Folytasd - Foglald mondatba

gamegame

Állandó Tag
Állandó Tag
Vilmos feltette a bajuszkötőt a bajszára, felhúzta jégeralsóját és akkor eszêbe jutott, hogy Erzsikének, a feleségének, elfelejtette átadni az ajándék karkötőt.

dobostorta turista lábfájás
 

gamegame

Állandó Tag
Állandó Tag
Szakács Anni sörkiflivel és teával felfegyverkezve ment szánkózni a régi szánkójával, otthon pedig majd finom almaszósz is várta a vacsorához.

kerékpár lóhere forróság
 

Csilla54

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerencsés Szilárd tekerte kerékpárját, s a földre lepillantva észrevett egy négylevelű lóherét, melynek annyira megörült, hogy pillanatokon belül a forró flaszteren landolt.

macska, beton, Vöröskereszt
 

gamegame

Állandó Tag
Állandó Tag
Boldog Ferkó májusban mindig mondogatta: májushoz dukál a májusfa, a vurstli, a cigánypecsenye meg sok sör!

áramszünet zivatar könyv
 

balatonné

Állandó Tag
Állandó Tag
A patak partján fűzfa aljában kis indián édes álmát alussza melyben mint törzsfőnök vágtat gyönyörű fekete paripáján.

posta, egér, sajt
 
Utoljára módosítva:

Csilla54

Állandó Tag
Állandó Tag
Mária néni elment a postára, hogy elhozza a megrendelt verseskötetet, melyben unokája kedvence, az "Egér és a sajt" c. vers is megtalálható.

libamáj, gégecső, illatfelhő
 
G

garak

Vendég
Protax Andoa az Argonaus II fedélzetére lépve megszabadult légzőkészüléke gégecső csutorájától és ekkor szaglószerve addig ismeretlen illatfelhőbe ütközött, mivel a csempészhajón egy évtizedek óta őrzött régi libamáj ízesítésű egységcsomag adta meg magát az enyészetnek, s tartalmának bukéja betöltötte a kis lélekvesztőt.

vágyálom, máklepény, talajmenti
 
G

garak

Vendég
Csülökné Kondér Jucika vezető óvónő kicsit morcossá vált, amikor Gogolák Peti kiscsoportos óvodás, kukoricamintás munkaruhájára öntötte a frissen főzött borsólevest, de utána rögtön el is mosolyodott, ahogy látta a megszeppent kis pofit.

remény, ereszcsatorna, mérleg
 

Csilla54

Állandó Tag
Állandó Tag
Optimista Richárd kitisztította a levelektől eltömődött ereszcsatornát, s közben azon morfondírozott, van rá a remény, hogy a ma esti méretkezésnél nem mutat túlsúlyt a mérleg, így szigorú neje engedélyez vacsorára egy kis frissen kisütött töpörtyűt lila hagymával.

kelkáposzta, fércmű, orgonista
 
G

garak

Vendég
- Mélyen tisztelt ifjú orgonista barátom! – ezt, a kelkáposztafejű műkedvelő, minden zenei műveltséget nélkülöző, többnyire tájékozatlan publikumnak szánt disszonáns fércművet többé nem szeretném meghallani!

váltóruha, színvak, létrafok
 

gamegame

Állandó Tag
Állandó Tag
Fehér Ernőt nem érdekelte a ruhája sem a váltóruhája szine: szinvak volt, de ez nem gátolta imádott munkájában, vígan ment fel a létrafokokon kéményt seperni.

narancsszín rét bukósisak
 
Oldal tetejére