Ellentétes álláspontok:Washingtonba tárgyalt Justin Trudeau Canada Miniszter elnöke

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 14.

Melitta - 2017 Február 14, 01:06
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A gazdasági kapcsolatokról egyeztetett Donald Trump és a kanadai kormányfő,
  Justin Trudeau Washingtonban.

  Az amerikai elnök a tárgyalás után közölte, egyetértettek abban, hogy a jövőben is a munkahelyek megvédésére és a jólét biztosítására helyezik a hangsúlyt.

  Azt nem tudni, hogy az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény korábban Trump által felvetett újratárgyalása szóba került-e.

  A kanadai kormányfő szerint a bevándorlásról is eredményes beszélgetést folytattak, annak ellenére, hogy ellentétes álláspontot képviselnek a kérdésben.

  Mielőtt a két vezető határozottan, előbb egymás szemébe majd a kamerákba bámulva kezet fogott volna, Trudeau úgy nézett az ingatlanmágnás tenyerére, mintha a világ legundorítóbb dolgát látná maga előtt.

  A Twitteren ízekre szedték az ikonikus pillanatot.

  Egyetlen képen, hogyan tekint a világ a Trumpra.

  trmp trudoue.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 14.

  1. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ez a kanadai államfő nagyon ért hozzá hogyan kell jópofizni, de megvallom őszintén nem okvetlenül tartom őszintébbnek mint Trumpot. Legalábbis BEVÁNDORLÁS-ÜGYBEN.

   Tudniillik szerintem bevándorlásilag az USA „problémája” cseppet se az hogy jön-e ide néhány száz vagy akár ezer illető Szíriából vagy más helyről ami közel van azon területhez. Ezt fel lehet fújni hogy jajistenkém akkor megnő az iszlám terjedésének a veszélye itt meg jönnek be velük terrorpistikék, stb, és ez mind olyan érv aminek szerintem van is NÉMI valóságalapja, akarommondani inkább valamekkora valószínűsége matematikai értelemben, mindazonáltal ennek mértéke csekély. Jól lehet azonban tálalni, hergelni vele az indulatokat. Mindez azonban egy CSEPP A TENGERBEN, lényegében véve teljesen elhanyagolható mennyiség.

   Az USA igazi gondja bevándorlásilag nem ez a népség, hanem akik nyilvánvalóan nem menekültek politikailag, hanem úgynevezett „gazdasági bevándorlók”. Meglehet, ezek közül sokan politikailag is utálják azt a rezsimet ami a hazájukban uralkodik, azaz „ellenzékiek”, stb - főként azonban nem emiatt mentek el onnan, mert az életüket azért nem fenyegette ott se veszély. Egyszerűen jobban akartak élni és kész, és kimentek az USA-ba. Na és sajnos nem mehettek legálisan, mármint nem úgy ha nem turisták akartak ott lenni hanem tartósan ott élni, dolgozni stb. A legalitást megszerezni erre jelenleg iszonyatosan nehéz, és tulajdonképpen (eltekintve a házasságtól) még annak is baromi nehéz akinek amúgy valami jól keresett szakmája van. Holott akik jönni akarnak azok többségének nincs is olyasmi.

   Na most ezt nagyjából mindenki tudja is szerintem a CH olvasói közül, én ebből azt akarom kihozni hogy UGYANEZ IGAZ KANADÁRA IS, és ezellen Trudeau semmit se tesz. Nem úgy látom hogy tenne. Nyilván mert nem is akar. Azaz ebben mintha totál egyetértene Trumppal. Konkrét példa az ahogy a roma bevándorlókkal bánnak. Egy darabig persze volt velük hogy jaj kedveskéim mi nagyon szívesen látunk titeket, mert jól hangzott az is politikailag, aztán amint felbátorodtak s nagyobb mennyiségben mentek volna, azonnal ki lett találva ellenük minden hogy de mégse jöhessenek, villámgyorsan „kiderítették” hogy azok igazából nincsenek is ülddözve meg diszkriminálva (mintha korábban ezt nem tudták volna). Holott bár a legtöbb roma életét valóban nem fenyegeti veszély (még...) de azért a diszkriminációt nem lehet tagadni, legalábbis ennek bizonyos mértékét.

   Vagyis, szerintem egy elenyészően pici részterülettől eltekintve a két ország befogadási politikája tulajdonképpen azonos. A „valódi” menekültek talán könnyebben befogadást nyernek Kanadába, igen, de ez egy csepp a tengerben, mindenki más esetében pedig nincs nagy különbség.

   Szóval, azért én nem találok túl sok jogalapot rá hogy úgy lenézze Trump tenyerét. Nem mintha kedvelném az illetőt... Lehet is, hogy később e lenézésre minden jogalapja meglesz Trudeaunak. Nem mondom hogy biztos, de látok erre nem elhanyagolható valószínűséget. Egyelőre azonban semmit, pláne nem bevándorlásügyileg.
  2. Melitta
   Melitta
   Canadanak nagyon jo a bevandorlasi politikaja.
   Nem lehet osszehasonlitani a szireket es ott ahol potyognak a bombak egy "aranylag bekes" orszag menekuljeivel.
   Szirabol nem turistaskodni jonnek hanem nagyreszben menekulnek a haborubol. Canada leellenorzi mielott beengedi, es elfogadja a menekult statuszat akinek nem sikerul ezt bebizonyitani azt elutasitja. Az otthoni romak sokan megkaptak mert valoban voltak es vannak atrocitasok valoban jo par etnikai gyilkossag tortent most folynak a perek. Akiket hazakuldtek azoknak nem volt megalapozva az refige kerelmuk, amit minden esetben birosag mondta ki.
   Tehat nem ugy zajlott na te roma vagy irany haza.
   Egy fele refuge kerelem van az mindenkire vonatkozik.
   Canadaba , Amerikaba Ausztraliaba szazezrevel erkeznek uj bevandorlok es menekultek is.
   Canada 150 ezer menekultet fog befogadni folyamatosan.

   A talalkozon a NAfta is teritekre kerult nem csak a bevandorlasi politika.
   atapata és Georgina Bojana kedveli ezt.
  3. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   A NAFTA más téma, ahhoz nem szóltam hozzá. A bevándorlást illetően épp ezt mondtam: a MENEKÜLT kérdésben lehet hogy Kanada „engedékenyebb”, vagy akár „emberségesebb”. Én azt mondtam csak, hogy izé... na megpróbálom kissé egzaktabbul megfogalmazni, figyelj.

   BEVÁNDORLÓ = {MENEKÜLT, GAZDASÁGI_JÖVEVÉNY}

   Azaz a BEVÁNDORLÓK halmaza két részhalmazból tevődik össze: a menekültekből, s azokból akik nem menekültek csak egyéb okból jönnek, tipikusan a jobb élet érdekében/reményében.

   Na most a MENEKÜLTEK csak egy icipici százaléka a "GAZDASÁGI_JÖVEVÉNYEK"-nek.

   A menekülteket illetően oké, Kanada valóban befogadóbbnak tűnik. Ez azonban a bevándorolni szándékozóknak csak icipici része, és akik NEM esnek e halmazba, azaz az óriási többség, azokat illetően Kanada és az USA befopgadási politikája közt semmiféle markáns különbséget nem látok!

   Az biztos, nem hiszem ha hirtelen úgy döntenék hogy na inkább Kanadában próbálkozom állampolgárságot szerezni, megkönnyebbedne a helyzetem!

   Aki nem tudja igazolni nagyon komoly bizonyítékokkal hogy üldözték, megerőszakolták, félig agyonverték a származása, vallása vagy más efféle ok miatt, s ugyanakkor nincs valami nagyon menő szakmája se, pláne ha felsőfokú nyelvvizsgája se, annak kb egyformán reménytelen bejutni akármelyik országba e kettő közül legálisan, azaz úgy hogy ott állampolgár legyen.
  4. Melitta
   Melitta
   Csupan erdekes ....

   Trump Trudeau apjának adott át egy kitüntetést sok-sok évvel ezelőtt. Most egy erről készült képet adott át a kanadai miniszterelnök Trump elnöknek.
   Akkor Trudeau volt öreg és Trump volt a fiatal most Trump az öreg és Trudeau a fiatal.

   [​IMG]
   Trudeau gambles that getting close to Trump will pay off: Paul Wells | Toronto Star
   If Donald Trump decides you’re not allowed in, you get nowhere with him. But if he accepts you, you actually have some latitude with him. Justin Trudeau decided…
   thestar.com
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  5. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   "Egyetlen képen, hogyan tekint a világ a Trumpra."

   Ezt úgy kell érteni, hogy Justin Trudeau a "világ", vagy úgy, hogy a világ olyan, mint Justin Trudeau? ;)
  6. graver
   graver
   Jól kikockázták... ;)

   Beth-Nahrain és pitti kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   Talan ugy hogy Trump a vilag .
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  8. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Önmaga számára biztos. Hú Melitta... Én mindigis tudtam magamról, akarommondani úgy hittem, hogy egy végtelenül hiú és beképzelt ember vagyok. De ahogy figyeltem e legutóbbi választásokat, rájöttem hogy Trumphoz képest én egy kifejezetten szerény fickó vagyok, narcizmus terén a tanítványa se lehetnék.
  9. Melitta
   Melitta
   :D Alaposan megszorongatta a kezfogasnal a mi miniszter elnokunk,Trumpot mert olyan fogasa van hogy mindenki probalja elkerulni.....nehez sportok kivalo muveloje..box stb

   upload_2017-2-14_14-0-30.jpeg

   [​IMG]
  10. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Jól néz ki. Ez azonban semmit se mond a miniszterelnöki hozzáértéséről. Nem azt mondom hogy nem jó miniszterelnök, csak azt hogy ez nem bizonyíték rá. Olyan érzésem van e képek láttán, mint amikor régen hallottam a hiradóban a nagy hírt hogy:
   "Mao-ce Tung átúszta a Jangcét".

   És elgondolkodtam róla hogy oké-oké, de talán egy államfőnek mégse ilyesmivel kéne töketlenkednie mert nem ez a dolga... Egy államfő legszebb erénye nem a sportos külseje meg más effélék, hanem A NÉPE JÓLÉTE.

   Arra kell törekednie.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  11. Melitta
   Melitta
   Gondoltam nem kell kiirnom hogy ert mashoz is, hisz a Trump tenyererol volt szo.....amire racsodalkozott es ez eleg hogy neten a mem gyar beinduljon.;)
  12. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Nyilván ért a politikához is. Csak nekem sose tetszik ha egy politikus mással akar népszerű lenni mint a munkájával, tudod. Az ilyesmi mindig gyanús. Ha ez megnyugtat téged, elismerek annyit, Trudeau számomra is a kedveltebb politikusok közt van. Igazából jobban kedvelem még Hillarynál is, szóval...

   Ennek ellenére, jobban örülnék neki ha kevesebbet jópofizna. Ilyen az ízlésem.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Sokkal szimpatikusabb nekem az az ember kozeli politikus aki nem zarja el magat szinte magan hadsereggel , es talalkozni vele a hetkoznapi eletben is, mikor kirandul vagy sportol vagy elmegy hokizni egy barati merkozesre. Persze mas egy fiatal ember egy kikozmetikazott oreg ur mint Trump
  14. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ebben a véleményben is van igazság, ezt se tagadom. Mindazonáltal valahogy úgy érzem, az efféle bohóckodás, vagy minek is nevezzem... mindegy, szóval tehát az ilyesmi is valahogy és valahol mutat némi rokonságot a személyi kultusszal. Nem azt mondom hogy ezt műveli, nyilván rém messze van attól amit Orbán művel, pláne egy Sztálin vagy más efféle. De... de azért nekem akkor is az a véleményem, helyes ha egy közhivatalnok igenis a munkájával akar kitűnni, és ezt nem keveri össze a magánéletével. Én a nagy politikusokat nem olyan módon akarom tisztelni, vagy akárcsak ismerni is, mint a filmes vagy más média-területen működő sztárokat. Nem úgy, mint egy énekesnőt, egy popzenészt, egy színésznőt, de úgy se mint egy sportembert, mint valami híresebb pankrátort vagy focistát, értsz engem?

   Ez olyasmi hogy nekem már az se tetszik hogy hangsúlyozzák hogy a kormányában a nem tudom melyik tag meleg. Végülis mi KÖZÖM van nekem ahhoz?! Félre ne érts ennek semmi köze ahhoz hogy a „melegséget” betegségnek gondolom. Most én nem ezt szeretném ebből kihozni. Én ezt most kizárólag olyan módon szemlélem - legalábbis e postomban - hogy elárulom, az se tetszik amikor azt hangsúlyozzák ki, hogy egy másik tag pedig űrhajós. AZ SE ÉRDEKEL. Úgy értem, amikor ezek bekerültek a kormányba, ott nekik nem az a dolguk hogy melegek vagy űrhajósok legyenek. Eleve, hogy valaki meleg-e az MAGÁNÜGY. Tőlem lehet akár a kakiszex is a hobbyja, semmi közöm hozzá és nem érdekel amíg a munkáját jól végzi, én erről tudni se akarok. De azzal hogy űrhajós volt, szintén valami hasonló a helyzet. Az hogy ő korábban ott repkedett a világűrben, semmiféleképp se bizonyíték a szememben arra, hogy jól ért a politikához is. Nem azt mondom hogy nem ért hozzá. De HA ért hozzá, az nem annak lesz köszönhető hogy ő űrhajós volt, ezokból felesleges is azzal jönni állandóan hogy ő űrhajós volt, s milyen nagyszerű is ez a kormány amiatt mert van benne egy ilyen is.

   Ennek olyan a hangulata a szememben, tudod, mintha az a kormány nem lenne képes sok eredményt felmutatni, emiatt azzal próbálja bizonygatni - görcsös igyekezettel - hogy ő mnégis jó kormány, hogy ilyen extremitásokat hangsúlyoz, az összetétele különlegességét szajkózza az eredmények helyett!

   Ismétlem nekem semmi bajom azzal ha van köztük űrhajós, de még azzal se hogy van köztük „meleg”. Talán leszbi is ha jól emlékszem bár nem esküszöm meg rá. De tényleg mindegy, ha hiszed ha nem engem az se zavarna ha az EGÉSZ kormány csupa efféle melegből meg hasonlókból állna! Csak nem ezt kell hangoztatni, mert NEM EZ A MUNKÁJUK!

   És nem is az űrben repkedés, emiatt az se releváns hogy egyikük űrhajós. Vagy akármi más. Azt mutassák fel, akár részletes havi jelentések formájában is, hogy amióta kormányon vannak, konkrétan mit TETTEK. Például ha e jelentésekből az lenne leszűrhető, hogy hétről-hétre csökken a munkanélküliség, nő a GDP, csökken a bűnözés, vagy akármi más efféle amire tényleg az mondható hogy a politika körébe tartozik, akkor azt mondom hogy remek kormány, akkor is, ha amúgy 106 éves rozzant aggokból áll a banda, és nem sportemberekből.
  15. Melitta
   Melitta
   Erdekel mivel foglalkozik(zott) milyen az erdeklodese, miert allt politikusnak, milyen szemelyisege van.
   A canadai miniszter elnok sok oldalu, apja is evekig volt miniszter elnok , peldas csaladi eletet el 3 gyereke van es senki nem tudta kikezdeni a maganeletet.
   Az apja miatt mindig refrektor fenyben volt az egesz csalad es kozvetlensege baratsagosaga sok ember tette le voksat pont ezert mellette.
   Trumpnal vadaskodnak es gyanusitgatjak hogy resztvett pisi es kakisexes partin amivel Putyin sakkba tartja.....hat ilyen hirrel nem szolgalatok mert fiatalsaga ellenere a mi fonokunk vagy nem jar ilyen helyeken vagy nem zsarolhato ilyenekkel.
   Nyitottam uj topicokt a maganszferat
   http://canadahun.com/temak/maganszfera-politikusokkal.57361/
   pont azert akik a mai magyar politikusokat szeretnek jobban megismerni meg tudjak nezni milyenenk is ok valoban.
   Minden partbol vannak akik ma az orszagba politizalnak.
   Kivetel Orban mert o senkinek nem all rendelkezesere elhajtja a slepje az osszes riportert meg kerdezni se lehet nem hogy egy ilyen maganszferaba nyitott lenne.

   Nem tudom mi a baj lenne ha valaki urhajos? szamomra eleve ertelemes egeszseges minimum 1 vagy 2 diplomas embert feltetelezek. Fontos volt az amcsi elnok valasztasnal is az elet utja a resume ,es mentek is utana az osszes infonak a media es mindenki.
   A szemelyi kultusz nem itt kezdodik hanem mikor valaki hatalomra kerul es ott eleve nem demokratikus berendezkedes van.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 15
  16. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ismétlem nekem semmi bajom azzal ha valaki űrhajós. Miért is lenne, gyermekkoromban oly sok más gyerekhez hasonlóan én is űrhajós akartam lenni egy darabig...

   Itt arról van szó, hogy az a fura hogy tudom a kanadai kormányról hogy van benne űrhajós, tudom azt is hogy van benne homokos, azt is tudom hogy a miniszterelnök ott egy vasgyúró aki meg tud csinálni egy látványos kézállás-szerűséget az asztalon (nem tudom a pontos nevét, talán valami hindu ászana?), még azt is tudom róla hogy a kormánytagok kb (vagy pontosan?) fele nő... ezt mind tudom róluk, holoott igazából nem is nagyon érdekel a kanadai kormány, mert mi a fenének, én nem ott élek, de ha akarnék ott élni akkor se volna rá szinte semmi reményem.

   Ugyanakkor gyakorlatilag SEMMIT SE tudok róla hogy ezek mi a fenét tettek az elmúlt év(ek)ben, olyasmit, ami a szememben a politikusok FELADATA, s ami a szememben fontos egy országnak!

   Mert hogy a miniszterelnök képes legyen megcsinálni valami jóga-ászanát az asztalon, az nem fontos ugye. A szexuális beállítottságuk se az. Az se hogy melyiknek van űrhajós-múltja.

   NEM BAJ hogy mindezt tudjuk róluk, Melitta! Nem baj. De az már baj, ha ezeket tudjuk, ugyanakkor a FONTOS dologról ami a munkájuk,. semmit, vagy legalábbis az annyira kevésszer van hangsúlyozva hogy könnyedén elfelejti az ember, nem úgy mint ezen nem fontos dolgokat!

   Az ekkora aránytalanság ugyanis gyanakvóvá tesz hogy hátha nem elég hatékonyak...
  17. Melitta
   Melitta
   A nagy csalodas....hamar canada oldalon irsz , nem sertodunk meg ha kicsit erdekel Canada.
   Ez is a semminel tobb amit felsoroltal a Canadai Miniszter elnokrol.
   A legfontosabb hogy tul eljuk nagyobb verveszteseg nelkul a szomszed ur torvenyeit es szerzodesink is maradjanak epsegben. Ennel tobbre egy canadai miniszter elnok se vagyna monentan.
  18. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Hát nézd, a kanadai politikájával Trumpnak, azzal magam se értek egyet. Írtam már talán, az USA elnökeként én a két ország - USA és Kanada - egyesülését próbálnám meg valahogy tető alá hozni. Persze nem erőszakkal. És abban se hiszek ez olyan nagyon hamar menne. De illene elkezdeni valakinek.
  19. tornando
   tornando
   Kár hogy nem értetted a hasonlatot,különben írta is: "régen hallotta"
   "Mao-ce Tung átúszta a Jangcét". Ez csak egy világszenzációs hasonlat.
   Az eget rengető semmire.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 15
   Soproni Ede kedveli ezt.
  20. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Melitta, érdektelenségem oka nem valami ellenszenv. Sőt, a képek alapján Kanada egy csodálatos hely lehet. Emeleltt én kissé úgy tekintek rá, mint ami majdhogynem ugyanaz mint az USA. Emiatt is szeretném ha a két ország egyesülne... Tudod, mindigis a „birodalmi” nézőpontok híve voltam...

   Inkább arról van szó, hogy tudom hogy úgyse fogok eljutni oda soha. Mert ahogy most a világpolitika alakul, mire én megszerzem az USA állampolgárságot - már ha egyáltalán! - olyan vén leszek hogy nemhogy Kanadába nem fogok tudni átruccanni, de lehet hogy már akkor is boldog leszek ha segítség nélkül, önmagam érdemeinek és kiválóságának köszönhetően elcsoszogok az illemhelyig!
  21. Melitta
   Melitta
   Nem elerhetelen tavolsag a ket orszag. Meg a tavolabbi pontok sem ,mert repulovel megoldhato.
   Mindig vannak akik szeretnek a a ket orszag egyesuleset, pontosan azert ami differencia van a ket orszag kozott.
   pl Szeretnenk olyan keves adot fizetni mint ti.
   Szeretenenk olyan top orvosi ellatast kapni foleg aki beteg, de nem szeretnenk olyan sokat fizetni erte mint ti.
   Szeretnenk olyan keveset fizetni a benzinert, mint ti, es nem is ertheto hogy nalunk miert olyan draga mikor itt termelik ki es viszik hozzatok.
   Sok yenkinek vonzo Canada mert itt is nagyon sok mindenre lehet buszkenek lenni, nagyon szep es elheto orszag, komoly szoc haloval.
   5-10 ev lemaradasunk van egy egy teruleten de ez nem tul sok ami behozhatatlan. A 300millios amerikaval nehez versenyezni mert mi 33 millioan vagyunk es egy hatalmas orszagot kell ennyi embernek fentartani uttal urbanizacioval es minden egyebbel ami egy fejlett demokraciaban alapfeltetel.

   Republikanus ,konzervativ vagy jobbos kormanyoknal sok ember szeretne inkabb Canadaba elni Usabol, mert ok igazan a felsokategoriaban levo emberek erdekeit nezik elosorban. A gazdagok a gyarosok a magnasok akiket igazabol kepviselnek.
   Ha a demokratak vannak hatalmon kevesebben gondolkoznak azon ,hogy erdemes lenne atkoltozni. Ez mindig a politikai szeljaras fuggvenye.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.

Megosztás