Foci

T

TH6777

Vendég


Foci vb 2010: Torres kihagyhatja az első meccset
2010. 05. 04. 18.40

<RIGHT>
fernando_torres1.jpg



A Liverpool elsőszámú orvosa szerint valószínűleg kihagyja a nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon a spanyol válogatott első mérkőzését Fernando Torres.

Dr. Peter Brukner elmondása szerint a 26 éves támadó rehabilitációja rendben zajlik térdműtéte után, ugyanakkor szerinte a június 16-i Svájc elleni első csoportmérkőzésen még nem lesz bevethető.

Torres a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon győztes spanyol válogatott egyik legjobbja volt, az együttes az ő góljával győzött a németek elleni döntőben.


Telkiben köszöntötték születésnapján Buzánszky Jenőt
2010. 05. 04. 17.44

<RIGHT>
buzanszkyjeno.jpg



A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezésében a telki edzőközpontban köszöntötték a kedden 85. életévét betöltő Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat legendás védőjét.


A jeles alkalomból egykori játékostársai, az MLSZ korábbi elnökei és sportvezetők ünnepelték az olimpiai bajnok futballistát, akinek tiszteletére Németországból is érkeztek vendégek.

Buzánszky az MLSZ ügyvezető elnökétől, Nemes Ferenctől a nevével ellátott 85-ös számú magyar válogatott mezt és egy kristályvázát kapott ajándékba, míg Dorog polgármestere bejelentette, hogy a helyi stadiont az egykori kiváló játékosról nevezik el. Az egyik német tartományi labdarúgó-szövetség pedig 38 ezer euróval támogatja a Buzánszky labdarúgó-iskola beindítását, továbbá egy hétre meghívták egy ötcsillagos szállodába.

A 85 éves élő legendát Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke levélben köszöntötte kiemelve, hogy nagyban hozzájárult a sportág fejlődéséhez a világhírű Aranycsapat tagjaként, amelyet külföldön "Mighty Magyars"-ként (Hatalmas Magyarok) emlegetnek.

"Szerettem minden labdát, a rongylabdát, a teniszlabdát, de amikor megkaptam az első futball-labdát, onnantól enyém volt a grund" - emlékezett vissza a kezdetekre Buzánszky az ünnepség előtti sajtótájékoztatón. "

Csatárként kezdtem a pályafutásomat, első bajnoki összecsapásomat az NB III-as Dombóvárban játszottam, s rögtön két góllal mutatkoztam be, de az idősebbek megdorgáltak, mert három helyzetet is kihagytam. Gólkirály lettem 17 évesen a harmadosztályban. Gyors voltam és szerettem futni, ezt kamatoztattam. Amikor Dorogra kerültem, ott is 10 gólt szereztem az első fél évben".

Az egészségi állapotát illetően megjegyezte, hogy minden ősszel teljes kivizsgáláson vesz részt Esztergomban, s tavaly jobb eredményei voltak, mint tavalyelőtt. "Úgy tűnik, fiatalodom" - viccelődött az orvosi véleményt magyarázva. Elárulta, hogy 1942-ben egy enyhébb tüdőgyulladás következtében hagyta abba a pipázást, s inkább csak a futballt választotta.

Buzánszky jó egészségének köszönhetően számos eseményen vesz részt, mint mondta, szinte minden meghívásnak eleget tesz, hogy ezzel is öregbítse a magyar futball hírnevét, jövő héten például Erdélybe utazik egy hagyományos labdarúgótornára.
Amikor megérkeztek egykori játékostársai, rögtön élcelődve köszöntötték egymást. Sándor Károlyt így üdvözölte: "ha kicsit sietsz, még utol is érhetsz".

Az Aranycsapat kapusa, Grosics Gyula viccesen azt mondta neki, "nem is nézel ki 95 évesnek, csak olyan 90-nek", majd Buzánszky csak így replikázott, "ne aggódj, megélem a 100-at is".
 
T

TH6777

Vendég
A magyar lányok legyőzték a szlovéneket
2010. 05. 05. 19.07




<RIGHT>​
A magyar női labdarúgó-válogatott szerdán barátságos mérkőzésen 3-1-es győzelmet aratott Szlovénia csapata felett Zalaegerszegen.

A magyarok közül Fogl Katalin kétszer volt eredményes az első félidőben, míg fordulás után Méry Rita talált be.
"Fegyelmezett, helyenként nagyon jó játékkal magabiztos győzelmet arattunk. A védelem kiválóan teljesített, a kontráink veszélyesek voltak, megérdemelten vezettünk már a szünetben két góllal. Tökéletesen visszakaptam a játékosoktól, amit előzetesen kértem tőlük. Ezúttal nem volt gyenge pontunk, minden játékos kiváló teljesítményt nyújtott, így önbizalom növelő sikert értünk el" - mondta Vágó Attila szakvezető a magyar szövetség honlapján.

A magyarok az áprilisban elmaradt, és május 20-ára halasztott ukránok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülnek.


Soproni Liga: Győzelmével élen a Debrecen
2010. 05. 04. 23.00

<RIGHT>
foci.jpg



A címvédő Debrecen hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Vasas felett a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójának keddi mérkőzésén, s az eddig éllovas Videoton vereségének köszönhetően a tabella első helyére ugrott.


Soproni Liga, 26. forduló:
DVSC-TEVA - Vasas 3-0 (2-0)

Debrecen, 4000 néző, v.: Szilasi

gólszerzők: Yannick (5., 17.), Czvitkovics (92.)
kiállítva: Ramos (24.)
sárga lap: Ramos (8., 24.), Kiss Z. (52.), Fodor (65.), illetve Remili (60.), Kovács G. (70.)
DVSC-TEVA:
Poleksic - Bernáth, Komlósi, Fodor, Laczkó - Szakály P. (Czvitkovics, 71.), Kiss Z. (Szélesi, 56.), Ramos, Bódi - Yannick (Coulibaly, 61.), Feczesin
Vasas:
Végh - Balog Zs. (Majoros, 68.), Kovács G., Mileusnic, Mendoza - Dobric (Mamadou, 76.), Bakos, Divic (Beliczky, 57.) - Remili, Benounes, Hrepka

Bajnokesélyeshez méltóan kezdte a találkozót a hazai együttes. A kiválóan játszó Yannick két alkalommal villant és megnyugtató előnyt szerzett csapatának. Nem sokkal később a fegyelmezetlen Ramos szabálytalanságát követően emberhátrányba került a piros-fehér együttes.

Az emberfölényben játszó Vasas nem tudott komoly nyomást gyakorolni a Debrecenre, amely a második játékrészben főleg arra törekedett, hogy megtartsa előnyét. Sikerével a címvédő a tabella élére állt és így várja a pénteki rangadót a második Videoton ellen.
<CENTER></CENTER>





Soproni Liga, 26. forduló:
Kecskeméti TE-ERECO - Paks FC 1-1 (0-0)


Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 0-0

Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)



Eladósorba került a Budapest Honvéd
2010. 05. 05. 07.19


<RIGHT>
budapest_honved.jpg



Egy angliai futballcsapatot működtető gazdasági társaság érdeklődik a Budapest Honvéd iránt - írta szerdai számában a Nemzeti Sport.
A napilapnak George F. Hemingway kategorikusan cáfolta azt az információt, hogy a kispesti klub iránt a Balatonringben érdekelt üzleti csoport is érdeklődne, ugyanakkor elismerte, hogy az angliai partner érdeklődése immár több mint tájékozódás.

A Nemzeti Sport szerint ha a kispesti piros-feketék nem is szerepelnek túl fényesen a bajnokságban, ettől még értékes árucikk lehet a Honvéd, elsősorban a Magyar Futball Akadémia miatt. Ebben az utánpótláscentrumban már most kézzelfogható eredménye van a néhány éve elkezdett munkának, nevelődnek ki a tehetségek, ami nemcsak azt jelentheti, hogy néhány éven belül újra erős Honvéd szerepelhet a bajnokságban, hanem azt is, hogy ez jelentős árbevételt hozhat a klubnak - írta a lap.
 
T

TH6777

Vendég
Még van min gondolkodnia Maradonának
2010. 05. 06. 19.25

<RIGHT>
foci003.jpg



Diego Maradonának, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának "még gondolkodnia kell" ugyan, a helyi sajtó szerint azonban egyre kevesebb a kérdőjel a világbajnoki keret összeállítását illetően.


A média helyzetelemzése szerint a haitiak elleni szerdai jótékonysági mérkőzésen gyakorlatilag véglegesen bejátszotta magát a Dél-afrikába utazó csapatba Martin Palermo. A Boca Juniors 36 éves támadója - akinek a vb-szereplését már maga Maradona is valószínűsítette korábban - állítólag soha nem állt ilyen közel a világbajnoki részvételhez, mint most. A Clarin és a La Nación című lap szakértője egyformán úgy véli, hogy erősítette pozícióját a legutóbbi mérkőzésen Palermo.

A karizmatikus és atletikus futballista egyesek szerint jól egészítené ki az apró termetűekből - Lionel Messiből, Carlos Tévezből és Sergio Agüeróból - álló támadósort, illetve a válogatottban még igencsak tapasztalatlan Gonzalo Higuaínt. Ugyancsak a tapasztaltabb korosztály képviseletében utazhatna a vb-re az Internazionaléban remekül futballozó, 30 esztendős Diego Milito.

A szerdai találkozó Palermo melletti másik nyertese Juan Mercier, az Argentinos Juniors játékosa lehet, aki a Juan Sebastian Verón, Javier Mascherano, Angel Di Maria középpályás hármas kiegészítőjeként leülhet a válogatott kispadjára.

Hátul a Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze négyes tűnik biztos befutónak, akárcsak a kapuban Sergio Romero.

"Egyelőre nem állítottam össze egyetlen listát sem, gondolkodnom kell még egy kicsit - nyilatkozott ugyanakkor a játékosként 1986-ban világbajnok szakvezető. - Nevek természetesen már vannak a fejemben, de egy-két posztot még le kell zárnom, és ebben tényleg segített a szerdai mérkőzés."
A 30-as bő listát hétfőig kell közölni.

Az argentinok a B csoportban a dél-koreaiakkal, a nigériaiakkal és a görögökkel mérkőznek majd a június 11-én kezdődő tornán.


Először sárgát adott, de aztán segített a bíró
2010. 05. 06. 21.04

<RIGHT>
foci.jpg



A Horvát Labdarúgó Szövetség határozottan cáfolta azt az európai sajtóban több helyen megjelent értesülést, amely szerint egy alsóbb osztályú labdarúgó-mérkőzésen a bíró műesésért sárga lapot mutatott fel az egyik játékosnak, noha az szívinfarktust kapott, majd meghalt.

"Merő kitaláció az egész: a futballista semmiféle lapot nem kapott - olvasható abban a közleményben, amelyet Daniel Rupcic, a szövetség titkára jegyzett. - Éppen Marko Maruncek bíró volt az, aki a játékos segítségére sietett. Ő húzta ki a nyelvét, amikor elveszítette az eszméletét."

Goran Tunjic, a Mladost Vocinici futballistája a Horvatski Sokol Mirkovici elleni mérkőzésén lett rosszul. Kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Harminckét éves volt.


A bajnoki címről dönthet a DVSC-Videoton
2010. 05. 06. 14.42

<RIGHT>
dvsc.jpg



Bajnoki döntőnek is tekinthető a címvédő Debrecen és a jelenleg mögötte második Videoton pénteki csatája a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában.

Könnyen előfordulhat, hogy a két együttes valóban döntőt vív majd az aranyéremért, amennyiben ugyanis a bajnokság végén pontazonosság alakulna ki az európai kupaindulást (1. és 3.), vagy a bennmaradást (14.) befolyásoló helyeken, akkor az érintett csapatok rájátszásban küzdenek meg egymással.

Az egypontos előnnyel rendelkező hajdúságiak mellett szól, hogy saját közönségük előtt játszhatnak, továbbá mindenképpen jobb előjelekkel várják a rangadót, mivel legutóbbi három bajnokijukat megnyerték, míg a fehérváriak kedden vesztették el 19 fordulón át tartó veretlenségüket, ezzel átengedve a tabella első helyét.
A Debrecen a döntetlennel is megőrizné előnyét, ugyanakkor esetleges sikere szinte el is döntené a bajnoki címért folyó versenyfutást, hiszen akkor négy pontra nőne a két gárda közötti különbség, három fordulóval a bajnokság vége előtt.

A Loki története ötödik, míg a Videoton első bajnoki címéért küzd.
A harmadik, Európa Liga-indulást érő pozícióért három csapat verseng, közülük a 47 pontos Győr Kaposvárra látogat, a 46 pontos Zalaegerszeg a Budapest Honvédot fogadja, míg a 45 pontos Újpest az MTK vendége lesz.

A sereghajtó Diósgyőr sorsa végleg megpecsételődhet szombaton, amennyiben vereséget szenved a 14., azaz éppen bennmaradó helyen álló Paks otthonában.

Soproni Liga, 27. forduló:
péntek:


DVSC-TEVA - Videoton FC 19 ó, v.: Szabó Zs.

szombat:

Ferencváros - Kecskeméti TE-Ereco 15 ó, v.: Fábián

ZTE FC-Budapest Honvéd 17:30 ó, v.: Bede

Vasas-Szombathelyi Haladás 18 ó, v.: Kovács Z.

Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa 18 ó, v.: Kassai

Paksi FC-Diósgyőri VTK 18 ó, v.: Oláh

Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 19 ó, v.: Vad II.

vasárnap:
MTK Budapest-Újpest FC 17:30 ó, v.: Berger
<CENTER></CENTER>



<CENTER></CENTER>




<CENTER></CENTER>



 
T

TH6777

Vendég

A Debrecen nyerte az "aranycsatát"
2010. 05. 07. 21.43


<RIGHT>
dvsc.jpg



A címvédő és listavezető Debrecen hazai pályán 3-2-re legyőzte a tabellán második Videotont a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hajdúságiak ezzel négy pontra növelték előnyüket a fehérváriakkal szemben három körrel a bajnokság vége előtt. A vendégek kedden, 19 forduló után kaptak ki, s most ismét vereséget szenvedtek.

Soproni Liga, 27. forduló:
DVSC-TEVA - Videoton FC 3-2 (2-1)

Debrecen, 10.000, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Szakály P. (28.), Czvitkovics (42.), Coulibaly (75.), illetve Elek (7.), Lipták (55.)
sárga lap: Yannick (43.), Coulibaly (69.), illetve Nagy D. (25.), Elek (56.), Andic (79.), Farkas II. B. (86.), Horváth G. (90.)

DVSC-TEVA:
Poleksic - Bodnár, Mészáros N. (Komlósi, a szünetben), Mijadinoski, Laczkó - Czvitkovics, Szakály P. (Kiss Z., 78.), Szélesi, Yannick - Feczesin (Dombi, 70.), Coulibaly

Videoton FC:
Sebők Zs. - Andic, Lipták, Horváth G., Elek Á. - Sándor Gy., Farkas I. B., Polonkai - Nagy D. (Farkas II. B., 79.), Nikolic (Sitku, 62.), Alves (Vujovic, 73.)

Nagyszerű hangulatban és telt ház előtt kezdődött az aranycsatának aposztrofált mérkőzés, amelyet a Debrecen kissé megilletődötten kezdett. Ezt kihasználva a vendégek hamar vezetéshez jutottak, ami viszont felébresztette a hazaiakat, így Magyarországon ritkán látható nagy iramú és színvonalas összecsapás bontakozott ki, amelyen a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A hajdúságiak előbb egyenlítettek, majd a játékrész hajrájában egy szép akció végén a vezetést is megszerezték.
A folytatásban a Videoton nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, kísérleteit hamar siker koronázta. Ettől kezdve - bár az iram változatlan maradt - a játékosok pontatlanabbul futballoztak, ennek nyomán pedig kevesebb volt a helyzet. A piros-fehérek aztán a hajrá előtt - némileg szerencsés góllal - váratlanul ismét előnybe kerültek. Ezt követően okosan és taktikusan tördelték a játékot, őrizték az eredményt, a Videoton nem tudott kibontakozni, s egyenlítenie sem sikerült.

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője:
"Mindkét csapat jól játszott, kiváló mérkőzést láthatott közönségünk, amelynek nagyon sokat köszönhetünk most is. A játékosok óriási szívvel és jól futballoztak, de a bajnokság még nem dőlt el. Mostantól csak a következő ellenfelünkre, az Újpestre szabad gondolnunk".

Mezey György, a Videoton vezetőedzője:
"Szerencsés körülmények között nyertek, de ez érthetően senkit nem érdekel. Le a kalappal a csapatom előtt, mert jól futballozott. A szerencsés győztes gól ugyanakkor semmit nem von le a Debrecen érdemeiből. Nem adjuk fel a küzdelmet, de innentől a Debrecen a nagy esélyes".
<CENTER></CENTER>




Deutsch Tamás lesz az MTK elnöke
2010. 05. 07. 14.54


<RIGHT>
mtk.jpg



Deutsch Tamás elfogadta az MTK felkérését, így a május 26-i küldöttgyűlésen a korábbi sportminisztert választhatják meg az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György helyett a klub elnökének.

A Népszabadság értesülését Deutsch Tamás a stop.hu-nak nyilatkozva megerősítette:

"Általában egy-két hét gondolkodási időt kérek hasonlóan komoly felkérések alkalmával, most is így tettem, de lelkem mélyén rögtön igent mondtam Farkas Ferenc ügyvezetőnek" - nyilatkozott pénteken az európai parlamenti képviselő, jelezve, hogy öccsével, Péterrel, a volt országos csúcstartó magasugróval együtt maga is atletizált a nagy múltú, 122 éves egyletben, s férfi felmenői mind MTK-drukkerek voltak.

Deutsch Tamás hétfőn egyeztet a szakosztályok képviselőivel elképzeléseiről.


 
T

TH6777

Vendég




MLS: 2012-ben Montreal is csatlakozik a profi labdarúgóligához


Tizenkilencedikként Montreal város csapata is csatlakozik az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, a Major League Soccer (MLS) mezőnyéhez – jelentették be pénteken New Yorkban. A liga harmadik kanadai gárdája 2012-től vesz részt a küzdelmekben.
<!-- .cikkhead -->
A Montreal Impact csapata 1992 óta létezik, s pillanatnyilag az észak-amerikai profi labdarúgás második vonalának egyik ligájában szerepel.
Az MLS-ben pillanatnyilag egy kanadai csapat, a Toronto FC szerepel, és eldőlt, hogy jövőre a Vancouver Whitecaps is bekapcsolódik a küzdelmekbe.

A liga 1996-ban tíz csapattal indult, jelenleg 16-tal üzemel, három újabb csatlakozó (Vancouver, Portland, Montreal) már biztos, és a vezetők remélik, 2012-ben húszcsapatosra kerekedik ki a létszám.​
 
T

TH6777

Vendég


Labdarúgó NB I - Majdnem elszórakozta előnyét a Ferencváros
2010. 05. 08. 18.09


<RIGHT>
ftc.jpg

A Ferencváros hazai környezetben már három góllal is vezetett, végül azonban csak nehezen, 3-2-re nyert a Kecskemét ellen szombaton a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában.


A zöld-fehérek két vereséget követően nyertek újra.

Eredmény:
Ferencváros - Kecskeméti TE-ERECO 3-2 (3-0)

Albert Stadion, 3000 néző, v.: Fábián
gólszerzők: Ferenczi (3., 11-esből), Elding (12.), Morrison (35.), illetve Montvai (50.), Csordás (75.)
sárga lap: Stockley (16.), Abdi (52.), Ferenczi (90.), illetve Cukic (65.)
kiállítva: Rósa D. (79.)


Ferencváros:

Megyeri - Csizmadia, Dragóner, Tutoric, Stockley - Doherty (Lipcsei 68.), Morrison, Tóth B., Abdi (Rósa D. 73.) - Ferenczi, Elding (Schembri 81.)


Kecskemét:

Holczer - Némedi, Gyagya, Lambulic, Farkas I. (Csordás 72.) - Bori, Cukic, Savic (Bagi 29.), Alempijevic (Simon A. 55.) - Litsingi, Montvai

Rögtön a mérkőzés elején egy erősen vitatható büntetőből vezetést szerzett a hazai csapat, mely után a vendégek képtelenek voltak egyetlen épkézláb akciót is vezetni. A zöld-fehérek ezzel szemben sorra alakították ki a helyzeteket, és a szünetben 3-0-ra vezettek.
A fordulást követően hamar szépített a kecskeméti alakulat, egyre inkább kijött a szorításból, Csordás pedig a 75. percben egy gólra hozta fel csapatát. Ráadásul Rósát négy perc múlva egyből piros lappal kiállította Fábián játékvezető, ezzel nagy esélyt kaptak a lila-fehérek, de egyenlíteni már nem tudtak.


Nyíregyházi siker a Pápa ellen
2010. 05. 08. 23.04
<RIGHT>
foci3.jpg



A Nyíregyháza hazai pályán kétgólos győzelmet aratott szombaton a Pápa felett a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában.


Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa 3-1 (1-0)



Fontos pontokat veszített a ZTE
2010. 05. 08. 21.20


<RIGHT>
foci1.jpg



A harmadik helyért harcoló Zalaegerszeg hazai pályán meglepetésre 1-0-ra kikapott a Budapest Honvédtól a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.


ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)



Kiesett a Diósgyőr
2010. 05. 08. 20.37


<RIGHT>
foci2.jpg



A Diósgyőr szombaton 1-0-ra kikapott Pakson, ezzel három fordulóval a vége előtt kiesett a labdarúgó Soproni Ligából.

Soproni Liga, 27. forduló:
Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)





U19-es Eb - Nem jutott tovább a magyar válogatott
2010. 05. 08. 15.26


<RIGHT>
foci003.jpg



Csoportjában csak a harmadik lett a tatabányai selejtezőn, így nem jutott ki a franciaországi Európa-bajnokságra az U19-es magyar labdarúgó-válogatott.

A hazai rendezésű elitkörben szereplő négyesből az első helyezett portugál korosztályos nemzeti csapat kvalifikálta magát, miután a szombati zárófordulóban 3-2-re legyőzte Szapor Gábor szövetségi kapitány legénységét. Szintén 7 pontot gyűjtött a Telkiben a románokat 2-0-ra verő görög együttes, ám mivel kevesebb gólt lőtt, legfőbb vetélytársa mögé szorult. A 19 éven aluliakból álló magyar válogatott a portugálok előtt a nyitónapon kikapott a görögöktől (0-1), míg a második játéknapon a pont nélkül zárt románokat legyőzte (3-0).

A szombati eredmények:

Magyarország-Portugália 2-3
Görögország-Románia 2-0

A selejtezőcsoport végeredménye:

1. (és továbbjutott) Portugália 7 pont (7-4),
2. Görögország 7 (4-1),
3. Magyarország 3, 4. Románia 0
<CENTER></CENTER>




 
T

TH6777

Vendég
Garami szerint a bíró is kellett foci-horrorhoz, Újpesten a cáfolatnak is örültek - így látták az edzők


Valóságos gólzáport hozott az MTK és az Újpest 5-4-s lila-sikerrel véget ért vasárnapi bajnokija, de ebben Garami József szerint Berger játékvezetőnek is nagy szerepe volt. Mészöly Géza ugyanakkor csapata akaratát dicsérte, és kiemelte: a kilencgólos bajnoki alaposan rácáfolt az NB I-es hajrát elásó jóslatokra.

Mészöly Géza (Újpest):
- Az első félidőben kicsit tompák voltunk, főleg a két bekapott gól után, de a szünetben tudtuk rendezni a sorokat, és Tóth Norbert beállítása is nagyon sokat segített. A csapatnak volt szíve 1-4-s állásnál is előre menni és nagyon nagyot hajtottunk. Szokták mondani, hogy a bajnokság hajrájában már nincsenek izgalmas, érdekes mérkőzések, erre azt hiszem, mindkét gárda alaposan rácáfolt, és közönségszórakoztató találkozó lett a végére a mérkőzés. Nagyon örülök, hogy a nagy tét ellenére is vissza tudott jönni a csapat a komoly hátrányból. Nagyon nagy köszönet a szurkolóinknak is!​

Garami József (MTK):
- Olyan dolgok történtek a mérkőzésen, amelyek nagymértékben befolyásolták a végeredményt. A csapatom jól játszott, 2-0-ra vezettünk, bennünk volt a tovább gólok lehetősége is. Nagyon sajnálom a Szabó Ádámnak a kiállítását, amely véleményem szerint több okból sem volt indokolt, nem láttam, hogy bármi köze lett volna a szituációhoz, persze ettől még nem kellett volna összeomlani. Voltak hibáink, és a pontrúgásokat nagyon rosszul védekeztük le. Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen mind a két csapat dicséretet érdemelt, nagyszerű támadásokat láthattak a nézők, de ebből mi jöttünk ki rosszul, és ebben nagymértékben közrejátszott a játékvezető is.​

Videok

<EMBED height=170 type=application/x-shockwave-flash width=240 src=http://www.youtube.com/v/VokGOLrBDYM&hl=hu_HU&fs=1& allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true">

Videó: Vadócz villámfejessel köszönt be Barcelonában

</EMBED><object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EwaNXdYUTkc&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EwaNXdYUTkc&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="230" height="170"></embed></object>
 
T

TH6777

Vendég
Feljelenetést tett az MLSZ a Gyirmót meccse miatt
2010. 05. 12. 20.10


<RIGHT>
mlsz.jpg



Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnöke szerdán a tatabányai városi ügyészségen feljelentést tett vesztegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt a Gyirmót-Tatabánya vasárnapi NB II-es bajnoki mérkőzés kapcsán.


Az MLSZ honlapja ezzel egyidejűleg arról is beszámolt, hogy Helmeczy sportfegyelmi eljárás megindítását kezdeményezte a fegyelmi bizottság elnökénél, Retteghy Istvánnál. Utóbbi fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárás lefolytatását rendelte el Kiprich Dániellel, a Gyirmót labdarúgójával szemben, egyúttal felfüggesztette a futballista játékjogát. A fegyelmi tárgyalás jövő kedden 13 órakor lesz az MLSZ székházában. Tanúként kap idézést Kollár Dániel és Vass Norbert, a Tatabánya két labdarúgója, akiknek jegyzőkönyvben rögzített nyilatkozata szerint az összecsapás előtt Kiprich Dániel ajánlatot tett a találkozó eredményének a befolyásolására.

Az ügy hétfőn került nyilvánosságra, amikor az FC Tatabánya honlapján megjelent, hogy a klub három játékosa - Kollár és Vass mellett Dombai András - a vasárnapi meccs előtt a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított. Az egyesület vezetése írásban jelentette az esetet az MLSZ-nek, s erről a gyirmóti csapat elöljáróit is értesítette.
Ezek után a Gyirmót SE elnöke - a csapat honlapja szerint - azonnali hatállyal vizsgálat lefolytatását rendelte el, hétfő este pedig a csapat valamennyi játékosa és vezetője jognyilatkozatot írt alá a helyi stadionban, melyben többek között kijelentette, hogy a mérkőzés befolyásolására irányuló cselekedetben nem működött közre, s ilyenről nem is volt tudomása. A klub beszámolója alapján egy játékos jelezte, hogy "félreértésre okot adható baráti beszélgetésnek volt résztvevője, melyből tévesen következtethettek néhányan labdarúgótársai közül a jognyilatkozatban írt cselekményre".

Kollár, Vass és Dombai kedden számolt be a történtekről az MLSZ székházában Helmeczy Lászlónak. A szövetség jogi alelnöke az eljárás anyagáról, valamint az ügyészségen tett feljelentésről szerdán írásban tájékoztatta a Nemzeti Nyomozóirodát, és felkérte az MLSZ JT elnökét, hogy az eddig keletkezett iratok ismeretében játékvezetői szempontból vizsgálja meg a mérkőzés felvételét.

"Mélységesen felháborít a nevezett eljárás és az igaztalan vádak személyemmel kapcsolatban!" - közölte a Gyirmót SE honlapja Kiprich Dániel, hozzátéve, hogy a tatabányai rendőrkapitányságon nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. - "Biztos vagyok abban, hogy a hatósági eljárás során a nyomozóhatóságok, valamint a bíróság által feltárt tények bizonyítani fogják ártatlanságomat."

<CENTER></CENTER>




Dél-Afrikában szerepel a magyar diákválogatott
2010. 05. 12. 13.30


<RIGHT>
foci2.jpg



Az Aranycsapat Alapítvány szervezésében húsz magyar gyerek juthat el a diákválogatottal el a Dél-afrikai Köztársaságba, éppen a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság ideje alatt.
A válogatott egy olyan nemzetközi diáktornán szerepel majd, ahol 55 nemzet fiataljai mérik össze tudásukat.

Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke a kedden tartott több oldalú megbeszélésen - melyen a szervezet fővédnökeként részt vett Mádl Ferenc korábbi államfő is - hangsúlyozta, hogy a kárpát-medencei diákok sportolását és kapcsolatteremtését támogató szervezet rendkívül elkötelezett az ügy támogatása mellett. Szerinte az alapítvány számára ez egy mérföldkő, hiszen mára már szinte valamennyi kontinens magyarságával sikerült kapcsolatot teremteni, annak a célkitűzésnek megfelelően, hogy a sport révén egyesítsék a világ magyarságát.


Forlán tönkretette a Fulham álmait Hamburg, 2010. május 12., szerda (MTI/dpa) - A spanyol Atlético Madrid nyerte a labdarúgó Európa Liga első kiírását, miután a szerda esti, hamburgi döntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Gera Zoltán együttesét, az angol Fulhamet.
2010. 05. 12. 23.54


<RIGHT>
diego_forlan.jpg



A spanyol Atlético Madrid nyerte a labdarúgó Európa Liga első kiírását, miután a szerda esti, hamburgi döntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Gera Zoltán együttesét, az angol Fulhamet.


A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést, csapata egyik legjobbja volt, s gólpasszt is adott. Az Atlético mindkét találatát az uruguayi Diego Forlán (32., 116.) szerezte, a Fulham részéről Simon Davies (37.) volt eredményes.

A spanyol gárda története során ötödször szerepelt európai kupadöntőben, s második diadalát aratta. A korábban Vásárvárosok Kupája, majd UEFA Kupa néven megrendezett sorozat örökmérlegében ez volt a 12. spanyol csapat által elért végső siker.

Európa Liga, döntő:
Atlético Madrid (spanyol)-Fulham (angol) 2-1 (1-1, 1-1, 1-1)
Hamburg, 50 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
gólszerzők: Forlán (32., 116.), illetve Davies (37.)
sárga lap: Salvio (107.), Raúl García (114.), Forlán (117.), illetve Hangeland (63.)

Atlético Madrid:
De Gea – Ujfalusi, Perea, Domínguez, López – Reyes (Salvio, 78.) , Assuncao, Raúl García, Simao Sabrosa (Jurado, 68.) – Forlán, Agüero (Valera, 119.)
Fulham:
Schwarzer – Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky – Duff (Nevland, 84.), Murphy (Greening, 118.), Etuhu, Davies – Gera – Zamora (Dempsey, 55.)
I. félidő:
32. perc: az Atlético formás támadása végén Agüero lőtt 16 méterről, de nem találta el jól a labdát, így az a középen érkező Forlán elé pattant, aki 11 méterről a kapu jobb oldalába passzolt (1-0).
37. perc: Zamora cselezte be magát bal oldalról a tizenhatoson belülre, a középen helyezkedő Duffnak passzolt, ő a jobbról érkező Gerához továbbított, a magyar középpályás lágyan átívelt a túloldalra, Davies pedig kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

hosszabbítás:
116. perc: Agüero bal oldali beadására Forlán érkezett az ötös vonalánál, perdítése pedig az egyik védőn megpattanva jutott a kapu közepébe (2-1).

Mindkét együttes feszülten kezdte a találkozót, az első öt percben sok volt a pontatlan passz, de többet birtokolta a labdát a Fulham. A 12. perc elején a pálya középső harmadán eladta a labdát az angol csapat, Agüero indította Forlánt, aki 15 méterről gurított a jobb sarok felé, azonban a kapufát találta el. Négy perccel később szabadrúgáshoz jutott a spanyol együttes, Reyes lövését Schwarzernek kellett hárítania. Az első húsz percben a Fulham háromszor próbálkozott kapura lövéssel, ebből kettő Gera nevéhez fűződött, de Davies felső léc alá tartó 20 méteres kapáslövése volt a legveszélyesebb. A félidő felénél magára talált az Atlético, s néhány percen keresztül folyamatosan veszélyeztetett, az angol gárda védelme azonban minden próbálkozást hatástalanított. A Madrid egy szerencsés találattal szerezte meg a vezetést, ettől megélénkült az összecsapás, s öt perc múlva Gera gólpassza után sikerült egyenlítenie a Fulhamnek. A félidő utolsó perceire beszorult az angol együttes, a spanyolok egymás után hat szögletet végezhettek el, de ezekből komoly helyzet nem alakult ki.

A második játékrész elején Gera kapott nagyszerű indítást Zamorától, de hosszan vette át a labdát, így a kivetődő De Gea megszerezte azt. A 60. perc végén Gera bal oldali beadása egy védő lábáról Davieshez pattant, aki kapásból lőtt, de a madridi kapus hárítani tudott. Az Atlético játéka a szünet után veszélytelenebbé vált, a 65. percig - két beadás kivételével - szinte el sem jutottak Schwarzer kapujáig. A 74. percben Forlán szabadrúgását kellett védenie az ausztrál válogatott kapusnak. A második félidőben csökkent a színvonal, kevesebb volt az izgalom, úgy tűnt, mindkét alakulat a hosszabbítást várja. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Gera harcolt ki szabadrúgást 20 méterre a madridi kaputól, Murphy lövése azonban a sorfalról lepattant.

A ráadásban nem sokat változott a játék képe. A Fulham erőltette a támadásokat, de igazán nagy lehetőség egyik futballista előtt sem adódott, a Madrid pedig csak elvétve tudott veszélyeztetni. Ennek ellenére a 105. percben Agüero óriási helyzetben lőtt a kapu mellé két méterről, miután Forlán beverekedte magát a 16-oson belülre, középre gurított, s a védők által szorongatott argentin támadó elé pattant a labda.

A kupa sorsa a 116. percben dőlt el, amikor a fáradt Fulham-játékosok nem tudtak reagálni Agüero bal oldalról érkező beadására, amelyre Forlán csapott le, s közelről Schwarzer kapujának közepébe pörgetett.
<CENTER></CENTER>




<CENTER></CENTER>




 
T

TH6777

Vendég


Foci vb 2010: Egygólos mexikói győzelem Angola felett
2010. 05. 14. 08.23


<RIGHT>
foci.jpg



A labdarúgó-világbajnokságra készülő mexikói válogatott 1-0-ra nyert Angola csapata ellen barátságos mérkőzésen Houstonban.

A 70 ezer néző előtt rendezett csütörtöki összecsapás egyetlen gólját Andres Guardado szerezte az 52. percben.
A mexikóiak múlt pénteken gólnélküli döntetlent játszottak az ecuadoriakkal East Rutherfordban, majd hétfőn 1-0-ra verték a szenegáliakat Chicagóban.

A Dél-afrikai Köztársaságban június 11-én rajtoló vb-n Mexikó alakulata vívja a nyitómeccset a házigazdák nemzeti együttesével.
Az A jelű négyes tagja még Franciaország és Uruguay.
 
T

TH6777

Vendég


Német Kupa: kiütötte a Bexern a Werdert
2010. 05. 15. 21.59


<RIGHT>
bayermunchen.jpg



Története során 15. alkalommal a Bayern München nyerte meg a labdarúgó Német Kupát, miután a szombat esti döntőben nagyon könnyedén, 4-0-ra legyőzte a címvédő Werder Brement.

A berlini találkozó az első perctől a bajnok Bayern fölényét hozta. A müncheniek az első félidő 35. percében, Arjen Robben büntetőjével szerezték meg a vezetést, a fordulás után pedig gyorsan eldöntötték a meccset, Ivica Olic és Franck Ribery találataival már a 63. percben 3-0-ra vezettek. A hajrában aztán Bastian Schweinsteiger is eredményes volt, így kiütéses győzelemmel szerezte meg a Bayern szezonja második trófeáját.
Luis van Gaal együttese jövő szombaton az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-döntőben akár harmadik serlegét is megszerezheti 2010-ben.

Eredmény:
Bayern München-Werder Bremen 4-0 (1-0)
Berlin, 72.954 néző, v.: Kinhöfer
gólszerzők: Robben (35., 11-esből), Olic (52.), Ribery (63.), Schweinsteiger (83.)
piros lap: Frings (78., Bremen)

Az elmúlt tíz év győztesei:
2001: Schalke 04
2002: Schalke 04
2003: Bayern München
2004: Werder Bremen
2005: Bayern München
2006: Bayern München
2007: 1. FC Nürnberg
2008: Bayern München
2009: Werder Bremen
2010: Bayern München


MTK elleni sikerével maradt harmadik az ETO
2010. 05. 15. 21.27


<RIGHT>
gyorieto.jpg



A Győr szombaton hazai pályán 2-0-ra legyőzte az MTK-t, s ezzel a labdarúgó Soproni Liga 28. fordulójában is megőrizte harmadik helyét a táblázaton.

Győri ETO FC-MTK Budapest 2-0 (0-0)
Győr, 2000 néző, V: Bognár
gólszerzők: Józsi (50.), Koltai (84.)
sárga lap: Aleksidze (90.), illetve Balogh B. (90.)
Győr:
Stevanovic - Babic, Djordjevic, Fehér Z., Szabó O. - Kink, Pilibaitis, Józsi, Tokody - Nicorec (Koltai 59.) - Aleksidze (Sharashenidze 91.)
MTK:
Szatmári Z. - Rodenbücher, Szekeres, Balogh B., Hidvégi - Kulcsár (Könyves 55.), Zsidai, Pátkai (Kanta J. 74.), Lázok - Szatmári L. (Nikházi 83.) - Pál A.

Erős szélben, szakadó esőben zajló első félidőben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, melynek során Józsi kapufájánál álltak legközelebb a gólszerzéshez.

Szünet után Józsi gyorsan megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A gól után kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők, ám a hajrában Koltai találatával bebiztosította győzelmét az ETO.


<CENTER></CENTER>




 
T

TH6777

Vendég


Slovan-drukkerek balhéztak Magyarországon
2010, május 12 - 18:21

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr Főkapitányság közleménye szerint 111 külföldi drukkert vett őrizetbe az encsi rendőrség, miután a Szlovák Kupa nagymihályi döntőjére igyekvő Slovan-szurkolók randalírozni kezdtek az M30-as autóút hejőkeresztúri pihenőjében, majd a forrói benzinkútnál. A BAZ megyei RFK közleménye szerint az előállított személyek elszámoltatása soron kívül, nagy erőkkel folyamatban van.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr Főkapitányság keddi közleménye az esetről.
”A rendelkezésre álló adatok szerint Pozsonyból Michalovcéra (Nagymihályba) egy keddi mérkőzésre tartó külföldi futballszurkolók reggel 7 óra körüli időben az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében festékkel lefújtak és megrongáltak egy ott parkoló kamiont, illetve horogkeresztet rajzoltak a pihenő épületének falára. Az esetet követően a szurkolók egy újabb csoportja a Forrói benzinkútnál kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, melynek során az ott tartózkodó menetrend szerinti buszjáratot verni, rugdosni kezdte. A rendőrség az önmagukból kivetkőzött, ittasan, csoportosan randalírozó futballhuligánok megfékezésére nagy erőket vont össze és küldött a helyszínre. A gyors rendőri reagálásnak köszönhetően a járőrök az Encsi Rendőrkapitányságra 98 szlovák, 12 cseh és 1 fő ukrán állampolgárságú személyt állított elő. Az előállított személyek elszámoltatása folyamatban van, a rendőrség az eljárást ügyükben nagy erőkkel, soron kívül folytatja.”


Összeverekedtek a Fradi és a Loki szurkolói

Miskolc, május 15., 16.18 A Geleji pihenőnél "bukkantak egymásra".


Összeverekedtek a Ferencváros és a Debrecen futballcsapatának szurkolói az M3-as autópálya mellett lévő geleji pihenőnél szombat délután - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a Fradi szurkolói Miskolcra tartottak a Diósgyőr elleni meccsre, a Loki-drukkerek pedig a fővárosba mentek az Újpest elleni mérkőzésre. A két társaság szóváltásba keveredett egymással, majd összeverekedtek. Többen meg is sérültek közülük.
A fradistákat - egy busz összes utasát, több mint 60 embert - előállították a miskolci rendőrkapitányságra.
Dobi Tamás hangsúlyozta: a debreceniek ellen is lesz intézkedés, ők azonban elhagyták a helyszínt, mielőtt a rendőri erősítés megérkezett volna.
A Miskolcra vonattal érkező fradisták közül is előállítottak egy férfit, mivel kirúgta az őket különjáratként a diósgyőri stadion felé szállító helyi busz ablakát. Ellene garázdaság miatt indítottak eljárást - mondta a helyettes szóvivő.
(mti)



 
T

TH6777

Vendég


Messi nyerte az Aranycipőt
2010. 05. 17. 13.56


<RIGHT>
lionelmessi.jpg



A spanyol bajnok Barcelona színeiben 34-szer eredményes argentin Lionel Messi érdemelte ki a 2009/10-es idény legeredményesebb labdarúgójának járó Aranycipőt.

A listába csak a bajnoki gólok számítanak, s a különböző erősségű pontvadászatokban elért találatokat más-más szorzóval veszik figyelembe. A legjobb tízbe egyedül a Hollandiában 35 góllal legjobb uruguayi Luis Suárez került be olyan bajnokságból, amelynek szorzója nem a maximális 2-es, hanem csak másfeles.

Az Aranycipő 2009/10-es végeredménye:
gól szorzó eredmény

1. Lionel Messi (argentin, Barcelona) 34 2 68
2. Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea) 29 2 58
Antonio Di Natale (olasz, Udinese) 29 2 58
4. Gonzalo Higuaín (argentin, Real Madrid) 27 2 54
5. Luis Suárez (uruguayi, Ajax Amsterdam) 35 1,5 52,5
6. Wayne Rooney (angol, Manchester United) 26 2 52
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 26 2 52
8. Darren Bent (angol, Sunderland) 24 2 48
9. Carlos Tévez (argentin, Manchester City) 23 2 46
10. Edin Dzeko (bosnyák, VfL Wolfsburg) 22 2 44
Frank Lampard (angol, Chelsea) 22 2 44
Diego Milito (argentin, Internazionale) 22 2 44

Keretet szűkített Domenech, Gallas helye kérdéses
2010. 05. 17. 13.56


<RIGHT>
foci1.jpg



Raymond Domenech francia szövetségi kapitány 24 fősre szűkítette keretét a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra.

A négy éve döntős együttesből a kapus Mickael Landreau, a védő Adil Rami és Rod Fanni, a középpályás Hatem Ben Arfa és Yann M,Vila, valamint a csatár Jimmy Briand került ki.
A szakvezetőknek június elsején kell kijelölni a végleges, 23 fős kereteket. Domenech valószínűleg William Gallas gyógyulásától teszi függővé, hogy ki marad le a tornáról. Amennyiben az Arsenal játékosa felépül a csoportkörre, akkor vélhetően egy másik védőt hagy majd ki a csapatából.
A franciák a házigazda dél-afrikaiakkal, továbbá a mexikóiakkal és az uruguayiakkal szerepelnek majd azonos csoportban.

A 24-es francia keret:
kapusok:

Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux)

hátvédek:
Anthony Réveillére (Olympique Lyon), Bacary Sagna, William Gallas, Gae:l Clichy (Arsenal), Éric Abidal (FC Barcelona), Sébastien Squillaci (FC Sevilla), Patrice Evra (Manchester United), Marc Planus (Girondins Bordeaux)

középpályások:
Jéremy Toulalan (Olympique Lyon), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Lassana Diarra (Real Madrid), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribéry (Bayern München), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal)

csatárok:
Thierry Henry (FC Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikosz), Sidney Govou (Olympique Lyon), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
<CENTER></CENTER>






Óriási Loki - Vidi párharc várható!
2010. 05. 17. 08.08


<RIGHT>
REAC_Nyergesre_mindig_lehet_szamitani.jpg



Amikor négy éves, felsőházi szereplést követően a REAC férfi labdarúgó csapata elbúcsúzni volt kénytelen az NB I mezőnyétől, a szakvezetés nagyon határozottan azt állította: a REAC csak átszállót vásárolt a második vonalba. Sikerülhet-e még ez Rákospalotán? Erről is kérdeztük Kutasi Róbert klubigazgatót.

- A helyzet teljesen bizonytalan - válaszolt Kutasi. - Ősszel még az első helyen zártunk - igaz, csak jobb gólkülönbséggel -, azóta viszont sok minden nem a terveink szerint alakult. Bármíly furcsa, de tavasszal a hazai pályán álltunk fejre - summázott Kutasi. - Rövid időn belül háromszor is kikaptunk, mégpedig a BKV Előre, a Vác és a Vecsés ellenében. Márpedig bármely, a feljutással kacérkodó klub nem engedheti meg ezt a luxust. A dolog pikantériája, hogy idegenben rendre meggyőző fölénnyel nyerjük a meccseinket...

- A Vecsés elleni hazai fiaskót már a legújabb, a Nagy Sándor helyére szerződtetett edzővel, Mátyus Jánossal a kispadon vesztették el. Egyáltalán, mi indokolta Nagy Sándor lecserélését?
- Nagy Sándort tiszteljük-becsüljük, de úgy éreztük, mindenképpen új impulzusokra van szüksége a csapatnak. Hangsúlyozni szeretném, hogy nem véletlenül esett a választásunk Mátyusra, akit személyesen évek óta ismerek. Meggyőződésem, hogy ő a fiatal edzők között a legtehetségesebbek egyike. A REAC-nál az utóbbi években megfordult, kitűnő szakemberek - Simon Tibor, Mészöly Géza, Urbán Flórián, Aczél Zoltán - legjobb tulajdonságaiból egyaránt hordoz magában. Az NB II-es válogatott kapitányaként közelről is láthattam, milyen jó szakember, milyen jól ért a játékosok nyelvén. Biztos vagyok benne, ha az év során már előbb sikerül őt idehozni, akkor a REAC ma biztos feljutóként várhatná az utolsó fordulók eseményeit.

- Korábban többször is lenyilatkozta, hogy a REAC játékosállományát a második vonal legerősebbjének tartja. Változatlanul ez a véleménye?
- Amit mondtam, fenntartom. Ezért állíthatom meggyőződéssel, hogy ezzel az anyaggal simán fel kellene jutnunk. Természetesen erről a lehetőségről még a sajnálatos vereségeket követően sem mondtunk le, s erre meg is van a matematikai esélyünk.

- Konkrétan kikkel elégedett?
- Somogyi Csaba, Cseri Gergő, Nyerges Krisztián (képünkön) és a Ferencvárosból érkezett kölcsönjátékos, Pölöskei Péter egyaránt meghatározó egyéniségei klubunknak, miként a változatlanul gólerős Torma Gábort is ide kell sorolnom.

- A pontvadászat június 12-én ér véget, amikoris az NB II valamennyi összecsapására egy időben kerül majd sor. Amennyiben a REAC addig hozza a várt pontokat, úgy a döntés könnyen erre a játéknapra maradhat, hiszen a másik bajnokaspiráns, a Szolnok látogat el a Budai László stadionba.

- Bár papíron a Vác is esélyesnek számít a feljutásra, a szakvezetés úgy gondolja, hogy az igazi rivális a Szolnoki MÁV lesz. Amennyiben addig úgy alakulnak az események, hogy az utolsó forduló dönt a feljutásról, úgy hazai pályán le fogjuk győzni a szolnokiakat.

- Ezekben a hetekben a magyar labdarúgás kedvelői elsősorban a Debrecen - Fehérvár párosviadallal vannak elfoglalva.

- Az Újpest újabb sikere megint közel hozta egymáshoz a riválisokat. Természetesen én is hatalmas Loki - Vidi harcra számítok, melyben a Loki nagyobb rutinja és a Vidi óriási motiváltsága csap majd össze.​
<CENTER></CENTER>




<CENTER></CENTER>



 
T

TH6777

Vendég
A Debrecen után a Videotont is legyőzheti az Újpest
2010. 05. 17. 17.05


<RIGHT>
soproni_liga.jpg



A bajnoki elsőségért nagy versenyben lévő Videotonhoz látogat a címvédő Debrecent szombaton legyőző Újpest a labdarúgó Soproni Liga hétközi, 29. fordulójának szerdai játéknapján. Ha a budapesti lila-fehérek nyernek a fehérvári együttes ellen, akkor a DVSC egy győzelemmel ismét bajnok lehet.

A skót Willie McStay-t váltott Mészöly Géza irányításával az újpestiek hét összecsapásukból egyet sem vesztettek el, s egy döntetlen mellett hatszor nyertek. Ennek köszönhetően már a harmadik helyért küzdenek a jelenleg bronzérmes pozícióban álló Győrrel, amely szerdán éppen Debrecenben vendégeskedik.

Hétfőn (ma) pótolják az eredetileg szombatra kiírt Kecskemét-Kaposvár mérkőzést, így ez a két gárda a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságának vasárnapi döntése nyomán csütörtökön játssza le a hétközi fordulóban esedékes összecsapásait.

A Nyíregyháza hazai pályán, a stabil középcsapatnak számító Haladás ellen folytathatja menekülését a kiesést jelentő 15. helyről, míg a 14. Paks a Budapest Honvédot látja vendégül.

A forduló keddi nyitómérkőzésén Lipcsei Péter, a Ferencváros 38 éves középpályása megdöntheti a legendás Sárosi György rekordját, a korábbi válogatott futballistának ugyanis ez lehet a 647. élvonalbeli találkozója zöld-fehér mezben.
Soproni Liga, 29. forduló:
kedd:
Ferenváros-Lombard Pápa 18 ó

szerda:
Vasas-ZTE FC 18 ó
Nyíregyháza Spartacus-Szombathelyi Haladás 18
Paksi FC-Budapest Honvéd 18
Videoton FC-Újpest FC 19
DVSC-TEVA - Győri ETO 20

csütörtök:
MTK Budapest-Kecskeméti TE-Ereco 18 ó
Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 18​
 
T

TH6777

Vendég

Erwin Koeman fiatalokat is behívott a válogatott keretébe
2010. 05. 17. 21.16


<RIGHT>
erwin_koeman2.jpg



Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a május 29-én, a budapesti Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő Magyarország-Németország, valamint a június 5-i, amszterdami Hollandia - Magyarország barátságos mérkőzésekre.

A szövetségi kapitány több játékost is meghívott a tavalyi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző együttesből, így Gulácsi Péter, Németh Krisztián és Koman Vladimir is tagja a keretnek.
Erwin Koeman sérülés miatt nem számíthat Hajnal Tamás, Rudolf Gergely, Kádár Tamás és Szalai Ádám játékára a két összecsapáson. A keret tagjai a németek elleni mérkőzés előtt május 26-án, szerdán találkoznak az MLSZ telki edzőközpontjában.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Király Gábor (1860 München)
Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Gulácsi Péter (Liverpool)

Védők:
Bodnár László (DVSC-TEVA)
Szélesi Zoltán (DVSC-TEVA)
Juhász Roland (RSC Anderlecht)
Vanczák Vilmos (FC Sion)
Horváth Gábor (Videoton FC)
Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA)
Bodor Boldizsár (Roda JC)

Középpályások:
Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers)
Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Huszti Szabolcs (Zenit Szentpétervár)
Dárdai Pál (Hertha BSC)
Vadócz Krisztián (Osasuna)
Nagy Dániel (Videoton FC)
Koman Vladimir (Bari)

Támadók:
Lázok János (MTK Budapest)
Priskin Tamás (Queen's Park Rangers)
Torghelle Sándor (FC Augsburg 1907)
Németh Krisztián (AEK Athén)

Tartalékok:
Köteles László (Racing Genk)
Gyepes Gábor (Cardiff City)
Tőzsér Dániel (Racing Genk)


Torghelle Düsseldorfban folytatja pályafutását

A német Kicker információi szerint az FC Augsburgtól távozó Torghelle Sándor a szintén másodosztályú Fortuna Düsseldorfban folytatja pályafutását.

A magyar válogatott támadó a hírek szerint két éves szerződést írt alá a Bundesliga 2 idei szezonjában negyedik helyen végzett együtteshez, amely jövőre már a feljutást célozza meg. A düsseldorfiaknak mindenképpen szüksége volt egy gólerős csatárra, mivel a csapat házi gólkirálya, a 2009–2010-es bajnokságban 12 gólig jutó Martin Harnik a múlt héten a VfB Stuttgarthoz igazolt.

A 28 éves Torghelle, aki Marcaliból indulva Magyarországon a Budapest Honvédban és az MTK Hungáriában szerepelt, korábban megfordult Angliában (Crytal Palace) és Görögországban (Panathinaikosz és PAOK Szaloniki) is, majd 2007-ben a német másodosztályú Carl-Zeiss Jenához igazolt. Egy évvel később, a csapat kiesése után az Augsburg FC-hez távozott, ahol két szezon alatt 48 mérkőzésen 14-szer volt eredményes.

A 40-szeres válogatott támadó 2004-ben egy barátságos mérkőzésen két gólt rúgott Németországnak, amivel a magyarok óriási meglepetésre 2–0-ra legyőzték a Nationalelfet.


Videó: A kezdőkörből bombázott a pipába a középpályás

Fantasztikus gólt szerzett Inca, a Sol de America brazil középpályása az Olimpia elleni bajnokin a paraguayi bajnokságban. A játékos a kezdőkörből, szabadrúgásból bombázott a jobb felsőbe.


<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XGZKoyC7TBo&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XGZKoyC7TBo&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>​
 
T

TH6777

Vendég


Bill Clinton is támogatja az amerikai vb-pályázatot
2010. 05. 18. 18.14


<RIGHT>
foci.jpg



Bill Clinton, az Egyesült Államok korábbi elnöke lett a 2018-as és 2012-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogáért versengő amerikaiak pályázati bizottságának tiszteletbeli elnöke.




Clinton szerint az Egyesült Államok esélyeit növeli, hogy mind a stadionok, mind pedig az infrastruktúra készen áll a torna megrendezésére.

"Ha megkapjuk a rendezés jogát, az minden vendéglátó városnak óriási gazdasági fellendülést, akár 400-600 millió dollár bevételt jelenthet - nyilatkozott Clinton. - Mivel országunk népességének közel 12 százaléka külföldi, így minden mérkőzésen teltház várható."

Az Egyesült Államok mellett Ausztrália, Anglia és Oroszország önállóan, Belgium Hollandiával, Spanyolország Portugáliával közösen pályázik a 2018-as és 2022-es világbajnokság rendezési jogára. Utóbbi eseménynek szeretne otthont adni Katar, Japán és Dél-Korea is.

A 63 éves politikus - még elnökként - egyszer már sikerrel járt: az 1994-es világbajnokság 50 millió dolláros bevételt jelentett országának.

A győzteseket december 2-án, Zürichben nevezik meg.
Az idei megmérettetésnek a Dél-afrikai Köztársaság, a 2014-esnek Brazília ad otthont.
<CENTER></CENTER>




A Cluj a román bajnok
2010. 05. 18. 17.59


<RIGHT>
foci002.jpg



A CFR Cluj a román labdarúgó-bajnokság 2009/2010-es kiírásának győztese, miután az utolsó előtti fordulóban aratott győzelmével behozhatatlan előnybe került a Unirea Urzicenivel szemben.

A kolozsvári együttes, amelynek magyar tulajdonosa van, a 33. fordulóban hazai pályán 2-1-re verte az International Curtea de Argest, így az Unirea hiába nyert szintén, a különbség maradt közöttük három pont. Utóbbi ugyan még beérheti a Clujt, az egymás elleni összevetésben azonban az erdélyi csapat a jobb.



A CFR Cluj története második bajnoki címét szerezte meg, s az aranyéremmel biztosította helyét a Bajnokok Ligája főtábláján a 2010/2011-es szezonban. A már biztosan második Unirea a BL-selejtezőbe jutott. Utóbbi a mostani, előbbi az egy évvel korábbi BL-küzdelmekben is érdekelt volt.
<CENTER></CENTER>




 
T

TH6777

Vendég

Soproni Liga: Kiesett a Nyíregyháza
2010. 05. 20. 14.45


<RIGHT>
soproni_liga.jpg



Szerdán öt mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 29. fordulójából. A Nyíregyháza háromgólos hátrányt dolgozott le a Haladás ellen, de hiába küzdött meg az egy pontért, kiesett az élvonalból.

Az éllovas DVSC-TEVA a Győr, a második helyezett Videoton az Újpest ellen ért el döntetlent, ami azt jelenti, hogy a bajnoki címért zajló versenyfutás az utolsó fordulóig nyílt marad.

Bougerra hiába mentett pontot
Nyíregyháza Spartacus FC - Szombathelyi Haladás 3-3 (0-2)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert Zoltán, Medovarszki János)
Gólszerző: Bougerra (11-esből) a 65., Bougerra a 71., Bougerra a 81. ill. Simon Á. a 34., Simon A., a 45., Molnár B. (11-esből) a 62. percben

A kieső helyen álló hazaiak számára kizárólag a győzelem volt elfogadható eredmény a találkozón, ennek megfelelően az első negyedóra a nyírségiek fölényét hozta. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, és a 34. percben a Haladás megszerezte a vezetést: Simon Attila passza után Simon Ádám 25 méterről bombázott a léc alá (0-1). A 44. percben ismét a Simon-fivérek hoztak össze egy gólt, ezúttal Ádám adott be jobbról, Attila pedig 5 méterről a bal sarokba fejelt (0-2). A fordulás után is a Haladás volt aktívabb, és a 61. percben Halmosi Péter felvágásáért büntetőhöz jutott a szombathelyi együttes. A tizenegyest Molnár Balázs értékesítette (0-3). A hazaiak nem adták fel a küzdelmet, a 65. percben egy kezezés után büntetőhöz jutottak, Fouad Bougerra pedig pontosan lőtte a tizenegyest (1-3). A 71. percben Zeljko Kovacevic átadása után Bougerra közelről vette be a kaput (2-3), majd a 81. percben az algériai légiós egy szöglet után is eredményes volt (3-3). A nyírségiek a végén még lőttek egy kapufát, de a győzelmet nem tudták megszerezni, ezzel eldőlt, hogy a következő szezonban a másodosztályban szerepelnek.

Szépségdíjas góllal nyert a ZTE
Vasas - ZTE FC 2-3 (1-2)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Benounes (11-esből) a 2., Bogunovic (öngól) a 81., ill. Kamber a 33., Pavicevic a 44., Horváth A. az 54. percben
Az angyalföldiek már a 2. percben vezetéshez jutottak, a Karim Benounes elleni szabálytalanságért ítélt büntetőt a játékvezető, a 11-est a sértett értékesítette (1-0). A Vasas támadásban maradt és több alkalommal is növelhette volna előnyét, de kihagyta a helyzeteit. A 33. percben egyenlített a ZTE, Djordje Kamber egy csellel tisztára játszotta magát, majd 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 44. percben már a vendégek vezettek, Darko Pavicevic lépett ki a Vasas védői közül, majd 12 méterről kilőtte a bal sarkot (1-2). Az 54. percben szépségdíjas találattal növelte előnyét a zalai együttes, egy felpattanó labdát Horváth András az ötös bal sarkától, a kapunak háttal állva, ollózó mozdulattal lőtte a jobb sarokba (1-3). A 80. percben alakult ki a végeredmény, Benounes beadásába Milan Bogunovic szerencsétlenül ért bele, a labda a védőről Vlaszák Géza kezére, onnan pedig a hálóba pattant (2-3).

Győzelmével bennmaradt a Paks
Paksi FC - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vígh Tibor)
Gólszerző: Kiss T. a 5., Böde a 44., ill. Vaccaro (11-esből) a 82. percben
A Paks támadó szellemben kezdte a találkozót és az 5. percben megszerezte a vezetést: Kiss Tamás jobbról, 13 méterről a jobb sarokba lőtte a labdát (1-0). A vezetés tudatában sem vettek vissza a hazaiak, több nagy helyzetet is kihagytak a szünetig, egy lehetőséget pedig kihasználtak, a 44. percben Vayer Gábor bal oldali beadását követően Böde Dániel fejelt a jobb sarokba (2-0). A fordulás után mérsékeltebb lett az iram, kevesebb volt a helyzet is, de a 82. percben a vendégek megszerezték szépítő találatukat, Angelo Vaccaro az Abraham lerántásáért megítélt büntetőt értékesítette (2-1). Újabb gól már nem született, a Paks a megszerzett három ponttal kiharcolta a bennmaradást az élvonalban.

Nem ért győzelmet a gyors Videoton-gól
Videoton FC - Újpest FC 1-1 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Elek a 3., ill. Vasiljevic a 77. percben
A bajnoki címre pályázó Videoton számára kulcsfontosságú volt a győzelem a múlt héten a listavezető Debrecent legyőző Újpest ellen, és a mérkőzés elején a fehérváriak hamar meg is szerezték a vezetést: Nagy Dániel beadása után Elek Ákos fejelt a kapuba (1-0). A folytatásban is a Videoton volt veszélyesebb, az újpesti akciókban nem volt meg a kellő lendület. A szünetig nem esett újabb gól, a fordulás után pedig veszélyesebbé vált az Újpest, és a 73. percben sikerült kiegyenlítenie: Tóth Norbert adott be egy bal oldali szabadrúgásból, Dusan Vasiljevic fejesét Sebők Zsolt nem tudta védeni, a labda a kapus kezéről pattant a hálóba (1-1). A hajrában mindent megtett a győztes gól megszerzéséért a Videoton, de mindhiába, az Újpest ponttal távozott Székesfehérvárról.

Jól zártak a védelmek
DVSC-TEVA - Győri ETO 0-0
Vezette: Vad II István (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
Kiállítva: Szakály a 74. ill. Józsi a 92. percben
Mindkét csapat jól megszervezte a védelmét, ezért bár igyekeztek a csapatok, kevés lehetőség adódott a kapuk előtt. Mindkét együttes inkább távoli lövésekkel próbálkozott, ezek azonban nem jelentettek különösebb veszélyt a kapukra. A második játékrészben is kevés volt az igazán veszélyes helyzet, a védelmek jól látták el a feladatukat. A 74. percben megfogyatkozott a Debrecen, miután Szakály Péter egy percen belül két sárga lapot is kapott a játékvezetőtől. A hajrában a Győr volt aktívabb, de gól már nem született. A találkozó krónikájához tartozik, hogy utolsó percében Józsi György is megkapta második sárga lapját, így tíz-tíz emberrel fejezték be a meccset a csapatok.


Gera: Nekem kell lépnem, ha válogatott akarok lenni
2010. 05. 20. 13.10


<RIGHT>
geragolorome.jpg



Gera Zoltán, az Európa Liga döntőjében szerepelt Fulham labdarúgócsapatának magyar középpályása úgy véli, ha vissza szeretne kerülni a válogatottba, neki kell lépnie, mert Erwin Koeman szövetségi kapitány már jelezte: van helye az együttesben.


"Zavar a jelenlegi helyzet, és nem esik jól, hogy sokan támadják Koemant, amiért nem szerepelek a nemzeti csapatban - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a 31 éves játékos. - Én mondtam le a válogatottságot, de a szezon közben nem akartam ezzel foglalkozni. A nyári szünetben átgondolom a történteket, s ha úgy döntök, hogy visszajönnék, akkor megteszem a szükséges lépéseket."

Gera hozzátette, nem bánta meg, hogy a dánok elleni, utolsó világbajnoki selejtező előtt távozott a magyar csapattól, ugyanakkor hangsúlyozta: nem haragból tette, s emberileg semmi problémája nincsen a holland szövetségi kapitánnyal.
<CENTER></CENTER>



<CENTER></CENTER>



 
Oldal tetejére