Egyest kapott puskázásért, beperelte az iskolát

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 22.

Melitta - 2014 Október 22, 00:40
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A középiskolás lány szerint igazságtalanul vádolták, és büntették meg: a szülei segítségével a bíróságon keres jogorvoslatot.

  Egy olyan kémiateszten kaszálták el egy rentoni középiskola diákját, ami sokban befolyásolja a lány jövőjét. Attól tart, hogy a bukás miatt nem kerülhet majd be egyetlen főiskolára sem, ezért úgy döntött, hogy bírósághoz fordul – írja egy helyi hírportál.

  „Az ügyfelem a jövőjéért aggódik, ez az, amiért úgy döntött, hogy perelni fog” – nyilatkozta a lány jogi képviselője, Greg McBroom. „Soha sem voltak problémái az iskolában, soha semmiért sem büntették meg” – tette hozzá az ügyvéd.

  A júniusi, tanév végi vizsgán, a lányt azért vádolta meg csalással a kémiatanár, mert az asztalán, elérhető közelségben fekvő tolltartóban jegyzeteket talált. Az oktató tehát nem látta, hogy a lány csalt volna, csak azt, hogy esélye volt rá.

  A lány először az iskolaszékhez fordult jogorvoslatért, de a bizottság helybenhagyta a tanár döntését, tehát a marad a bukás a bizonyítványban. Az ügyvéd szerint azonban semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a döntést.

  Az oktatási körzet szóvivője, Randy Matheson azt mondta, hogy a diákok általában az olyan iskolai büntetések miatt szoktak fellebbezni, mint a bezárás, osztályzatok miatt nem szokott előfordulni. A törvény minden esetre lehetővé teszi a diákoknak, és a szüleiknek, hogy az iskolaszéknél magasabb jogi fórumokon, például bíróságon keressenek jogorvoslatot egy-egy vitás kérdésben, ha a szokásos adminisztratív szintek nem vezetnek eredményre.

  vizsga.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 22.

  1. kágyula
   kágyula
   Szervusztok ,
   remélem ez csak vicc ?! Valamikor amikor magam még egy kissé magasabb szinti faiskolába jártam akkor a szükséges dolgokon kivül más még tolltartó sem lehetett a padon . Tehát vagy készültem és tudom igy nem kell a puska , vagy nem tudom az anyagot és reszkirozok . Hasonlóan mint a Pösti villingeren ha jött a kalajuz és nincsen jegyem :D:D
  2. analema
   analema
   Minden a részletekben rejlik. Nem ismerem részleteiben az ottani oktatási rendszert, de nagyon kétlem, hogy az év végi jegy egyetlen vizsgán múlik, amiből csak egyetlen vizsganap létezik, javítási lehetőség nélkül.
  3. telaci
   telaci
   ... lehet, hogy ez év végi (vagy félévzáró) írásos vizsga volt ... Régebben erre azt mondták, hogy "na bumm -- akkor van egy UV-m, majd elmegyek még egyszer megírni" ... Igaz, hogy pár diáknál ez megrendítő élmény volt és traumát jelentett, de az érdekeltek nagy részénél egy "megszokott" esemény volt ... Úgy is mondják, aki megúszta UV nélkül az iskolát, az nem is volt igazán diák ...
  4. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Miért volt szabad bevinni a tolltartót a vizsgára ?
   Ha engedélyezett akkor?mi a probléma?
  5. cdurmol
   cdurmol
   Nézzük csak... A diákok a fejüket az asztal fölé hajtva dolgoznak. A felügyelő tanár a padok közt járkál és árgus szemekkel les. Valami okának kellett lennie, hogy odament és belenézett a tolltartóba. Lehet, hogy a lány gyanúsan viselkedett. Lehet, hogy más dologgal már régen kihúzta a gyufát a felügyelő tanárnál, és az fokozott figyelmet fordított a lányra. Alapesetben a felügyelő tanár nem zavarja meg hasonló akcióval a dolgozó gyerekeket.
   Egyébként köztudott (az én időmben legalábbis az volt), hogy a lányok a puskát a szoknyájuk aljába varrott zsebekben tárolják. :D Oda még a női tanerő sem nézhet be csak úgy.
  6. Christierna123
   Christierna123
   Nálunk az egyetemen egy ilyenért - értsd megtalálom nálad a csalást elősegítő cetliket - kitesznek a vizsgáról ami automatikus bukást jelent, de nem gond, mert ha a tanár szigorúbb, akkor záros határidőn belül a tanári konzilium előtt vagy és az tuti úgy kivág az egyetemről, hogy lábad se éri a földet. Ugyanez érvényes az érettségi vizsgára is. A vizsgatermek be vannak kamerázva, bevinni magad, a személyi igazolványod és egy marék kéken író tollat lehet.
   Hogy egy középiskolás vizsga ilyen rohadtul fontos lenne a jövője érdekében... kétlem. Az viszont, hogy elkapták a kisegítő anyaggal a tolltartójában az valóban fekete pont lesz. Dobhatjátok a követ, nem tudom sajnálni, mert ráadásul még buta is. Hát ki a bánat puskázik manapság tolltartóba rejtett cetliről?:D
   setni és kágyula kedveli ezt.
  7. hg1dmt.
   hg1dmt.
   Ha egy bíróság ezzel valóban foglalkozni fog, az lavinát indít el!
   Diákkoromban azt mondták, a tanár az atyaisten az igazgató az úristen.
   Egyébként az alapcikkben fiúról van szó, és tavalyi esetről.
   Jó lenne ismertetni, azt is mi lett az ügy vége!! Az is legalább ennyire hírértékű .

   http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.seattlepi.com/news/article/Renton-high-school-student-sues-over-F-grade-5824541.php&prev=/search?q=Renton+high+school+student+sues+over+F-grade&biw=998&bih=614
   Utoljára módosítva: 2014 Október 22
  8. Christierna123
   Christierna123
   Téves, az alapcikkben lányról van szó... Melitta belinkelte, ott olvastam. De ez lényegtelen. Anyunak és apunak van sok pénze ügyvédre és hadd tudja meg az egész világ milyen hülye gyerekük van, nehogy véletlenül felvegyék valamilyen főiskolára....
  9. hg1dmt.
   hg1dmt.
   Hát ez döntetlen, mert az eredeti angol nyelvű cikkben ez áll : "The teen's attorney, Greg McBroom,..." vagyis a tinédzser ügyvédje.
   A Google fiúnak fordította, ezért írtam az előbb azt. De sehol nem szerepel a neme.
  10. Christierna123
   Christierna123
   Ez biza nem döntetlen:D
   RENTON, Wash. (AP) - A Renton high school student accused of cheating on a test is suing the school district over the F-grade SHE was given for chemistry last year. - a SHE az még mindig nőnemű személyre vonatkozó személyes névmás
  11. blober
   blober
   Ha jól emlékszem, márpedig jól emlékszem amikor még iskolába jártam annak idején a Ferencvárosban, mi tanulók állandó perben álltunk volna az iskolával, ha ugye ezt egyáltalán lehetett volna annak idején. Kinek lett volna igaza az egyáltalán nem érdekes mert igyis-úgyis eldönthetetlen lett volna. Mivel az iskola is jogilag egy személy meg mindenki más is.
  12. zulufönök
   zulufönök
   Akár igaz a hír,akár nem,az ifjú hölgy nagyon életrevaló.Szerintem sokra fogja vinni az életben.Még nagy formátumú politikus is lehet belőle.
  13. Ernoe
   Ernoe
   Itt nem ritka dolog, hogy a diplomavizsga miatt pereskednek az emberek. Még mindig jobb mind amikor miniszterként kell visszalépni mert a doktormunkárol kiderül, hogy plagiat. :)

Megosztás