Ezért küldik haza a romákat Kanadából

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 4.

CanadaHun - 2012 Szeptember 4, 03:46
 1. CanadaHun

  CanadaHun Vendég

  romak.jpg

  A Kanadai Kormányközi Konferencia Titkársága (CICS) szerint 222 millió dollárjába, azaz csaknem 51 milliárd forintjába kerülhettek tavaly Kanadának azok a magyar menekültek, akik nem valós indokok alapján kérvényezték a menekültstátuszt - a kanadai határőrizet (CBSA) adatai alapján ez derült ki.


  A CBSA becslése szerint minden olyan menedékkérő, akinek kérelmét a Kanadai Bevándorlási és Menekültügyi Bizottság arra hivatkozva utasítja el, hogy az üldöztetés ténye nem bizonyított, vagy nem jelenik meg a meghallgatáson, 50 ezer dollárjába, azaz 11,5 millió forintjába kerül a kanadai kormánynak. A kanadai szövetségi és a tartományi kormányzatok munkájának összehangolására szakosodott CICS azt hangsúlyozza, hogy a menedékkérelmet megszigorító, júniusban elfogadott C-31-es törvény célja éppen ezen költségek csökkentése.

  A C-31-es törvény alapján az állampolgársági és bevándorlásügyi minisztérium összeállítja azoknak a biztonságos demokratikus országoknak a listáját, ahol tiszteletben tartják az emberi jogokat, és az ezekből az államokból érkezettek menedékkérelmét az eddig akár több mint 3 évig elhúzódó procedúra helyett 45 nap alatt fogja elutasítani, az érintettetteket pedig kitoloncolni. Erre a listára vélhetően Magyarország is felkerül, hiszen a legtöbb menekültstátust kérő tőlünk érkezik Kanadába - 2011-ben 4442 fő.

  A CICS szerint tavaly hiába utasítottak el szinte minden magyar menedékkérőt, ügyük lezárása és kitoloncolásuk előtt a kanadai kormánynak a számukra biztosított jóléti és egészségügyi juttatások értéke 222 millió dollárjába került. A C-31-es törvény megszüntette ezeket a menedékesek számára biztosított, ingyenes gyógyszerészeti, szemészeti és fogászati ellátásokat – ezek a kanadai állampolgárokat a saját egészségbiztosítási rendszerükön keresztül sem illették meg.

  A CBSA most kiadott egy közleményt, melyben arról tájékoztat, hogy aggasztóan megnövekedett a kétes menedékkérelemmel Kanadában tartózkodó magyar romák körében a bűnözői tevékenység.

  A legtöbb Magyarországról érkezett menedékkérő roma, 40 százalékuk pedig Miskolcról érkezett - a CBSA úgy tudja, hogy a borsodi városból szervezetten, célirányosan küldik Kanadába az embereket menekültstátuszért.

  A bűnözői tevékenység a romák körében leggyakrabban lefölözéses vagy csekkes csalást jelent. "Lefölözés" során a bűnözők kártyaleolvasó készülékeken elhelyezett adatlopó szerkezetek segítségével olyan információkat gyűjtenek be, amelyek alapján hamis bankkártyákat állítanak elő. A csekkhamisítók pedig kisebb cégek csekkjeit lopják el és írják át, aztán azokat készpénzre váltják be. A CBSA a csekkhamisításokról már évek óta tud (!), most viszont arra figyeltek fel, hogy a csekkeket a Magyarországra visszatért menedékkérők címére érkezett levelekből kilopják, és az ő a bankszámlájukat is felhasználják. A torontói rendőrség szerint bandák szerveződését figyelte meg.

  Kanada 2008-ben törölte el a vízumkötelezettséget Magyarországgal szemben, így lett hazánk a romák miatt a kanadai menedékkérelmek fő forrása, de tavaly azért utasítottak el szinte minden kérelmet, mert a kanadai hatóságok úgy ítélték meg, hogy a kérelmezők nem az üldöztetés elől menekültek el.
   

Hozzászólás

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 4.

  1. Kyra2
   Kyra2
   Küldjék csak vissza őket, nekünk van pénzünk bőven! Mi az a kis 51 milliárd dollár néhány év alatt nekünk... :wink: Szegény Kanada, pedig micsoda üldöztetésnek voltak itt kitéve ők, nálunk. Érdekes, hogy mitől jöttek rá, hogy mégsem.... :p Csak nem attól, hogy sokba kerülnek!:lol:

   Még ilyet! Ki hitte volna, hogy holmi anyagi okok befolyásolják a nagy, gazdag és demokráciából példamutató országot?
   útkereső kedveli ezt.
  2. whitecat
   whitecat
   Ilyenkor kellene határ-zárlatot elrendelni! Most akkor hogy is van ez? A magyar lett rasszistának kikiáltva mert fel van háborodva (persze jogosan!) az ingyenélők túlszaporulatán és bűnözői hajlamán? Nem véletlen kívánja a magyar a netuddkiket a pokolba :twisted:. Maradjanak csak a kanadaiak nyakán, ők az űberfrankó menekülteket befogadó emberszerető demokratikus állam (mi pedig a legnagyobb rasszistának voltunk/vagyunk kikiáltva, és ahogy csak tudják alázzák az országot - USA, Kanada, Németország stb.).
   útkereső kedveli ezt.
  3. mold
   mold
   Nagyon örülün nekik ,már hiányoztak:D
   útkereső kedveli ezt.
  4. pLease
   pLease
   Megértem Kanadát, ők is belátták a lehetetlent...
   útkereső kedveli ezt.
  5. Józsi bácsi
   Józsi bácsi
   ha már kimentek ott is maradhatnának
   útkereső kedveli ezt.
  6. Józsi bácsi
   Józsi bácsi
   mi is befogadunk mindenkit
  7. Józsi bácsi
  8. Ágal
   Ágal
   nem lehetne valahova máshova küldeni őket? pl. India
   útkereső kedveli ezt.
  9. pLease
   pLease
   kérdés, India befogadná-e őket?
  10. penike
   penike
   Csatlakozom az előttem szólókhoz...küldjék őket oda ahonnan jöttek, Indiába....
   A 12 év alatt, itt Magyarországon, úgynevezett Integrációs pénzek, kidobott súlyos billiók, nem milliárdok. Ebből nagyon sok mindent lehetett volna hazánkba tenni.
   Ehelyett, még mindig pumpoljuk őket....és igen mi vagyunk a rasszisták???
   Az én gyerekem, majd mennyit fog kapni országunktól?...Tudom a választ a nagy fityiszt....
   Pusza nektek....
   útkereső kedveli ezt.
  11. Spanky
   Spanky
   A Ti problematokat intezetek Ti el. Miert cikized Kanadat? Kanada nem kuld senkit a Ti nyakatokra.
  12. ladislauspapa
   ladislauspapa
   Talán azért annyit megtehetne Kanada, hogy kijelenti, hogy ebben a dologban sajnos tévedett. Ezt a népcsoportot képtelen, a rendelkezésére álló eszközökkel kezelni. Talán még azt is hozzátehetné, hogy elismeri Magyarország erőfeszítéseit a roma kérdésben.
   És miután Olaszország, Franciaország és eddig Kanada megbukott cigányügyben, jól lenne, ha az emberi jogok dumájukat egy kicsit lehalkítanák.
   útkereső kedveli ezt.
  13. yvetteyvette
   yvetteyvette
   Szuper hir,akkor nalunk is sokszorosodni fognak :Dkiss
  14. Dany1984
   Dany1984
   Ott a pont! :656:
  15. bogica2
   bogica2
   Így is elegen vannak itt és a bibi hogy velük azonosítanak minket magyarokat
  16. Kyra2
   Kyra2

   Probléma?!?! Mióta probléma befogadni az üldözött menekülteket, akik olyan szorgalmasak, dolgoznak rendesen, hogy eltarthassák a családjukat és annyi gyermeket hoznak csak a világra, amennyit képesek tisztességben, saját erőből felnevelni???? Na még ilyent! Ejnye-bejnye Spanky! Hát nem a kanadai újságírók állították ezt és igyekeztek megszégyeníteni bennünket, akik itt küszködünk ebben a kis és messze nem gazdag országban? Akkor most NEKTEK (!) mi a problémátok?!?!
   útkereső kedveli ezt.
  17. nkresi
   nkresi
   Úgy, úgy. Nem kell sírni, ríni, tessék csak szépen megtartani őket, szegény származása miatt üldözött ártatlankákat. Most már nem kellenek? Hát hogy van ez? Akkor milyen jajgatás lenne ha kisurranna mind a másfél millió? Drágák lettek hirtelen? És a humánum, az üldöztetés hol marad ilyenkor? Egyébként nem mi küldtük őket Spanky! Mentek ők maguktól, és megérdemelné őket az összes olyan ország, aki miránk mutogat hogy így meg úgy rasszisták vagyunk.
   útkereső kedveli ezt.
  18. yeti108
   yeti108
   Ha elfogy a kinti segély, sajnos azonnal hazajön mind a gonosz, üldözős, rasszista országba....
   Én támogatom az otthonszülést is . Mindenki szüljön otthon. A c...k Indiában...
   útkereső kedveli ezt.
  19. hedi21
   hedi21
   Ez már nem a Mi problémánk, hanem a Tiétek! Senkit nem küldtünk a nyakatokra, mentek ezek maguktól. Kanada mutogatott Ránk, hogy lám milyen rasszisták is vagyunk mi, mert szegény kisebbségnek el kell innen menekülni. Ja, hogy most rájöttetek magatoktól, hogy mit vettetek a nyakatokba? Akkor most már oldjátok is meg. Ilyen nagyszerű demokráciában, ahol minden ember egyenlő, ez nem lehet probléma!
   útkereső kedveli ezt.

Megosztás