirhatatlan, nyilván hiányzott pl. kávézáskor vagy evés után, de ugy emlékszem nem volt vészes a helyzet. Ennek már több mint 10 éve. Érveim a dohányzás ellen azon túl, hogy egészségre káros: büdös lesz a hajad, a ruhád, a kezed, a fogad sárga lesz és nem utolsó sorban nagyon drága.Gondold meg..........
 

hexplore

Új tag
Sziasztok.

Napokban lesz a 3. éve hogy nem gyújtottam rá. Kb 7-8 évig dohányoztam , a vége fele már napi két dobozzal illetve ha bulizni voltam akkor+1 el szívtam.Szerintem az egész leszokás csak akarat kérdése. Mindenki mondja hogy csak egy szál meg hogy csak azért nem meg először egy hétig utána kettőig. Ez hülyeség. Az egész csak azért van mert nem merik maguknak bevallani, hogy függők és hogy ez már beteges. Sokan vallják, hogy valamiben meg kell hallni. Ez igaz, de nem mindegy hogy 5 évvel később és mondjuk nyugodt körülmények között élem le az életem ó, vagy mondjuk az az 5 év egy oxigénpalackhoz van kötve. Nah meg ott a rák. Volt családban részem végignézni egy szenvedőt és higgyétek el nem túl szép látvány. De ezt mindenki tudja. Leszokni nehéz, sőt ahogy valaki megfogalmazta a dohányos mindig is dohányos marad. Még mindig tudom milyen jó egy cigi az ebéd után vagy a reggeli kávéhoz, de mégse teszem meg mert tudom hogy nem is jó (a testnek). A leszokásom legeslegelején kocsmázások hadával kezdtem, csak hogy mégjobban kínozzam magam mert tudtam hogy ha akkor nem gyújtok rá akkor sikerülni fog. Nah de mondom a személyes előnyöket. Nagyon jó érzés volt hogy megint teljes illatokat éreztem. pl mikor még este is éreztem azt hogy reggel hajatmostam vagy nem kellett mondjuk minden héten mosni a kabátomat a cigiszag miatt. Jah és nem elhanyagolható az a tény se hogy mikor leraktam a cigit vettem egy kocsit amit mára már teljesen kifizettem havi annyi összegért amennyit elcigiztem volna. Baráti körömet is elnézve büszke vagyok arra hogy nem dohányzom mert ők is kötik az ebet a karóhoz hogy ha majd lesz jó állásom akkor lerakom a cigit meg ha majd elvégzem a sulit... Mikor viszont elérik ezeket a dolgokat akkor jön az hogy majd akkor mikor... és ez így megy sztem örökre. A legszebb az egészben hogy mikor társaságban megkínálnak akkor igenis iszonyatosan jól esik kimondani hogy nem kösz nem dohányzom. Ja és mivel a kávénak más íze volt cigi nélkül ezért azt is elhagytam.
 

zsana1

Állandó Tag
Állandó Tag
Az apám a vérnyomáscsökkentőjét kávéval veszi be és közben elszív egy cigit. A család pedig hiába esdekel, hogy valamelyiket hagyja ki (nem a vérnyomáscsökkentőt:)
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy mondod. Az egészséghez való jogot. Neked szived joga tüdőrákban meghalni, de ugye nekem, aki passzív dohányosként élek, ez nem kötelező? Ezer és egy tanulmány született már a passzív dohányzás ártalmairól. És tény, hogy a dohányosok sem a nikotintól halnak meg, hanem a füstből a szervezetükből kerülő anyagoktól. És ugyan én nem dohányzom , mégis jut bőven a füstből nekem is. És elnézést a hasonlatért, de egy dohányossal csókolózni sem valami felemelő, főleg, ha éppen most nyomta el a cigit. Fogmosás ide vagy oda, olyan, mintha körbenyalnál egy hamutartót.


Az Alkotmány deklarálja az egészséghez való jogot. Ez egy jog, amivel élhetnek az emberek, de ha nem akarnak nem kell. Ha én tüdőrákban akarok meghalni, akkor miért ne tehetnék ennek érdekében...
A szabadság azt jelenti, hogy mindent szabad, amíg azzal más szabadságát nem korlátozzuk. Ha én nem zavarom a nemdohányzó embertársaimet eme cselekedetemmel, miért ne állna jogomban dohányozni.
Az alkoholt sokkal károsabbnak tartom: a cigitől senki se lesz hülye
 

Gyuri 49

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Egy kicsit beleugatok a témába, mert mindig is érdekelt a dohányzás-nemdohányzás kérdése (sőt az ivás és nem ivás is).
Idézet SSaiyan-tól: "Az alkoholt sokkal károsabbnak tartom: a cigitől senki se lesz hülye"
Mielőtt bárki is elfogultsággal vádolhatna leírom: SOHA NEM CIGIZTEM, SOHA NEM ITTAM (antialkoholista vagyok!).
Tehát az alkohol: egyáltalán nem károsabb, sőt!!! bizonyos alkoholfajtáknak még egészségmegőrző szerepük is van! Persze nem a magyaros mértékre gondolok :) Ha jól idézem? "a mérték a vödör ..."
Anyámnak kevés volt a vörösvérsejtje és az orvos egy újnyi finom vörösbort javasolt neki minden napra! De köztudomású, hogy egy pici pálinkának vérnyomáscsökkentő hatása van! Hangsúlyozom: a mérték a fontos! A dohány: csak káros hatása van! Valóban nem lesz tőle hülye senki, de én azt mondom, hogy hülye aki dohányzik! A jogokról: valóban joga van mindenkinek úgy tenni tönkre az egészségét ahogy akarja, vagyis mivel demokrácia van, ezért a törvények nem tiltják azt, hogy valaki hülye legyen és többek között károsítsa az egészségét, ellenben a nemdohányzóknak ahhoz van joga, hogy ne legyenek kötelesek beszívni a dohányfüstöt, ami azt jelenti, hogy ez a jog sokkal erősebb, mint a dohányzáshoz való jog! Elnézést azoktól akik dohányoznak, nem akarom bántani őket, csak szeretném világossá tenni a meggyőződésemet!
Még valami: anyám és a feleségem is dohányzott! Anyám 97-ik évében halt meg, de előtte kb. 30 évvel már leszokott a dohányzásról. A feleségem az kb. 25 évvel ezelőtt szokott le és úgy látszik, hogy ebben minden volt dohányos egyforma, hogy őt is rettentően zavarja a cigifüst, jobban mint engem! A lányom szerencsére soha nem dohányzott (34 éves - egy, egy buliban, ahova havonta egyszer ment el, akkor ivott valamennyit, de egyébként szintén antialkoholista, de soha nem mondtam neki, hogy ne igyon, ne dohányozzon!) és azt hiszem, hogy nem is fog!
Befejezésül: téves az a nézet, hogy az alkohol bizonyos fajtája és valóban mértékkel fogyasztva hülyévé tenne bárkit is, ellenkezőleg éppen hogy egészséges! A dohányzás pedig még kis mértékben is egészségtelen! Nem beszélve a passzív dohányzásról, mert az állítólag még inkább egészségkárosító!
 

hangya1944

Állandó Tag
Állandó Tag
A dohányzás emberi jog? ezt a badarságot!
A nikotint a kártevő irtásból már évtizedek óta kitiltották ugyanis egyetlen cseppje is ha a szembe kerül , azonnali halált okoz. A szemen keresztül szívódik fel a leggyorsabban.
Hogy is van ez? Rovart nem lehet vele irtani, embert meg igen? .

A nikotin forgalmazását nem a rovarok kíméletéből kötik engedélyekhez, hanem azért, mert veszélyes méreg, a kezeléséhez ismeretek kellenek. Nem lehet bárki kezébe adni. Létezik még sok hasonlóan engedélyhez kötött forgalmazású anyag, nincs sok értelme pont a nikotint kiemelni közülük.


Ha a dohányzás okozta ártalmaknak a plusz költségeit dohányosoknak kellene megfizetni, és nem a közös TB kasszából gyógyítanák a nyavalyáikat, nagyon hamar észhez térnének.

Szeretném leszögezni, hogy a TB kassza feltöltéséhez a dohányosok is hozzájárulnak. Ugyanakkor a cigaretta árából a nagyobbik rész az állam zsebébe vándorol, a dohányosok igen nagy mértékben járulnak hozzá az államkassza feltöltéséhez is. Tehát ez egy jól hangzó, de kongóan üres érv.

Ha elkezdenénk azt firtatni, hogy kinek a betegségét mi okozta és ebben mennyiben részes ő maga, akkor érdekes eredmények születnének. És nem feltétlenül csak az autók kipufogógázaira gondolok, hanem számbavehetnénk az egymásnak és magunknak okozott neurózisokat, a pszichoszomatikus betegségeket is.
Milyen jópofa lenne, ha a balesetben sérült ember gyógyításából kivonulna a TB, mert 1 km távolságra miért ült autóba, miért nem ment gyalog. Vagy ha a szalagfűrész súlyos sérülést okoz, miért tette oda kezét? Vagy egyáltalán hogy gondolod ezt?
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ugyanakkor a cigaretta árából a nagyobbik rész az állam zsebébe vándorol, a dohányosok igen nagy mértékben járulnak hozzá az államkassza feltöltéséhez is. Tehát ez egy jól hangzó, de kongóan üres érv" hangya 1944.

ja, meg a családi kassza kiürítéséhez. Persze ha fussa....
De ez már tényleg csak kötekedő részlet. Csak van egy barátnőm, aki naponta nyafog, hogy nincs pénze egy rendes ételre, vagy kozmetikumra. De napi 600 ft van k. drága cigire. (És meg van lepődve, hogy szürke a bőre).
De tényleg, tőlem mindenki azt szív, amit akar. Csak nekem ne kelljen ezekből az "örömökből" részesülni, ha nem akarok.
 

AkosSydney

Állandó Tag
Állandó Tag
bláz

Hi,

Nekem 6 éve sikerült leszoknom...
Néha azért hiányzik, de egyre kevésbé.
A "titok" ami nekem működött:
ne a leszokásra és a rossz szokás legyűrésére koncentrálj,
hanem a cigi mentes élet előnyeire és motiváló oldalára!
Ez így elég megfoghatatlan: íme az én esetem:
2004ben az egyik magyar adón elkezdték újra játszani a Baywatchot.
A bevezető részt nézve én csak ültem, és baromi erős motivációszületett bennem, hogy én is ilyen fitt, állóképes, kisportolt és látványosan egészséges legyek.
Még aznap este lementem futni (majd megdöglötem, a tüdőm mintha egy gyufásdoboz méretű lett volna, sípolt meg minden...) de emélkszem, hogy minden percét élveztem, csak a tengerpartra, a vizimentő-csajokra és arra gondoltam, hogy mostantól minden futással és edzéssel közelebb leszek ehhez a kondícióhoz.
Az a klassz, hogy nem is hiányzott aznaptól a cigi, mert helyetesítettem valamivel, amit jobban akartam!
Mindenki találja meg, hogy mi az amivel hasonló módon helyettesíteni tudja, és akkor egy kellemes emlék lesz a leszokás! :)))

Üdv!
akos
 

Angeltears

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!!!

Én 15 évesen kezdtem dohányozni...
6 éven keresztül volt, hogy napi 1-2 dobozzal szívtam...
Azután rájöttem, hogy nem nikotin, hanem szokásfüggő vagyok :p
Érthetően elgondolkoztam rajta, hogy miért nem szokok le róla...
Ennek már 2 éve :p

Most már egy évben csak 2-3 szálat szívok el :lol:

És nagyon büszke vagyok magamra...

Szóval lehet könnyen is leszokni a dohányzásról!!!
 
Oldal tetejére