Egyedül evezte át az Atlanti-óceánt egy montreáli nő!

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Egyedül evezte át az Atlanti-óceánt a montreáli Mylene Paquette, aki 5000 kilométert hajózott. Több mint négy hónap alatt tette meg az utat. Többször fel is borult a hajójával, megsérült, és elvesztette a felszerelésének egy részét is. Végül egy hónapos késéssel kötött ki Franciaországban.

Ő az első észak-amerikai nő, aki egyedül szelte át az óceánt. 129 napja indult el a Nova Scotia-i Halifaxból és kedd délután érkezett meg a franciaországi Lorient-be.

“Sokszor gondoltam arra, hogy csak az életemet kockáztatom”. -mondta Mylene. Kétszer felborult és olykor, 8 méteres hullámok között evezett rendületlenül az öreg kontinens felé. A Humberto trópusi viharban pedig megsérült illetve elveszítette a felszerelésének egy részét.

Paquette 2010-ben már átkelt az Atlanti-óceánon egy hat fős személyzet tagjaként. Akkor Barbadosból Marokkóba vezetet az út az óceánon.

mylene-paquette-daily-mail-620x330.jpg


Canada Vilaga
 

SARI KATALIN TEREZIA

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyobb nyilvanossagot erdemelne,mondjuk egy-ket ,,politikai"hir heyett!!!!!Biztos vagyok benne,hogy nem sok dolog elott hatralt meg az eleteben! Peldaerteku eletvitel! Buszke lehet a Csaladja es az aki ismeri!
 
P

pacisi

Vendég
Mindenképpen szép teljesítmény Bátorságot az ostobaságtól vékony határ választja el Mi van ha nem sikerül! Mi lett volna a megítélése?
Igaz Amerikát felfedezők sem mentek biztosra.
 

Reichenbach Csaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratulálok. Ettől függetlenül az a véleményem, hogy indulhatott volna hamarabb is mert akkor nem november közepén érkezik meg, amikor az idő már kezd rosszabbra fordulni, ettől függetlenül minden tiszteletem az övé.
 
Oldal tetejére