CSONTRITKULÁS - az alattomos ellenségünk

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Mindannyiunk félelme, különösen idősebb korunkban - a CSONTRITKULÁS !
Nagyanyáinknak voltak okos, jól bevált "tippjeik", sőt napi használatos "receptjeik", ezekkel hatásos módon megelőzhetjük, sőt a már kialakult ilyesfajta nyavalyánkat orvosolni is tudjuk.
:cool:
Csontsűrűségünk megóvására, javítására nagyon egyszerű receptet ajánlanék.

TOJÁSNAK a HÉJÁRA kevesen gondolunk. Pedig nagyon hasznos, hogy szervezetünkben a kalciumot hatásosan pótoljuk. Amire rendkívül vigyázzunk, hogy a tojásnak a héja, még 100 C fokon való megfőzése után is tartalmazhat coli bacilust. Ezt úgy védjük ki, hogy a tojást előbb folyó vízzel mossuk tisztára. Amikor már 100 C fokon több percig is forraltuk, utána emeljük ki, tisztítsuk meg a tojást a héjától. Ezek után a tojásnak a héját tegyük bele a sütőnkbe egy zománcos tálba, melybe tegyünk alufóliát. Az alufólia tetejére tegyük a (pucolt) tojáshéjat és 200 C fokon (a SÜTŐBEN) legalább 3 percig süssük. No ez már "betesz" mindenféle coli bacilusnak :mad2:, el is pusztul e "kezelés" folyamán. Tehát mosás-főzés-sütés.
Ezek után daráljuk le, nagyon jó szolgálatot tesz a diódaráló és szitáljuk át. Egy-egy kávéskanállal tegyünk a kefírbe, yoghurtba - és fogyasszuk el. Amikor a ledarált tojáshéjat átszitáljuk, akkor már nem bántja sem a gyomor falat, sem a bélrendszert.
*

Naponta együnk meg 3 db datolyát.
Miért jó?
Rendben tartja az anyagcserénket, s ezáltal az immunrendszerünket is.
Tudjuk, hogy minden betegség forrása az, ha a szervezetünk nem tud kellően ki- ill. megtisztulni. Régi igazság, hogy a halál a belekben lakozik. :eek:
*

A D-vitaminnak egyetlen fontos feladata van, ez pedig nem más, mint a bélből felvett kalcium kalciumsóit beépíteni a csontokba és a fogakba. Tehát a D-vitamin felelős azért, hogy csontjaink épek és egészségesek legyenek. Ezenkívül még szabályozzák a foszfor háztartásunkat is. D-vitamin nélkül nem létezik erős csontváz. :dr_4: A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, mely epe sók segítségével oldódik ki az élelmiszerekből és fehérjére van szükség ahhoz, hogy eljusson a májba, mivel a vizes vérben nem lehet zsíranyagot szállítani. A májból a D-vitamin a vesébe jut, ahol feltöltődik és ezután már tökéletesen megfelelő lesz arra. hogy beépüljön a csontokba. Felszívódását az A-vitamin nagyban javítja, tehát érdemes együtt fogyasztani őket. ;) A D-vitamin természetesen nemcsak a csontjainkra hat. A csonterősítésen kívül még gondoskodik az idegrendszer megfelelő működéséről, segítségével nyugodtak, optimisták vagyunk (akárcsak a B-vitaminokkal). Ezenkívül fokozza a hormonképződést és javítja a vérkeringést. Méregtelenítő hatása is van, mivel a szervezet ólommentesítését látja el. De nem szabad elfelejtenünk megemlíteni azt sem, hogy a jó szívműködéshez, izomműködéshez és az immunrendszer megfelelő működéséhez is D-vitaminra van szükség.
Erre a zsírban oldódó vitaminra, amit kalciferolnak is hívnak, a gyerekek számára napi 5 mcg-ra, a felnőttek esetében 10 mcg-ra van szükség. :cool:
Szerencsére szervezetünk is elő tudja állítani a bőrben, így D-vitamin elegendő mennyiségű napozással is pótolható. Persze ezzel óvatosan kell bánni: ne napozzunk 10-16 óra között, a fehér bőrűek kerüljék a tűző napot, stb.
Többféle élelmiszerben megtalálható a D-vitamin. Először a csukamájolajból vonták ki, mivel ebben található meg a legnagyobb koncentrációban: 2 kávéskanálnyi mennyiség 240 mcg-ot tartalmaz. De kitűnő D-vitamin forrás a hering, a makréla, a lazac, a szardínia, a tonhal, a tej, a teljes kiőrlésű gabona, a tojás és még a máj is.

Azonban ha túl sok D-vitamint fogyasztunk, akkor megemelkedik a vér kalcium szintje és a többlet lerakódik. Persze ehhez a napi ajánlott mennyiség 100-250-szeresét kellene elfogyasztani. :o
* A LEGFONTOSABB! Tartsuk be az arányokat, ne csak kalciumot, de magnéziumot is fogyasszunk. Az ajánlott mértéket, adagolást kérdezzük meg orvosainktól. Ha túlzásba esünk, még az ereink is bekeményedhetnek, pakkok keletkezhetnek, ami viszont már életveszélyes. A vérhígító gyógyszerekkel is vigyázzunk. Minden vitamint, gyógyszert csak megfelelő mennyiségben szedjünk. Figyeljünk a mellékhatásokra, felelősséggel tartsuk kezünkben az egészségünket!
***
A +jótanács:
A lefagyott utakon óvatosan járjunk, ha csomagot kell vinnünk, azt osszuk kétfelé, mindkét kezünkben, hogy egyensúlyunk ne boruljon. Csak a legszükségesebb dolgainkat intézzük el, a többi várhat (telefonon jelezzük, hogy a csúszós időjárás miatt később keressük fel ezt vagy azt a hivatalt).
*
Vigyázzunk magunkra, mert, mint tudjuk a többiek sokan vannak, mi pedig csak egyek vagyunk és pótolhatatlan :rohog: - ne nevessünk ezen a mondaton.
Igenis, ez a való igazság :cool:
*
Minden olvasónknak a legjobb egészséget kívánjuk és törésmentes, szép életet.
Többet mozogjunk jó időben, ha csak sétálunk, már akkor is sokat teszünk az egészségünkért.
Ebben a csúszós időben pedig "állítsuk magunkat takarékra", ha tehetjük még az udvarra sem menjünk ki. Ha igen, homokot vagy hamut szórjunk a lábunk elé.Nx349xtorott_ujjcsont.jpg.pagespeed.ic.CERZ0WG1yV.webp
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
MAKOLAJ A tobbi szocseples
*
Kedves Xinof!
Jómagam, s velem együtt még oly sokan érzékenyek vagyunk a mákolajra. Mi például nem ehetünk mákot, de annak az olaját sem.
Kénytelenek vagyunk másképpen megvédeni a csontjainkat, sőt az egészségünket is.
Ajánlatodat ezúton megköszönöm, hiszen vannak sokan akik ezt be tudják szerezni.
Folyamatos szedésével védhetik ki, ezt a gonosz nyavalyát.
G.B.
 
Oldal tetejére