Hírek G7: Több pénzt fizetett a Szerencsejáték Zrt. NER-közeli cégeknek, mint a lottóötösökre

Négy év alatt 73 milliárd forintot kaptak kormányközeli vállalkozások az állami szerencsejáték-vállalattól.

Rendszeresen érkeznek hírek arról, hogy a Szerencsejáték Zrt. milyen NER-közeli cégeknek vagy szervezeteknek ad pénzt, most viszont a G7 összesítette is az elmúlt négy év ilyen szerződéseit. A portál úgy számolt: a Szerencsejáték Zrt. 2019 augusztusa óta 1012 szerződést kötött 123 milliárd forint értékben, ebből 73 milliárd forint NER-közeli cégekhez került.

Ez több pénz, mint amennyit a lottóötösökre ugyanennyi idő alatt kifizettek – a négy év 22 telitalálata együttvéve 33,4 milliárd forintot ért. (Azt természetesen a G7 is hozzáteszi, hogy a 73 milliárdos szám nem a tiszta profit, mert a cégek még szoktak munkát is végezni jó esetben, ami nem ingyen van.)
A legnagyobb nyertes a kormánykommunikáció pályázatain sorozatban nyertes két cég, a New Land és a Lounge Design, mindkettő Balásy Gyuláé. Velük 2021-ben kötöttek 2024 végéig szóló 35 milliárd forintos szerződést – így jött ki az, hogy például 2022-ben a teljes magyarországi reklámpiac 3 százalékának megfelelő összeget garantált ez a szerződés.

A második legtöbb pénzt a Scientific Games nevű cégnek adták – mivel a vállalat profilja szerencsejátékok technikai és szakmai hátterének szolgáltatása, itt nyugodtan elhihetjük, hogy a négy év alatti 26 milliárd forint a szerencsejátékokra megy el.
A listán a harmadik a Hung-Ister, ami egykor a Simicska-birodalomhoz tartozott, ma már a KESMÁ-é, mögötte jön a 4iG a sorrendben.


* * * Lakástámogatás meglévő és vállalt gyermekek után
A lakástámogatási rendszer egyik legfontosabb eleme a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az igénylők lakáscéljuk megvalósításához 600 ezer és 10 millió forint közötti összeget kaphatnak meglévő és vállalt gyermekük után. A Bankmonitor CSOK kalkulátorával a támogatási jogosultság könnyen ellenőrizhető, de azt is meg lehet tudni, hogy igényelhető-e a támogatáshoz kapcsolódó kedvezményes CSOK-hitel.

1693375146611.jpeg
 
Innen már válaszomnak nincs köze a témához
Nehogy azt higgye bárki. Hogy csak a több pénzen múlik a gyógyulás.
amerikai filmsztárok millió pénzel is meghalnak.
ugyanúgy szívroham vagy gyógyszer függőség, legjobb depresszió kezeltség mellett épp úgy meghalnak, talán épp azoktól
Érbetegségekben is.Rák se kímél.
A covid talán kímélt gazdag és nem állami egészségügyben?
Az a vicc a szegény vagy ráérő ember vicce volt.
Vagy pénzes ellátást előkészítő lobbi találta ki.
Mindenkit elvisz egy betegség, az Ormos intézet se ment meg.

Nem csak azon, de jórészt igen.
Megállapítják, hogy valószínűleg rákos lehetsz.... CT-re időpont 3-4 hónap, eredmény 3 hét, utána biopszia időpont 2 hónap, eredmény 6-8 hét múlva, onkológia időpont 3 hónap... ha peched van ez utóbbira már nincs is szükség.
Nem beszélve egyéb betegségek gyógyszereinél, kezeléseinél a TB és a modern, hatékony privát ellátásban elérhető árkülönbségről.
De kár is ebbe belemenni... 'államilag' hadd hulljon a férgese az elv.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,176
Üzenet
4,812,863
Tagok
616,374
Legújabb tagunk
Koller Ágnes
Oldal tetejére