Csevegős -x szemezős - barátok sokszemközt

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a fórum kifejezetten ezért jött létre. És ez jó. A tematikus topikok egyik-másikában valóban nagyon zavaró a sok - már bocsánat - mellébeszélés néhány helyen. Nem tudom, ki lehet-e azokat pucolni, igen heroikus küzdelmet kívánna. Kicsit olyan érzésem volt, oda betekintve, mintha a keresztszemesen nagyobb hangsúly lett volna, máshol meg esetleg nem annyira. Mármint a tisztántartásában lett volna nagyobb hangsúly. Szerintem kifejezetten nehézkes néha az, ami tulajdonképpen tiltva is van egy udvarias formában, hogy a felesleges köszöngetést mellőzzék, stb. Van, ahol oldalakon keresztül semmi mással nem találkoztam, csak ilyesmivel. De persze könnyen megoldom: a magam részéről nem olvasgatok ott. Az sem biztos, hogy működne, hogy aki kötni, vagy horgolni szeret, az meg itt beszélgessen. Itt is , ott is, ahogy elnéztem, kialakult egy "törzsközönség".
Az szerintem teljesen jó, hogy külön kellene válogatni a két funkciót. Aki mintát akar cserélni, az egyféle topikhalmaz (ahol a feltöltések vannak). Csevegős is egy-két-háromféle, a többi meg tényleg off.
 

Nőszirom

Állandó Tag
Állandó Tag
Betti!
Jól gondolom, hogy megszületett a harmadik gyermeked (a képen láttam változást)? Gratulálok! Írnál róla1-2 szót. Biztos más is szívesen olvasna rólatok.
Bori
 

shaara

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is nagyon jó ötlet lenne a duma mentes, csak feltöltéses topikok.
Már gondoltam rá, hogy pl. a gyereksarokban a kreatívos topikkal kapcsolatban szót emelek, mert ott pl. rengetek a duplázás, triplázás, mert nem használják a keresőt, és nem is írják be pontosan a feltöltött könyv/lap címét, és ott beszéljük meg ötleteinket is.
Visszatérve ide :D, lehetne a kéréseknek egy külön, ahol csak kérni lehet, a feltöltésnek egy másik(vagyis téma szerint több), csak feltöltésre, és a dumcsi maradna a régiben.
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Úgy gondolom, ránk fér egy kis áttekintés, talán Melittának is könnyebb lesz a dolga.

Tehát van az 1. mintás - lezárt, csak nézhető

O-ás mintás, amit most használunk a feltöltésekre, és a kérések is itt iródnak

Van egy, ami a 0-ásból kimaradt, ide tesszük azokat a mintákat, amelyeknek nem ismerjük a tervezőjét, kiadóját, csak "úgy vannak".
(Ezt értelemszerűen mindig végig kell lapozni, ha keres valamit az ember.)

Keresztszemes kiadványok, könyvek, azért kerültek külön, hogy a mintásban való keresés egyszerübb legyen, ha valaki tudja, hogy magazint keres, akkor itt találja meg.

Van a himzésfajták, amelyekben a hagyományos, ill. nem keresztszemes himzéssel kapcsolatos tanácsok, tapasztalatok, minták megosztása folyik.

Keresztszemes minták gyerekeknek - ez adott, hogy mit tartalmaz.

Technikai kérdések xszemesről - itt a készitéssel kapcsolatos tapasztalatok vannak, anyagfestés, fonalfestés, átváltás, összeállitás, stb.

Közös himzés, SAL 1-2. Ezt talán Melinda nem tudod, de a SAL azt jelenti, hogy egy adott mintát többen himzünk, egy adott időszakban, mindenféle megkötés nélkül, mindenki maga választja ki, hogy milyen anyagra, milyen fonallal himez és hogyan fejezi be.

A keresztszemes minták kivarrva c. arra szolgál, hogy kész munkáinkat meg tudjuk mutatni.

És van a Csevegős, ahol most vagyunk, ez is magáért beszél.

Ja és a végére, van egy Öltögetés közben csevegés gyerekekről, családról, ez szinte teljes érdektelenségbe fulladt, szerintem meg is szüntethető, mert erről itt is lehet beszélni.

Én is azt gondolom, hogy a mintásokban a "köszönömöt" a gombbal is elég megoldani.

A kérések pedig szerintem azért jók, ha a mintásba vannak, mert nem mindenkinek van ideje arra, hogy az összes xszemes fórumot végignézze naponta. De ahogy gondoljátok!

És a végére a vesszőparipám: nem tudom hogyan lehetne elérni, hogy a kedves új tagok, ha belépnek a fórumainkra, akkor alkalmazkodjanak hozzánk. Mielőtt megszólalnak, vagy mintát tesznek fel, vagy kérnek, jó lenne, ha végignéznék, hogy milyen lehetőségek vannak. Ha ezt betartanák, egészen jól kezelhető lenne minden fórumunk. (Arról már nem is beszélek, mert mindig elönti az agyamat az ideg, amikor a 20 hozzászólást is itt akarják megszerezni!)
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Úgy gondolom, Ha ezt betartanák, egészen jól kezelhető lenne minden fórumunk. (Arról már nem is beszélek, mert mindig elönti az agyamat az ideg, amikor a 20 hozzászólást is itt akarják megszerezni!)

Ez az öf. teljesen jó képet ad arról, hogyan vannak szétválasztva a funkciók. A keresztszemnél és hímzésnél. Amit Shaara ír, arra gondoltam én is, tapasztalatnak. Hogy van olyan topic, ahol tele duplázással, a másik meg a csetelés típusú "te hogy vagy, én jól vagyok" írással, aminek nem itt a helye, vagy annak felsorolgatása, kinek mi a hobbija. Nem tudom, biztos van értelme......
Esetleg technikailag megoldható-e, mert már nem emlékszem az egy évvel ezelőttre :--:, hogy regisztrációnál eleve oda irányítson tovább a rendszer, vagy egy link, ahol a 20 megszerezhető. Talán a regisztrációt megerősíteni kérő levélben, mert egyébként ez az egyik legzavaróbb dolog. Van udvarias ember, aki legalább ezt a törekvését elrejti az mögé, hogy bemutatkozik, stb. Ez teljesen jó szándék, még lehet is tolerálni. De amikor jön a sok - mélységes elnézést kérek, megint csak mondom , hogy voltunk kezdők - ostoba szmájli, meg tetszőleges betűgépelések, a kérések, amiknek legegyszerűbb megoldása a kereső használata lenne ... nagyon bosszantó. Vagy esetleg nincsen-e technikailag olyan lehetőség, ezt már korábban egyszer kérdeztem, ami egy hozzászólást rögzít mint egyfajta fejlécet minden oldalon, olyan módon, ahogy a topic mutatónál az első 2 rögzített sor: az árverés, meg talán a rádió csíkja mind a 2 kreatívos oldalon megjelenik állandóként. És oda lehetne beírni 3 bővített mondatban az elvárásokat. Nem tudom, mert nem ismerem a lehetőségeket. Csak ötleteltem.
 

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok
.......

Én is azt gondolom, hogy a mintásokban a "köszönömöt" a gombbal is elég megoldani.

A kérések pedig szerintem azért jók, ha a mintásba vannak, mert nem mindenkinek van ideje arra, hogy az összes xszemes fórumot végignézze naponta. De ahogy gondoljátok
Sziasztok!
Egyetertek zsazsa hozzaszolasaval,de amit meghagytam belole azzal a leginkabb.Valoban jo,ha a kereses is a mintasban zajlik(bar idom nekem van bogaraszni).Viszont en is sokszor vagyok ugy,hogy ha latom amit keres valaki,jobban beugrik,ha itt van,hogy "hopp ,ezt lattam a napokban".Ahogy sokan vagytok igy es teszitek is be a szamot,hogy hol talalhato az adott minta.
 

kissalma5

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A kérések pedig szerintem azért jók, ha a mintásba vannak, mert nem mindenkinek van ideje arra, hogy az összes xszemes fórumot végignézze naponta. De ahogy gondoljátok!

Én még nagyon zöldfülű vagyok itt, de ez nagyon jó lenne, támogatom wzsazsa ötletét. Miszerint a kéréseinket írhassuk az adott kapcsolódó topikba, mert így talán jobban nyomon követhető lenne. Viszont az is jó lenne, ha már elavultak, teljesültek, akkor a kérőnek legyen gondja arra, hogy törölje is a kérését, hiszen úgyis az eredmény a fontos. Melitta is törölheti, de az , hogy mindent Ő offoljon, túl sok munka neki. ( Bár Ő maga mondta, hogy nagyon ért az offoláshoz :``: :``: !)
Üdv: kissalma5
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A 20 hozzaszolas mire leregisztral valaki es visszaigazolja az emailt amit kuldunk 3szor van tajekoztatva.
Sajnos sokan nem olvassak el, csak rutinosan regisztralnak.
1,Amiert be kellett vezetnunk,mert nagyon sok ertekes topicunk van ahol sok fele gujtemeny talalhato es paran a letoltes lehetosegeert jonnek hozank eloszor. Ami azt jelentette, hogy egyszerre voltak bent 1700-an amitol a szervunk teljesen kifekudt.
2,A canadahun nem egy letolto oldal,hanem egy kozossegi oldal,tobbmint 10 ezer temaval.
3,Arra gondoltam, ha valaki 20 hozzaszolast megir addig kicsi idot eltolt es megismeri valamennyire a canadahunt, es majdnem biztos vagyok benne ,hogy fog talalni erdeklodesenek megfelelo temat.
4 Az sem art, ha mi is megismerkedunk az uj taggal;) van lehetosege akar bemutatkozni ,vagy velemenyt mondani , illetve hozzaszolasaval gazdagitani egy egy topicot.
5 , A 20 hozzaszolasgyujtes konyebbsegnek szantuk azoknak ,
akik nehezebben kapcsolodnak bele egy egy beszelgetesbe
akik most kezdenek ismerkedni az internettel
akik nehezebben ismerik ki magukat ezen a forumon
akik nek nehezseget okoz egy egy beirasuk megtalalasa is,hisz
nekunk mar ez rutinbol megy, de minden forum mas es mas.
azt is figyelembe kell venni ,hogy nem csak Mo-rol vannak itt
hanem a vilag minden tajarol, kulonbozo magyar tudassal.
6 Mindenki volt uj tag egyszer, es minden uj tagunkhoz turelemmel kell lenni , mert beloluk lesz az allando tag.

A tobbi topicban ugy oldottak meg,az allando tagok, ha jon egy asdf offolo aki latja rogton elkuld egy privit neki, hogy ne offoljon es atkuldi neki ezt a linket http://canadahun.com/forum/forumdisplay.php?f=101

NEm talalom szerencsesnek, hogy itt van ez a 20 topic nektek,
mert a forum oldalan a legfrisebb uzeneteknel mindig szerepel es ez valoban ide vonza az ujak tomeget.

A canadahunon levo
http://canadahun.com/forum/forumdisplay.php?f=101
20-as gyujto pl jelenleti iv , viszont nem szerepel a legfrissebb topic temajanal pont azert, hogy ne zavarjon senkit mert nagyon porog es ez nem igazan szol a kulturarol mint pl a jelenleti iv.
Itt azert nagyok sok jo dolgot is talal az uj, sot a regiek kedvenc helye is a szojatekok ami sok embernek nagyon kellemes kikapcsolodast nyujt.

Zsuzsanna03 kormanyos minden esetben segit eligazodni az ujaknak a 20 as topicban.


Koszonom az otleteket.
 

Betti1979

Állandó Tag
Állandó Tag
Betti!
Jól gondolom, hogy megszületett a harmadik gyermeked (a képen láttam változást)? Gratulálok! Írnál róla1-2 szót. Biztos más is szívesen olvasna rólatok.
Bori


Sziasztok!

Igen, jól gondolod :). Szeptember 6.-án született 4,4 kg. és 61-cm.-el. A Miklós nevet kapta. Ő a 3. baba nálunk, van egy 4 éves fiam Dávid, és egy 2,5 éves lányom Lili. Dávid októberben ovis lesz, amint elkészül az óvodánk új része. Most még gyakran elviszi anyám, vagy anyósom a "nagyokat", ennek köszönhető, hogy kicsit több időm van a Ch-ra.

Leginkább keresztszemest, és gobelint hímzek, tanulgatom a blackwork és hardanger-t is, és persze ha megragad egy új hímzéstechnika azt is szívesen kipróbálom.
A gyerkőcök születése előtt gyöngyöztem is, de most sajnos nem biztonságos.
Egyéb kreatívságokat is próbáltam mint decoupage, üvegfestés subázás, alkalmanként még művelem is, ha van rá időm.

Nem vagyok egy fecsgős típus :). Úgyhogy egyelőre ennyit magamról.

Üdv:
 

manyo72

Állandó Tag
Állandó Tag
Lányok,
Eddig bírtam, nem tovább...
Kövezzetek meg azért, amit most írok, de muszáj leírnom, ami bennem van vagy 2 hete.

Szép csendesen, halkan figyelem a változások óta az xszemes topicokat, és hát, sírni támad kedvem...Oka pedig az, hogy az igaz, hogy kerülnek fel újabb minták, van köztük jó is, de sokkal kevesebb, és mintha egy kicsit rendezetlen lenne az egész. De ezt még túl lehet élni.

Sokkal jobban fájlalom annak a kötetlen cseverészésnek, gondolatmegosztásnak a hiányát, amit itt, ebben a topicban "műveltünk", és ami a történtek óta teljesen megszűnt. Hogy ne menjek messze, 4 napja senki nem írt egy árva mukkot sem. Azért régen nem volt ilyen...
Tudna valaki valamit mondani erre? Mert én agyalok ezerrel, de nem találom az okát. Szó szoros értelmében HIÁNYZIK az itteni topic régi stílusa. Remélem semmi más oka nincs, csak az hogy vége a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van..., szóval, hogy tanév van, mindenki rohan, vagy mert pedagógosz, vagy mert gyereke van, vagy a hátrányos helyzetűként mindkettő kategóriát megnyerte:)

Szóval, ez most már örökkön örökké így marad? Vagy csak nekem van hiányérzetem?

Adri
 

nefrisz

Állandó Tag
Állandó Tag
Lányok,
Eddig bírtam, nem tovább...
Kövezzetek meg azért, amit most írok, de muszáj leírnom, ami bennem van vagy 2 hete.

Szép csendesen, halkan figyelem a változások óta az xszemes topicokat, és hát, sírni támad kedvem...Oka pedig az, hogy az igaz, hogy kerülnek fel újabb minták, van köztük jó is, de sokkal kevesebb, és mintha egy kicsit rendezetlen lenne az egész. De ezt még túl lehet élni.

Sokkal jobban fájlalom annak a kötetlen cseverészésnek, gondolatmegosztásnak a hiányát, amit itt, ebben a topicban "műveltünk", és ami a történtek óta teljesen megszűnt. Hogy ne menjek messze, 4 napja senki nem írt egy árva mukkot sem. Azért régen nem volt ilyen...
Tudna valaki valamit mondani erre? Mert én agyalok ezerrel, de nem találom az okát. Szó szoros értelmében HIÁNYZIK az itteni topic régi stílusa. Remélem semmi más oka nincs, csak az hogy vége a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van..., szóval, hogy tanév van, mindenki rohan, vagy mert pedagógosz, vagy mert gyereke van, vagy a hátrányos helyzetűként mindkettő kategóriát megnyerte:)

Szóval, ez most már örökkön örökké így marad? Vagy csak nekem van hiányérzetem?

Adri

Nem csak neked van hiányérzeted. A lélek hiányzik és a felszabadultság.

Ildi
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nem csak nektek van hiányérzetetek.Az a pár ember biztos a többieknek is hiányzik.Nem vagyok senki ellen se, meg senki mellett se, de nehéz úgy tenni, mintha semmi se történt volna.Megértem én, hogy így döntöttek, de azért ők is közénk tartoztak.Egy kicsit helyre kell rázódnia a dolgoknak.Ebben kereshetitek a nagy csend okát.Legalábbis szerintem.

napsugár7127
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, mi a megoldás, de én is csak úgy kóborlok ... Igaz, az első osztály is ... de azért napközben is néha eszembe jut. Hogy akkor most mi is van? Vagy mi is lesz? Lehet, hogy van, aki azt gondolja magában, túldimenzionáljuk az egészet ... Lelke rajta. Azért mégis ... vagy mégsem. Szóval nemtom. Tudod: olyan határozatlan vagyok ... vagy mégsem...
 

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
...a cinegemadárnak.
Hát ilyenkor kicsit erőltetni kell a dolgokat!
Mert:
Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem!

Pl. én most éppen nagyon, nagyon aggódok egy nagyon , nagyon kedves valakimért..és tudom, hogy most, hogy ide ezt leírtam, mindannyian ide fogtok irányítani pár segítő, pozitív gondolatot.
Mert ez így működik...
És a SAL II-be kéne, de örömmel jelentem, hogy igenis, azért Powell Tuscan Gardenét is elkezdtem!
Hogy mikor lesz kész, az más kérdés...
Fel a fejjel lánnyogh kiss!!
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
...a cinegemadárnak.
Hát ilyenkor kicsit erőltetni kell a dolgokat!
Mert:
Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem!

Pl. én most éppen nagyon, nagyon aggódok egy nagyon , nagyon kedves valakimért..és tudom, hogy most, hogy ide ezt leírtam, mindannyian ide fogtok irányítani pár segítő, pozitív gondolatot.
Mert ez így működik...
És a SAL II-be kéne, de örömmel jelentem, hogy igenis, azért Powell Tuscan Gardenét is elkezdtem!
Hogy mikor lesz kész, az más kérdés...
Fel a fejjel lánnyogh kiss!!

A legkedvesebb évszakom az ősz. Semmi máshoz nem fogható, szerintem. Mindegyik évszakot szeretem, amúgy, de az ősz a leg. Az első még zöld pillanattól egészen a csupasz ágakig. A színeket, a teljesen más illatokat, a hűvös, csillagos éjszakákat, mint a mai, a rengeteg gyümölcsöt, az erdei terméseket ... néha még az iskolát is, hahhhahah. Imádom az őszi virágokat, a rengeteg féle krizantémot, bár van, aki a temető miatt nem. (Perverz vagyok , szeretek temetőkben sétálni, a régi emberekre gondolni, életeket elképzelni, a krizantémot is szeretem.) A ködből elősejlő világot, a csendes Balaton-partot, ahol végre csak én vagyok, meg a kutya ... a levélpréselést, a fáradt napsugarakat. Minden nyáron, augusztusban van egy pillanat, nagyjából a közepe tájékán, amikor egyszer csak hirtelen feltűnik, hogy itt az ősz. Akármilyen hőség van, egyszercsak megváltoznak a hangok, a napsütés, a növények levele másképp áll... És mindig elismétlem, sokszor, "kényszeresen", hogy itt van az ősz... Még a cinegéset is elmondom. Úgyhogy ez most nagyon jó volt kiss
 

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
A legkedvesebb évszakom az ősz. Semmi máshoz nem fogható, szerintem. Mindegyik évszakot szeretem, amúgy, de az ősz a leg. Az első még zöld pillanattól egészen a csupasz ágakig. A színeket, a teljesen más illatokat, a hűvös, csillagos éjszakákat, mint a mai, a rengeteg gyümölcsöt, az erdei terméseket ... néha még az iskolát is, hahhhahah. Imádom az őszi virágokat, a rengeteg féle krizantémot, bár van, aki a temető miatt nem. (Perverz vagyok , szeretek temetőkben sétálni, a régi emberekre gondolni, életeket elképzelni, a krizantémot is szeretem.) A ködből elősejlő világot, a csendes Balaton-partot, ahol végre csak én vagyok, meg a kutya ... a levélpréselést, a fáradt napsugarakat. Minden nyáron, augusztusban van egy pillanat, nagyjából a közepe tájékán, amikor egyszer csak hirtelen feltűnik, hogy itt az ősz. Akármilyen hőség van, egyszercsak megváltoznak a hangok, a napsütés, a növények levele másképp áll... És mindig elismétlem, sokszor, "kényszeresen", hogy itt van az ősz... Még a cinegéset is elmondom. Úgyhogy ez most nagyon jó volt kiss

Lírai írás volt...
Nemcsak Te vagy perverz...
14 éves koromban a barátnőmmel sokat kóboroltunk a temetőben (akkoriban a temetőben mifelénk, a Tisza déli folyása mentén, még halkan beszéltek az emberek). Sőt, egyszer egy éppen kinyitott (temetni készültek valakit) kriptába is lementünk...és...gyorsan fel is jöttünk ;)
Aztán most már sok kedves, közeli rokon és bizony, néhány jó barát is ott van...akik fiatalon haltak meg...De Mindenszentekkor a férjemmel mi vagyunk az utolsónak maradó látogatók...Ilyenkor valami különös, de nem szomorú hangulat ural...s a krizantémok, a gyertyák oly szépek, semmihez se hasonlítható az a séta. Ne nevess ki, de "köztük" vagyok...amúgy...
És krizantémot én is nagyon szeretem. És augusztusban ismerem azt a napot! :D
Én minden évszakot szeretek (Anyukám imádja az őszt!), de a szeptemberi iskolakezdés (én manapság nem oda járok - csak az Élet iskolájába :)) - és:

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Milyen volt szeme kékje, nem tudom már,
De ha kinyílnak ősszel az egek,
A szeptemberi bágyadt búcsuzónál
Szeme színére visszarévedek.

Ahh...azok a kék szemek...

kiss


<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
 

kissalma5

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondoltam, hogy nem sokan vagyunk, akik kissé morbidok. A krizántém nekem is az őszi kedvencem: kint a kertekben és bent a vázában. Amikor még volt nagy virágoskertem hagytam az első fagyig, aztán, mikor egy este azt hallottam, hogy fagy lesz, levágtam az összes virágot, csokrokba szedtem, elajándékoztam a kollégáimnak, barátaimnak és természetesen teleraktam a lakást is vele. Mindenféle féle-fajta- színű jöhet!
Engem minden évben, úgy aug.20 után az ősz jellegzetes illata csap meg. Nem tudom megmagyarázni, de érzem az illatát. Ez az egy illat, amire nem vagyok allergiás :ugras: S aztán jön a minden kis szellő rezgésére hallható falevelek jellegzetes zizegése. Ezt követi a gyűjtögetés: zöldség, gyümölcs, bogyók, termések, levelek, s máris őszi hangulatban úszik a lakás, amik sokszor maradnak kis narancs és almakarikákkal megtűzdelve még karácsonyi dekorációknak is.
Szeretek a kertben dolgozni ilyenkor: ásni, trágyázni a virágokat, falevelet gereblyézni, kukoricát törni.
Három évvel ezelőtt volt talán életem egyik legszebb ősze. Ahol épp akkor dolgoztam, a házzal szembeni domboldalon szarvasok éltek. Nem túl messze egymástól két csorda süttette magát az őszi napsütésben, aztán egy kis idő után a csorda visszahúzódott és a két bika üzekedése volt látható. Csak akkor nem dulakodtak, lökdösődtek, amikor egy harmadikat, negyediket kellett elűzni onnan. 3-4 hétig folyt a küzdelem , élet-halál harca. Valóban az, mert az egyik bikanem tudott már felállni, 2 napig vergődött csúszkált mindig egy kicsit arrébb. Aztán odaért az erdész, és elvitték a sérült bikát. Hogy mi lett vele, azt nem tudom, de a két csordából egy lett.:p Életemben annyi szarvasbőgést nem hallottam, mint akkor! Nagyon klassz volt.
Meg hát ősszel van a családban egy csomó szülinap is, így ilyenkor gyakran forrósítjuk át a tortasütőt:4:
De remélem, nem hervadunk el itt sem, hanem felpezsdülünk egy kissé, mert nekem is nagyon üres volt itt minden, olyan személytelen.
Legyetek szépek és okosak és vidámak, és vigyázzatok magatokra!
Üdv
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére