Félreállította a zsúfolt buszt, hogy megvigasztaljon egy síró kislányt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Május 23.

Melitta - 2014 Május 23, 12:09
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az esetről fotó készült, amit néhány nap alatt több ezer ember osztott meg. A buszsofőrt azóta hősként ünneplik.

  A dél-svédországi Vara és Lidköping közötti távolsági busz sofőrje pedig azóta sem érti, miért van ez a nagy felhajtás körülötte. Ahogy az egyik svéd napilapnak is elmondta, nincs a viselkedésében semmi különös, egyszerűen olyan a személyisége, hogy képtelen szó nélkül elmenni egy-egy rászoruló ember mellett.

  Így az sem csoda, hogy azon a bizonyos napon, egy szó nélkül megállította az utasokkal megrakott távolsági buszt, és félreállt, csak hogy megvigasztalja az út szélén sírdogáló Emilia Behrendtzet. Mint kiderült a 10 éves kislányt nem sokkal korábban az osztálytársai addig csúfolták, míg sírva fakadt, majd faképnél hagyták.

  És, hogy a történet miért lett világhírű? Nos, mert a zavart utasok – akiket a buszvezető minden magyarázat nélkül hagyott a buszban – kiszúrták, ahogy a sofőr a kislányt vigasztalja. Egyikük, bizonyos Emma Gustaffsson még egy képet is készített az esetről, amit nem sokkal később az internetre is feltöltött.

  A kép ezután mondhatni felrobbantotta az internetet: eddig a pillanatig 7300 ember jelölte kedvencének, és 5000 ember osztotta meg. A sofőr és kis védence ennek köszönhetően ma már világhírű, olyannyira, hogy a kislány azóta folyamatosan kapja a biztató üzeneteket, és a virágokat is.

  buszsofor.JPG
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Május 23.

  1. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Emberségből jeles!
   krill58 kedveli ezt.
  2. dianapat
   dianapat
   Jó lenne, ha sokkal több ilyen ember lenne.
   krill58 és attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  3. gumelig
   gumelig
   Pesten biztos szentségeléssel végzödött volna. :)
  4. magdusis
   magdusis
   Igazán;hol vannak Pesten ilyen üres utak és olyan gyerekek -főleg ekkorák- ,akik az út szélén hagyva a kerékpárt ,at út közepére ülnek,egy busz elé -vagy ha oda is ülnek,ottmaradnak,amikor jön a busz- .
   Nem stimmel az egész,különben sem.
   hg1dmt. kedveli ezt.
  5. 075
   075
   Távolsági busz - semmi különös nincs tehát abban, hogy 2 helység közt legyen egy ennyire üres útszakasz. A kerékpár nincs felügyelet nélkül hagyva, mert a kislány nincs messze tőle. És gyerekkoromban volt kerékpárom, de lábtartója vagy mi annak a neve amivel kitámasszam, nem volt, azaz akárhányszor én is csak így lefektettem az útszélre.

   Ami viszont elgondolkodtató az érvedből, az az hogy miért épp az út közepén beszélgetnek?! Még ha valamiért ki is ment oda a gyerek - bár én ilyenkor inkább az út szélén zokognék - a SOFŐRNEK csak kéne értenie annyit a szakmájához ami a közlekedés, hogy ne az út közepén lelkizzenek mert az súlyosan balesetveszélyes!

   Tartok tőle hogy ez valami direkt megkreált mű-sztori. Ennek ellenére, jól hangzik.
   hg1dmt. kedveli ezt.
  6. rezsobea
   rezsobea
   Szerintem a kép nem magán az autóúton készült, hanem a mellette/közelében futó gyalogosoknak, kerékpározóknak fenntartott úton. Ha megnézitek ez elég keskeny, itt nem fér el egy busz, nem beszélve a felüljáróról a kanyarnál. A másik, hogy még Svédországban sem helyeznek el szemeteseket és homokos konténereket az autóút szélére, csak a sétálóra. A lámpák is közel vannak egymáshoz. Ezért tud a kislány az út közepén ülve sírdogálni. Talán pont egy buszmegálló mellett volt az eset, ezért tudott kiszállni a sofőr.
   Az, hogy hol készült a kép, még nem von le semmit a sofőr emberségéből.
  7. magdusis
   magdusis
   De igazán;mi mást tehetett volna a sofőr?Az egyetlen elvárható emberi reakció talán mégsem nyilvánul extra emberségnek,ahogy ő saját maga is kinyilvánította.
   Talán inkább azon lehet csodálkozni,hogy egyedül volt,hogy más -esetleg orvos vagy nővér az utasok között- nem sietett megnézni,hogy nincs-e esetleg valami komoly baja a gyereknek.Fényképezés helyett mondjuk.
   pixyke és attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  8. aniko45
   aniko45
   Szerintem is ,sokan nézték volna az órájukat,(elkésnek ,stb)nem nézték volna jó szemmel a sofőr magán akcióját!Bárcsak ne lenne igazam!!!:(
  9. Yocessor
   Yocessor
   Ez teljesen normális, együtt érző emberi reakció.
   Minden ember élhetné az életét így.
   Akkor hogyan lehet ebből ekkora felhajtás ?
   Én leírom ide.
   Mindössze úgy, hogy nem merjük megtenni azt amit érzünk.
   Ez kiválóan érzékelteti, hogy jelenleg még az emberek többsége mennyire érzelemmentes életet él.
   Na persze aki érzelemmentesen él, az észre se veszi, mert már sok sok éve gyakorolja ezt az érzelem mentes életmódot, és emiatt ez teljesen normális már neki.

   Egy példa: Ha sokat hallunk egy hazugságot, akkor azt előbb utóbb elhisszük, hogy úgy is van.
   Ezen az elven működik jelenleg a média.
   Amikor viszont ilyen esemény szemtanúja lesz az a bizonyos érzelemmentesen élő ember, akkor azért, csak, csak, megmozdul benne valami, ez a valami a lélek, amit igen sokan nem hagynak, hogy érvényesüljön; mindenki saját magában, saját magának nyomja el az érzéseit, mindaddig; míg rá nem jön, hogy ez nagyon helytelen és nagyon fájdalmas is.

   Természetesen mélységes tiszteletet érzek én is azok iránt akiknek már fontosabbak az érzelmeik, mint az, hogy mit gondol majd róla bárki más, mert akár lehetett volna csak egyetlen egy utas is, akinek sürgős volt az az utazás és panaszt tesz mert hátráltatva érzi magát emiatt.
   Minden esetre, ilyen egyszerű emberek a hétköznapi hősök.

   Idézet.
   Kereszty András György: A szándék tisztaságán múlik minden.

   LÉLEK.

   A szándék tisztaságától függ minden. Ahogy a régi bölcsesség is fogalmaz: a szív indulatától függ a cselekedet. Tehát a cselekedetek megítélése attól függ, hogy mi volt a belső gondolatod, a motiváció, ami erre a cselekedetre sarkalt. Amennyiben a tetteidet félelem, harag, bűntudat, vagy megfelelés, stb. motiválta, úgy a tetted, bármily nagyot alkottál is vele, kevesebbet ér, mintha ugyanazt a tettet szeretettel a szívedben hajtod végre. Ha belül a szándék nem teljesen tiszta, akkor maga a tett sem „ér annyit”, és mivel minden dolognak van következménye, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen motiváció van egy tényleges cselekedet mögött.

   SZELLEM.

   A tiszta szándék ott kezdődik, hogy az élet elmúlását vagy az életet szolgáljuk-e tetteinkkel. Nincs középút, vagy átmenet, mert vagy félelemmel teliek, vagy pedig szeretetteljesek a gondolataid. Természetesen az emberben sokféle gondolat és hangulat van. Sohasem fekete vagy fehér az ember, mégis; ebben a kérdésben mindig érdemes megvizsgálni, hogy a szándékunk vajon melyik tőről származik. Félelemből vagy szeretetből döntöttünk?

   A félelemmel teli belső világ mindig sötét, hazug, ártó, homályos, önző, felhalmozó, rabságba döntő, és romboló.


   A szeretettel teli belső világ pedig minden esetben megoldásokban gondolkodik, tiszta, igaz, nyílt, gyógyító, adakozó, feltáró, építő és szabaddá tévő. Tehát viszonylag könnyű megkülönböztetni a kettőt.

   Az egyik életellenes, és félelemre épül, a másik az életet szolgálja, és szeretetteljes megoldásokban gondolkodik.

   Ha érdekel az idézet többi része is, akkor itt olvashatod tovább.
   http://ezoterikusprogramok.hu/irasok/kereszty-andras-gyorgy-a-szandek-tisztasagan-mulik-minden
   Karminka és attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  10. Zsuzsenka26
   Zsuzsenka26
   Erről sajnos tudok mesélni.Jó pár éve a Bosnyák téren belépett a villamosom elé egy csöves.Részeg volt,és mind a kettőnknek marha nagy szerencséje,mert nem kerül a villamos alá,de a feje megsérült.Hívtam mentőt,meg ami ilyenkor nálunk kell,amikor egy nő lenézett az utastérből(rajta kívül mindenki leszállt,látva,hogy mi van,nem kellett külön magyarázkodni),hogy mikor megyünk már tovább?Mondtam neki,hogy mennék tovább,most ütöttem el egy embert?!A válasza az volt:"Na és?Nem halt meg,amúgy is csak egy csöves!"
   Addig is ki voltam már,de ezek után levegőt nem kaptam...
   Viháncka, Karminka, aniko45 és 1 másik tag kedveli ezt.
  11. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Bármelyik nagyvárosban hidd el :(
  12. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Én is tapasztaltam ilyet.Az emberek alapból közömbösek lettek....ha nem épp rosszindulatuak :(
  13. 075
   075
   Ez az elmélet nekem ott hibádzik, hogy a képen jól látható, hogy valami jármű belsejéből, az üvegen (szélvédő műanyagon vagy minek nevezik) keresztül készült. Ez valószínűsíti, hogy az a jármű maga a busz volt, abban volt benne az a valaki aki onnan belülről lefényképezte kettejüket. Ha viszont a busz azon az úton állt, mármint a szélén, akkor ez az út nehezen lehetett valami külön a gyalogosoknak meg bringásoknak fenntartott út.
  14. zagyvacsek
   zagyvacsek
   Amit én látok:
   A képet hátrafelé készítették, ablak alsó szegélye látszódik a kép bal alsó sarkában. Ebből számomra az adódik, hogy az út, amin a kislány ül, párhuzamos azzal, amin a busz áll. Ebből meg arra következtetek, hogy ez egy járda (ami áthalad egy forgalmas út alatt), kifejezetten gyalogosoknak, bicikliseknek. Ilyen felüljárók azért nálunk is vannak, rendszerint parkok mellett. Ott meg azért előfordulnak gyerekek nagy számban, nem ritkán biciklivel.
   Igenis nagy RESPECT a buszsofőrnek, amiért megállt, mert felnőtt nélkül meglátott egy földön ülő gyerekt, egy feldőlt bicikli mellett, és nem hagyta magára.
   "UFF! Beszéltem"
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  15. rezsobea
   rezsobea
   Ha megnézed a svéd térképet (www.eniro.se), Vara és St. Levene között majdnem végig párhuzamosan fut a kerékpárút a normál autóúttal, és még az út alatt is áthalad. Itt készülhetett pl. a kép.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  16. hg1dmt.
   hg1dmt.
   Ez nem egy óvodás korú lány. Ha nem tudja feldolgozni a minden napok kudarcait, akkor, szerető szülő, vagy pszichológus kell neki, nem busz sofőr. A Svéd cikk mellett ez a fotó is ott van: És az a helyszín. Akkor hogy is van ez?

   Csatolt fájlok:

  17. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   S ha nem ovodás,már nem érdemel meg pár jó szót?Ebből is látszik mennyire különbözik a különbözö népek mentalitása és hozzáállása egy adott szituációhoz .
  18. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Mondjuk tölünk "nyugatabbra"azért a soförök kiegyensulyozattabbak és jobban megfizetettebbek mint nálunk,s nem ugy néznek ránk utasra mint a véres ingre :(
  19. hg1dmt.
   hg1dmt.
   Ugyan már, ha minden sofőr megállna minden síró gyerek mellett....Utálom a méztől csepegő történeteket. Ha ebből merítenek emberek "Ugye milyen szép is a világ" látásmódot, és ezt hiszik is - nagy a baj. Nem az a való világ. Lehet, hogy gonosznak tűnik a hozzászólásom, de reális. Egyébként egy távolsági busz nemigen közlekedik felező vonallal sem rendelkező utakon.

Megosztás