Egy év börtön járhat a menekültnek adott szendvics miatt

A jogsegély is büntetendő vétségnek számít a szigorított Stop Soros szerint. Kocsis Máté hétfőn büszkén kiállt a civil szervezeteket sújtó törvényjavaslat mellett.

A Fidesz frakcióelnöksége támogatja a szigorított Stop Soros-törvényjavaslatot, főként azt, hogy az illegális bevándorlás szervezése bűncselekménnyé váljon - mondta sajtótájékoztatóján Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetőjének beszámolójából kiderült, hogy már azért is 5-90 nap elzárás járna a törvényjavaslat szerint, ha valaki szervezetten segíti a magyar menedékjogi eljárás megindítását olyan személy esetében, aki nincs üldöztetésnek kitéve – az is rács mögé kerülget, az illegálisan Magyarországra érkező személyeknek tartózkodási jogcímet szerez.

Ezt szankcionálni magában nonszensz: a tartózkodási jogcím kiadásáról a kormány alá tartozó Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt, és ők nyilvánvalóan nem adnak menedékjogot illegális bevándorlónak vagy jogalap nélküli kérvényezőnek.

A javaslat trükkös megfogalmazása viszont kizárja, hogy egy civil szervezet akár valódi menekülteknek segítsen: egy 2015-ös törvény értelmében ugyanis az EU-tagjelölt államok – Szerbia, Madecónia – is biztonságos harmadik országnak számítanak, tehát a rajtuk keresztül érkező menekültek sincsenek üldöztetésnek kitéve, legalábbis papírforma szerint.

A fentinél keményebb büntetés, egy év börtön jár a törvényjavaslat szerint azoknak, akik anyagi eszközöket szolgáltatnak a jogellenes bevándorlás elősegítéséhez, és ezt rendszeresen, a határtól számított nyolc kilométeren belül folytatják. Anyagi eszköznek számít persze a menekültnek, bevándorlónak adott szendvics, takaró vagy egy palack víz.

Kocsis Máté egyébként már azt is büntetendő tevékenységnek tartja, ha valaki határmegfigyelést tart Magyarország területén belül – ha abszurd elképzelése törvényerőre emelkedik, börtön járhat járhat érte, ha egy civil szervezet a menekültekkel való bánásmódot, a rendőrség fellépését monitorozza a déli határon.

Legyűri az alaptörvényt is

A szigorított, és a kormánytól független civil jogvédő szervezetek ellen irányuló Stop Soros annyira szembe megy a Fidesz-kormányzás alatt elfogadott alaptörvénnyel, hogy utóbbit módosítani kell majd a törvényjavaslat elfogadásához.

Ez azonban nem jelent problémát a kormánypártnak: beterjesztik az alkotmánymódosítást, és a Stop Soros elfogadásával párhuzamosan erről is dönt majd az Országgyűlési fideszes kétharmada. Mindez annyira biztos, hogy Orbán Viktor már egy belvárosi nyugdíjasklub vendégeinek is megígérte - hiába bírálja a tervezetet az ENSZ menekültügyi bizottsága.

Koncz Tamás
migrants_enfants.jpg
 
Olvasgass vissza mar egy kicsit. Mi a menekult mi a migrans es a bevandorlo mert nem egeszen vagy kepben.
A civil szervezete a demokraciaban kontrol is a hatalommal szemben, hisz Orbant is mentette mar meg civil szervezet mikor meg hoborgos ifju titan volt.
A civil szervezeteket mindenfele cegek, nem csak a gazdagok , az emberek 1% ado adasukkal segitik.
A bevándorló és a migráns azonos fogalmak. Céljuk egy adott országban történő letelepedés, vagyis egy végleges státusz elnyerése.
A menekülő pedig egy ideiglenes állapot, amely amely egy biztonságos országban kap(hat) oltalmat és ha megszűnik a menekülést kiváltó ok, akkor visszatér saját országába.
Az "érdekesség" az, hogy e két státuszú alanyt más-más szervezet, más-más, de a saját érdekeinek és céljainak megfelelően támogatja.
És ezért szól bele a politika és próbálja akadályozni, vagy erősíteni, adott ország valós, vagy vélt érdekeinek megfelelően. Magyarországnak az érdeke, hogy ne legyen bevándorló és/vagy menekült, csak olyan harmadik országbeli, aki fizet a letelepedésért, vagyis letelepedési kötvényt vásárol(t).
A migrációt kiváltó ok pedig nem túlságosan bonyolult.
Vagy, mégis?
 
A cel valoban az hogy az adott orszagba legalisan tartozkodast esetleg kesobb allampolgarsagot szerezen.
En megertek mindent tudom rengeteg alkalmazkodas kell a befogado orszagnak is es a befogadottnak is mire valamennyire el tud igazodni az orszagba.
A megoldas Afrika fejlesztese es kozos Eus migrans politika szerintem.
NEm lehet osszehasonlitani az olasz menekult problemat ahol naponta ezrevel erkeznek hajon lelekveszton a magyarral ,ahova a felkeze eleg az embernek hogy a napi menekulteket osszeszamolja. Megis mi vagyunk akik a leghangosabbak es minden megoldast elutasitunk.
Szamolatlanul koltsuk a milliardokat a meneult ellenes propagandara az otthoniak remisztgetesere.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,488
Tagok
615,887
Legújabb tagunk
koborfruzsi
Oldal tetejére