Csevegős -x szemezős - barátok sokszemközt

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Kiszisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. :)
Eddig csak olvasgattalak benneteket itt is, a "gyűjteményes" topicokban is. Jókat nevettem, nagyokat szomorkodtam itt-ott. Most döntöttem úgy, hogy "ideje ringbe szállnom". :)
Orsi vagyok, félúton a 3. és a 4. X között. Imádok keresztszemesezni (jelentem nálam is halmokban az uk-MUK-fukk abbahagyott cuccosok).
Fehérvártól 30 km-re lakom, Fehérváron dolgozom pénztárosként egy multinál.
Imádom az állatkákat (főleg a macskákat).
Most így hirtelen ennyi. De ahogy ismerem magam, előbb-utóbb szóf..ást fogok kapni, ha enyhül az "újembervagyok,kicsitmégfélénkennézelődök" szindróma. :D
 

Kiszisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok :)
Napsugár... reméltem is, hogy nem emberevők laknak itt. :D

Hímzéssel lassan haladok, drága családom új hobbit talált nekem... Ajtókat kell festegetnem. Egészen pontosan 6-ot. :( Hogy egy ilyen kis házban ennyi ajtó legyen. Pff..

Na de nemsoká kivégzem őket és újult erővel vetem magam az xszemes világba. Annyira mohó vagyok ebből a szempontból. Most párhuzamosan kettőt is hímzek. :D Anyós szülinapjára egy tulipánt, magam névnapjára Tutanhamont. :p Nyomtatópatron híján a keresztszemes magazinból, de már példálóztam, hogy névnapomra meglephetnének patronnal és a jó pár szépségből (hála nektek érte) végre ki tudok nyomtatgatni egyet-kettőt.
Jelenleg a Michael Powell képek a kedvenceim, illetve a csomó macskás minta (macskamánia, jeeeee :D ). Nem is tudom, melyikkel fogom kezdeni, ha végre eljutok odáig. :)
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
És irigyellek benneteket, ha tudtok otthon nyomtatni.Én sajna mindig a nyomtatós bolttal kell hogy kezdjem.Nem sokan mennek ilyen kéréssel hozzájuk, tuti. Én is hímzek többet is, terv is van bőven, gobi is, előnyomott is.Keresztszemesről nem is beszélve. Nálunk most a lovak vannak műsoron a picikém miatt.
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Bakki... Kell vennem egy keretre csíptethető lámpát. :( Alig látom az olvasólámpánál... :( Ilyet szeretnék:
Csatolás megtekintése 755417

De azon filóztam, hogy talán ez is jó lenne:
Csatolás megtekintése 755420

Az első dupla annyiba kerül, mint a második. :(


Azért nézd meg a súlyát is, mert nem mindegy, hogy mennyit kell a kezedben tartanod! (Ajaj, ez így elég félreérthető!) Szóval biztos, hogy keretre csíptethetőt akarsz, és nem állót? :oops::-D
 

Tecumamó

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nálatok is hibás a láthatóság? Az egész oldal a képernyőm jobb szélén van.Úgy kell elhúznom balra,hogy lássak valamit.

Nekem is ilyen volt ( miután a Firefox frissített). Úgy tudtam helyreállítani, hogy a képernyőn a" Nézet"-re ( bal felső sarokban)
kattintottam, Nagyítás - Nagyítás
Kicsinyítés -erre kattintottam, és helyre állt.
Visszaállítás
Remélem tudtam segíteni.:) Tmamó
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsafi: Egy iskolában mesélte egy tanárnő ezt a történetet.A lényeg, hogy pár ember félt átmenni egy tavon, mert az krokodilokkal teli.Mikor egy mégis átment, közölte, nem volt miért félni, hiszen itt csak gumikrokodilok vannak...Na innen ez a szó.Nem emlékszek már a teljes történetre, azt sem tudom, minek kapcsán mesélte, talán egy vizsga előtti bátorításnak, de a mai napig megjegyeztem ezt a szót.
 

Kiszisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért nézd meg a súlyát is, mert nem mindegy, hogy mennyit kell a kezedben tartanod! (Ajaj, ez így elég félreérthető!) Szóval biztos, hogy keretre csíptethetőt akarsz, és nem állót? :oops::-D

Állólámpám van, az olvasókarjával nem igazán látom rendesen este a hímzést. Ja... az a röhej, hogy a szemüvegem alatt lesekedek kifelé a hímzésre. :D Rövidlátó vagyok és este lámpafénynél szemüveggel még annyit se látok, mint szemüveg nélkül. De ugye közben tévézni szoktam, muszáj a szemüveg is... :D Olyanokat szoktam bandzsítani, hogy ihaj... :lol::lol::lol:

Ma megnéztem a másodikat. :D Csomagolással együtt van vagy 20 deka. Kb. 15 centi az egész lámpa, úgy lehet hajlítani, ahogy akarom. :) Két db lapos kerek elem kell bele, azt írja a papíron, az elemek kb. 10 óra folyamatos világítást bírnak. Csak győzzem elemmel. :D


Általában Puppetssel hímzek, mert Fehérváron az volt a legolcsóbb. Szép kis készletem van már belőle.
Mikor elkezdtem a hímzést, 50 ft volt darabja. Most 90 ft-nál tart, viszont a Vénusz 100-ba kerül. Azt hiszem, átnyergelek arra, a Vénusz jóval szebb és a színválaszték is nagyobb. Igen ám... de.... :D
Melóhelyemen árultunk Puppetset (tavaly karácsonytájt 120 ft volt) kevés színárnyalatban. Úgy döntött a vezetőség, hogy nem lesz többet, ezért kiárulták. Jelentem, bevásároltam belőle. :D 78 db motringot (vagy hogy is kell mondani) vettem, darabját 20 ft-ért... igen, igen, 20 ft-ért. :) Csak az volt a kár, hogy piros-rózsaszín-narancs-kék-zöld alig volt, viszont barnából és szürkéből rengetegem van. :) Az nem kell egy jó darabig. :D
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Nem tűnik soknak az a 20 dkg így leírva, de azért órákon át tartani... Nem tudom.

Lehet, én azért borzongok ellene, mert annó, amikor kerettel akartam varrni, még a keretet is nehezemre esett tartani. Így aztán nem is varrok kerettel. Én íróasztal mellett, a tv felé fordulva varrok, az asztalon van egy ócsó tecsós lámpa 60-as korszerű izzóval úgy fordítva, hogy ne világítson bele a tv-be. Nagyon bevált!

Ja, és valami bifokális, vagy mi a szemügém, alul varrok, felül tévézek! Ez is nagyon bevált!
 

Nőszirom

Állandó Tag
Állandó Tag
Valamelyik este olvastam Melitta válaszát a szétcsúszott képernyő problémára. Akkor megnéztem, és esküszöm, még ott volt az a beállítás gomb amit javasolt. Másnap, mikor szükségem lett volna rá, szintén frissítés után már nem találtam. Aztán törtem a fejem, máskor mit is csináltam, hogy visszaálljon az egész. Nálam is ez a szöveg kicsinyítés vált be ismét. De mikor állítódott át?
Szemüveg: nekem is olyan van mint Zsuzsának. Tavasszal jutottam el arra a szintre, hogy volt amikor a dógozóban csak sejtettem mit írok. Nehezebb az olvasás volt. A szemüvegem megrendelésnél az Ofotértban "valami extra lencsére" akartak rábeszélni. Erősködtem, hogy távolra még jól látok. Szegény nő harmadszorra is nekifogott, hogy megértesse a lényeget. Aztán lesett... Egyszerűen összefoglaltam neki amit hallottam: Szóval ha valamit mókolok tv nézés közben, nem kell levenni a szemüveget? Eddig nem volt gondom a szövegértéssel :-( és azóta sincs.
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Egészen biztos, hogy 1-2 hete barkácsolás közben én is láttam azt a gombot, mert ki is próbáltam, hogy. Most meg a sokadik kört járom, a főoldaltól a gyorslinkekig bezárólag, de én sem találom sehol.
 

nefrisz

Állandó Tag
Állandó Tag
Az érdi találkozó

Szia mindenkinek!

Én elmentem az érdi találkozóra. Nagyon jól tettem. Igaz, hogy " csak " 50-60 - n voltunk, de ez nem az eredeti szervezés hibája. Csodálatos dolgokat láttunk, amelyekből csak kölcsönösen tanultunk egymástól. Ötleteket, technikákat amelyeket egymásnak át adtunk.
A fő vonal ugyan a X szemes volt, de csodálatos egyéb hímzések, horgolások, fafaragások, grafikák is voltak. A készítőiknek csak csodálatomat és ha ez jelent valamit elismerésemet fejezhetem ki. Aki bármely okból nem jött el vagy nem tudott eljönni csak sajnálhatja. A sok remek kreatív munkán kívül a találkozó legnagyobb élménye a személyes találkozás volt azokkal akikkel már a CH-n vagy egyéb internetes kapcsolatban voltam eddig. Én már csak ilyen maradi vagyok, hogy fontos a személyes találkozás számomra.

Nefrisz
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére