Foci

Mile

Állandó Tag
Állandó Tag
A B csoportot brutálisan erős négyes alkotja, igazi "halál"csoportnak nevezhetjük. A házigazda lengyelek viszont könnyen továbbjuthatnak saját csoportjukból, hiszen papíron ez a legkönnyebb kvartett. Ugyanez nem mondható el a másik vendéglátó ország, Ukrajna együtteséről, ők belehúztak rendesen. Jó kis derbik lesznek jövő nyáron, már várom az összecsapásokat, főleg a német-holland párharc ígérkezik ínyenc falatnak, de a francia-angol csata sem lehet rossz meccs.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
A B csoportot brutálisan erős négyes alkotja, igazi "halál"csoportnak nevezhetjük. A házigazda lengyelek viszont könnyen továbbjuthatnak saját csoportjukból, hiszen papíron ez a legkönnyebb kvartett. Ugyanez nem mondható el a másik vendéglátó ország, Ukrajna együtteséről, ők belehúztak rendesen. Jó kis derbik lesznek jövő nyáron, már várom az összecsapásokat, főleg a német-holland párharc ígérkezik ínyenc falatnak, de a francia-angol csata sem lehet rossz meccs.

ja én alig várom már hogy elkezdödjön ez az EB! Várom már a holland - német és a spanyol - olasz párharcot.
 
T

TH6777

Vendég
Messi édesapa kíván lenni




messi_xlsport.jpg


* Lionel, immáron 24 éves, mi a fontosabb Ön számára, a felnőtteket jobbára jellemző kiegyensúlyozottság vagy egy újabb Aranylabda? - kapta a kérdést Messi.
- Ha kiegyensúlyozott vagyok, akkor van Aranylabda is... - válaszolta mosolyogva Messi.

* Mi biztosítja a kiegyensúlyozottságot?
- A család.

* Ön is kíván a közeljövőben családot alapítani?
- Fogalmazzunk úgy, hogy nagyon szeretnék már egy gyermeket.

* Öt éve együtt él az argentin Antonella Roccuzzóval. Netán ő lesz a mama?
- Igen, hiszen valóban együtt élünk Casteldefellsben. Odahaza, argentin földön, Rosárióban ismertem meg Antonellát, ő akkor még tinédzser volt, de azóta felnőtt. Ráadásul a családjaink is ismerik egymást Rosárióban, össze is járnak, egyszóval a lehető legnagyobb rendben van minden.

* Sokszor említi a családot, ez alapvető fontosságú az életében?
- Mindennél fontosabb. A labdarúgásban sokszor előfordul, hogy váratlan dolgok jönnek közbe, és ezeket bizony fel is kell dolgozni. Amikor fiatalabb voltam, a szüleimnek köszönhettem, hogy ezeken a nehéz fordulópontokon túljutottam.

* Viszonylag keveset beszél a magánéletéről. Miért?
- Valóban azt kedvelem, ha visszahúzódhatok a csendbe. Antonellával ilyen vonatkozásban megegyező embertípusok vagyunk.

* És mivel ütik el az időt a nagy otthoni csendben?
- Szívesen elmegyek Antonellával vásárolgatni, ha pedig otthon vagyunk, vagyok, korábban igen sokat játszottam a Playstation-nel. A jelek szerint ahogyan idősebb leszek, már más dolgok érdekelnek, nem csak a játék. Következésképpen a Playstation-t egyre inkább hanyagolom. Elvégre vannak nagyon lényeges dolgok is az életben. Így például az apaság is.



Olic olasz kérői


bayermunchen_xlsport.jpg



Ivica Olic távozna a Bayern Münchentől.


Kevesli a neki jutó játéklehetőséget Ivica Olic, ezért pár napja tudatta, hogy távozna a bajoroktól. Most már azt is tudjuk, hogy 2012 januárjában, de legkésőbb a jövő év nyarán egy másik Bundesliga-klubot választhat, vagy ha nem nem német földön képzeli el a jövőjét, akkor az sem kizárt, hogy az olasz élvonalban szereplő valamelyik együttes szerelését húzza magára.


Amikor a horvát csatártól azt kérdezték, melyik itáliai klubbal tárgyal, ez válaszolta: - Ezt nem árulom el, hiszen egyelőre csak afféle puhatolózó tárgyalások kezdődtek el.



Ballack az Egyesült Államokba tart?


michael_ballack_xlsport.jpg



Michael Ballack, a Bayer Leverkusen 98-szoros német válogatott középpályása esetleg az USA-ban folytatja a futballt.

Jövő nyáron lejár Michael Ballack szerződése, márpedig úgy fest, hogy a 35 éves játékos nem kíván továbbra is a Bayer Leverkusen színeiben szerepelni. Michael Becker, a kiváló labdarúgó ügynöke kijelentette, hogy a legvalószínűbb célállomás az amerikai profi bajnokság.

- Bár szó volt arról is, hogy visszatérne Angliába, de élénken észben tartja, hogy a 2010-es Angol Kupa-döntőben Kevin-Prince Boateng durván beleszállt, ennek következtében a térdén igen csúnya sérülést szenvedett, emiatt hosszú időre kidőlt a sorból, és ezért nem nagyon kedveli már az angol bajnokság "faragását" - mondta Becker.


Ötödször brazil bajnok a gyászoló Corinthians


A Corinthians nyerte a brazil labdarúgó-bajnokságot, s a klub a vasárnap elhunyt volt legendás játékosa, Sócrates emlékének ajánlotta története ötödik sikerét.

A Sao Pauló-i csapatnak a zárófordulóban már egy döntetlen is elég volt a Palemiras ellen. Ezt sikerült is elérnie, miután a találkozón - amely több kiállítást is hozott, s a végén a játékosok is összeverekedtek - nem született gól. A Corinthians így 71 ponttal zárt, két ponttal megelőzve üldözőjét, a Vasco da Gamát.

Sócrates hat évig volt a Corinthians játékosa, 297 mérkőzésen 172 gólt szerzett az együttes színeiben. A 63-szoros válogatott futballista vasárnap, 57 éves korában hunyt el egy bélgyulladásból kialakult fertőzés következtében.


Bajnokok Ligája - Zárás négy csoportban kedden

Kedden a hatodik forduló mérkőzéseivel lezárulnak a csoportküzdelmek az E, az F, a G és a H jelű négyesben a labdarúgó Bajnokok Ligájában.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló (az UEFA honlapja szerint):

E csoport:
----------
Chelsea (angol)-Valencia (spanyol) 20:45 ó
Genk (belga)-Bayer Leverkusen (német) 20:45 ó

A csoport állása:
1. (és már nyolcaddöntős) Bayer Leverkusen 9 pont,
2. Valencia 8 (12-4),
3. Chelsea 8 (10-4),
4. Genk 2

F csoport:
----------
Olimpiakosz (görög)-Arsenal (angol) 20:45 ó
Borussia Dortmund (német)-Olympique Marseille (francia) 20:45 ó

A csoport állása:
1. (és már nyolcaddöntős) Arsenal 11 pont,
2. Olympique Marseille 7,
3. Olimpiakosz 6,
4. Borussia Dortmund 4

G csoport:
---------
FC Porto (portugál)-Zenit (orosz) 20:45 ó
APOEL Nicosia (ciprusi)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20:45 ó

A csoport állása:
1. (és már nyolcaddöntős) APOEL Nicosia 9 pont
2. Zenit 8,
3. FC Porto 7,
4. Sahtar Donyeck 2

H csoport:
----------
FC Barcelona (spanyol)-BATE Boriszov (fehérorosz) 20:45 ó
Viktoria Plzen (cseh)-AC Milan (olasz) 20:45 ó

A csoport állása:
1. (és már nyolcaddöntős) FC Barcelona 13 pont,
2. (és már nyolcaddöntős) AC Milan 8,
3. Viktoria Plzen 4,
4. BATE Boriszov 2


 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma kiválasztották azt a 3 focistát akik közül kerul majd ki az idei Aranylabdás.
A három "szerencsés" jelölt:

Lionel Messi ( Barcelona)
Xavi (Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
 
T

TH6777

Vendég
Rudolf Gergely az év legjobb játékosa


rudolf_gergely_futballista_xlsport.jpg



Az MLSZ a nagypályás férfi labdarúgók közül Rudolf Gergelynek jutalmazta az év legjobbjának járó elismeréssel, a Panathinaikosz támadója első alkalommal érdemelte ki a címet.
A női nagypályás, és női futsaljátékosok között Pádár Anita, a Femina és az Alba-Vesta játékosa végzett az élen, férfi futsalban Gyurcsányi Zsolt (Rába ETO) immár negyedszer, strandlabdarúgásban Fekete Viktor (Goldwin Plus) harmadszor nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Rudolf Gergely idén hat mérkőzésen szerepelt a válogatottban, és egy meccs kivételével az összes találkozón eredményes volt. Gólt szerzett az Eb-résztvevő hollandok és a svédek ellen, valamint betalált Moldova, Azerbajdzsán, valamint Izland kapujába is. Nemcsak a statisztikai mutatók bizonyítják, hogy a válogatott egyik vezéregyéniségévé lépett elő, a mutatott játék is rendre a csapat legjobbjai közé sorolta. A támadóval az "Év játékosa" elismerés odaítélése után beszélgettünk.
- Világklasszis támadók is megirigyelhetnék idei gólátlagát a válogatottban, nehéz vitatni, hogy a csapat meghatározó játékosa volt idén.
- Nem is kérdés, hogy mióta válogatott vagyok, ez volt a legjobb évem. Meccsről meccsre egyre jobban beilleszkedtem, ami legalább annyira a csapat érdeme, mint az enyém. Fantasztikus a közeg, kitűnő a hangulat, és nem utolsó sorban, úgy gondolom, nagyon jó a csapat is. Amikor csak alkalom adódik, rohanok haza, minden egyes válogatott összetartás élményszámba megy, nem is beszélve a mérkőzésekről. Nincs annál jobb érzés, mikor a válogatott mezében, több tízezer hazai szurkoló előtt léphetek pályára. Mindent megteszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból a válogatottban, örülök, hogy mások is úgy látták, hogy valamennyire ezt sikerült megvalósítanom. Azt kívánom, hogy minden évem ilyen legyen!
- Klubszinten mozgalmasan alakul az idei éve. A Genoánál kezdődött, majd a Bariban folytatódott, végül a Panathinaikosznál végződött. Nem jelentett hátrányt a sok klubváltás?
- Egyáltalán nem hátrány, sőt, azt mondom, hogy sokkal inkább jelent előnyt. Minél több csapatban játszik az ember, annál több játékstílust megismer, annál több tapasztalatot szerezhet. Örülök, hogy a Panathinaikoszhoz kerültem, mert itt ismét bajnoki címért játszhatok a csapattal, és legutóbb erre még Debrecenben volt lehetőségem. Az edzőm külön kérésére kerültem ide, és egyáltalán nem bántam meg a váltást. Tetszik a klub, bízom benne, hogy megnyerjük a bajnokságot.
- Az sem rontja az összképet, hogy Olaszországban eddig nem sikerült stabil csapattaggá válnia?
- Egyáltalán nem éltem meg kudarcként az olaszországi időszakot, ha erre vonatkozik a kérdés. Sőt, sikeresnek ítélem meg a genovai és a bari szereplésemet is. Azt tudni kell, hogy Olaszországban nem csupán a képességek döntenek abban, hogy ki kap szerepet a mérkőzéseken. Nagy üzlet a futball, és sokszor anyagi érdekek mentén alakul ki a kezdőcsapat. Úgy gondolom, ha nem a drágán megvásárolt dél-amerikaiakat favorizálnák, még több lehetőségem nyílt volna a bizonyításra, de így sem panaszkodom. Jó évet zártam a Serie A-ban, és ezt mások is elismerték, sőt, burkoltan azt is éreztették, hogy leginkább üzleti érdekek miatt nem lehettem még többet a pályán. Végül jól alakult a sorom, mert egy nagyszerű klubhoz kerültem, a Panathinaikosznál érzem a bizalmat, és azt is, hogy komolyan számolnak velem. Sérülésem után két hete kezdtem el az edzéseket, biztos vagyok benne, hogy be tudom verekedni magamat a kezdőcsapatba.
- Az utóbbi időben gyakran elhangzott, de az év végeztével újra aktuális lehet a következő kérdés: mi az oka annak, hogy az utóbbi időszakban látványos javuláson ment keresztül a magyar válogatott?
- Úgy gondolom, a jelenlegi szakmai stábnak óriási szerepe van abban, hogy végre jönnek az eredmények, Egervári Sándor személyében nagyszerű kapitány irányítja a válogatottat. Győztes csapatban mindenki szeret játszani, ezért motivált a társaság, és sokat segít, hogy a kerettagok nemcsak a pályán, hanem azon kívül is jól megértik egymást. Főleg ennek tudható be, hogy nagyot léptünk előre idén, végre hoztuk a kötelező meccseket, és a bravúr is bennünk volt, gondolok itt a svédek legyőzésére, illetve az amszterdami mérkőzésre, amikor hármat rúgtunk a hollandoknak, és nagyon közel jártunk a pontszerzéshez. Hullámvölgyek minden csapat életében vannak, és bár bennünket sem kerültek el a kisebb-nagyobb visszaesések, jóval egységesebben teljesítettünk, mint korábban. Remélem, a kerettagok közül minél többen kapnak rendszeres játéklehetőséget klubjukban, mert ez az egyik kulcsa a még jobb szereplésnek.
- Egervári Sándor nemrégiben azt mondta, hogy nemcsak csapatjátékban fejlődhet sokat a válogatott, hanem a fiatal játékosok egyénileg is jócskán léphetnek még előre. Mit gondol, egyéni teljesítményét tekintve még messze jár majdani legjobbjától?
- Ó, hogyne! Úgy érzem, még nagyon sok van bennem. A válogatottban a fiatalabbak közé sorolom magam, és biztosan tudom, hogy rengeteget fogok még fejlődni, miként az elmúlt másfél évben is hatalmasat léptem előre. Azért is választottam annak idején Olaszországot, mert tudtam, hogy ott minden adott a céljaim megvalósításához. Taktikában, állóképességben is sokat javultam, de más területeken ugyancsak jól látható a fejlődés, azért dolgozom keményen minden egyes edzésen, hogy folytatódjon ez a folyamat. Mindig jobb és jobb akarok lenni, ha nem így gondolkodnék, nem is folytatnám tovább a labdarúgást, mert ezt a szakmát, szerintem, csak ezzel a hozzáállással érdemes művelni.




Bajnokok Ligája - A nyolcaddöntős csapatok


A csoportkör szerdai, utolsó játéknapja után kialakult a nyolcaddöntő mezőnye a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
A BL nyolcaddöntőjének sorsolását jövő hét pénteken tartják Nyonban.

A nyolcaddöntős csapatok:
FC Barcelona (spanyol, címvédő), AC Milan (olasz), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Internazionale (olasz), Benfica (portugál), Bayer Leverkusen (német), Arsenal (angol), APOEL (ciprusi), Olympique Marseille (francia), Chelsea (angol), Zenit (orosz), SSC Napoli (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), Basel (svájci), Olympique Lyon (francia)

Az Európa Ligában folytatják:
Valencia (spanyol), Olimpiakosz (görög), FC Porto (portugál), Viktoria Plzen (cseh), Manchester City (angol), Trabzonspor (török), Manchester United (angol), Ajax Amsterdam (holland)


Bajnokok Ligája - Eredmények - kiesett a két manchesteri
csapat
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai, hatodik (utolsó) fordulós mérkőzésein:

A csoport:
Manchester City (angol)-Bayern München (német) 2-0 (1-0)
gól: Silva (37.), Toure (52.)

Villarreal (spanyol)-Napoli (olasz) 0-2 (0-0)
gól: Inler (65.), Hamsik (77.)

B csoport:
Lille (francia)-Trabzonspor (török) 0-0

:rolleyes:Internazionale (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (0-0)
gól: Cambiasso (51.), illetve Doumbia (50.), Berezuckij (87.)

C csoport:
FC Basel (svájci)-Manchester United (angol) 2-1 (1-0)
gól: Streller (9.), Frei (84.), illetve Jones (89.)

Benfica (portugál)-Otelul Galati (román) 1-0 (1-0)
gól: Cardozo (7.)

D csoport:
:cool:Dinamo Zagreb (horvát)-Olympique Lyon (francia) 1-7 (1-1)
gól: Kovacic (40.), illetve Gomis (45., 49., 52., 70.), Gonalons (48.), Lopez (65.), Briand (76.)
piros lap: Leko (28., Dinamo Zagreb)

Ajax Amsterdam (holland)-Real Madrid (spanyol) 0-3 (0-2)
gól: Callejon (14., 91.), Higuain (42.)
 

dumber

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nincsenek játékrendszerek, ez csak egy magyar demagógia, írja le nyugodtan. Amikor kell, akkor előrefelé játszunk, amikor kell, akkor pedig hátrafelé, ez a lényeg."

Csertői Aurél
 
T

TH6777

Vendég
Hamsik: Ez őrült jó mulatság volt!
2011. 12. 10. 01.40

<RIGHT>
marek_hamsik.jpg



Elégedett Marek Hamsik, az olasz SSC Napoli szlovák válogatott légiósa.


Idegenben nyert BL-csoportmeccsen az olasz SSC Napoli.
A 2-0-ás sikere a spanyol Villarreal ellen azt jelenti, hogy az egyenes kieséses ágon, a nyolcaddöntőben folytatja a sorozatot.
- Ez őrült jó mulatság volt! - nyilatkozta az idegenbeli találkozón egy gólt jegyző szlovák Marek Hamsik. -

Spanyolországban bármelyik együttest megverni kemény feladat. Mi ezt megtettük, és le a kalappal támogatóink előtt, hiszen Ibériába is ötezer szurkolónk kísért el bennünket. Ha ehhez hozzáveszem, hogy huszonegy éve nem ért el a Napoli ilyen hangos sikert az európai kupaküzdelmek során, akkor tényleg boldognak vallhatom magamat a társaimmal együtt.


Bundesliga - Berlinben győzött a Schalke

A Schalke egy góllal jobbnak bizonyult Berlinben a Herthánál a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Eredmény:
Hertha BSC-FC Schalke 04 1-2 (1-2)
--------------------------------------
gól: Ramos (25.), illetve Huntelaar (20.), Pukki (44.)

szombaton játsszák:
Werder Bremen-VfL Wolfsburg 15:30 ó
FSV Mainz 05-Hamburger SV 15:30
1. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim 15:30
1. FC Köln-SC Freiburg 15:30
FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach 15:30
Hannover 96-Bayer Leverkusen 18:30

vasárnap játsszák:
Borussia Dortmund-1. FC Kaiserslautern 15:30 ó
VfB Stuttgart-Bayern München 17:30


Neymar szerint Messi a legjobb
Neymar, a brazilok 19 éves csillaga szerint Lionel Messi, a spanyol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona futballistája a legjobb játékos a világon.

"Mindig is azt mondtam, hogy ő a legjobb labdarúgó a világon!" - nyilatkozta a Santos fiatal játékosa, aki a Japánban zajló klub-világbajnokságon akár találkozhat is a katalánok kétszeres aranylabdás támadójával.

"Rendkívül nehéz megállítani, de arra törekszünk majd, hogy lelassítsuk" - tette hozzá az extrém hajviseleteiről és kiismerhetetlen cseleiről is ismert Neymar.


Primera División - Hatalmas a tét a szombati El Clásicón

Szombat késő este a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában egymásnak feszül a jelenkor két legerősebbjének tartott csapata, a listavezető Real Madrid, illetve a címvédő, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona.

A katalánok nemrég a Getafe otthonában meglepő vereséget szenvedtek, minek következtében a fővárosiak lépéselőnybe kerültek, így ha odahaza, a Santiago Bernabéu Stadionban legyőznék örök riválisukat, hatpontos előnyre tennének szert. Ráadásul a Real egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, azaz a differencia később könnyen kilenc egységnyire nőhet, ami - tekintve José Mourinho együttesének formáját - akár a bajnoki cím elhódítását is jelentheti.
A madridiak legutóbbi 15 tétmérkőzésüket megnyerték, ezzel együtt könnyelműség lenne őket a csúcstalálkozó egyértelmű esélyeseként emlegetni, a Barcelonával szemben ugyanis az elmúlt években nem sok babér termett számukra. Az előző szezonban a bajnokságban előbb egy 5-0-ás csúfos vereségbe szaladtak bele a Camp Nou Stadionban - a visszavágó 1-1-es döntetlennel végződött -, míg a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a hazai 0-2-őt követően, egy idegenbeli 1-1-gyel búcsúztak. A Real csak a Király Kupa-döntőjében diadalmaskodott (1-0). A két futballgigász már ebben az idényben is találkozott egymással, a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén 2-2-es döntetlen született Madridban, majd a visszavágón a két gólt szerző Lionel Messi vezérletével 3-2-re nyert Pep Guardiola legénysége.
"Valóban, a Madrid kitűnő formában van, de egy El Clásicó nem a statisztikákról szól" - nyilatkozta Xavi, a Barcelona világbajnok középpályása, aki 600. tétmérkőzésén léphet pályára szombat este csapata színeiben.
Az összecsapás természetesen nemcsak a két klub közötti örök rivalizálásról szól, hanem az egyéniségek találkozásáról, megméretéséről is: várhatóan pályára lép a FIFA-Aranylabda díj három várományosa, azaz hazai oldalon Cristiano Ronaldo, míg a vendégeknél Lionel Messi és Xavi. A legjobb "átlaga" a kétszeres aranylabdás argentin Messinek van, ugyanis pályafutása során eddig 15 mérkőzést játszott a Real ellen, ezeken a találkozókon pedig 13-szor volt eredményes. E tekintetben a portugál Ronaldónak 9/3 a mutatója a Barcelona ellen.

A mostani a két csapat történetének 216. tétmérkőzése lesz, a Real eddig 86-szor diadalmaskodott, 45 alkalommal döntetlen született, míg 84-szer a Barcelona hagyta el győztesen a pályát.


Primera División, 16. forduló:
szombat:
--------
Levante-Sevilla 18 ó
Real Betis-Valencia 20
:cool:Real Madrid-FC Barcelona 22:confused:

vasárnap:
---------
Rayo Vallecano-Sporting Gijón 12 ó
Getafe-Granada 16
Villarreal-Real Sociedad 16
Málaga-Osasuna 18
Real Zaragoza-Real Mallorca 18
Athletic Bilbao-Racing Santander 19:45
Espanyol-Atlético Madrid 21:30


Primera División - Xavi 600. mérkőzése lesz az El Clásicó

Nem mindennapi mérföldkőhöz érkezik pályafutásában Xavi, a spanyol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona labdarúgócsapatának karmestere: a 31 éves középpályás szombaton a Real Madrid elleni El Clásicón 600. tétmérkőzésén léphet pályára a katalán klub színeiben.

A világbajnok futballista 1998-ban Louis van Gaal irányítása alatt mutatkozott be a felnőtt csapatban, azóta - a Barcelona hivatalos honlapja szerint - többek között 397 bajnokin és 121 Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepelt gránátvörös-kékben.

Xavi - aki 1991-ben került a klubhoz - összesen 18 trófeát nyert a csapattal, ezzel a Barca történetének legeredményesebb játékosa.


A egyedüli veretlenként listavezető Juventus az AS Roma vendége lesz az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában, s a hétfő esti találkozóval Antonio Conte legénysége le is tudja a nagycsapatok elleni rangadókat a szezon őszi részét tekintve.

A fővárosi együttes ráadásul óriási krízisben van, legutóbb 3-0-ra kikapott a Fiorentinától, s a találkozó után egyre többen követelték Luis Enrique vezetőedző távozását, aki minderre úgy reagált, ha a játékosai nem állnak ki mellette, akkor inkább feláll a kispadról. Egyértelmű tehát, hogy egy esetleges vereség a Juventus elleni rangadón akár a spanyol szakember állásába is kerülhet.
A torinóiak előnye ugyanakkor csak két pont a címvédő AC Milannal szemben, amely egyre jobb formába lendül, ennek pedig ezúttal a Bologna lehet a szenvedő alanya.
A szebb napokat látott Internazionaléra két rendkívül fontos összecsapás vár, ugyanis előbb szombaton a Fiorentinát fogadja, majd kedden, a 11. fordulóból elhalasztott Genoa elleni mérkőzését pótolja. Ezek esetleges megnyerésével a nagy gödörben lévő, egyelőre csupán 16. kék-fekete alakulat felzárkózhatna a középmezőnyre.
A jelenleg harmadik Udinese vasárnap a Chievót látja vendégül, a negyedik Lazio pedig a forduló nyitómérkőzésén a Lecce otthonában lép pályára. A Bajnokok Ligájában szerdán nyolcaddöntőbe jutott Napoli ezúttal az újonc Novara vendége lesz.


Serie A, 15. forduló:
szombat:
--------
Lecce-Lazio 18 ó
Siena-Genoa 18
Internazionale-Fiorentina 20:45
Palermo-Cesena 20:45

vasárnap:
---------
Atalanta-Catania 15 ó
Bologna-AC Milan 15
Cagliari-Parma 15
Udinese-Chievo 15
Novara-Napoli 20:45

hétfő:
------
:cool:AS Roma-Juventus 20:45


A 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

kedd:
:cool:Genoa-Internazionale 20:45 ó



 
T

TH6777

Vendég
A Barcelona Madridban nyerte az El Clásicót
2011. 12. 11. 00.20

<RIGHT>
fcbarcelona_xlsport.jpg


A címvédő, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona 3-1-re győzött a Real Madrid otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombat esti szuperrangadóján. A katalánok ezzel megszakították a fővárosiak 15 tétmérkőzésből álló győzelmi sorozatát.

Gyors góllal indult az El Clásico. Rögtön a középkezdés után a vendégek kapusához, Valdeshez került a labda, amit aztán eladott, majd némi szerencsével az ötösön álló Benzema találta magát helyzetben és nem hibázott. Így már a 23. (!) másodpercben vezetett a Real Madrid.
A 30. percben egyenlített a Barcelona: Messi félelmetes sebességgel indult meg a középpályán, majd nagyszerűen ugratta ki Sanchezt, a chilei támadó pedig nagy erővel lőtte ki a jobb alsó sarkot.
A fordulást követően a vezetést is megszerezte a vendégcsapat: a Barca-mezben 600. tétmérkőzésén pályára lépő Xavi távoli lövése megpattant Marcelón, a labda pedig a vetődő Casillas mellett a hálóba csorgott. A 66. percben tovább növelte előnyét a Guardiola-alakulat: Dani Alves tökéletes beadását Fabregas fejelte a bal alsó sarokba.
Ez volt a két csapat történetének 216. tétmérkőzése: a Barca 85. alkalommal diadalmaskodott, e mellett 86 Real-győzelem és 45 döntetlen született. Érdekesség, hogy Josep Guardiola 2008-as kinevezése óta a katalánok még nem szenvedtek vereséget a Santiago Bernabeu Stadionban. A madridiak bajnoki mérkőzésen utoljára 2008. május 7-én tudták legyőzni az örök riválist.​


Primera División, 16. forduló:

Real Madrid-FC Barcelona 1-3 (1-1):cool:
----------------------------------
gól: Benzema (1.), illetve Sanchez (30.), Xavi (53.), Fabregas (66.)


Real Betis-Valencia 2-1 (0-0)
-----------------------------
g: Castro (90., 94.), illetve Dorado (66., öngól)


Levante-Sevilla 1-0 (0-0)
-------------------------
g: Nano (57.)



vasárnap:
Rayo Vallecano-Sporting Gijón 12 ó
Getafe-Granada 16
Villarreal-Real Sociedad 16
Málaga-Osasuna 18
Real Zaragoza-Real Mallorca 18
Athletic Bilbao-Racing Santander 19:45
Espanyol-Atlético Madrid 21:30



Az élcsoport:
1. FC Barcelona 37 pont
2. Real Madrid 37
3. Valencia 30
4. Levante 29






A Manchester City nem fogadta el az AC Milan ajánlatát, amelyet az argentin Carlos Tévez kölcsönvételének ügyében tett az olasz futballklub. Ezt Adriano Galliani, a milánóiak alelnöke közölte.

Az egyesületi vezető korábban elárulta: ingyen akarták kölcsönvenni a támadót, és bizonyos feltételekkel igényt tartottak volna a végleges leigazolására. Ennek fényében nem meglepő az angolok elutasító válasza, sajtóértesülések szerint ugyanis a City 4 millió euró ellenében adná kölcsön a játékost a szezon hátralevő részére, ezt követően pedig további 20 milliót kérne érte.
"Nem változtatunk a szándékunkon. Hosszú egyeztetésnek nézünk elébe" - fogalmazott Galliani.
A 27 éves Tévez nagyon rossz viszonyban van klubjával. Októberben a Manchester City 600 ezer fontos bírságot szabott ki rá, mert állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására a City megfelezte a büntetést.
Roberto Mancini vezetőedző ugyanakkor a közelmúltban azt mondta: azzal, hogy Tévez engedély nélkül hazatért Argentínába, minden hidat felégetett maga mögött.



Az Internazionale hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a Fiorentina együttesét az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján.


Serie A, 15. forduló:

Internazionale-Fiorentina 2-0 (1-0)
-----------------------------------
gól: Pazzini (41.), Nagatomo (49.)

Palermo-Cesena 0-1 (0-0)
------------------------
g: Mutu (63.)
kiállítva: Munoz (63., Palermo)
korábban:
Lecce-Lazio 2-3 (1-1)
---------------------
g: Di Michele (12.), Ferrario (59.), illetve Klose (28., 87.), Cana (48.)

Siena-Genoa 0-2 (0-0)
---------------------
g: Rossi (57.), Palacio (91.)

vasárnap:
Atalanta-Catania 15 ó
Bologna-AC Milan 15
Cagliari-Parma 15
Udinese-Chievo 15
Novara-Napoli 20:45



A német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján:

Hannover 96-Bayer Leverkusen 0-0
--------------------------------
korábban:
FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach 1-0 (0-0)
----------------------------------------------
g: Callsen-Bracker (51.)

Werder Bremen-VfL Wolfsburg 4-1 (2-0)
-------------------------------------
g: Szokratisz (18.), Pizarro (45.), Rosenberg (55.), Arnautovic (71.), illetve Scha:fer (86.)

FSV Mainz 05-Hamburger SV 0-0
-----------------------------
1. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim 0-2 (0-1)
-----------------------------------------
g: Ibisevic (39., 56.)
kiállítva: Chandler (43.), illetve Compper (91.)

1. FC Köln-SC Freiburg 4-0 (1-0)
--------------------------------
g: Clemens (20., 66.), Podolski (61., 74.)


pénteken játszották:
Hertha BSC-FC Schalke 04 1-2 (1-2)
--------------------------------------
gól: Ramos (25.), illetve Huntelaar (20.), Pukki (44.)

vasárnap játsszák:
Borussia Dortmund-1. FC Kaiserslautern 15:30 ó
VfB Stuttgart-Bayern München 17:30


Az állás:
1. Bayern München 31 pont
2. FC Schalke 31
3. Borussia Dortmund 30
4. Bor. Mönchengladbach 30
5. Werder Bremen 29
6. Bayer Leverkusen 26



A címvédő Manchester United magabiztos győzelmet aratott a vendég Wolverhampton felett az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján.

A magyar játékosokat foglalkoztató csapatok ugyanakkor kikaptak: a Bolton (Bogdán Ádám) az Aston Villától, a West Bromwich Albion (Gera Zoltán, Fülöp Márton) pedig a Wigantől szenvedett vereséget hazai környezetben, míg a QPR (Buzsáky Ákos) Liverpoolban maradt alul. Egyik magyar futballista sem lépett pályára.
Az Arsenal Robin van Persie góljával nyert az Everton ellen - a holland támadónak ez volt a 33. találata idén a Premier League-ben, s már csak Thierry Henry (34 gól 2004-ben) és Alan Shearer (36, 1995) előzi meg a rekordlistán.​


Eredmények:
Premier League, 15. forduló:

- Manchester United-Wolverhampton Wanderers 4-1 (2-0)
g: Nani (17., 56.), Rooney (27., 62.), illetve Fletcher (47.)

- Arsenal-Everton 1-0 (0-0)
g: van Persie (70.)

- Bolton Wanderers-Aston Villa 1-2 (0-2)
g: Klasnic (55.), illetve Albrighton (33.), Petrov (39.)

- FC Liverpool-Queens Park Rangers 1-0 (0-0)
g: Suarez (47.)

- Norwich City-Newcastle United 4-2 (1-1)
g: Hoolaha (39.), Holt (59., 82.), Morison (63.), illetve Ba (45., 71.)
kiállítva: Gosling (66., Newcastle)

- Swansea City-Fulham 2-0 (0-0)
g: Dempsey (57., öngól), Graham (91.)

- West Bromwich Albion-Wigan Athletic 1-2 (1-1)
g: Reid (33.), illetve Moses (37.), Gomez (57., 11-esből)

vasárnap:
Sunderland-Blackburn Rovers 14:30 ó
Stoke City-Tottenham Hotspur 17

hétfő:
Chelsea-Manchester City 21 ó
 
T

TH6777

Vendég

A Real Madridot irányító José Mourinho főként a szerencsére panaszkodott a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombat esti szuperrangadója után, amelyet tanítványai hazai pályán 3-1-re elbuktak a címvédő, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona ellen.

A fővárosiak egy kapushibából már a 23. másodpercben vezetést szereztek, ám a 30. percben a kiugró Sanchez egyenlített, szünet után a Barca-mezben 600. tétmérkőzésén pályára lépő Xavi távoli lövése megpattant Marcelón (1-2), majd a 66. percben Fabregas szép fejessel állította be a végeredményt. A katalánok ezzel megszakították a Real 15 tétmérkőzésből álló győzelmi sorozatát.
"A szerencse fontos szerepet játszott ma, 1-0 után Ronaldo olyan helyzetet hagyott ki, amelyet máskor nem, aztán az ellenfél egy megpattanó lövéssel jutott előnyhöz" - elemezte a történteket Mourinho.
"Később 2-2-nél is volt esélyünk, mire kaptunk még egy gólt, ami szétzilált bennünket. Szóval ez a szerencse meccse volt, de nem akarok semmit elvenni a Barcelonától. Szomorúak de nyugodtak vagyunk, mindkét csapatnak 37 pontja van, mi eggyel kevesebb meccset játszottunk, úgyhogy jó esélyünk van arra, hogy éllovasként menjünk a karácsonyi szünetre."
A portugál edző kitért arra is, hogy a barcás Lionel Messi kis híján begyűjtötte második sárga lapját is az első félidő végén:
"Nálam ez kiállítás volt, de a bíró közelebb állt, és jobban látta."
A katalán kispadon ülő Josep Guardiola nem becsülte túl a 3-1-es sikert:
"Nem hiszem, hogy a Madrid megtörik ettől a vereségtől. Ők vezetik a tabellát, és novemberben vagy decemberben nem lehet senkit bajnoknak kikiáltani. Ami Victor Valdes kapushibáját illeti, utána remekül védett, ez is mutatja, hogy milyen erősek vagyunk még akkor is, amikor a Real Madrid az ellenfél."

Ez volt a két csapat történetének 216. tétmérkőzése: a Barca 85. alkalommal diadalmaskodott, emellett 86 Real-győzelem és 45 döntetlen született. Érdekesség, hogy Guardiola 2008-as kinevezése óta a katalánok még nem szenvedtek vereséget a Santiago Bernabeu Stadionban.
A madridiak bajnoki mérkőzésen utoljára 2008. május 7-én tudták legyőzni az örök riválist.



Nem lesz Tévez-Pato csere
2011. 12. 11. 12.04

<RIGHT>
carlos_tevez_xlsport.jpg


A Milan nem megy bele egy angol részről kezdeményezett játékoscserébe.


Az AC Milan köti az ebet a karóhoz, azaz csakis kölcsönbe venné át - és mindössze fél idényre - Carlos Tévezt, akit viszont a mostani klubja, a Manchester City végleg adna el.​


Időközben felmerült annak a lehetősége, hogy Tévezért az olaszok brazil támadóját, Alexandre Patót venné át cserébe a City, és ez esetben pénz nem is mozogna az üzletben.​


- Pato, de egyetlen másik sztárjátékosunk sem megy Angliába, erről a megoldásról, vágyálmukról a manchesteriek gyorsan mondjanak is le, mégpedig végleg - helyezkedett elutasító álláspontra Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke.



A Chelsea-től a kínai bajnokságba igazol Nicolas Anelka, a franciák Európa-bajnok labdarúgója.

A 32 éves csatár a Shanghai Shenhua együttesében folytatja pályafutását, ahol a hírek szerint heti 175 ezer fontot fog keresni.
"Mindenben megállapodtunk, már csak a szerződés aláírása van hátra" - erősítette meg a klub egyik tisztségviselője.​

A 69-szeres válogatott játékos pályafutása során megfordult már a Paris Saint-Germainben, az Arsenalban, a Real Madridban, a Liverpoolban, a Manchester Cityben, a Fenerbahcében és a Bolton Wanderersben is.




A katari al-Szadd 2-1-re legyőzte a tunéziai Esperance-t a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság vasárnapi első negyeddöntőjében.

A katari csapat csütörtökön a spanyol Barcelonával találkozik az elődöntőben.


Eredmény, negyeddöntő:
al-Szadd (katari) - Esperance (tunéziai) 2-1 (1-0)
------------------------------------------------
gól: al-Halfan (33.), Koni (49.), illetve Darragi (60.)

később:
Monterrey (mexikói)-Kashiwa Reysol (japán) 11:30 ó

szerdán:
az 5. helyért:
a negyeddöntő két vesztese 8:30 ó

elődöntő:
Santos (brazil) - Monterrey/Kashiwa Reysol 11:30 ó

:cool:csütörtökön:
elődöntő:
FC Barcelona (spanyol) - al-Szadd 11:30 ó:cool:

jövő vasárnap:
a 3. helyért 8:30 ó

döntő 11:30 ó
 

dumber

Állandó Tag
Állandó Tag
Cé nagyon gyenge volt tegnap, igazából értékelhetetlen...
Bár nem szeretem a Barcelonát, sőt, de teljesen megérdemelten nyertek.
Szerintem.
 
T

TH6777

Vendég
Bayern-sirám Schweinsteiger után
2011. 12. 12. 03.05

<RIGHT>
bastian_xlsport.jpg



Jupp Heynckes, a Bayern edzője rájött, hogy mi a gond az együttesével. - Bár nem hittem volna, hogy egyetlen labdarúgó hiánya alapvetően és negatív értelemben mennyire meghatározó lehet egy csapat életében, most azt mondom, a válltörést szenvedett Bastian Schweinsteiger hiányában nem éppen acélos a védőmunkánk - így a tréner.


Heynckes statisztikát sorolt, kijelentvén: november 9. óta, amikor Schweinsteiger megsérült, hat meccsen kilenc gólt kapott együttese, azt megelőzően viszont tizennyolc találkozón (akkor még Schweinsteigerrel) mindössze négyet.


- A számok nem csalnak, nincs mese, Schweinsteiger hiányzik, és kijelenthetem, hogy őt tartom a világ legjobb védekező középpályásának, aki - ha éppen szükség van rá - védőként is szuperklasszis.



Luis Enrique távozhat Rómából

Elképzelhető, hogy feláll a kispadról Luis Enrique, az olasz labdarúgó élvonalban jelenleg botladozó AS Roma vezetőedzője.

"Hogy lemondok-e? Az biztos, hogy jól végzem a dolgom, ám a futballban csak az eredmények számítanak. Sohasem lehet tudni, hogy mi történik a következő pillanatban"- idézte a spanyol szakembert a La Gazzetta dello Sport.

A sportnapilap szerint, amennyiben nem javulnak az eredmények, Luis Enrique rövidesen távozhat Rómából.
A fővárosi alakulat, amely jelenleg csak a nyolcadik a tabellán, 20:45


Primera División - Egyre rosszabbul játszik idegenben az Atlético

Egyre rosszabbul játszik idegenben az Atlético Madrid, a csapat vezetőedzője szerint az utóbbi 11 ilyen mérkőzésből csak egyet nyert meg.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén:

Primera División, 16. forduló:
Espanyol-Atlético Madrid 4-2 (3-1)
--------------------------------------------
gól: Joan Verdu (5., 7.), Ndri Romaric (19.) és Sergio Garcia (54.), valamint Radamel Falcao (32.) és, Arda Turan (83.).


Serie A - Pontokat vesztett a Napoli

A Napoli meglepetésre döntetlent játszott az újonc Novara otthonában vasárnap este, az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Serie A, 15. forduló:
Novara-Napoli 1-1 (0-0)
-----------------------
gól: Radovanovic (70.), illetve Dzemaili (84.)

hétfő:
AS Roma-Juventus 20:45 ó


Primera División - Döntetlen Bilbaóban
A spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén:
eredmény:

Primera División, 16. forduló:
Athletic Bilbao-Racing Santander 1-1 (0-0)
------------------------------------------
gól: Aurtenetxe (80.), illetve Soberon (90.)


A Real Zaragoza egygólos vereséget szenvedett vasárnap a vendég Real Mallorcától a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.
A hazai együttesben Pintér Ádám végigjátszotta a mérkőzést.

Primera División, 16. forduló:
Real Zaragoza-Real Mallorca 0-1 (0-1)
-------------------------------------
gól: Casadesus (39.)

Málaga-Osasuna 1-1 (0-1)
------------------------
gól: Juanmi (70.), illetve Balde (33.)


Premier League - Kikapott a Tottenham

Meglepetésre a Tottenham Hotspur 2-1-re kikapott vasárnap a Stoke City vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Premier League, 15. forduló:
Stoke City-Tottenham Hotspur 2-1 (2-0)
--------------------------------------
gól: Etherington (13., 43.), illetve Adebayor (62., 11-esből)
piros lap: Kaboul (87., Tottenham Hotspur)


Primera División - Továbbra sem megy a Villarrealnak

Az idén Bajnokok Ligájában szerepelt, de onnan pont nélkül kiesett Villarrealnak a spanyol labdarúgó-bajnokságban sem megy: a Sárga Tengeralattjárónak becézett együttes vasárnap hazai pályán döntetlent játszott a Real Sociedad gárdájával.

Eredmények:
Primera División, 16. forduló:

Getafe-Granada 1-0 (0-0)
------------------------
gól: Casquero (78.)

Villarreal-Real Sociedad 1-1 (0-0)
----------------------------------
gól: Ruben (72.), illetve Aranburu (52.)
piros lap: Elustondo (62., Real Sociedad)


Bundesliga - Pontot szerzett Dortmundban a Kaiserslautern

A Kaiserslautern meglepetésre döntetlent ért el vasárnap a címvédő Borussia Dortmund vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.

Bundesliga, 16. forduló:
Borussia Dortmund-1. FC Kaiserslautern 1-1 (1-0)
------------------------------------------------
gól: Kagava (27.), illetve Sahan (60.)


Serie A - Bolognában botlott a Milan
A címvédő AC Milan vasárnap 2-2-es döntetlent játszott Bolognában az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Serie A, 15. forduló:

Bologna-AC Milan 2-2 (1-1)
--------------------------
gól: Di Vaio (11.), Diamanti (73.), illetve Seedorf (16.), Ibrahimovic (72., 11-esből)

Atalanta-Catania 1-1 (0-1)
--------------------------
gól: Tiribocchi (71.), illetve Legrottaglie (18.)
piros lap: spolli (44., Catania)

Cagliari-Parma 0-0
------------------
Udinese-Chievo 2-1 (0-0)
------------------------
gól: Di Natale (68.), Basta (79.), illetve Paloschi (83.)


Premier League - Hajrában fordított a Sunderland

A Sunderland a hajrában szerzett két góllal fordított a vendég Blackburn Rovers ellen az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Premier League, 15. forduló:
Sunderland-Blackburn Rovers 2-1 (0-1)
-------------------------------------
gól: Vaughan (84.), Larsson (91.), illetve Vukcevic (17.)


Primera División - Nyert a Gijón


A Gijón 3-1-re nyert a Rayo Vallecano vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

Primera División, 16. forduló:

Rayo Vallecano-Sporting Gijón 1-3 (0-2)
--------------------------------------
gól: Michu (91.), illetve Barral (10.), Novo (37., 67.)



Klubvilágbajnokság - Büntetőpárbajban jutott tovább a Kashiwa Reysol


A japán Kashiwa Reysol büntetőpárbajban legyőzte a mexikói Monterreyt a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság vasárnapi második negyeddöntőjében.

Eredmény, negyeddöntő:

Kashiwa Reysol (japán)-Monterrey (mexikói) 1-1 (0-0, 1-1, 0-0) - büntetőkkel 4-3
-----------------------------------------------------------
gól: Domingues (53.), illetve Suazo (58.)
 
T

TH6777

Vendég
Milito kapta az Arany Kuka-díjat

Diego Milito, az Internazionale argentin csatára kapta idén az úgynevezett Arany Kuka-díjat, amelyet az a labdarúgó "érdemel ki" minden évben, aki a legkiábrándítóbb teljesítményt nyújtja az olasz bajnokságban.

A 32 éves támadó először kapta meg a Rai Radio 2 díját, melyet a rádióállomás hallgatói szavaznak meg.

Milito tavaly Bajnokok Ligáját nyert az Internazionale együttesével, sőt a döntőben ő szerezte csapata mindkét gólját, s ezt négyéves szerződéssel honorálta a klub. Azonban Milito az elmúlt szezonban csak árnyéka volt önmagának, mindössze öt gólt szerzett a Serie A-ban, s az új idény őszi felében is mindössze háromszor volt eredményes.

Tavaly a brazil Adriano lett a díjazott, aki rekorderként háromszor végzett a voksolás élén.
 
T

TH6777

Vendég
Franz Beckenbauer Münchenbe látogatott
2011. 12. 13. 05.09

<RIGHT>
beckenbauer_xlsport.jpg


Franz Beckenbauer (66) jelenleg Salzburgban él és elfoglaltságai egyre ritkábban engedik meg, hogy hazalátogasson.

Az egykori futballcsillag 2009 óta a Bayern München tiszteletbeli elnöke is. Az elmúlt napokban családi okok miatt látogatott haza, többek között Münchenbe is. A Welt.online kihasználta ezt az alkalmat és riportot készített vele.
Arra a kérdésre, hogy: " Miben különbözik a Bayern a spanyol favoritoktól, a Real Madridtól és a Barcelonától? ", azt válaszolta, hogy mindenek előtt a siker. Senki nem tudott ugyanis annyi meccset nyerni, mint a Barcelona az elmúlt évben és a győzelem önbizalmat is ad.
Arról is faggatták, hogy: " Kit tudna elképzelni edzőként a Bayern élén? " A német edzők közül Jürgen Kloppot a Dortmund sikeredzőjét és Mourinhot. Bár kétségesnek tartja, hogy Mourinhot - elsősorban nyelvi okok miatt - érdekelné a Bundesliga, habár kitűnőnek tartja és maximálisan elismeri a német futballt.
Természetesen a válogatottról és az EB esélyekről is szó esett. Beckenbauer elsősorban Németországot és azonkívül még Spanyolországot és Hollandiát tartja esélyesnek az EB cím elnyerésére.
Nagyon jó edzőnek tartja Löwöt, aki szerinte rendkívül szerencsés, mert rengeteg kitűnő játékosból válogathat, szinte két csapatnyi jó futballistája van. Löw taktikai hozzáértése tökéletes és képes két - három rendszert is játszatni a csapattal, ami nemzetközi szinten alapfeltétel.​




Ronaldót támadják
2011. 12. 13. 02.26

<RIGHT>
cristiano_ronaldo_xlsport.jpg


Kedden Spanyol Kupa-meccset játszik a Real Madrid, és talán feledteti a szombati bajnoki vereségét.

A Barcelona ellen 3-1-re elveszített bajnoki találkozó után a harmadik ligás Ponferradinával játszik kedden spanyolkupa-meccset a trófeát őrző Real Madrid.
Kérdés, Cristiano Ronaldo milyen formát árul el, tudniillik Roberto Palomar újságíró elég csúnyákat írt róla. A cikkíró kifejtette, hogy a portugál klasszis eléggé önző módon játszott a Barcelona ellen, és ez azért van, mert minden támadást ő akart befejezni, és persze lehetőleg góllal. Ezért végzi el a szabadrúgásokat, ezért önző, nem passzol, mert a végcélja az, hogy kiérdemelje az Aranylabdát.​


- Ebben téved az újságíró - hangoztatott ellenvéleményt Sergio Ramos, a Real védője.​

- Jegyezzék meg, a mi csapatunk együtt nyer, és együtt veszít. Fölösleges tehát kipellengérezni bárkit is.



Casillas: Ne hibáztassák Ronaldót!


iker_casillas_xlsport2.jpg


Bizonyára még sokáig elemzések témája marad a szombati Real Madrid-Barcelona 1-3-as spanyol bajnoki rangadó.


Sokan és sokfélét mondanak még el az El Clásicóról, arról, vajon a vendég FC Barcelona miként győzhette le a Real Madridot 3-1-re otthonában, a Los Blancos fővárosi Bernabéu-stadionjában.​


- Többen úgy vélik, és már állítják is, hogy portugál erősségünk, Cristiano Ronaldo viszonylag visszafogottabb formája okozta a vesztünket - jegyezte meg Iker Casillas, a Real Madrid spanyol válogatott kapusa.
- Ezzel messzemenően nem értek egyet. Két okból sem. Egyrészt Ronaldo nem is játszott rosszul. Másrészt egy vereség mindig tizenegy játékos összesített teljesítményéből következik. Cristiano két óriási helyzetben valóban nem talált be a katalánok hálójába, de emiatt még nem őt kell keresztre feszíteni.
Szóval ne hibáztassák Ronaldót a kudarcunk miatt.




Vicente del Bosque, a világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Real Madrid szombati veresége az FC Barcelonától csak egy botlás volt az "elképesztően jó idényben."

"A bajnokság még teljesen nyitott, mindkét csapat eljuthat a csúcsra" - nyilatkozta del Bosque, aki tavaly, Dél-Afrikában vb-aranyérmet nyert csapatával.

"Nagyszerű mérkőzés volt, a két együttes hatalmas csatát vívott, nem tudok negatívumot említeni. A válogatott játékosok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és számomra ez volt a legfontosabb."

Del Bosque korábban a Real Madridot is irányította, amellyel Bajnokok Ligáját nyert.


Samuel Eto,o, a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala kameruni labdarúgója több mint százezer euróval járult hozzá egy kórház építéséhez hazájában.


"Mindannyiunk számára kötelesség, hogy segítsük Kamerun fejlődését. - nyilatkozta a csatár, aki 122 ezer eurót adományozott az építésre. - Nagyon bízom abban, hogy mások is ezt teszik."

A kórház Dualától, az ország gazdasági központjától száz kilométerre északra, Ngabéban épül fel, a munkálatok januárban kezdődnek.
Kamerunban ötezer lakosra jut egy orvos.

Az Internazionaléban házi gólkirály Eto,o augusztusban szerződött Milánóból az orosz Anzsi Mahacskalához, 27 millió euróért.




Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hogy jelenleg a Barcelona és a Real Madrid ugyan kiemelkedik az európai mezőnyből, de a Bayern München is eljuthat erre a szintre.


"Ami az idei szezont illeti, a Barcelona és a Real Madrid hallatlanul kiemelkedő színvonalon futballozik" - nyilatkozta a szakvezető .
"Láttam a szombati derbit, de szeretném megjegyezni, hogy ne feledkezzünk meg a Bayern Münchenről sem. Véleményem szerint a bajorok is képesek arra, hogy eljussanak erre a magasságra."

A Bayern München 16 forduló után az élen áll a Bundesligában és magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligájában.





Az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának hétfő esti rangadóján:

Serie A, 15. forduló:


AS Roma-Juventus 1-1 (1-0)
--------------------------
gól: De Rossi (6.) és Giorgio Chiellini (61.)



A Chelsea 2-1-re legyőzte a listavezető Manchester Cityt a Stamford Bridge-en az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának zárómérkőzésén.

Eredmény:

Chelsea - Manchester 2 : 1
Góllövők: Balotelli (2. p.), illetve Raul Meireles (34. p.) és 11-esből Frank Lampard (83. p.)
Kiállítva: Gael Clichy (58. p.)



Huligánok egy csoportja megfenyegette egy hétfői sajtótájékoztatón Zdravko Mamicot, a horvát bajnok Dinamo Zagreb labdarúgóklub elnökét.:(

Az esemény ideje alatt körülbelül tucatnyi rendzavaró nyomult be a helyiségbe, és szidni kezdték a klubvezetőt, valamint testvérét, a sportigazgatói posztot betöltő Zorant.
Amióta a Dinamo nulla ponttal és a zárófordulóban elszenvedett 7-1-es vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a zágrábi szurkolók, különösen az erőszakos megnyilvánulásairól is ismert drukkercsoport, a Bad Blue Boys erős nyomást gyakorol az egyesület vezetőségére.​

"Ideje, hogy távozz! Neked annyi!" - skandálták hétfőn a betolakodók, akik kétes üzletekkel is megvádolták Mamicot.

Az Olympique Lyontól elszenvedett múlt szerdai, kiütéses vereség után egyébként menesztették posztjáról a Dinamo vezetőedzőjét, Krunoslav Jurcicot.



Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 50 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Huszti Szabolcsot foglalkoztató orosz Zenitet, mivel a klub szurkolói november 23-án, az APOEL Nicosia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen füstbombákat dobáltak a pályára.

A gól nélküli döntetlennel zárult összecsapást az első és a második félidőben is félbe kellett szakítani, így az sem lett volna meglepő, hogy ha a grémium zártkapus büntetéssel sújtotta volna a szentpéterváriakat.​

A Zenit bejutott a legjobb 16 közé a BL-ben.


 
T

TH6777

Vendég
Európa Liga - A szerdai program


Szerdán a D, E, F, J, K és L jelű kvartettekben befejeződik a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelme.

Európa Liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

D csoport:
FC Zürich (svájci)-Vaslui (román) 19 ó
Lazio (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 19 ó

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Sporting Lisboa 12 pont,
2. SS Lazio 6 (5-5),
3. Vaslui 6 (5-6),
4. FC Zürich 2

E csoport:
Dinamo Kijev (ukrán) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 19 ó
Besiktas (török)-Stoke City (angol) 19 ó

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Stoke City 11 pont,
2. Besiktas 9,
3. Dinamo Kijev 6,
4. Maccabi Tel Aviv 1

F csoport:
Slovan Bratislava (szlovák)-Salzburg (osztrák) 19 ó
Paris Saint-Germain (francia) - Athletic Bilbao (spanyol) 19 ó

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Athletic Bilbao 13 pont,
2. Salzburg 7 (8-6),
3. Paris Saint-Germain 7 (4-5),
4. Slovan Bratislava 1

J csoport:
Maccabi Haifa (izraeli)-FC Schalke 04 (német) 21:05 ó
Steaua Bucuresti (román)-AEK Larnaca (ciprusi) 21:05 ó

Az állás:
1. (és továbbjutott) Schalke 11 pont,
2. Maccabi Haifa 6,
3. Steaua Bucuresti 5 (6-10),
4. AEK Larnaca 5 (3-8)

K csoport:
Wisla Krakow (lengyel)-Twente (holland) 21:05 ó
Fulham (angol)-Odense (dán) 21:05 ó

Az állás:
1. (és továbbjutott) Twente 13 pont,
2. Fulham 7,
3. Wisla Krakow 6,
4. Odense 3

L csoport:
Sturm Graz (osztrák)-AEK Athén (görög) 21:05 ó
Anderlecht (belga)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 21:05 ó

Az állás:
1. (és továbbjutott) Anderlecht 15 pont,
2. (és továbbjutott) Lokomotiv Moszkva 12,
3. Sturm Graz 3,
4. AEK Athén 0
 
T

TH6777

Vendég
MLSZ - Mérsékelték Lipták büntetését
2011. 12. 14. 06.30

<RIGHT>
liptak_zoltan_xlsport.jpg


Kettőről egymeccses eltiltásra mérsékelte kedden Lipták Zoltánnak, az Újpest játékosának eltiltását a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.


A fővárosi együttes honlapja szerint a válogatott futballista az eredeti ítélet szerint "azért számított visszaesőnek, mert a Szuperkupa-döntőben, még a Videoton játékosaként tévesen állították ki Horváth Gábor helyett, az akkor kapott eltiltást csak Szuperkupa-mérkőzésen tudja letölteni, így Lipták elméletileg több éven keresztül visszaesőnek számított volna egy olyan kiállítás miatt, amikor nem is neki kellett volna kapnia a piros lapot".
Lipták Zoltánt a Győr elleni bajnoki meccs 56. percében állította ki a játékvezető, majd az MLSZ fegyelmi testülete – tárgyalás tartása nélkül – két bajnokira érvényes eltiltásról határozott. Az Újpest FC, illetve a játékos azonban tárgyalás tartását kérte, amelyen a bizottság elfogadta a labdarúgót képviselő ügyvéd, Schlotthauer Péter érvelését, így egy mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte a büntetést.​




Az év "citromdíja" Olaszországban


olasz_unneples_xlsport.jpg


Az sportmagazinok és a közvélemény így év vége táján nem csak az év legjobbjait, hanem a legkevésbé sikeres játékosokat is megnevezi.


A "Rai Due " sportrádió az idén nagy meglepetésre az egykor topformában futballozó Diego Militonak az Internationale focistájának ítélte oda a " goldene Mülltonne " " az arany szemeteskuka " címet.​


A hallgatók szavazatai szerint közvetlenül Milito után Amaurinak volt a legfelejthetőbb a teljesítménye.
Szegény Milito egy ideje messze van attól a brilliáns formától, amikor 2010 - ben a válogatottban egyetlen mérkőzésen háromszor is be tudott találni az ellenfél kapujába. A 32 éves játékos mostanában a cserepadon ücsörög és a 15 fordulóban mindössze négyszer volt eredményes.​


A negatív legek szavazatai:


Diego Milito 15,17 %
Amauri 14,64 %
Milos Krasic 10,67 %
Felipe Melo 10,22 %
Luca Toni 10,15%
Diego Forlan 9,82 %
Zavate 9,69 %
Eduardo 8,34 %
Adrian Mutu 5,83 %
Santiago Silva 5,47 %


Mario Gomez mérlege


mario_gomez_xlsport.jpg


Nem kevés része van Mario Gomeznek abban, hogy a Bayern az őszi szezont a tabella élén zárhatja.


Gomez ugyan az utóbbi napokban megfázással küszködött, de ez nem akadályozta meg abban, hogy egykori klubjának a Stuttgartnak két gólt is lőjön (2 - 1).​


A 13. percben megszerezte az egyenlítő gólt, majd Philipp Lahm átadásából szerezte a győztes találatot az 57. percben. Ezzel Gomez vezeti a góllövő listát a Bundesligában és a BL - ben is ő talált be legtöbbször az ellenfél hálójába. A 16 bajnoki fordulóban összesen 15 gólt jegyzett. Ha az utoló bajnokin a Köln ellen sikerül még kétszer betalálnia, eléri az egykori legenda Gerd Müller rekordját, aki az 1971/1972 szezon első felében 17 gólt lőtt.
Gomezt ezt a sikert edzőjének Heynkesnek is köszönheti, hiszen elődjénél Louis van Gaalnal alig kapott játéklehetőséget és kölcsön akarták adni a Liverpoolnak.​


- Nagyon megköveteli a kemény napi munkát és abszolút profi. - nyilatkozta Gomez Heynkesről.



Walcott: Robin egy legenda


Van%20Persie.jpg


A legkiválóbb Arsenal-futballisták közé sorolja Theo Walcott társát, Robin van Persie-t.

Theo Walcott járatos az Arsenal-történelemben, kedvtelve forgatja a régi újságokat, így igazán szakértőként elmondhatja, hogy Robin van Persie az Ágyúsok legendái közé emelkedett.
- A holland csatárunk egészen különleges játékos - újságolja lelkesen Walcott. - Ha egyetlen rést vél felfedezni, lecsap, mint egy cápa, és gólt szerez. Szerencsés futballista vagyok, mert egy ilyen klasszissal szerepelhetek egy csapatban.​



A tabella első felébe jutott az Internazionale azáltal, hogy legyőzte a Genoát az olasz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésén.
A találkozót eredetileg november 6-án játszották volna, de az ítéletidő miatt elhalasztották.



Serie A, 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Genoa-Inter 0-1 (0-0)
------------------------------
gól: Yuto Nagatomo (67.)



Lukas Podolski kései góljával egyenlített ki a Köln a Mainz ellen a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésén.

A találkozót eredetileg november 19-én játszották volna, de a bírónak kijelölt iráni származású Babak Rafati szállodai szobájában öngyilkosságot kísérelt meg, ezért a mérkőzést játékvezető hiányában elhalasztották.​


Bundesliga, 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
1. FC Köln-FSV Mainz 1-1 (0-0)
------------------------------
gól: Lukas Podolski (85.) és Sami Allagui (70.)





Ellenzi a következő szezontól bevezetendő elektronikus gólbírót Franz Beckenbauer, a Bayern München futballklub tiszteletbeli elnöke.


"A labdarúgás egyszerű játék egyszerű szabályokkal, és így is kéne hagyni" - jelentette ki a "Császár".
"Inkább még két asszisztenst alkalmaznék, akik nemcsak azt tudják megállapítani, hogy bent volt-e a labda, hanem azt is, hogy történt-e szabálytalanság a kapu előterében."

Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke egy hete nyilatkozott úgy, hogy jövőre már bevezethetik a segédeszközt, mert az erre vonatkozó technikák "gyorsak, pontosak és egyszerűek."

A sportág szabályalkotó testülete (IFAB) márciusban dönt arról, meddig tesztelik a játékvezetők munkáját nagyban megkönnyítő eszközöket.
A BBC korábbi értesülése szerint jelenleg kilenc megoldás hatékonyságát vizsgálják.
 
T

TH6777

Vendég
Labdarúgó NB I - A tavaszi menetrend


mlsz_xlsport.jpg



Az Magyar Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta az OTP Bank Liga tavasz menetrendjét. A 30. forduló mérkőzéseinek pontos kezdési időpontját csak a 29. kört követően határozzák meg.




18. forduló:
március 2., péntek:
Vasas-Híd – Budapest Honvéd 18 ó

március 3., szombat:
ZTE FC–Pécsi MFC 15 ó
Haladás Sopron Bank–Győri ETO FC 15 ó
Újpest FCFGSZ Siófok 16 ó
Lombard Pápa Termál FC-MVM Paks 17 ó
Videoton FC–Kaposvári Rákóczi 17:30 ó

március 4., vasárnap:
Kecskeméti TE–Diósgyőri VTK 16 ó
Ferencváros – DVSC-TEVA 18 ó


19. forduló:
március 9., péntek:
Győri ETO FC–FGSZ Siófok 18 ó

március 10., szombat:
Budapest Honvéd–ZTE FC 15 ó
Kaposvári Rákóczi–Lombard Pápa Termál FC 16 ó
MVM Paks–Újpest FC 16 ó
Haladás Sopron Bank – Vasas-Híd 16 ó
DVSC-TEVA - Kecskeméti TE 17:30 ó
Pécsi MFC-Ferencváros 16 ó

március 11., vasárnap:
Diósgyőri VTK–Videoton FC 18 ó


20. forduló:
március 16., péntek:
Újpest FCKaposvári Rákóczi 18 ó

március 17. szombat:
Vasas-Híd – Győri ETO FC 15 ó
Kecskeméti TE–Pécsi MFC 16 ó
FGSZ Siófok–MVM Paks 16 ó
Lombard Pápa Termál FC–Diósgyőri VTK 17 ó
ZTE FC-Haladás Sopron Bank 17:30 ó

március 18., vasárnap:
Videoton FC – DVSC-TEVA 16 ó
Ferencváros-Budapest Honvéd 18 ó



21. forduló:
március 23., péntek:
Budapest Honvéd–Kecskeméti TE 18 ó

március 24., szombat:
DVSC-TEVA - Lombard Pápa Termál FC 15 ó
Kaposvári Rákóczi–FGSZ Siófok 17 ó
Vasas-Híd – ZTE FC 17 ó
Pécsi MFC–Videoton FC 17 ó
Diósgyőri VTKÚjpest FC 17:30

március 25., vasárnap:
Győri ETO FC–MVM Paks 16 ó
Haladás Sopron Bank–Ferencváros 18 ó



22. forduló:
március 30., péntek:
FGSZ Siófok–Diósgyőri VTK 18 ó

március 31., szombat:
ZTE FC–Győri ETO FC 15 ó
Lombard Pápa Termál FC–Pécsi MFC 17 ó
Kecskeméti TE–Haladás Sopron Bank 17 ó
Videoton FC-Budapest Honvéd 17:30 ó
MVM Paks–Kaposvári Rákóczi 18 ó

április 1., vasárnap:
Újpest FCDVSC-TEVA 16 ó
Ferencváros - Vasas-Híd 18 ó


23. forduló:
április 6., péntek:
Győri ETO FC–Kaposvári Rákóczi 18 ó

április 7., szombat:
DVSC-TEVA - FGSZ Siófok 15 ó
Vasas–Híd - Kecskeméti TE 17:30 ó
Pécsi MFCÚjpest FC 18 ó
Diósgyőri VTK–MVM Paks 18 ó
Haladás Sopron Bank–Videoton FC 18 ó

április 8., vasárnap:
Budapest Honvéd–Lombard Pápa Termál FC 16 ó
ZTE FC–Ferencváros 18 ó


24. forduló:
április 13., péntek:
Kaposvári Rákóczi–Diósgyőri VTK 18 ó

április 14., szombat:
MVM Paks – DVSC-TEVA 15 ó
FGSZ Siófok–Pécsi MFC 16 ó
Kecskeméti TE–ZTE FC 17 ó
Újpest FC–Budapest Honvéd 17:30
Lombard Pápa Termál FC–Haladás Sopron Bank 18 ó

április 15., vasárnap:
Videoton FC – Vasas-Híd 16 ó
Ferencváros-Győri ETO FC 18 ó


25. forduló:
április 20., péntek:
Budapest Honvéd–FGSZ Siófok 18 ó

április 21., szombat:
ZTE FC–Videoton FC 15 ó
DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 17:30 ó
Haladás Sopron BankÚjpest FC 18 ó
Pécsi MFC–MVM Paks 18 ó
Vasas-Híd - Lombard Pápa Termál FC 18 ó

április 22., vasárnap:
Győri ETO FC–Diósgyőri VTK 16 ó
Ferencváros-Kecskeméti TE 18 ó


26. forduló:
április 27., péntek:
MVM Paks–Budapest Honvéd 18 ó

április 28., szombat:
Kecskeméti TE–Győri ETO FC 15 ó
Újpest FCVasas-Híd 17:30 ó
Kaposvári Rákóczi–Pécsi MFC 18 ó
Lombard Pápa Termál FC–ZTE FC 18 ó
FGSZ Siófok–Haladás Sopron Bank 18 ó

április 29., vasárnap:
Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 16 ó
Videoton FC–Ferencváros 18 ó


27. forduló:
május 4., péntek:
Pécsi MFC–Diósgyőri VTK 18 ó

május 5., szombat:
Kecskeméti TE–Videoton FC 15 ó
Haladás Sopron Bank–MVM Paks 17 ó
Vasas-Híd – FGSZ Siófok 17 ó
ZTE FC–Újpest FC 17 ó
Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi 17:30 ó

május 6., vasárnap:
Ferencváros–Lombard Pápa Termál FC 16 ó
Győri ETO FC – DVSC-TEVA 18 ó


28. forduló:
május 11., péntek:
MVM Paks – Vasas-Híd 18 ó

május 12., szombat:
:cool:Újpest FCFerencváros 15 ó:cool:
DVSC-TEVA - Pécsi MFC 17:30 ó
FGSZ Siófok–ZTE FC 18 ó
Kaposvári Rákóczi–Haladás Sopron Bank 18 ó
Lombard Pápa Termál FC–Kecskeméti TE 19 ó

május 13., vasárnap:
Videoton FC–Győri ETO FC 16 ó
Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 18 ó


29. forduló:
május 18., péntek:
Kecskeméti TEÚjpest FC 18 ó
Győri ETO FC–Pécsi MFC 20 ó

május 19., szombat:
Videoton–Lombard Pápa Termál FC 15 ó
Vasas-Híd – Kaposvári Rákóczi 15 ó
ZTE FC–MVM Paks 15 ó
Haladás Sopron Bank–Diósgyőri VTK 15 ó

május 20., vasárnap:
Budapest Honvéd – DVSC-TEVA 16 ó
Ferencváros-FGSZ Siófok 18 ó


30. forduló:
május 26., szombat:
Pécsi MFC–Budapest Honvéd
Újpest FCVideoton FC
FGSZ Siófok–Kecskeméti TE
MVM Paks–Ferencváros
Kaposvári Rákóczi–ZTE FC
Diósgyőri VTK – Vasas-Híd
DVSC-TEVA - Haladás Sopron Bank
Lombard Pápa Termál FC–Győri ETO FC


Marad a 16 csapatos NB I, 2013-tól egycsoportos lesz az NB II
2011. 12. 15. 07.08

<RIGHT>
egervari_sandor.jpg



A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége úgy döntött, hogy megváltoztatja a hazai bajnokságok versenyrendszerét, de a módosítások csak a 2013/14-es szezonban lépnek életbe.

Az mlsz.hu szerdai beszámolója szerint az elnökség keddi, éjszakába nyúló ülésén úgy határozott, hogy a 2013/14-es bajnokságban az NB I-ben változatlanul 16 csapat szerepel majd, s az utolsó két helyezett esik ki, a másodosztály azonban egycsoportossá válik, két feljutóval és három kiesővel. A második vonalba a három csoportra osztott NB III bajnokai jutnak fel.
"Az elnökség határozott álláspontja, hogy a versenyrendszer részbeni átalakítása annál előbb hozza meg a remélt eredményeket, minél előbb kerül bevezetésre" - olvasható a beszámolóban, amely kitér arra is, hogy a módosításokra csak az érintett csapatok egyhangú egyetértése mellett van lehetőség.
A testület meghallgatta és elfogadta Egervári Sándor szövetségi kapitány és Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatójának beszámolóját. A nemzeti csapat vezetője azt mondta, a február 29-re, Győrbe tervezett Bulgária elleni barátságos találkozón kívül a tervek szerint a jövő év első felében Csehországgal is játszana a válogatott, s tárgyalnak egy lehetséges harmadik mérkőzésről is. Nyilasi Tibor a megújult OTP-MOL Bozsik-program eddigi eredményeiről számolt be, s bejelentette, hogy az utánpótlás-válogatottaknál Mészöly Géza lett a szövetségi edző, miután ifjabb Bene Ferencet a Lombard Pápa Termál FC vezetőedzőjének nevezték ki.
A szövetség honlapján olvasható beszámolóból az is kiderül, hogy az MLSZ-hez az idei szezonra vonatkozóan 1078 pályázat érkezett a társaságiadó-kedvezményből igénybe vehető támogatásokra, s az összigény 30,6 milliárd forint, amelyből mintegy 20 milliárdnyit el is fogadtak.


Európa Liga - Hibátlan maradt az Anderlecht
A Juhász Rolanddal felálló belga Anderlecht gólgazdag mérkőzésen legyőzte az orosz Lokomotiv Moszkvát szerdán, a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 6., utolsó fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel jutott be a legjobb 32 közé.

A Szabics Imrét sérülés miatt hosszabb ideje nélkülözni kénytelen Sturm Graznak nem sikerült szépen búcsúznia az európai kupaporondtól: az osztrák együttes kétgólos vereséget szenvedett a vendég AEK Athéntól.
A J csoportban a Steaua Bucuresti az AEK Larnaca legyőzésével biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban, igaz, ehhez arra is szüksége volt, hogy a Maccabi Haifa hazai környezetben kikapjon a Schalke 04-től.
A K csoportban a Fulhamnek egy percen múlt a továbbjutása, a dán Odense ugyanis a hosszabbításban egyenlített, így mivel a Wisla Krakow közben legyőzte a már biztosan csoportelső Twentét, az angol együttesnek kellett búcsúznia a további küzdelmektől.

Európa Liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

J csoport:
Maccabi Haifa (izraeli)-FC Schalke 04 (német) 0-3 (0-1)
-------------------------------------------------------
gól: Buljat (7., öngól), Marica (84.), Wiegel (91.)

Steaua Bucuresti (román)-AEK Larnaca (ciprusi) 3-1 (0-0)
--------------------------------------------------------
g: Rusescu (55., 11-esből), Nikolic (70., 85.), illetve Pintado (61.)

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Schalke 14 pont,
2. (és továbbjutott) Steaua Bucuresti 8,
3. Maccabi Haifa 6,
4. AEK Larnaca 5

K csoport:
Wisla Krakow (lengyel)-Twente (holland) 2-1 (1-1)
-------------------------------------------------
g: Gargula (12.), Genkov (46.), illetve De Jong (39.)

Fulham (angol)-Odense (dán) 2-2 (2-0)
-------------------------------------
g: Dempsey (27.), Frei (31.), illetve Andreasen (64.), Fall (92.)

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Twente 13 pont,
2. (és továbbjutott) Wisla Krakow 9,
3. Fulham 8,
4. Odense 4

L csoport:
Sturm Graz (osztrák)-AEK Athén (görög) 1-3 (0-2)
------------------------------------------------
g: Kainz (59.), illetve Manolasz (11.), Burns (44.), Klonaridisz (77.)

Anderlecht (belga)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 5-3 (2-1)
------------------------------------------------------
g: Kljestan (33.), Canesin (39.), Wasilewski (57.), Suarez (61.), Gillet (78.), illetve Ignatyev (21.), Szicsev (69., 89., az elsőt 11-esből)
kiállítva: Ivanov (83., Lokomotiv)

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Anderlecht 18 pont,
2. (és továbbjutott) Lokomotiv Moszkva 12,
3. AEK Athén 3 (8-15),
4. Sturm Graz 3 (5-14)
korábban:

D csoport:
FC Zürich (svájci)-Vaslui (román) 2-0 (0-0)
-------------------------------------------
gól: Margairaz (69.), Buff (90.)

Lazio (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 2-0 (1-0)
--------------------------------------------------
g: Kozak (42.), Sculli (55.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Sporting Lisboa 12 pont,
2. (és továbbjutott) SS Lazio 9,
3. Vaslui 6,
4. FC Zürich 5

E csoport:
Dinamo Kijev (ukrán) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 3-3 (2-0)
-----------------------------------------------------------
g: Yeini (12., öngól), Huszjev (17., 81.), illetve Vered (49.), Atar (62.), Dabbur (75.)
kiállítva: Almeida (47., Dinamo), Khacheridi (56., Dinamo)

Besiktas (török)-Stoke City (angol) 3-1 (0-1)
---------------------------------------------
g: Fernandes (59., 11-esből), Pektemek (74.), Edu (82.), illetve Fuller (29.)
kiállítva: Upson (58., Stoke)

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Besiktas 12 pont,
2. (és továbbjutott) Stoke City 11,
3. Dinamo Kijev 7,
4. Maccabi Tel Aviv 2

F csoport:
Slovan Bratislava (szlovák)-Salzburg (osztrák) 2-3 (2-2)
--------------------------------------------------------
g: Lacny (3., 6.), illetve Jantscher (19., 11-esből), Leonardo (24.), Had (52., öngól)

Paris Saint-Germain (francia) - Athletic Bilbao (spanyol) 4-2 (2-1)
-------------------------------------------------------------------
g: Pastore (21.), Bodmer (41.), Perez (85., öngól), Hoarau (90., 11-esből), illetve Aurtenetxe (3.), Lopez (55.)

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Athletic Bilbao 13 pont,
2. (és továbbjutott) Salzburg 10 (11-8),
3. Paris Saint-Germain 10 (8-7),
4. Slovan Bratislava 1


Klubvilágbajnokság - Döntőben a Santos


Elsőként Dél-Amerika legjobbja, a brazil Santos jutott a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság vasárnapi fináléjába. A Neymarral felálló együttes - az ifjú csillag gyönyörű góljának is köszönhetően - a szerdai elődöntőben 3-1-re nyert a hazai közönség előtt szereplő Kashiwa Reysol ellen.

A másik elődöntőben a Bajnokok Ligája-győztes spanyol FC Barcelona a katari al-Szadd együttesével találkozik.

Eredmény:
elődöntő:

Santos (brazil)-Kashiwa Reysol (japán) 3-1 (2-0)
-------------------------------------------------
gól: Neymar (19.), Borges (24.), Danilo (63.) illetve Szakaj (54.)

korábban:
az 5. helyért:

Monterrey (mexikói)-Esperance (tunéziai) 3-2 (2-1)
---------------------------------------------------
gól: Mier (39.), de Nigris (44.), Zavala (47.), illetve Ndjeng (31.), Mouelhi (76., 11-esből)

A további program:
csütörtök:
elődöntő:
FC Barcelona (spanyol) - al-Szadd (katari) 11:30 ó

vasárnap:
a 3. helyért 8:30 ó
döntő 11:30 ó

 
Oldal tetejére