Foci

T

TH6777

Vendég
Női labdarúgó-vb - Sima amerikai győzelem
2011. 06. 29. 04.29

<RIGHT>
noifoci.jpg



Az amerikai válogatott kétgólos sikert aratott a Koreai NDK csapata felett a németországi női labdarúgó-világbajnokság C csoportjának keddi első fordulójában.


A negyedik játékvezető teendőit Gaál Gyöngyi látta el a találkozón.

Eredmény, C csoport, 1. forduló:
Egyesült Államok-Koreai NDK 2-0 (0-0)


A svédek egy góllal legyőzték a kolumbiaiakat a németországi női labdarúgó-világbajnokság C csoportjának keddi első fordulójában.


Eredmény, C csoport, 1. forduló:
Svédország-Kolumbia 1-0 (0-0)

 
T

TH6777

Vendég
Rijkaard szaúdi kapitányként folytatja


<RIGHT>
foci001.jpg



A szaúdi válogatott szövetségi kapitányaként folytatja pályafutását Frank Rijkaard, a hollandok korábbi futballsztárja.


A legutóbb a török Galatasaraynál dolgozott szakember három évre 11 millió dolláros szerződést ír alá, várhatóan csütörtökön. A szaúdiak január óta álltak szakvezető nélkül, miután kiestek az Ázsia Kupából.

Rijkaard 2003-tól öt éven át ült az FC Barcelona kispadján, ezalatt két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert a katalánokkal.


Bajnokok Ligája - Előnyben a Valletta


<RIGHT>
bajnokok_ligaja.jpg



A máltai Valletta háromgólos győzelmet aratott kedden a San Marinó-i Tre Fiori vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, így kedvező helyzetből várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.


Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Tre Fiori (San Marinó-i)-Valletta (máltai) 0-3 (0-1)



FIFA-világranglista - Hét helyet javított a magyar válogatott


fifa.jpg



A magyar válogatott hét helyet javítva 45. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán kiadott, legfrissebb világranglistáján, amelyet változatlanul a világ- és Európa-bajnok spanyolok vezetnek.


Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezős csoportjainak július 30-i sorsolásán a magyar csapat várhatóan a harmadik kalapban kap helyet. A kalapok beosztását ugyan a július 27-i ranglista alapján készítik el, az európai válogatottak azonban addig már nem játszanak.
A FIFA honlapja szerint Egervári Sándor együttesének Európa-bajnoki selejtezős ellenfelei közül a hollandok állnak a legjobban: maradtak a második helyen. A svédek a 19., a finnek a 76., a moldovaiak a 85. pozíciót foglalják el, míg San Marino pont nélkül holtversenyben utolsó, azaz a 203. helyen áll.

A júniusban Arany Kupát nyert Mexikó 28 helyet javított, s jelenleg kilencedik.
A legfrissebb FIFA-ranglista (zárójelben a májusi helyezés):

1. ( 1.) Spanyolország 1871 pont
2. ( 2.) Hollandia 1661
3. ( 4.) Németország 1417
4. ( 6.) Anglia 1146
5. ( 3.) Brazília 1130
6. ( 9.) Olaszország 1059
7. ( 8.) Portugália 1046
8. (10.) Horvátország 1033
9. (28.) Mexikó 1007
10. ( 5.) Argentína 979
...19. (28.) Svédország 884
...45. (52.) MAGYARORSZÁG 603
...76. (81.) Finnország 419
...85. (86.) Moldova 383
...203. (202.) San Marino 0






 
T

TH6777

Vendég
Női labdarúgó-vb - Norvég siker
2011. 06. 29. 20.28

<RIGHT>
foci004.jpg



A norvég válogatott Emilie Haavi 84. percben szerzett góljával nyert Egyenlítői-Guinea csapata ellen a női labdarúgó-világbajnokság D csoportjának szerdai első fordulójában.


Eredmény, D csoport, 1. forduló:
Norvégia - Egyenlítői-Guinea 1-0 (0-0)


Női labdarúgó-vb - Brazília győzelemmel mutatkozott be
2011. 06. 30. 02.16

<RIGHT>
foci00002.jpg



A brazil válogatott egygólos győzelmet aratott Ausztrália felett a női labdarúgó-világbajnokság D csoportjának szerdai első fordulójában.


Eredmény, D csoport, 1. forduló:
Brazília-Ausztrália 1-0 (0-0)


Copa America - A döntőre kész lesz a River Plate stadionja


<RIGHT>
Copa-America-2011.jpg



A River Plate szerint az általa használt és a szurkolók által vasárnap megrongált Monumental Stadion készen áll majd július 24-én a magyar idő szerint szombat hajnalban kezdődő labdarúgó Copa America döntőjére.


A klub szerdai közlése szerint a helyreállító munkálatok megkezdődtek, melynek során az eltört, illetve kitépett székeket kell kicserélni és pótolni, továbbá a mellékhelyiségeket is felújítják a hétvégi botrány után.

Argentína legsikeresebb egyesülete, amely 33-szor nyert bajnokságot és kétszer Libertadores Kupát, vasárnap kiesett az élvonalból, miután a Belgrano elleni osztályozó visszavágóján csak 1-1-es eredményt ért el, így 3-1-es összesítéssel alulmaradt. A csapat szurkolói a találkozót követően nem tudták elviselni a kudarcot és törtek-zúztak.


A Monumental Stadion egyetlen meccsnek, a döntőnek ad otthont a dél-amerikai kontinenstornán.


 
T

TH6777

Vendég
Foci rajongok FIGYELEM!
Kezdődik....

Copa America - Argentína hazai pályán válhat csúcstartóvá


<RIGHT>
Copa-America-2011.jpg

A magyar idő szerint szombaton 2:15 órakor kezdődő 43. Copa Americán - mint szinte mindig - a brazil és az ezúttal házigazda argentin labdarúgó-válogatott a toronymagas esélyes.


A két kiemelkedő képességű együttes közül a címvédő brazilok Venezuelával, Ecuadorral és a mindig meglepetésre képes Paraguayjal találkoznak az előcsatározások során, míg a kék-fehérek a kolumbiaiakkal, a bolíviaiakkal, valamint a júniusi Arany Kupán negyeddöntős Costa Rica-i válogatottal küzdenek meg a továbbjutásért.
A Lionel Messire épülő hazai csapatnál nagy a fogadkozás, mindenki győzelmet ígér, s azt, hogy nem végeznek az ősi rivális mögött, nem botlanak meg az utolsó akadályban úgy, mint tették azt a legutóbbi két dél-amerikai kontinenstornán, amikor a döntőben kaptak ki a braziloktól.
"Kötelességünk hazai pályán megnyerni a tornát" - fogalmazta meg röviden az elvárást csapatával szemben Sergio Batista argentin szövetségi kapitány.
Az országban mindenki bízik benne, hogy a csapat szinte példátlanul erős támadószekciójának egyetlen gárda, így a brazil sem lesz képes ellenállni. Az ebbéli várakozás nem alap nélküli, mivel várhatóan a Messi, Carlos Tevez, Ezequiel Lavezzi csatártrióval kezdik majd meccseiket az argentinok, s ha ez a felállás nem válna be egy-egy meccsen, Batista olyan emberekből válogathat a padról, mint Sergio Agüero, Gonzalo Higuain vagy Angel Di Maria.

"Egyik legnagyobb álmom, hogy Copa Americát nyerjek. Mindannyian tudjuk, mit jelent ez Argentína számára" - nyilatkozta Messi. - Úgy gondolom, most az egész ország a csapat mögött áll."
Ahogy az argentinok Messiben, úgy a brazilok a mindössze 19 éves Neymarban bíznak. A fiatal támadó nagyon gyorsan vált óriási sztárrá Brazíliában, s most a Santost Libertadores Kupa-győzelemre vezető tinitől várják a "csodát". Azért Neymar nem egyedül indul harcba, ott lesz mellette például az olasz bajnok AC Milan két csatára, Alexandre Pato és Robinho is.
A két "nagy" mellett a tavalyi világbajnokságon negyedik, s így a legjobb dél-amerikai nemzeti együttest, Uruguayt emlegetik még az esélyesek között a szakemberek, persze Diego Forlanék végső sikere szinte a csoda kategóriájába tartozna.


Az argentínai tornán három négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, s a kvartettek első két helyezettjén kívül a két legjobb csoportharmadik jut a negyeddöntőbe. A finálét július 24-én rendezik.


Abban az esetben, ha az argentinoknak - 1993 után először - sikerül elhódítaniuk a kupát, a torna 1916-tól íródó történetében egyedüliként állnak majd az örökranglista élén. Eddig Uruguayjal együtt 14 alkalommal lettek a kontinens bajnokai.


Női labdarúgó-vb - Anglia győzelme


foci005.jpg



Anglia egygólos hátrányról fordítva 2-1-re legyőzte Új-Zélandot pénteken a németországi női labdarúgó-világbajnokság B csoportjában.


Eredmény, B csoport, 2. forduló:
Anglia - Új-Zéland 2-1 (0-1)

korábban:
Japán-Mexikó 4-0 (3-0)


Az állás:
1. (és már negyeddöntős) Japán 6 pont,
2. Anglia 4,
3. Mexikó 1,
4. Új-Zéland 0



 
T

TH6777

Vendég
Copa America - Kolumbiai siker

<RIGHT>
Copa-America-2011.jpg



A több mint egy órán át emberelőnyben futballozó kolumbiai válogatott egygólos győzelmet aratott szombaton Costa Rica felett az Argentínában zajló 43. Copa America A csoportjában.


A csoport, 1. forduló:


Kolumbia-Costa Rica 1-0 (1-0)

gól: Ramos (45.)
piros lap: Brenes (28., Costa Rica)


Argentína-Bolívia 1-1 (0-0)

gól: Agüero (77.), illetve Rojas (47.)


Női labdarúgó-vb - Amerikai győzelem és továbbjutás


foci003.jpg



Az amerikai válogatott háromgólos győzelmet aratott szombaton Kolumbia felett a németországi női labdarúgó-világbajnokság C csoportjának 2. fordulójában.

Ezzel ebben a négyesben eldőlt, hogy a svédek az amerikaiak jutnak a legjobb nyolc közé.


Eredmény:
C csoport, 2. forduló:
Egyesült Államok-Kolumbia 3-0 (1-0)



korábban:
Svédország-Koreai NDK 1-0 (0-0)


Az állás:
1. (és már negyeddöntős) Egyesült Államok 6 pont (5-0),
2. (és már negyeddöntős) Svédország 6 (2-0),
3. Koreai NDK 0 (0-3),
4. Kolumbia 0 (0-4)





 
T

TH6777

Vendég
Európa Liga - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros
2011. 07. 07. 20.37

<RIGHT>
foci002.jpg



A Ferencváros 2-0-ra diadalmaskodott ma az örmény Ulisses otthonában, így kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel jutott be a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójába.


A Ferencváros a következő körben a norvég Aalesund és a walesi Neath párharcának győztesével találkozik, itt az első mérkőzést 4-1-re nyerte a skandináv alakulat.

EL-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ulisses (örmény)-Ferencváros 0-2 (0-1)
--------------------------------------
Jereván, 1000 néző, v.: Derdo (ukrán)



Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel

gólszerzők: Abdi (35., 11-esből), Oláh (97.)
sárga lap: A. Grigorjan (15.), Zokou (77.)

Ulisses:
--------
Malkov – Ugrekelidze (Manaszjan, 88.), Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Szahakjan (Nranjan, 88.), A. Grigorjan, Adamjan (D. Grigorjan, 59.), Bareghamjan – Dzsikia, Zokou

Ferencváros:
------------
Ranilovic – Balog, Grúz, Otten, Junior – Maróti (Rósa, a félidőben), Morales (Csizmadia, 60.) – Jovanovics, Andrezinho, Abdi (Oláh, 63.) – Felipe Félix

Prukner László együttese az első mérkőzésen háromgólos előnyt harcolt ki, ennek következtében nem kellett minden áron támadnia. A magyar csapat védelme biztosan állt a lábán, ráadásul az "odavágón" eredményes Felipe Félix büntetőt harcolt ki, amelyet Abdi értékesített, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás.


A fordulást követően is inkább a zöld-fehérek akarata érvényesült, több helyzetet is kidolgoztak, végül a csereként beállt Oláh a 97. percben állította be a végeredményt.



 
T

TH6777

Vendég
BL - A Videoton bemutatkozik a legrangosabb európai kupasorozatban


focil001%20(2).jpg



A Videoton szerdán 20:30 órától a Sturm Graz vendégeként bemutatkozik a legrangosabb európai kupasorozatban, a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A székesfehérvári gárda az előző idényben története első bajnoki címét szerezte meg, s az új vezetőedzővel, a portugál Paulo Sousával szeretné emlékezetessé tenni a debütálást. Ez ugyanakkor nem lesz egyszerű feladat, mivel a nyoni sorsoláson az egyik legnehezebb ellenfelet, az ismét válogatott Szabics Imrét soraiban tudó osztrák bajnokot kapta ellenfélül a selejtező 2. fordulójában.
A háromszoros bajnok graziak annyiban mindenképpen esélyesebbek, hogy nagy nemzetközi rutinnal rendelkeznek, háromszor a BL csoportkörében is szerepeltek. A csapat nagy része évek óta együtt futballozik, és sorozatban ez a negyedik idény, amikor nemzetközi kupasorozatban szerepel. Tavalyelőtt az Európa Liga csoportköréig jutott a gárda, míg egy éve az olasz Juventus állította meg a selejtező utolsó körében.
"A Ferencvárosban nevelkedtem, az a csapat áll közel a szívemhez, a Videoton elleni párharc számomra ugyanolyan lesz, mint bármelyik másik meccs" - mondta a kisebb bokasérüléssel bajlódó, 30 éves Szabics. "Jobb csapatunk van és a nagyobb nemzetközi rutin miatt valamivel mi vagyunk az esélyesebbek".
A párharc a tekintetben is fontos, hogy a továbbjutó számára a következő kör biztosan nem jelent búcsút a nemzetközi kupaporondtól, ugyanis a BL-selejtező 3. fordulójában alulmaradó csapatok átkerülnek az Európa Liga-selejtező utolsó, 4. fordulójába. Az az együttes, amely viszont most elveszíti a párharcot, befejezte szereplését Európában.
A Videoton számára bizakodásra adhat okot, hogy a Sturm nem hazai pályán, hanem Klagenfurtban fogadja az együttest, mivel a saját stadionjában jelenleg az amerikaifutball-világbajnokság zajlik. A magyar bajnok ráadásul önbizalomnövelő főpróbát tartott múlt pénteken, amikor a Szuperkupáért rendezett mérkőzésen emberhátrányban legyőzte idegenben a Kecskemétet.
A székesfehérváriak történetük során kétszer találkoztak osztrák csapattal, 1976-ban a Wacker Innsbruckot kiejtették az UEFA Kupában, 1981-ben viszont kiestek a Rapid Wiennel szemben. A Sturm mérlege hibátlan a magyarok ellen: 1975-ben a KEK-ben a Haladást, 1998-ban a BL-selejtezőben az Újpestet, 2008-ban az Intertotó Kupában a Budapest Honvédot búcsúztatta.

A magyar bajnok kedden reggel busszal vágott neki az útnak, s várhatóan a kora délutáni órákban érkezik meg a Wörthi-tó partján fekvő városba. Este a meccs helyszínén, a 2008-as Európa-bajnokságon is használt Hypo-Arenában tart edzést Paulo Sousa, majd szerda reggel még egy átmozgató tréninget vezényel. A találkozón az angol Stuart Attwell fújja majd a sípot, a visszavágót jövő hét szerdán rendezik Székesfehérváron.

A fehérvári gárda sajtótájékoztatót követő egyórás edzése során félpályás kétkapus játék és a pontrúgások gyakorlása szerepelt a programban.
Szerdán - a korábbi hírekkel ellentétben - délelőtt mégsem tart tréninget a portugál szakember.





A találkozó 20:30 órakor kezdődik!







 
T

TH6777

Vendég
Paulo Sousa: A kétgólos hátrány azt jelenti, hogy rosszabbak lettek az esélyeink
2011. 07. 14. 01.00

<RIGHT>
foci001_xlsport.jpg



Szabics Imre és Roman Kienast góljával az osztrák Sturm Graz 2-0-ra legyőzte szerdán a Videotont a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.


A magyar válogatott csatár a 68. percben szerzett vezetést, majd Kienast a 92. percben állította be a végeredményt a Klagenfurtban rendezett találkozón. A graziak sikere nagyon rossz előjel a Videoton számára, ugyanis a rivális az elmúlt 13, nemzetközi porondon megvívott párharcából továbbjutott, amennyiben hazai pályán nyerni tudott, ráadásul magyar csapat ellen története során még sosem esett ki.

A visszavágót egy hét múlva, 20:30 órától rendezik Székesfehérváron.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Sturm Graz (osztrák)-Videoton FC 2-0 (0-0)



Klagenfurt, Hypo-Arena, 11.512 néző, v.: Stuart Attwell (angol)

gólszerzők: Szabics (68.), Kienast (92.)

sárga lap: Pürcher (27.), Muratovic (42.), Feldhofer (57.), Hölzl (85.), illetve Horváth (37.), Lipták (45.), Brachi (84.)

Sturm Graz:
-----------
Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher - Koch (Foda, 82.), Weber, Bukva (Wolf, 36.), Hölzl - Muratovic (Kienast, 62.), Szabics

Videoton FC:
------------
Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Hector - Mitrovic - Gosztonyi (Walter, 73.), Polonkai (Nagy, 82.), Elek, Vasiljevic (Sándor, 63.) - Alves

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, többnyire a Sturmnál volt a labda, de az enyhe mezőnyfölény egyáltalán nem jelentett veszélyt Tujvel kapujára. A Videoton nagyon nyugodtan és megfontoltan futballozott. A játékosok érezhetően azt az utasítást kapták Paulo Sousa vezetőedzőtől, hogy ne kockáztassanak, így ha kellett, előrevágták a labdát, de ha nem volt szükséges, akkor inkább minél hosszabb ideig birtokolni akarták azt, hogy a hazaiak ne tudjanak lendületbe jönni.
A támadásokra eleinte nem maradt erő, de Vasiljevic két elfutása a bal szélen felbátorította a magyar bajnokot, tulajdonképpen az első játékrészben - egy szabadrúgás utáni Szabics-fejest leszámítva - csak két-három kisebb Videoton-helyzet okozott némi izgalmat. A székesfehérváriak védelme olyannyira stabil volt, hogy a graziak két csatára, Szabics és Muratovic szinte teljesen megjátszhatatlan volt. A félidő végén már több esetben a tanácstalanság látszott a Sturm csapatán a vendégek 16-osa előtt.
A folytatásban sem változott a játék képe, a magyar bajnok egyszerű megoldásokat választva és magabiztosan játszott, a Sturm pedig nem találta sem a ritmust, sem a fogást az ellenfelén. A Videoton szórványos támadásai sokkal több veszélyt rejtettek magukban egészen a 60. percig, amikor a vendégdrukkerek által többször kórusban szidott Szabics hagyta ki az addigi legnagyobb lehetőséget. Másodjára már nem hibázott a válogatottba öt év után visszatért támadó, s a vendégvédelem első komolyabb megingását - két védő sem tudott tisztázni - kihasználta.
A graziak vezető gólja pár percre megzavarta a Videotont, ezalatt növelhette volna előnyét a Sturm, de aztán rendezte sorait Sousa alakulata, és ismét veszélyes ellentámadásokkal és pontrúgásokkal próbálkozott. Sokáig úgy tűnt, már nem változik az eredmény, de a hosszabbításban a csereként beállt Kienast megelőzte Horváthot, s betalált, így rendkívül nehéz helyzetből várja a visszavágót a magyar bajnok.

Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője:
"Vereség esetén az eredménnyel semmiképpen sem lehetek elégedett, a Sturm Graz fölénk nőtt és jobb volt. De elégedett vagyok a játékosaim mentalitásával, ahogy küzdöttek és győzelemre játszottak. A kétgólos hátrány azt jelenti, hogy rosszabbak lettek az esélyeink, pedig eddig sem mi voltunk a favoritok."



Franco Foda, a Sturm Graz vezetőedzője:
"Ez egy jó eredmény számunkra, az első gól megnyugtatta a csapatot. De nem dőlhetünk hátra, ugyanúgy teljes koncentrációval kell játszanunk Székesfehérváron, mert a párharc még nem dőlt el".


XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Európa Liga - A Paks nem bírt a Tromsö együttesével
2011. 07. 15. 06.10

<RIGHT>
focil001%20(2).jpg



A Paks 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a norvég Tromsö csapatával a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, Székesfehérváron rendezett mérkőzésén.


A visszavágót, amelyet a Tromsö várhat kedvezőbb helyzetből, jövő csütörtökön rendezik Norvégiában.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

MVM Paks-Tromsö (norvég) 1-1 (0-1)
----------------------------------
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 1800 néző, v.: Joao Carlos Santos Capel (portugál)

gólszerzők: Vayer (57.), illetve M. Andersen (26.)

sárga lap: Vayer (79.), illetve Ciss (68.)

MVM Paks:
---------
Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Sifter, Sipeki (Szabó J., 83.) - Bartha (Haraszti, 89.), Böde, Vayer - Magasföldi (Kiss T., 65.)

Tromsö:
-------
Malmkvist - Norbye, Björck, Ciss, Ynderstad - Kara Mbodji - Johansen (Jama, 93.), M. Andersen, R. Jenssen, Drage (Nystrom, 51.) - Abdellaoue (S. Moller, 80.)

Az előzetesen esélyesebbnek tartott norvégok léptek fel támadólag, olykor öt játékossal iramodtak meg a paksi kapu felé, és egy távoli bombával már a harmadik percben veszélyeztettek. A vendégek vezető találatát követően magához tért a Paks, több formás támadást is vezetett Kis Károly csapata, s akár egyenlíthetett volna, de az első félidő alapján nem érdemtelenül volt a látogatóknál az előny.
A szünet után felpörgették a játékot Vayerék, és a középpályás remek megmozdulása után megérdemelten egyenlítettek is. A lefújásig még akadt lehetősége mindkét csapatnak, de újabb gól már nem esett. A Paks továbbra is veretlen az Európa Ligában, de ahhoz, hogy az is maradjon, bravúrra lesz szüksége a jövő csütörtöki norvégiai visszavágón.

Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője:

"A mérkőzés előtt azt mondták, hogy jó eredmény lenne a döntetlen, én viszont most csalódott vagyok, mert játékosaim sokat tettek a győzelemért, de sajnos nem sikerült, kivívnunk. A Tromsö kiváló futballistákból áll, fizikálisan nagyon erősek, nem volt könnyű dolgunk. Annyit ígérhetek a visszavágóra, hogy nem feltartott kézzel megyünk Norvégiába, még egyáltalán nem dőlt el a párharc".



 
T

TH6777

Vendég
Legyőzték a vb-ezüstérmest a magyar strandlabdarúgók


<RIGHT>
strandfoci1.jpg



Csütörtökön még csak megszorongatni tudta a világbajnoki ezüstérmes svájciakat a magyar strandlabdarúgó-válogatott, pénteken azonban már le is győzte, mégpedig két góllal.


A strandfoci.hu beszámolója szerint a siófoki Coke Beachen rendezett barátságos mérkőzésen a nyitóharmad kiegyenlített játékot és két találatot hozott. Az első összecsapáson mesterhármast elérő Meier megint elemében volt, az ő találatával egyenlítettek a vendégek. A középső felvonás után 3-3 állt az eredményjelzőn, s a másodikhoz hasonlóan a záró játékrészben is négy gól esett, de már a magyaroknak kedvezőbb elosztásban, ezzel 6-4 lett a vége.

A lefújás után a két csapat legjobbjának járó díjakat Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója és Détári Lajos hatszoros világválogatott futballista adta át Fekete Viktornak, illetve a svájci Spaccának.

Eredmény:
Magyarország-Svájc 6-4 (1-1, 2-2, 3-1)


Csütörtökön a vendégek hosszabbításos mérkőzésen 6-5-re nyertek.


 
T

TH6777

Vendég
Az MLSZ kiemelten támogatja a Campus Olimpiát
2011. 07. 19. 21.00

<RIGHT>
mlsz.jpg


Július 20-21-én harmadik alkalommal kerül sor a debreceni Campus Olimpia kispályás labdarúgó tornájára.

A Debrecenben sorra kerülő eseményt a négynapos Campus Fesztivál részeként rendezik meg. A két nap során 28 egyetemi campus képviseletében mintegy 300 játékos lép pályára, az eseményt ebben az évben a Magyar Labdarúgó Szövetség kiemelten támogatja.
A versenyeken határon túli magyar egyetemek csapatai is részt vesznek, többek között a Nagyváradi Állami Egyetem és a Nagyváradi Partium Keresztény Egyetem labdarúgói.
- Az egyetemi labdarúgás eddig is Grassroots programunk része volt - mondta az mlsz.hu-nak Őze Tibor Grassroots menedzser. - A kiemelkedő bajnokságokat rendező egyetemeket harmadik éve támogatjuk tárgyi eszközökkel, csakúgy, mint az évente megrendezett Debreceni Campus Olimpiát. Az idei évtől az egyetemi labdarúgás stratégiai fontosságú összetevője lett Grassroots programunknak, ezért döntöttünk a közös rendezés mellett. A felsőoktatási intézményekben nem mindenhol kötelező a testnevelés, a campusok helyi bajnokságai ugyanakkor rendszeres testmozgást biztosítanak a felsőoktatás hallgatói részére.​

- A labdarúgás további népszerűsítése érdekében az egyetemi hallgatók labdarúgása rendkívül fontos számunkra, jelenleg is hosszú távú stratégiai együttműködés kialakításán dolgozunk az MLSZ és az Egyetemi és Főiskolai Sport Szövetség között.​

Három területen, öt plusz egyes kispályás labdarúgásban, férfi futsalban és női futsalban szeretnénk minél több felsőoktatási hallgatót bevonni a rendszeres labdarúgó tevékenységbe - tette hozzá Őze Tibor.

Copa América: Luis Suárez duplájával jutott döntőbe Uruguay


Peru és Uruguay játszotta a Copa első elődöntőjét. A gól nélküli első félidő után az uruguayi Luis Suárez öt perc alatt kétszer is betalált, és innen Peru már nem tudott fordítani.

PERU–URUGUAY 0–2 (0–0)
 
T

TH6777

Vendég
Hatalmas hibák akadályozták meg a Vidi-bravúrt


2011.07.20 22:19


A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Videoton hazai pályán 3-2-re legyőzte a Sturm csapatát, de 4-3-as összesítéssel az osztrák gárda jutott tovább.

A Videoton kezdett lendületesen, előbb Mitrovics szabadrúgása, majd Sándor lövése után kellett védenie az osztrákok kapusának. A fehérváriak diktálták az iramot az első negyedórában, a terveknek megfelelően gyors gólra pályázott a hazai csapat. A Sturm csapatában Szabics volt aktív, a magyar támadó a bal oldalon többször is zavart okozott a Vidi védelmében. A 20. percben Nagy lövése volt veszélyes, majd öt perc múlva egy tizenhatoson belüli kezezés borzolta a kedélyeket. A bíró nem ítélt büntetőt a Vidi javára, amely azonban így is előnybe került. A 27. percben Gosztonyi remek kiugratása után Elek tört kapura, majd higgadtan ballal a bal sarokba helyezett. Azonban csak egy percig örülhetett a fehérvári publikum, ugyanis hatalmas védelmi hibát kihasználva Hölzl egalizált. A játékvezető percekig konzultált asszisztensével a gól után, a fehérváriak a partjelző intésére hivatkozva reklamáltak, de végül megadták az osztrák találatot. A 31. percben Sándor a félpályáról kapott csodálatos indítást, remekül átvette, majd a tizenhatoson belülre érve kilőtte a bal alsót. A 37. percben egy szöglet után Feldhofer fejelt, Tujvelről kipattant a labda, a védő pedig közelről a léc alá lőtt. Az első játékrész hosszabbításában újra előnybe került a Vidi: Brachi szabadrúgása gurult el a kapu előterében, a hosszú saroknál Lipták érkezett, és közelről a kapuba talált.​

A második játékrész elején kiegyenlített játék alakult ki, mindkét csapat óvatosabb lett a szünet után. Hazai oldalon egy Gosztonyi-lövés volt veszélyes, míg a magyar kapu előtt Feldhofer fejese okozott zavart, Tujvel bravúrral hárított. A Videoton az osztrákok tizenhatosa előtt kissé elbizonytalanodott, míg Szabicsék nem erőltették a támadásokat. A 62. percben a jobb oldalon Nagy vett lendületet, de megkerülős csele kudarcba fulladt. A 70. percben Polonkai indult be az üres területre a bal oldalon, kapta a labdát, majd az alapvonalról visszapasszolt, középen Sándor érkezett, de mellé lőtt. A 74. percben Brachi beadása elszállt a védők között, a túloldalon egyedül hagyott Gosztonyi lábáról viszont messzire pattant a labda. A magyar bajnok egyre görcsösebben támadott, de a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak a fehérvári játékosok. A 81. percben Nikolicsot rúgták fel a tizenhatos előtt, az ígéretes szabadrúgást Brachi lőtte jól, de a Sturm kapusa szögletre hárított. A Vidi derekasan harcolt a hajrában, de nem volt esélye ledolgozni hátrányát, a fehérváriak nyertek, de búcsúztak a sorozattól.​

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Videoton-Sturm Graz 3-2
Székesfehérvár
v.: Alekszandar Sztavrev (macedón)​

Videoton: Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Héctor Sánchez - Nagy D., Mitrovic, Sándor Gy. (Nikolics, 76.), Elek (Polonkai, 65.), Gosztonyi (Walter Lee, 79.) - Alves

Sturm Graz: Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher (Popkhadze, 46.) - Wolf (Ehrenreich, 83.), Weber, Koch, Hölzl - Szabics (Kienast, 46.), Muratovic​

gól: Elek (27.), Sándor (32.), Lipták (45.), illetve Hölzl (29.), Feldhofer (39.)​

sárga lap: Alves (30.), Lipták (57.), illetve Wolf (35.), Pürcher (45+1.), Gratzei (71.), Standfest (75.)​

Tj.: a Sturm 4-3-as összesítéssel.


Európa Liga - Mindhárom magyar csapat idegenben a továbbjutásért


foci.jpg



Mindhárom magyar csapat idegenbeli visszavágón próbálja kiharcolni csütörtökön a továbbjutást a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójából. Az első meccsen 2-1-re diadalmaskodott FTC a norvég Aalesund, a múlt héten egyformán 1-1-re végzett Paks és Kecskemét pedig a szintén norvég Tromsö, illetve a kazah Aktobe vendégeként lép pályára.


Prukner László, a fővárosiak vezetőedzője szerint a fegyelmezett játék lehet a siker titka:
"Nem szabad olyan helyzetet teremtenünk, hogy pontrúgásokkal veszélyeztessenek a norvégok. Az első mérkőzésen is ilyen szituációból kaptunk gólt. Fegyelmezetten kell játszanunk - fogalmazott a csapat honlapján a szakember, hozzátéve ugyanakkor, hogy a műfüves pálya gondot okozhat tanítványainak. - Erre nem lehet felkészülni. Kedd délelőtt ugyan Budaörsön speciális talajon edzettünk, de egyetlen tréning nem elég ahhoz, hogy megszokjuk ezt a felületet."
A bajnoki ezüstérmes Paksnak és a kupagyőztes Kecskemétnek (a két csapat éppen egymással csapott össze az NB I múlt hétvégi, első fordulójában, s a meccs a tolnaiak 3-2-es sikerével zárult)egyformán bravúrra lenne szüksége a továbblépéshez.
"Felkészültünk, bár a sorozatmeccsek miatt nem sok időnk volt erre. - mondta a klub honlapján Kis Károly, a paksiak mestere. - A Tromsö játékosai már az első meccsen bizonyították, hogy erősek, gyorsak, és a klasszikus skandináv stílus mellett képesek a kombinatív játékra is. Ahhoz, hogy meglegyen a bravúr, száz százalékot kell nyújtanunk, mindenkinek a tudása legjavát kell adnia. Fontos, hogy ne legyen olyan periódus a mérkőzésen, amikor ők uralják a játékot, illetve minél kevesebb ilyen szakasz legyen."
A legnehezebb helyzetben talán a Kecskemét van, amely egyrészt egy több ezer kilométeres utazás után lép pályára Kazahsztánban, másrészt várhatóan rekkenő hőség és fanatikus helyi drukkerek várnak rá, a háromórás időeltolódásról már nem is beszélve. Az együttes játékosai szerint a legfontosabb az, hogy a találkozó első húsz percét átvészeljék kapott gól nélkül, s ha ez sikerül, talán meglehet a továbbjutás.

A múlt pénteki sorsolás alapján a Ferencváros a litván Suduva és a svéd Elfsborg párharcának győztesével, a Paks a skót Heartsszal, a Kecskemét pedig az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal mérkőzhetne a 3. selejtezőkörben. Az FTC és a Paks otthon, a Kecskemét pedig idegenben kezdené következő párharcát jövő csütörtökön.



A magyar csapatok programja:
csütörtök:

Aktobe (kazah)-Kecskemét 17 ó (az első mérkőzésen 1-1)
Aalesund (norvég)-Ferencváros 19 ó (1-2)
Tromsö (norvég)-MVM Paks 19 ó (1-1)







 
T

TH6777

Vendég
Magyar focibravúr: a PAKS kiütötte a Tromsőt!

A magyar bajnoki ezüstérmes 3-0-ra nyert norvég ellenfele otthonában, így továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének harmadik körébe.


paksi-fc(210x140).png


A mérkőzés előtt nem sokan fogadtak volna a paksiakra, hiszen Kis Károly együttese hiába szerezte meg a magyar bajnokság előző kiírásában a második helyet (valamint a Ligakupát is elhódította a kizárólag magyar futballistákat foglalkoztató tolnai alakulat), a norvég Tromsö együttese az előzetes latolgatások alapján azért jóval esélyesebbnek számított a nemzetközi szintérre most először kilépő hazai kiscsapatnál.
Egy hete Pakson a norvégok szereztek vezetést, de sikerült egyenlíteni, így az 1-1-es döntetlen után a Tromsö számára a norvégiai műfüvön egy 0-0-s döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz.
Az első tíz percben többször is dolga akadt a Paks kapuját örző Csernyánszkinak, de sikerült megúszni kapott gól nélkül a norvég próbálkozásokat. A Paks sem volt rest előre merészkedni, Kiss Tamás lövése nem sokkal kerülte el a hazai kaput. A Tromsönek leginkább szögletekre futotta, nem mondható, hogy sok komoly lehetőséget kialakítottak volna, de mivel a Paks sem talált be, gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok a félidei pihenőre.
A második játékrészt valószínűleg soha nem felejtik el a Paks szurkolói, csapatuk ugyanis igazi bravúrt hajtott végre a norvégok ellen. Az 59. percben Kiss megszerezte a vezetést a magyar bajnoki ezüstérmesnek: a jó helyzetben lévő támadó elől tisztázni akaró védő a kapufára emelt, a kipattanót viszont bepasszolta a Paks játékosa (a kapufát ekkor is érintette a játékszer).
Nem sokkal később Böde lőtt kapufás gólt, már 2-0-ra vezetett a Paks együttese, így szinte kézzel fogható közelségbe került a továbbjutás.
Valószínűleg a norvégok sem tudták, hogy mi történt velük, az utolsó tíz perchez közeledve Kiss lekapcsolt egy rossz hazaadási próbálkozást, majd kilőtte a jobb alsót.
Az eredmény nem változott, a Paks idegenben 3-0-ra verte norvég ellenfelét, és továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének harmadik körébe, ahol majd a skót Hearts lesz az ellenfele.

Tromsö, 4000 néző, Vezette: Yildirim (török)

Tromsö (norvég) - Paksi FC 0-3 (0-0)
Továbbjutott a Paks, 4-1-es összesítéssel.


Tromsö: Malmkvist - Norbye, Björck, Ciss, Yndestad - M. Andersen (Jama, 66.), Kara, R. Jenssen, Drage - Abdellaoue (S. Möller, 65.), Nyström (R. Johansen, 54.). Vezetőedző: Högmo Per-Mathias

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Sifter, Sipeki - Bartha, Böde, Vayer (Magasföldi, 78.) - Kiss T. Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerzők: Kiss T. (59., 77.), Böde (62.)
Sárga lap: Éger (35.), Bartha (76.), Böde (87.)
Piros lap: -


Európa Liga - Gól nélküli döntetlennel esett ki a Kecskemét
2011. 07. 21. 20.04

<RIGHT>
focil004.jpg



Kiesett a nemzetközi kupaporondon ezúttal debütáló Kecskeméti TE a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójában, miután a csütörtöki visszavágón gól nélküli döntetlent ért el a kazah Aktobe vendégeként, így a rivális 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal jutott a következő körbe.


Az Aktobe a következő körben az orosz Alanyija Vlagyikavkaz együttesével találkozik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Aktobe (kazah)-Kecskeméti TE 0-0
--------------------------------
Centralnij Stadion, 5000 néző, v.: Bojko (ukrán)

sárga lap: Avercsenko (93.), illetve Gyurcsó (12.), Savic (45+4.), Alempijevic (53.), Mohl (73.), Radanovic (78.)

Továbbjutott: az Aktobe 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Aktobe:
-------
Szigyelnyikov - Csicsulin, Primus, Szmakov, Kenzsiszarjev - Kostic, Logvinyenko (Szemjonov, 79.), Mane, Hajrullin, Maletic (Avercsenko, 92.) - Djilasz (Liszenkov, 75.)

Kecskeméti TE:
--------------
Ribánszki - Alempijevic, Balogh B., Radanovic, Mohl - Cukic (Dosso, 84.), Ebala (Bertus, 84.), Savic - Gyurcsó (Litsingi, 72.), Tököli, Foxi

Az első félidőben az Aktobe játszott mezőnyfölényben, de a kecskemétiek stabilan védekeztek, s elsősorban gyors ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni - kevés sikerrel.

A folytatásban sem változott a játék képe, annak ellenére a hazaiak irányítottak, hogy a Kecskemétnek kellett volna gólt szereznie a továbbjutáshoz. A kazah csapat közelebb állt a győzelemhez, de végül a hazaiaknak a gól nélküli döntetlen is megfelelt.



Percekre volt a Fradi a továbbjutástól, de kiesett
A Ferencváros együttese idegenben 3-1-re kikapott a norvég Aalesund vendégeként, így 4-3-as összesítéssel búcsúzott az EL-selejtezőtől.



 
T

TH6777

Vendég
Európa Liga - Eredmények
A labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki visszavágóin:

EL-selejtező, 2. forduló, visszavágók:


Bnei Jehuda (izraeli)-Sant Julia (andorrai) 2-0
Továbbjutott: a Bnei Jehuda, kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel.

Varazdin (horvát) - Iskra-Stal (moldovai) 3-1
Tj: a Varazdin, 4-2-es összesítéssel.

Vorszkla (ukrán)-Glentoran (északír) 3-0
Tj: a Vorszkla, kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.


Sarajevo (bosnyák)-Örebro (svéd) 2-0
Tj: a Sarajevo, 2-0-ás összesítéssel.

Dinamo Tbiliszi (grúz)-Llanelli (walesi) 5-0
Tj: a Dinamo Tbiliszi, 6-2-es összesítéssel.

AEK Larnaca (ciprusi)-Floriana (máltai) 1-0
Tj: az AEK Larnaca, kettős győzelemmel, 9-0-ás összesítéssel.


Spartak Trnava (szlovák)-KF Tirana (albán) 3-1
Tj: a Spartak Trnava, 3-1-es összesítéssel.


Salzburg (osztrák)-Liepajas (lett) 0-0
Tj: a Salzburg, 4-1-es összesítéssel.

Gagra (grúz)-Anorthoszisz (ciprusi) 2-0
Tj: az Anorthoszisz, 3-2-es összesítéssel

Lokomotiv Szófia (bolgár)-Metalurg Szkopje (macedón) 3-2
Tj: a Lokomotiv Szófia, 3-2-es összesítéssel


Midtjylland (dán)-TNS (walesi) 5-2
Tj: a Midtjylland, kettős győzelemmel, 8-3-as összesítéssel.


Zilina (szlovák)-KR (izlandi) 2-0
Tj: a KR, 3-2-es összesítéssel.

Thun (svájci)-Vllaznia (albán) 2-1
Tj: a Thun, 2-1-es összesítéssel.


Európa Liga - Az Elfsborg várhat a Ferencvárosra


foci.jpg

A svéd Elfsborg hazai környezetben 3-0-ra nyert a litván Suduva ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki visszavágóján, így a következő körben a Ferencvárossal találkozhat - amennyiben a magyar bajnoki bronzérmes továbbjut.


Az elmúlt években a svéd együttes többször is összekerült már magyar csapattal: 2007-ben a Bajnokok Ligája selejtezőjében búcsúztatta a Debrecent, 2009-ben pedig a Szombathelyi Haladást ütötte ki az Európa Ligában.

EL-selejtező, 2. forduló, visszavágók:

Elfsborg (svéd)-Suduva (litván) 3-0
Továbbjutott: az Elfsborg, 4-1-es összesítéssel.

Irtis Pavlodar (kazah)-Rusztavi (grúz) 0-2
Tj: a Rusztavi, 3-1-es összesítéssel.

Mika (örmény)-Valerenga (norvég) 0-1
Tj: a Valerenga, kettős győzelemmel, 2-0-ás összesítéssel.

Gaz Metan (román)-KuPS (finn) 2-0
Tj: a Gaz Metan, 2-1-es összesítéssel.

Vojvodina (szerb)-Vaduz (liechtensteini) 1-3
Tj: a Vaduz, 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Ventspils (lett)-Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz) 3-2
Tj: a Ventspils, 4-2-es összesítéssel.

Hazar (azeri) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0-0
Tj: a Maccabi Tel-Aviv, 3-1-es összesítéssel.

Levadia (észt)-Differdange (luxemburgi) 0-1
Tj: a Differdange, 1-0-ás összesítéssel.

Sheriff (moldovai)-Zeljeznicar (bosnyák) 0-0
Tj: a Zeljeznicar, 1-0-ás összesítéssel

Honka (finn)-Ha:cken (svéd) 0-2
Tj: a Ha:cken, kettős győzelemmel, 3-0-ás összesítéssel.

Qarabag (azeri)-EB/Streymur (feröeri) 0-0
Tj: az Qarabag, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

 
T

TH6777

Vendég
A FIFA is gyászolja Bicskei Bertalant

<RIGHT>
fifa.jpg



Joseph Blatter, a FIFA elnöke dr. Csányi Sándornak címzett levelében nyilvánított részvétet.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség első embere a FIFA és a nemzetközi futballcsalád nevében levélben biztosította együttérzéséről a magyar futballtársadalmat Bicskei Bertalan volt szövetségi kapitány halála kapcsán.
Joseph Blatter a levélben megemlékezett a múlt héten elhunyt kiváló szakember labdarúgó- és edzői pályafutásának legnagyobb sikereiről, köztük az 1984-es ifjúsági Európa-bajnoki címről, a Budapesti Honvéddal szerzett bajnoki aranyról, illetve a külföldi munkáiról.

Joseph Blatter azzal zárta levelét, hogy szavai reményei szerint valamelyest enyhíteni tudják Bicskei Bertalan családjának, szeretteinek, barátainak, valamint egykori tanítványainak gyászát.


 
T

TH6777

Vendég
Labdarúgó NB I - Kispesti gólparádé Szombathelyen


<RIGHT>
foci.jpg



Megszerezte első szezonbeli győzelmét a Budapest Honvéd, miután 4-2-re nyert Szombathelyen a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknaján. A Haladás eddigi mérlege: két vereség.


Haladás Sopron Bank-Budapest Honvéd 2-4 (1-2)
---------------------------------------------
Szombathely, 3500 néző, V: Szilasi
gólszerzők: Tóth P. (24.), Kenesei (51., 11-esből), illetve Danilo (16., 35., mindkettőt 11-esből), Novák (64.), Lovric (71.)
kiállítva: Horváth A. (85.)
sárga lap: Nagy II G. (16.), Iszlai (63.), illetve Abass (59.), Akassou (66.)

Haladás:
--------
Rózsa - Schimmer, Guzmics, Nagy II G. (Kovács I. a szünetben), Tóth P. - Rajos (Irhás 74.), Molnár - Nagy I G. (Ugrai 70.), Sluka, Iszlai - Kenesei

Honvéd:
-------
Kemenes - Debreceni, Botis, Lovric, Novák - Németh N. (Horváth A. 57.), Akassou, Abass, Tchami - Danilo (Hidi 83.), Délczeg (Sekulic 57.)

Az esőtől felázott, mély talajú pálya ellenére remek első félidőt vívtak a csapatok. A kezdeti kiegyenlített játék után a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, ám egy 11-esből mégis a Honvéd szerzett vezetést. Lüktetett a játék, a vasiak kapujukhoz szegezték ellenfelüket, ám hiába egyenlítettek, a Honvéd - immáron másodszor - ismét büntetőből szerzett vezetést.


A 2. félidőt a Haladás kezdte jobban, hamar egyenlített, támadásban maradt, ám két védelmi hibából rövidesen kétgólos előnyt szerzett a fővárosi alakulat. A hajrában Horváth A. kaszálta el Kovács Istvánt, ám az így tíz főre fogyó vendégekhez sem tudott közelebb férkőzni a szombathelyi csapat


Labdarúgó NB I - Ismét nyert a Győr, továbbra is gól nélkül az Újpest


foci004.jpg



A házigazda Győr 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján, s ezzel idénybeli második győzelmét aratta. A vendégek egyelőre pont és rúgott gól nélkül állnak.


Győri ETO FC-Újpest FC 1-0 (0-0)
--------------------------------
Győr, 3000 néző, V: Solymosi
gólszerző: Pilibaitis (53.)
sárga lap: Fehér Z. (42.), illetve Dvorschák (23.), Lázár (55.)

Győr:
-----
Stevanovic - Takács Á., Djordjevic, Fehér Z., Völgyi - Pilibaitis (Windecker 85.) - Trajkovic, Ji-Paraná - Koltai, Simon A. (Aleksidze 67.), Dudás (Dinjar 76.)

Újpest:
-------
Balajcza - Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák - Simon K. (Balogh B. 57.), Markovic (Popovics a szünetben), Egerszegi, Böőr (Bognár 73.) - Kabát, Lázár

Az első félidőben az ETO játszott veszélyesebben, egy esetben Pilibaitis lövése a kapufán csattant.
A szünet után változatos, küzdelmes játékban a hazaiak egy gólt szereztek és ezzel begyűjtötték a három pontot


Labdarúgó NB I - Maric duplájával újabb pápai siker

<RIGHT>
focil001%20(2).jpg



A Pápa hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a Siófok együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak mindkét találatát Goran Maric szerezte, a szerb támadó múlt héten az Újpest otthonában is győztes gólt lőtt.



OTP Bank Liga 2. forduló
Lombard Pápa Termál FC-BFC Siófok 2-0 (0-0)
-------------------------------------------
Pápa, 2200 néző, v.: Takács
gólszerző: Maric (47., 78.)
sárga lap: Farkas A. (17.), Nagy S. (35.), illetve Fejes (33.), Haraszti (72.)

Pápa:
-----
Szűcs L. - Nagy S. (Tóth G. 73.), Dlusztus, Totadze, Présinger - Farkas A., Ganugrava - Puri (Quintero 60.), Maric, Lovrencsics (Varga G. 81.) - Ferenczi

Siófok:
-------
Milinte - Kiss Zs., Lengyel, Fehér Zs., Fejes - Lattenstein (Horváth A. 78.), Tusori, Kecskés, Melczer - Huszák (Haraszti 53.), Farkas J. (Horváth B. 81.)

Támadó szellemben kezdett a hazai csapat, ám az első félidőben csak egy komoly helyzetet tudott kidolgozni.

A második játékrészben Maric mesteri szabadrúgásával megszerezte a vezetést a Lombard, ez megnyugtatta a hazai csapatot és egyre több támadást vezettek, majd Maric ismét szabadrúgásból eldöntötte a mérkőzést.

Két perc alatt döntött a DVSC


<RIGHT>
dvsc.jpg



Az OTP Bank Liga 2. fordulójának pénteki játéknapján a DVSC-TEVA a ZTE FC otthonában gyűjtötte be a három pontot.


ZTE FC - DVSC-TEVA 0-2 (0-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Kulcsár a 77., Yannick a 79. percben

A ZTE kezdte jobban a mérkőzést, az első negyedórában többször is közel járt a gólszerzéshez, ám lehetőségei kimaradtak. A folytatásban átvették az irányítást a vendégek, de erejükből csak érvénytelen gólra futotta a szünetig. A második félidőben is a Debrecen irányított, majd a 77. percben megszerezte a vezetést is: Adamo Coulibaly beadása után Kulcsár Tamás lőtt kapura, a labda egy védőn megpattanva jutott a hálóba (0-1). Két perccel később eldöntötte a három pont sorsát a DVSC, Rezes László átadása után Yannick 7 méterről vette be Vlaszák Géza kapuját (0-2).

A hajrában a ZTE már nem tudott újítani, így a vendégek második meccsüket is megnyerték a szezonban, a hazaiak pedig továbbra is pont nélkül állnak.






 
T

TH6777

Vendég
Labdarúgó NB I - Diósgyőri bravúr az Albert Stadionban

<RIGHT>
foci.jpg



Az újonc Diósgyőr a 38. perctől emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent harcolt ki az előző szezonban bronzérmes Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján.


Prukner László alakulatának ez a második döntetlenje, míg a Diósgyőrnek már négy pontja van.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Ferencváros-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
----------------------------------------
Albert Stadion, 6400 néző, v.: Garcia Miqel (chilei)
gólszerzők: Abdi (4.), illetve Luque (68.)
sárga lap: Andrezinho (66.), Grúz (67.), illetve Abdouraman (30.), Gallardo (34., 38.), Menougong (58.)
kiállítva: Gallardo (38.), Pál (84.)

Ferencváros:
---------------
Ranilovic - Fülöp, Grúz, Otten, Balog - Andrezinho (Somalia, 75.), Maróti (Józsi, 68.), Lisztes (Tóth B., 57.), Junior - Oláh, Abdi

Diósgyőr:
-----------
Rados - Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér - Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque (Dobos, 90.)- Menougong (Carreno, 59.), Seydi (Pál, 59.)

A Ferencváros az első támadásából gólt szerzett: a visszatérése óta először pályára lépő Lisztes egy kiváló passzal szolgálta ki a találatot jegyző Abdit. Ezt követően a hazaiak szinte teljesen visszaálltak, így a vendégek irányították a játékot. A Diósgyőr nem tudott egyenlíteni, bár Menougongnak nem sok hiányzott, gyönyörűen ollózott a kapuba, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. A 38. percben emberelőnybe került a Ferencváros: Gallardo négy percen belül két sárgát gyűjtött be, így a piros-fehérek nyári "sztárigazolása" mehetett zuhanyozni.
A két szurkolótábor az első tíz percben "néma" volt, ezzel tiltakoztak az Országgyűlés által elfogadott, sporthuliganizmussal kapcsolatos törvény ellen.
A fordulást követően, a szakadó esőben már sokkal inkább a létszámfölényben futballozó Ferencváros akarata érvényesült, ám a zöld-fehérek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Úgy tűnt, fárad a Diósgyőr, inkább pontrúgásokat követően veszélyeztetett, de ez is elég volt ahhoz, hogy egyenlítsen: Luque csavart be mesterien egy szabadrúgást, igaz, úgy tűnt, Ranilovic háríthatta volna a lövést. A 84. percben a csereként beállt Pált is kiállította a játékvezető, de a Diósgyőr kilenc emberrel is pontot szerzett az Albert Stadionban.

Kaká marad Madridban

<RIGHT>
kaka.jpg



Spanyol lapértesülés szerint a 2011/12-es idényben is a Real Madrid labdarúgója lesz a brazil Kaká.


"Nagyon fontosak számomra ezek a napok, keményen dolgozom, sokat tréningezek. De ami a legjelentősebb, az edzőm is bízik bennem. Mou azt mondta, számít rám ebben a szezonban. - nyilatkozta a dél-amerikai légiós a Marca című spanyol sportnapilapnak. - A klubvezetés ezt megerősítette, én pedig szeretném meghálálni ezt a bizalmat."

Egy hónapja azt írták a spanyol lapok, hogy José Mourinho vezetőedző nem tart igényt az aranylabdás futballistára és a nyári átigazolási időszak során eladják.

A játékost 2009 nyarán 70 millió euróért vették meg az AC Milantól, amellyel gyakorlatilag mindent (bajnokság, Bajnokok Ligája) megnyert.



 
T

TH6777

Vendég
Közel félmillió eurót kap Dzsudzsák után a Debrecen


<RIGHT>
dzsudzsak_balazs.jpg



A klub számításai szerint mintegy 450-500 ezer eurót kap a Debrecen az orosz Anzsi Mahacskalától egykori labdarúgója, a nyáron Oroszországba szerződött Dzsudzsák Balázs nevelési költségeként.


Szima Gábor klubelnök kedden a piros-fehérek hivatalos honlapján elmondta: a nemzetközi átigazolási szabályzat rögzíti, hogy az az egyesület, amely egy játékost 12 és 23 éves kora között nevelt, költségtérítésre jogosult.

"Dzsudzsák Balázs 13-tól 21 éves koráig volt a DVSC játékosa. Bár nem tudjuk a pontos vételárat, számításaink szerint mintegy 450-500 ezer euró illeti meg a DVSC-TEVA-t, amit az átigazolás megtörténte után 30 napon belül kell megkapnia a klubnak" - fogalmazott az elnök.

Hozzátette: mivel 12 és 13 éves kora között Dzsudzsák a Nyíradony játékosa volt, így ők is részesülnek nevelési költségből, ahogyan a középpályást 21 és 23 éves kora között foglalkoztató holland PSV Eindhoven is.

Hertha-Real - Ronaldo kétszer annyit ér, mint az egész Hertha


<RIGHT>
cristiano_ronaldo_manchester.jpg



Cristiano Ronaldo kétszer annyit ér, mint az egész Hertha - ez is jelzi, hogy Berlinben óriási az érdeklődés a Real Madrid szerda esti vendégszereplése iránt. A 18 órakor kezdődő találkozót a Duna Tv élőben közvetíti.

A csaknem 75 ezer jegy már hetekkel ezelőtt elkelt a híres berlini Olimpiai Stadionba, ahol Ronaldo és társai Dárdai Pál volt csapatával, a Hertha BSC-vel mérik össze erejüket. A berliniek magyar kedvence immár csak a nézők között lehet jelen, ha a klubtól nem is, a profi labdarúgástól ugyanis az elmúlt szezon végén elbúcsúzott.
Jose Mourinho edző csapata az előzetes forgatókönyv szerint jön és megy, illetve a kettő között lejátssza a Hertha elleni mérkőzést. A pénzszerzés céljából világkörüli úton tartózkodó spanyolok alig néhány órával a találkozó előtt érkeznek a német fővárosba, ahonnan a kilencven perc után szinte rögtön tovább is repülnek. A turné első állomása az Egyesült Államok volt, és Németország után rögtön Nagy-Britannia - a második ligás Leicester City -, majd Kína következik. A világkörüli út összesen 28 napos, és Berlin annak rövid állomása csak.
A rendkívüli érdeklődés ellenére számos Hertha-szurkoló vetette fel azt a kérdést, hogy kedvenc klubja miként tudja a világ egyik legjobb együttesének tartott Real Madridot vendégül látni. A kérdés különösen időszerű annak fényében, hogy a berlinieket - akik a Bundesliga második osztályában eltöltött egy év után a tavaszi szezon végén jutottak vissza a legjobbak közé - aligha veti fel a pénz, és igazolni is csak olyan labdarúgókat tudtak, akiknek szerződése korábbi klubjaiknál lejárt. Nem így a Real, amely az új szezonra készülve eddig 55 millió euróért vásárolt új játékosokat. A klub ennek ellenére pénzszűkében szenved, és ez az oka a történetében szinte példátlannak számító, mostani pénzszerző körútnak.
Ronaldo, Casillas, Higuain, Özil és a többiek berlini fellépését ily módon - természetszerűen - nem a vendéglátók finanszírozzák, hanem a TSP (The Sport Promoter) ügynökség, amellyel mindkét klub már régóta kapcsoltban áll. A hírek szerint a madridi együttes vendégszerepléséért 1 millió eurót kap, de a Hertha sem kerül ki vesztesen a "buliból". A berlini kék-fehérek állítólag 150 ezer eurót kasszíroznak. A gázsit a TSP fizeti, csak úgy, mint a mérkőzés minden költségét, de a bevételek is az ügynökség zsebébe kerülnek. Ha úgy tetszik, nem is barátságos találkozóról, hanem üzleti vállalkozásról van szó.

A figyelem középpontjában a 26 éves Cristiano Ronaldo áll, játéka azonban nem szászszázalékosan biztos. A szerződés szerint a Real Madrid ugyanis arra vállalt kötelezettséget, hogy sztárjainak legkevesebb 70 százaléka pályára lép, de hogy közülük ki, az Mourinhótól függ. Mindenesetre Berlinben óriási csalódást okozna, ha a portugál csillag, akinek piaci értékét 90 millió euróra tartják - az egész Herthaé 45 millió euró alatt marad - legalább egy félidőn keresztül nem lenne ott az Olimpiai Stadion zöld gyepén.

A Real az elmúlt időszakban szinte minden évben - és ugyancsak nem ingyen - játszott barátságos mérkőzést Németországban, és a legnagyobb sztárok szinte mindig pályára léptek: 2010-ben tizenegyes-rúgásokkal győzte le a Bayern Münchent, 2009-ben pedig 5-0-ra verte a Dortmundot. 2008-ban 1-1-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurttal, 2007-ben pedig 3-0-ás vereséget szenvedett a Hannovertől.

A berlini szurkolók most abban reménykednek, hogy kedvenceik a telt ház előtt szárnyakat kapnak, és "hannoveri mintára" legyőzik a királyi gárdát. De azért egy héttel később - a Bundesliga nyitányakor - a Nürnberget is.




 
T

TH6777

Vendég
Juhász Roland konfliktus nélkül szeretne távozni az Anderlechttől
2011. 07. 30. 00.30

<RIGHT>
foci001_xlsport.jpg



Konfliktus nélkül kíván távozni a belga Anderlecht labdarúgócsapatától Juhász Roland, ha jelenlegi klubja meg tud egyezni a skót Glasgow Rangers-szel.


A magyar válogatott védő a La Libre Belgique című brüsszeli napilap pénteki számában megjelent interjúban beszélt erről.
Emlékeztetett arra, hogy eddig hat évet töltött a brüsszeli sztárcsapatban. Hangoztatta: amíg ott játszik, teljes egészében e klub sikerének szenteli magát. Egyetlen problémája sem volt a csapatnál - szögezte le.
Juhász Roland úgy vélte ugyanakkor, hogy új kihívásra, levegőváltozásra van szüksége, mégpedig kifejezetten sportolói szempontból (nem pedig anyagi okokból). Hozzátette: ezt tartja az utolsó pillanatnak ahhoz is, hogy még "nagy átigazolásban" lehessen része. Úgy fogalmazott: ha módja van rá, szívesebben távozna most, mint az idény közepén, vagy jövő nyáron.


Megerősítette, hogy a legkomolyabb érdeklődő iránta a skót csapat. Úgy vélte, a Rangers talán tud olyan új ajánlatot tenni, amelyről meg tudnak egyezni az Anderlechttel.



 
Top