Foci

Noci87

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez már nem a fociról szólt kedves Pisti72, kábítószer hatása alatt ne üvöltözzön itt senki, hogy Erdély az övé, mert az csak a mienk a referendum óta...
 

afca

Kitiltott (BANned)
Ismét szégyeljük magunkat mi erdélyi magyarok, most az ujpesti szurkolók miatt... Erdélyen nem lehet úgy átmenni mint a csürhe!!! Nem zavarta ôket, hogy erdélyi magyarokat is lecigányoznak, de reméljük Bukarestben helyettünk is bosszút állnak!!! Azért is Forza Steaua!
Pedig a Steaua nekem, Cfr szurkolónak ôsellenség...
Ebben most nem adok neked igazat.;)Aki magyar létére a Steauát éllteti annak kellene szégyelnie magát!Olyan mintha én élltetném a Slovan Pozsonyt,,Bratislava,,.Akkor inkább nelássak soha focit.
Holnap jön Dunaszerdahelyre a Ružomberok,,Rózshegy,,.Szerintem már ma nem fognak aludni.Legyen bármi az erdmény megmutassuk nekik,hogy a mi földünkön játszanak.Nem fogjuk sértegetni őket csak az igazat fogják hallani.Az Újpest szurkolóról meg annyit,tavaly kb 10-en ott voltaka az egyik meccsünkön és buzdították a DAC Dunaszerdahelyt.Most köszönném meg nekik a szurkolást.Köszönjuk UTE szurkolók!!!!!!!

Ezt meg a Steauának
 

afca

Kitiltott (BANned)
warka27.jpg
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez már nem a fociról szólt kedves Pisti72, kábítószer hatása alatt ne üvöltözzön itt senki, hogy Erdély az övé, mert az csak a mienk a referendum óta...

Én nem tudom, hogy mit üvöltözött az a néhány barom, de neked sem esne jól szerintem, ha az erdélyi magyarokat azok után a "magyarok" után ítélnék meg, akik abban a faluban megszavazták a magyar iskola lebontását, hogy helyébe román ortodox templom épüljön. Gondolj arra, hogy van több tízezer normális szurkoló is, aki nem viselkedik így, csak azokat nem veszik észre, mert az nem hír.

Én rohadtul rühellem az újpestet, még jobban a szurkolóit, de hogy románoknak szurkoljak magyarok ellen....igaza van Afcának, inkább ne lássak több focit!!!!
 

afca

Kitiltott (BANned)
A DAC nyerni akar az MFK Ružomberok ellen


<!-- /#content-header -->
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>Hazai pályán fogadja a DAC a rózsahegyieket a Corgoň Liga 2. fordulójában. Nagy a fogadkozás, miszerint, ha csak egy picike góllal is, de dunaszerdahelyen tartják a három pontot.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p>
A szurkolókon nem múlik majd...
Paraméter archívum


<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>Corgoň Liga 2. Forduló: <O:p></O:p>
szombat<O:p></O:p>
17.30: Senica – Prešov
19.30: Banská Bystrica – Košice, Dubnica - Petržalka, DAC – Ružomberok,
vasárnap
Nitra – Trnava.
A Slovan – Žilina mérkőzés egy kisőbbi időpontban lesz.<O:p></O:p>

Az előző forduló egyik csapat számára sem volt szerencsés, hiszen a DAC 2:0-ra kikapott Kassá, míg az MFK Ružomberok játékosaitól csak egy sovány 1:1-re futotta hazai pályán. Szombaton a 19:30 órakor kezdődő mérkőzésen mindkét csapat szépíteni szándékozik eddigi eredményén, amihez, lévén Dunaszerdahelyen lesz a mérkőzés a DAC játékosai állnak közelebb.
A DAC gárdája egyébként újabb idegenlégióssal bővült, a holland útlevéllel érkezett surinami Samuel Koejote személyében, aki a hírek szerint már bevetésre kerül a szombati mérkőzésen. Ausztriából, a másodososztályos Innsbruck csapatából érkezett a 34 éves csatár, ahol 22 mérkőzést abszolvált, ám mindössze 5 gólt rúgott.
Carsten Jancker, a valamikori Bayern-sztár leigazolásáról még mindig semmi konkrétum nem közölhető, ha csak az nem, hogy az ausztriai Mattersburg menedzsere szerint semmi akadálya, hiszen Jancker szabadlistás játékos és állítólag egyetlen eurót sem kell érte fizetni. Khashayra Mohseni a DAC elnöke viszont mindezt írásban szeretné látni, amire állítólag hétfőn nyílik majd mód, amikor személyesen tárgyal a mattersburgiakkal.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Újabb futballbotrány - bírálja az Újpest szurkolóit a romániai sajtó


<!-- /#content-header -->
A romániai sajtó pénteken bírálta az Újpest szurkolóinak viselkedését, akik - mint írják - összeverekedtek a rendfenntartó erőkkel és rasszista szólamokat skandálták a Steaua Bucuresti elleni, csütörtök esti labdarúgó-mérkőzésen.
"Büdös oláh, büdös cigány!" felkiáltásoktól volt hangos Bukarest
umsz.manna.ro


Az Európa Liga-selejtező 2. körében zajló, magyar-román párharc első összecsapására (2-0) a román fővárosba utazott magyar drukkerekről a Gazeta Sporturilor című sportújság azt írja, hogy a mintegy 500 újpestit a rendfenntartók "nehezen tudták kordában tartani". A vendégszurkolók leggyakrabban a "Cigányok! Cigányok!" szólamot skandálták - állapítja meg a lap.
Az újság szerint a fanatikusok a lelátón székeket dobáltak a rendfenntartók irányába, akiket folyamatosan szidalmaztak. A lap szerint a rendvédelmi erők a mérkőzés 20. percében erővel léptek fel ellenük, aminek köszönhetően a szurkolók "kissé lehiggadtak".
A lap szerint a román közönség hazájuk nevével és "kifelé a magyarokkal Romániából!" szólammal replikáztak a magyaroknak.
A Gandul című újság szerint a magyarok nemcsak a pályán, hanem a lelátókon is verést kaptak. Ez a lap is felidézi az első félidőben kirobbant konfliktust, amikor az Újpest szurkolótáborának egyik radikális csoportja megpróbált behatolni a román szurkolók szektorába.
A Cotidianul című napilap szerint a magyar szurkolóknak sikerült petárdát becsempészniük a stadionba annak ellenére, hogy a bejáratnál szigorú ellenőrzésnek vetették alá őket. A lap úgy tudja, hogy a magyar szurkolók és a rendvédelmi erők közötti konfliktus azt követően robbant ki, hogy a román szurkolók egy petárdát dobtak a magyarok közé.
Az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című romániai magyar napilap szerint "ritkán láthattak a bukarestiek annyi árpádsávos zászlót, magyar nemzeti lobogót, tetovált horog- és nyilaskeresztet, mint csütörtökön délután, amikor a bukaresti Északi pályaudvarra befutott a szerelvény az újpesti szurkolókkal". Néhány percig a román főváros legnagyobb vasútállomása "büdös oláh, büdös cigány!" felkiáltásoktól volt hangos. A bukaresti lap szerint még jóformán meg sem állt a szurkolókat szállító szerelvény, máris mindenféle eszközökkel kezdték dobálni, köpködni és teljes torokból káromolni az újpestiek a román újságírókat - olvasható az ÚMSZ-ben.
A hazai szimpatizánsok viselkedéséről nem ír a romániai sajtó.

MTI/PARA
 

Noci87

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod itt mindenki felháborodott a viselkedésükön, nemzetiségtôl függetlenül, már a határnál elkezdték, aztán hajnalban Aradnál, majd egész nap azt néztük, ahogy a "trenul groazei"(iszonyat, borzalom vonata) áthalad Erdélyen az embereket(magyarokat is) szidva, itallal locsolva, sörös dobozokkal dobálva...Bukarestben már nem tudtak randalírozni, ott már várták ôket, persze azért is, hogy nehogy kikapjanak...Most a román média megpróbált korrekt lenni( na jó, itt-ott becsúszott egy-egy sértô mondat), de egész nap mondták, hogy ezek nem is az igazi szurkolók, hogy ne vegye senki figyelembe ôket, mert az alkalmat kihasználva csak egy rasszista csürhe jött Romániába...csak ôk elmentek, mi meg itt maradtunk. Már elôre félek, hogy mi lesz egy hét múlva, mert vagy megmutatják Európának, hogy itt civilizált emberek élnek, vagy kiengedik innen is a csôcseléket szurkolni!
Már egyszer írtam Afcanak, hogy a sportban nálunk nincs más nemzet, ott mindenki egyforma! A világ legjobb tornászlányának magyar házaspár volt az edzôje, a Steaua már megnyerte a Bajnokok ligáját(nem tudom mi volt akkor a neve)magyar edzô vezetésével, magyar bokszolónk volt, most is játszik székelyföldi srác a Steauaban(óriási a szurkolótábora a Székelyföldön is!), magyar bírónk van s a sort folytathatnám...úgyhogy nálunk mindenki a neki szimpatikusabbnak szurkol...hogy miért háborodtam,háborodtunk annyira fel, mert nem szeretjük, ha valaki jogot formál valamire, ami a mienk:"Mert Erdély legnagyobb baja az, hogy gazdag, mindenkinek kell. Kellenek a bányák, a természeti kincsek, szépségek, még az erdő is kell. Csak mi, erdélyiek nem kellünk senkinek, különösen erdélyi magyarok nem.”
Az Erdély a mienk, cigányok! nem a fociról szólt s erre ne is vesztegessünk több szót, hogy a román felíratra miért nem reagál senki, azt nem erdélyi román írta - ha mindig odafigyelnénk arra, amit Bukarest vagy Budapest mond már depressziósak lennénk. :smile:
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvasd el ezeket a cikkeket. Inkább a szemtanúknak hiszek, mint a román újságoknak.
Botrány kellett a népnek, hát megírták úgy, hogy az legyen.
Ezzel aztán én is befejezem a témát.
http://sportgeza.hu/futball/2009/07/18/szigoruan_ellenorzott_ujpestiek_bukarestben/

Sok minden megváltozott Bukarestben 10 év alatt, bár a város külsőleg ugyanazt a balkáni káoszt mutatja. Soha nem tudtam igazán jól érezni magam a román fővárosban, ahova mindig csak rövid időre, egy-egy fontos sportesemény kapcsán vetett a sors. Ehhez az is hozzájárult, hogy korábban rendszeresen éreztették velem, hogy - legyen bár szó a Kolozsvári U kosarasairól, a Csíkszeredai Sportclub hokisairól vagy a magyar labdarúgó-válogatottról - az ellenfélhez tartozónak, kvázi ellenségnek tekintenek.

Most azonban szívélyes volt a fogadtatás, az erdélyi magyar média egyetlen akkreditált csapatát, a sportoldal.ro tudósítóját és fotósait kiemelt figyelemmel kezelte Catalin Fainisi, a Steaua sajtófőnöke. A bukaresti klubnak szemmel láthatóan jót tett a rendszeres BL-szereplés, a mérkőzés megszervezése és a sajtó kiszolgálása példaszerű volt, a wi-fi minősége a legjobb az összes romániai sportlétesítmény közül.

A meccs előtti hangulatot össze sem lehet hasonlítani azzal, amely az 1999-es és 2001-es román-magyar válogatott mérkőzéseket övezte. A bukaresti média hangulatkeltő akciói ellenére a város utcáin immár nyoma sincs az akkori tömény magyarellenességnek, amely miatt a budapesti kollegák a stadion közelében már nem is mertek anyanyelvükön megszólalni. Az ultrák persze külön kategória, de ők is csupán a stadionban próbálták kiüvölteni dühüket. Az átlag Steaua-szurkoló viszont már nem látott többet a soros ellenfélnél az Újpestben, a hagyományos "Ki a magyarokkal az országból" rigmusra is csak a kemény mag volt vevő.
És az is jóval ritkábban hangzott fel, mint régen.

De elég a dicséretből, jöjjön a fekete leves. A bírálat első része a médiáé, különösen az erdélyi magyaré. Mert a román sajtó pontosan azt nyújtotta a mérkőzés előtt, alatt és után, amit várni lehetett tőle: harsány, bulváros felütésekkel tarkított felületes tudósítások, olykor szándékos ferdítések és túlzások. A csúcstartó a Realitatea TV, amely a meccs másnapján is azt állította, hogy a második félidőben pályára rontó, félmeztelen szurkoló magyar volt. A 19 éves román fiatalember saját állítása szerint gólt akart szerezni, bár a labda környékén sem járt.

Azt nem tudtam megérteni, hol maradtak az erdélyi magyar kollegák? Tényleg elég a tévében megnézni a 22 év utáni első román-magyar kupacsatát? Tényleg nem fontos a körítés, a hangulat, a személyes tapasztalat? Tényleg elég átvenni a román sajtó "erőszakos újpesti ultrák" eposzi szókapcsolatát és a hírtévék szándékosan megvágott képei alapján írni ezek viselt dolgairól? Ez az 500 magyar drukker, aki vállalta az oda-vissza 30 órás vonatozást és a bukaresti, pokolinak ígérkező hangulatot, még akkor is többet érdemel, ha egy részük tett elítélendő dolgokat is a túra folyamán.

Tíz éve, a válogatottak összecsapására egyetlen magyar drukker sem mert eljönni. Most eljött 500, és tartotta a frontot, volt olyan időszak a meccsen, amikor a "Hajrá lilák!" hangosabban szólt, mint a "Lupta Steaua!"
Hogy volt "Vesszen Trianon!" is?
Meg lehet érteni, hiszen ha Újpest-drukker lennék, engem is zavarna, hogy az ellenfélnél játszik a temesvári Székely János vagy a nagykárolyi Bikfalvi Erik.

A Peluza Sud által kifeszített, hibátlan magyarságú, sokkolóan gyalázatos felirat ellenben olyan súlyos sértés nemcsak az Újpest, hanem minden magyar ember számára, amit nem lehet szó nélkül hagyni.
Egyelőre azonban mindenki hallgat, kivéve az újpesti klubot, amely már a helyszínen jelezte, hogy tiltakozni fog miatta az UEFA-nál.
A román hatóságok és média hallgatását megértem, a magyar vezetőkét - a határ mindkét oldaláról - nem.
Igazán azonban az a kérdés izgat, ki volt az a magyar ember, aki ezt a nemzetgyalázó szöveget megfogalmazta vagy lefordította egy nacionalizmusát nyíltan vállaló román ultra-csoport számára?
Boros Miklós
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
A fakó csapatunk megnyerte tegnap a szuperkupát a Honvéd első csapata ellen! A kupagyőztes debreceni játékosok közül senki sem fog szerdán Svédországban a Kalmar ellen játszani, 2 játékost leszámítva minden játékos az nbII-es kisloki tagja.
 

afca

Kitiltott (BANned)
DAC - MFK Ružomberok: Edzői nyilatkozatok


<!-- /#content-header -->
Mindkét edző igazságosnak tartja a döntetlent, bár a DAC, ha csak egy kicsit is összeszedettebb és odafigyel, győzhetett volna.

Kurt Garger



Kurt Garger, DAC: Hektikus hetek után tulajdonképpen az utlosó pillanatban raktuk össze a csapatot. A gólszerző például az utolsó héten jött hozzánk. Ezért is gondolom, hogy a csapat szolíd teljesítményt nyújtott főként az első félidőben, amikor szerencsésen vezetéshez jutottunk. Aztán vezethettünk volna 2:0-ra, de a kihasználatlan helyzetek megbosszulták magukat. A tizenegyes nem volt számomra meggyőző, annál is inkább, mert efféle helyzetből nekünk is lehetett volna tizenegyest ítélni. A döntetlent egyébként igazságosnak tartom. A vezetőség azt ígérte, hétfőn lezárja Jancker leigazolásának kérdését. Remélem a csapatom tagja lesz. Ha mégsem sikerülne, két tehetséges csatárunk is van.
Viliam Hýravý, Ružomberok: A vendéglátók a nagyszerű drukkertáborral támogatva jutottak vezetéshez. De nekünk is voltak gólhelyzeteink. Főként a második félidőben nyújtott teljesítményünk alapján tartom a döntetlent igazságos eredménynek.
-para-
 

afca

Kitiltott (BANned)
Corgoň Liga: DAC – MFK Ružomberok 1:1 (1:0) ONLINE


<!-- /#content-header -->2009, július 18 - 17:34
A dunaszerdahelyi labdarúgók hazai pályán játszottak az MFK Ružomberok csapatával a Corgoň Liga 2. fordulójában. Nem siikerült a DAC-győzelem, pedig a rózsahegyiekénél gyengébb csapat aligha jön Dunaszerdahelyre.
Hazai gólöröm
Foto: Parameter



 

lato73

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem vagyok Real szurkoló, de nem gondolom, hogy ha nyernek az a foci végét jelentené. Hiszen nem a pénz fog nyerni hanem a játékosok. A játékosok, akiket ki kellett valahol valakinek nevelni. Akikre eddig is lecsaptak a nagy klubbok, de ebben az évben ez most a Real-nál és a City-nél koncentráltan figyelhető meg.
S persze, hajrá Barca!
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
blank.png

<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="dvsc-news_wptitle">HÍREK </td></tr> <tr> <td> <table toplevel="" width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td valign="top">
<table xmlns=""><tbody><tr><td><table width="100%" border="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="dvsc-newslist_title">Továbbjutás esetén Debrecenben lesz a meccs!2009.07.21. 20:30
</td></tr><tr><td class="dvsc-newslist_sum">Közben járt a DVSC-TEVA érdekében a Magyar Labdarúgó-szövetség.
</td></tr><tr><td class="dvsc-newslist_text" valign="top">
stadion.jpg

Az MLSZ közbenjárására klubunk megkapta az engedélyt, hogy ha csapatunk továbbjut a Bajnokok Ligája-selejtezőben, akkor a következő mérkőzést Debrecenben, az Oláh Gábor utcai stadionban rendezhetjük meg – osztotta meg a jó hírt honlapunkkal Szilágyi Sándor. A cégvezető hozzátette, hogy a Kalmar elleni találkozó olasz ellenőre által feljegyzett hiányosságokat pótolni kell, ennek érdekében klubunk mindent meg is tesz.

Mint ismert, az UEFA pár napja közölte, hogy a Kalmar elleni BL-selejtező volt az utolsó nemzetközi mérkőzés idén Debrecenben, mivel a stadion nem felel meg az előírásoknak. A Magyar Labdarúgó-szövetségnél azonban ezt nem hagyták annyiban, és közbenjártak a DVSC érdekében. A lobbi sikeres volt, most már csak tovább kell jutni!


</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
 

Noci87

Állandó Tag
Állandó Tag
Mégegyszer a Steaua-Ujpest összecsapáson kifeszített transzparensrôl:

Az ügyben megszólalt Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke is. Az erdélyi magyar politikus a Prosport napilapnak adott interjújában jelezte, nem nagyon érdekli a futball. Az ügy kapcsán úgy érzi, nem az efféle megnyilvánulások határozzák meg a románok és a magyarok közötti kapcsolatot. Markó hozzátette, ilyen esetekből -<WBR> amelyet elmondása szerint egy maroknyi ember gerjesztett -<WBR> "nem kell nagy ügyet csinálni", a rendőrségnek és az igazságszolgáltatásnak teljesítenie kell feladatát.

A bukaresti Adevarul napilap szerdán címlapon kér bocsánatot a román szurkolók "aljassága" miatt. A lap ugyancsak az UEFA-<WBR>hoz fordult a felelősök megbüntetéséért. "Ugyanakkor arra kérjük a magyarokat is, bocsássanak meg az eltévelyedettek undorító viselkedéséért" -<WBR> írja a román napilap.
(Független Hírügynökség)

A nyilvános bocsánatkéréssel helyreállt a rend Romániában...
 

afca

Kitiltott (BANned)
Mégegyszer a Steaua-Ujpest összecsapáson kifeszített transzparensrôl:

Az ügyben megszólalt Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke is. Az erdélyi magyar politikus a Prosport napilapnak adott interjújában jelezte, nem nagyon érdekli a futball. Az ügy kapcsán úgy érzi, nem az efféle megnyilvánulások határozzák meg a románok és a magyarok közötti kapcsolatot. Markó hozzátette, ilyen esetekből -<WBR> amelyet elmondása szerint egy maroknyi ember gerjesztett -<WBR> "nem kell nagy ügyet csinálni", a rendőrségnek és az igazságszolgáltatásnak teljesítenie kell feladatát.

A bukaresti Adevarul napilap szerdán címlapon kér bocsánatot a román szurkolók "aljassága" miatt. A lap ugyancsak az UEFA-<WBR>hoz fordult a felelősök megbüntetéséért. "Ugyanakkor arra kérjük a magyarokat is, bocsássanak meg az eltévelyedettek undorító viselkedéséért" -<WBR> írja a román napilap.
(Független Hírügynökség)

A nyilvános bocsánatkéréssel helyreállt a rend Romániában...
Én úgy tudom a visszavágón lessz a megbocsájtás.;)
 
Oldal tetejére