Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Pintyéné Krucsó Mária - Kézmozgató

1686688822051.png


Kedves Szülők! Munkafüzetünket kifejezetten a 4-5 éves óvodások számára készítettük. Olyan jellegű feladatokat állítottunk össze, amelyek átölelik mindazokat a témaköröket, amelyekkel ebben a korban ismerkednek. A fejlesztő hatás érdekében fontos, hogy gyermekeik az utasításoknak megfelelően végezzék el a feladatokat. Jelenlétükkel éreztessék, hogy szükség esetén mellettük állnak tanácsaikkal, ugyanakkor adjanak nekik lehetőséget a megoldás megkeresésére, hagyják őket önállóan is tevékenykedni. Érdemes a keresés, a felfedezés és a megoldás örömét folyamatosan megosztaniuk egymással, így a kicsik szókincse is bővülhet és a beszédkészségük is fejlődik.
2009
 

Csatolások

  • Pintyéné Krucsó Mária - Kézmozgató - Készségfejlesztő munkafüzet 4-5 éveseknek (OCR).pdf
    3.4 MB · Olvasás: 145

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Jacques Delaroche,Émilie Beaumont (szerk) - Kicsik tudománya

1686714877486.png

A Nézd, milyen... sorozat folytatása és kibővítése ez az általános enciklopédia, melynek segítségével a gyerekek felfedezhetik a környező világot, választ kapnak számos kérdésükre, és új kíváncsiság ébred bennük. A rövid, de ismeretanyagban gazdag szövegeket jól érthető, pontos rajzok illusztrálják. Kiváló olvasmány a világra rácsodálkozó óvodásoknak, kisiskolásoknak.
2005
 

Csatolások

  • Various Authors - Kicsik tudománya (1).pdf
    15.9 MB · Olvasás: 212

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Audrey Alwett - Charly és a lélekrabló

1686775655031.png

Charly Vernier nem átlagos kisfiú. Neves varázslócsalád leszármazottja, nagymamája pedig a világ egyik legelismertebb mágikája. Azonban Charly erről mit sem tud. Egy tragikus napon megjelenik a Halál allegóriája, és magával viszi a nagymama emlékeit, kiürítve ezzel az asszony lelkét. Charly feladata lesz, hogy visszaszerezze az ellopott emlékeket, számtalan kalandot és veszélyt vállalva ezzel magára. Barátai, Lin mester és egy bátor varázslótanonc segítségével Charly a rejtélyes Thadamba utazik, hogy csapdába csalja a Halált. Azonban hamar rá kell jönniük, hogy az emlékek eltulajdonításánál sokkal nagyobb bűnök és összeesküvések írhatók a varázsvilágot irányító Magiszterek számlájára.
A Harry Potter világát idéző, üde, francia regény szórakoztató és elgondolkodtató módon nyúl a varázslatok és a természetfeletti témájához, eleven atmoszférájával pedig képes bármilyen korosztályt magába szippantani. Izgalmas, kalandokkal teli utazásra invitál, egy olyan mágikus világba, ahová gyermekként mindig is el szerettünk volna jutni.

2020
 

Csatolások

  • Audrey Alwett - Charly és a lélekrabló.epub
    320.6 KB · Olvasás: 150

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
David Yoon - Nulladik verzió

1687352568114.png


A Nulladik verzió, a pillanatnak ez a villámgyors, mellbevágóan lényeglátó regénye a New York Times bestsellerszerző David Yoon briliáns elméjéből kipattant izgalmas, humoros bemutatkozó regény.
INDÍTSD ÚJRA A JELENT!
MENTSD MEG A JÖVŐT!
Max, a Facebook-szerű közösségimédia-cég, a Wren adatvarázslója a saját szemével pillanthatta meg a nagymenő techipar sötét oldalát. Amikor afelől kezd kérdezősködni, hogy mihez kezd a cége az összegyűjtött adatokkal, azon kapja magát, hogy kirúgták… és aztán az egész Szilícium-völgyből is kigolyózták.
Ráérő ideje és a legnagyobb techcégekkel kapcsolatos bennfentes tudása lévén, Max és régi barátja – meg néha csaja –, Akiko elhatározza, hogy elégtételt vesznek, és… alapjában véve újraindítják az internetet. Elvégre ahhoz, hogy a dolgokat megjavítsd, néha össze kell őket törnöd. Ám amikor Max és Akiko egy világtól elvonultan élő techbáróval egyesíti erejét, megtanulják, hogy a dolgok összetörése előre nem látott – és katasztrofális – következményekkel is járhat. És ezek a következmények végigfodrozódnak az egész világon, és a társadalom minden egyes szintjét oly módon befolyásolják, ahogy azt senki még csak elképzelni sem tudta volna.
2021
 

Csatolások

  • David Yoon - Nulladik verzió.rar
    464.5 KB · Olvasás: 114

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Rákoss Péter - Tealandi utazás

1687353230827.png

Ez a könyv ötletadó, fantáziaelindító mesekönyv, azoknak segít, akik az írni-olvasni még nem tudó gyerekek angol tanításához kedvet érzenek. Különös ország határai nyílnak meg az olvasó, hallgató előtt, neve Tealand.
A történet főhőseit, a három hajótörött utazót az ország uralkodójának, Lipton királynak jó barátja, Earl Grey kalauzolja a térképen nem található szigeten. A mesék eljátszhatók, elbábozhatók, a szótárt ki lehet színezni, és az "alapanyagot' tetszés szerint lehet bővíteni. Jó mulatást!

1984
 

Csatolások

  • Rákoss Péter - Tealandi utazás (1).pdf
    6.4 MB · Olvasás: 128

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Arany László - Szép magyar népmesék

1687407049904.png

A tizenkilencedik század hatvanas éveiben Arany János siheder fia hétmérföldes csizmát húzott, és Juliska nénjével bejárta a gyönyörűséges Székelyföldet: népmeséket gyűjteni. A szigorú Gyulai Pál egykori véleményét bizalommal átvehetjük, hogy mind ez ideig az övé a legjobban "elbeszélt" népmesék egész sora.
Manapság is nyugodtan bízhatjuk gyermekeink fantáziáját Arany László szófordulataira, ha Babszem Jankó vagy az aranyhajú királykisasszony, netán Gagyi gazda vagy annyi más híres-nevezetes mesealak, okos-oktondi állatfigura sorsára vagyunk kíváncsiak.Az Arany László népmese-gyűjteményéből huszonkilenc mesét tartalmazó kitűnő válogatás többsége kedvenc antológia darab. Arany László megtartotta a mesék eredeti szerkezetét és mondanivalóját, és ízes stílusban, igazi mesemondóként "tolmácsolja" azokat. A kötetben néhány rövid csali mese is felbukkan, a hosszabb lélegzetű történetek mellett. Az igazságot győzelemre vivő mesehősök egészen bizonyos, hogy eljuttatják "üzenetüket" a gyerekeknek.
2016
 

Csatolások

  • Arany Laszlo - Magyar nepmesek.pdf
    485.2 KB · Olvasás: 192

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Megay László - Varázsfüvek

1687465334854.png

Fűben-fában orvosság – tartották a régiek. És valóban! Erdőn, mezőn, kertben, árokparton varázsfüvek, csodás erejű fák élnek, amelyek ősidők óta gyógyítanak embert, állatot. Táltosok, varázslók, javasasszonyok réges-régi tudománya volt a gyógyító növények ismerete, de miért ne tekintenénk be mi is titkaikba? Miért ne ismernétek fel levelekben, gyökerekben, virágokban ti is a gyógyítót, a nyugtatót, a csillapítót? Ez a kis könyv – amely már második kiadásban jelenik meg –, Gaal Domokos rajzainak segítségével megtanít a füvek-fák nyelvén, hogy biztos kézzel gyűjthessétek a nem mérgező gyógynövényeket, és ne nyúljatok a mérgesekhez.
1978
 

Csatolások

  • Megay László - Varázsfüvek (1).pdf
    3.4 MB · Olvasás: 175

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Koroknay István - Az állatok nagy képeskönyve

1687836342544.png


Szerény becslések szerint másfél millió állatfaj él a Földön. Igaz, ezeknek nagy része gerinctelen, de a gerincesek száma sem becsülendő le: vagy húszezer hal-, közel háromezer kétéltű-, ötezernél több hüllő-, huszonnyolcezer madár- és tizenháromezer emlősfajt tart számon napjainkban a tudomány. Az állatok nagy képeskönyve csak arra vállalkozhatott, hogy a reprezentáns állatok közül válasszon ki vagy kétszázat, a legérdekesebbeket, s miközben az állatok különös életmódjáról, harcairól, násztáncáról vagy vándorlásairól ír, bemutassa őket képpel és színes leírásokkal. A három előző kiadás sikere azt bizonyította, hogy a mintegy kétszáz képpel és névmutatóval kiegészített könyv érdekes és hasznos kézikönyve az ifjúságnak.
1972

 

Csatolások

  • Koroknay István - Az állatok nagy képeskönyve (1).pdf
    26.1 MB · Olvasás: 151

kingaa96

Új tag
Sziasztok! Keresem a Manó könyvek gondozásában megjelent Csipike című meseregényt! Nagyon örülnék, ha valaki megosztaná. (Egy régebbi kiadás is megtenné. A képek miatt lenne fontos, egyébként a szöveget megtaláltam).
Előre is köszönöm szépen! covers_791510.jpg
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Lázár Ervin - Az aranyifjítószóló madár

1688183876175.png

Ámi Lajos (1886-1963) Szamosszegen élt. Apja cigány-kovács volt, anyja magyar parasztcsaládból származott. Cigánynak tartotta magát. Fiatal korában ipari üzemekben dolgozott. Írni-olvasni nem tudott. Erdész Sándor néprajzkutató 1958–1962 között 262 meséjét gyűjtötte össze. A meséket 1968-ban három kötetben az Akadémiai Kiadó jelentette meg. A kötetekből kilenc mesét választottam, hogy hozzáférhetőbbé tegyem a mesekedvelő gyermek és felnőtt olvasók számára. Átdolgozásaimban igyekeztem a lehető leghívebben megőrizni az eredetiket. – Lázár Ervin
2001
 

Csatolások

  • Az aranyifjitoszolo madar - Lazar Ervin.rar
    907.1 KB · Olvasás: 109

SpAndi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nahát ezek az egyiptomiak c. könyv feltöltéséért nagyon hálás lennék.
Unokákkal szeretnénk olvasni, amikor ebben a melegben a szobában kell legyünk.
 

Csatolások

  • 7089100_5.jpg
    7089100_5.jpg
    115 KB · Olvasás: 55

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Kertesz Erzsi-Panthera 2. - A küldetés
Kertesz Erzsi-Panthera 3. - A párduc hazatér
Kertesz Erzsi-Panthera 4. - A jégmadár
A Panthera – A hógömb fogságában az utóbbi idők egyik legnagyobb könyvsikere – és máris itt a folytatás!
A küldetés című második részben kiderül, hogy a lakatlannak hitt hegy, a párduc alakú Panthera egyáltalán nem lakatlan.
Hogy mi köze lesz a már megismert csapatnak és Rozikának, a rettenthetetlen portás néninek a furcsa hegylakókhoz? Hogy mi a feladata Jácintnak, az ifjú inspirátornövendéknek, és tulajdonképpen ki is Aura, a titokzatos szabotőr lány? Hogyan törnek ki a lekicsinyített hógömbből, és vajon mi lehet az a bizonyos küldetés, amit ha nem sikerül teljesíteni, az lelassítja a Fejlődés Kerekének forgását?
Mindez kiderül az izgalmas, fordulatos sorozat legújabb részéből, mert a kalandok most sem érnek véget.
 

Csatolások

  • Kertesz Erzsi-Panthera 2. - A küldetés .pdf
    3.9 MB · Olvasás: 185
  • Kertesz Erzsi-Panthera 3. - A párduc hazatér .pdf
    4.2 MB · Olvasás: 203
  • Kertesz Erzsi-Panthera 4. - A jégmadár .pdf
    6.8 MB · Olvasás: 208
Oldal tetejére