Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Csahóczi Erzsébet - Töprengő 4.

1690187910342.png


Érdekes, gondolkodtató feladatok a következő témakörökből: Oszthatóság, számrendszerek; Műveletek, nyitott mondatok, szöveges feladatok; Kombinatorika, valószínűség; Geometria; Logikai feladatok – sorozatok.
1993
 

Csatolások

  • Csahóczi Erzsébet - Töprengő 4 (1).pdf
    7.5 MB · Olvasás: 203

doc333

Állandó Tag
Állandó Tag
Emma csöndje
(Gimesi Dóra)

Emma más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. De az állatok között jól érzi magát. „A halakat értem. Meg a bálnákat, delfineket, lamantinokat, rozmárokat, narválokat, rákokat, szivacsokat, tengeri csillagokat.

Egy nap legyengült kardszárnyú delfin érkezik az akvárium állatkórházába. Fülöp, a kis delfin nem találja a helyét a többi állat között, de nem maradhat a kórházban, hiszen láthatóan semmilyen betegsége nincsen. Egyedül Emma képes megérteni őt, csak ő tud segíteni rajta. De ehhez le kell győznie önmagát. Nem lehet többé kicsi, láthatatlan tengeri uborka az akvárium fenekén. Greta Thunberg svéd aktivista élete ihlette Gimesi Dóra művét.



/
 

Csatolások

  • Gimesi Dóra - Emma Csöndje.pdf
    13.5 MB · Olvasás: 186
  • IMG.jpg
    IMG.jpg
    5.7 MB · Olvasás: 24

doc333

Állandó Tag
Állandó Tag

Niels van Hove: Hogyan győztem le a szekálómat?​

Alice kedves és vidám kislány, mégis valami rossz történik vele. Az iskolában szekálni kezdi valaki, akiről addig azt hitte, hogy a barátja. Alice egyre szomorúbb és magányosabb lesz, megrendül az önbizalma, már nem is akar kimozdulni otthonról. Végül elmondja az anyukájának, mi bántja, és közösen kitalálják, hogyan védje meg magát a szekálótól. Miután ez sikerül, Alice újra szeretetreméltónak, erősnek és magabiztosnak érzi magát, így visszatér a barátai közé. Történetével pedig másoknak is segít abban, hogy hasonló helyzetben ki tudjanak állni magukért, ahogy ő is tette.

A kortárs zaklatás egyre kiterjedtebb jelenség szerte a világon, így Magyarországon is. Nagyok sok gyermek szenved szóbeli, érzelmi, fizikai vagy online bántalmazástól, kiközösítéstől - és az esetek jelentős részében magukra maradnak a problémájukkal, nem kérnek/kapnak segítséget. Pedig ilyenkor az a legfontosabb, hogy beszélni tudjanak a történtekről egy olyan felnőttel, akiben megbíznak, a szülő és pedagógus pedig észrevegye rajtuk a megfélemlítésről, bántalmazásról árulkodó jeleket. Ez a könyv segít szóba állni a gyerekkel erről a nehéz témáról. Bár a történet megoldása természetesen nem alkalmazható minden helyzetben, hiszen a különböző esetek más-más hozzáállást és eszközöket igényelhetnek, a lényeg az, hogy a gyerek jelezze, ha baj van, a szülő és a pedagógus pedig közösen keresse a cselekvés legjobb módjait
 

Csatolások

  • Niels van Hove Hogyan győztem le a szekálómat.pdf
    6.8 MB · Olvasás: 240
  • IMG.jpg
    IMG.jpg
    2.3 MB · Olvasás: 25

Syndic

Állandó Tag
Állandó Tag
Hárs László - Majd a gyerekek 04. - Mi is voltunk gyerekek
rsz_hars_laszlo.jpg

A háború már véget ért, de az igazi béke még nem kezdődhetett el, mert a béke sohasem akkor kezdődik, amikor véget ér a háború. Utána még sok és sokféle csatározás, hadakozás folyik. Ezekből veszik ki részüket a regény ifjú hősei és hősnői, akik régi és új ismerőseink: Klimkó Gabi, Komlós Duci, a nagysefcsik és a többiek, beleértve Pamutot is. És mellékesen (vagy talán nem is mellékesen) sejtegyesületből átalakulnak az egyik első magyar úttörőcsapattá. Vagyis háromszorosan hősies és háromszorosan kalandos történet ez: egybeesik az új Magyarország megszületésének és az úttörő mozgalom megalakulásának történetével, amelyben jelentős szerepük van Klimkó Gáboréknak, bátor, vidám és hősi tetteikkel. Az előző három kötethez hasonlóan ebben is Zsoldos Vera ábrázolta friss, művészi megjelenítő erővel az angyalföldi bérház lakosait.
 

Csatolások

  • Hárs László - Majd a gyerekek 04. - Mi ​is voltunk gyerekek.pdf
    2.6 MB · Olvasás: 120

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Pénzes Bethen - Állati rekordok

1690774018287.png

Tudod, hogy ha a legnagyobb emlősállat, a kékbálna vonatra szállna, 13 vagonba férne csak el? Tudod, mekkora a japán óriásszalamandra vagy az ördögrája? Hogy milyen veszélyes állat az óriáskagyló? Hogy a gepárd futás közben jobban gyorsul, mint a legjobb versenyautó? És hogy mekkorát ugrik az egyiptomi ugróegér? Megtudhatod az Állati rekordokból, mert ez a könyv nemcsak a legnagyobb és a legkisebb, a leggyorsabb és a leglassúbb állatokról mesél, de a legkitartóbb repülőről, a legügyesebb búvárról, a hideget-meleget legjobban tűrőről, a legfalánkabbról és a legiszákosabbról és még sokféle más rekordtartóról is. Kondor Lajos természethűen és játékos kedvvel rajzolta meg az 'állati vetélkedő' szereplőit.
1986
 

Csatolások

  • Pénzes Bethen - Állati rekordok (1).pdf
    4.9 MB · Olvasás: 154

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Joseph Jacobs

Kelta tündérmesék; Újabb kelta tündérmesék

g4BFqst.png
(2021)
dDYU7J0.png
(2022)
Századok peregtek le és mesemondók generációi nőttek fel a kelta tündérmesék varázslatos világán, humorán és izgalmain. Életkortól, nemtől és történelmi kortól függetlenül bármely hallgatóság érdeklődve merül el ezekben a történetekben, amiktől az olvasó minden meseelemet és fordulatot megkap, amit csak kíván. 1892-ben válogatta össze egy kötetbe ezt a 26 történetet Joseph Jacobs, az angolszász meseirodalom és folklór megkerülhetetlen alakja. Azóta folyamatosan jelenik meg angol nyelven. A történetek széles keresztmetszetét adják a kelta (elsősorban ír, kisebb részben walesi, skót és cornish) kultúrának, Deidre balladájától a fürge szabó hátborzongató kísértettörténetén át kacagtató mesékig az asszonyi furfangról. Írország, Skócia, Wales és Cornwall valódi kulturális öröksége bármely korosztály olvasói számára élvezetes kikapcsolódást nyújt, hiszen ez a varázslatos mesevilág tőlünk oly távoli, s átlengi a kelta kultúra varázsa és varázslata, druidái, beszélő állatai, óriási és egyéb csodái. S bár Joseph Jacobs gyűjteményének népszerűsége töretlen, kelta mesegyűjteménye eddig még nem jelent meg magyar nyelven. Ezért nyugodt szívvel ajánljunk mindenkinek ezt a kortalan mesegyűjteményt első ízben magyar nyelven, mely biztosak vagyunk benne, hogy sugárzó fényű állócsillag lesz a magyar nyelven kiadott mesegyűjtemények égboltján. A mesékhez Jacobs jegyzetei mellett kiadónk is fűzött magyarázó megjegyzéseket, melyek teljessé teszik az egyes mesék hátterét, vagy a számunkra szokatlan nevek eredetét, jelentését. A magyar kiadáshoz őexcellenciája, Ronan Gargan, Írország magyarországi nagykövete írt autentikus előszót.
 

Csatolások

  • Joseph Jacobs - Kelta tundermesek.epub
    351.8 KB · Olvasás: 148
  • Joseph Jacobs - Ujabb kelta tundermesek.epub
    1.1 MB · Olvasás: 147
  • Joseph Jacobs - Kelta tundermesek.pdf
    1.2 MB · Olvasás: 146
  • Joseph Jacobs - Ujabb kelta tundermesek.pdf
    1.9 MB · Olvasás: 139

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag

Émilie Beaumont, Henry Eynard - Erdők és lakóik

1690864470740.png

Miből tudhatjuk meg egy fa korát? Mi az üvegházhatás? Miért nőnek a gombák mindig ugyanazon a helyen? Melyek a legmagasabb fák? Tudnak-e úszni a jávorszarvasok? Miért hempereg a vaddisznó a sárban? A mókus csak mogyorót eszik?

2013

 

Csatolások

  • Émilie Beaumont & Henry Eynard - Erdők és lakóik I. rész (2).pdf
    7.8 MB · Olvasás: 171
  • Émilie Beaumont & Henry Eynard - Erdők és lakóik II. rész (1).pdf
    9.1 MB · Olvasás: 157

Hegedűs Gyula

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nincs valakinek véletlenül könyve Rebecca Elliott-tól? Bagolynapló sorozat Suhanó Évivel... Németül is tökéletes lenne. Köszönöm szépen előre is!

 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag

Lukács Ernőné, Tarján Rezsőné - Rajzos matematika


1691383015597.png

Az iskolában néha előfordul, hogy geometriai feladatot oldanak meg algebrai módszerekkel. Ennek a fordítottja szinte soha. Nagyon kevés diák tudja, hogy jó néhány algebrai feladat eredményét, amelyik csak nehezen vagy csak magasabb matematikai módszerekkel határozható meg, a geometria segítségével nagyon könnyen és egyszerűen ki lehet számítani. A szerzők az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos anyagából vett példákon mutatják be a különböző megoldási módszereket, természetesen megmagyarázva és indokolva minden lépést. A könyvnek nagyon nagy hasznát veszik nemcsak az általános iskolába járó diákok, de még a gimnazisták is, hiszen új, nagyon kevesek által ismert megoldási módszereket sajátíthatnak el.
1970

 

Csatolások

  • Lukács Ernőné, Tarján Rezsőné - Rajzos matematika.pdf
    27.9 MB · Olvasás: 216

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sven Nordqvist - A kandúr szülinapi tortája

1691572461144.png


Mindaz, amiért az emberek annyit beszéltek az öreg Pettsonról, Findusz születésnapján történt. Findusznak, a kandúrnak egy évben háromszor volt születésnapja, csak mert úgy érdekesebb; és valahányszor beköszöntött a nagy esemény, Pettson palacsintatortát sütött neki. Mint mindig, az öreg aznap reggel is kint járt a tyúkólban, és egy egész kosárra való tojást gyűjtött össze. Amikor azonban nem talált lisztet az éléskamrában, és be akart menni a faluba vásárolni, hirtelen minden a feje tetejére állt…
2019
 

Csatolások

  • Sven Nordqvist - A kandúr szülinapi tortája.pdf
    5.3 MB · Olvasás: 217

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy Katalin - Madzag

1691696652561.png


Hogyan élnek a tanszerek békésen vagy békétlenkedve egymás mellett, mit csinálnak az iskolatáskában, és mit, amikor „táskán kívül” vannak, no és hogyan boldogul velük első osztályos kisgazdájuk – erről szól Nagy Katalin kedves, vidám története.
Egy okos és élénk kisfiú izgalommal teli napjait kísérhetjük figyelemmel a könyv lapjain, és az iskolai barátságok, mély érzelmek születésének lehetünk tanúi. A kedvesen megszemélyesített tanszerek pajkos-komoly játékai és vetélkedései az iskolai élet derűs izgalmasságát idézik.
A könyvet Kondor Lajos rajzai díszítik.
1976
 

Csatolások

  • Nagy Katalin - Madzag_11zon.pdf
    7.3 MB · Olvasás: 133

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Veronica Cossanteli

A csibukok varázslatos földjén

Tam77D4.png
(2021)

„A gyermekeimmel együtt tagadhatatlanul beleszerettünk E. A. Wyke-Smith A csibukok varázslatos földjén című könyvébe… és persze Gorbóba, az egész díszes társaság legragyogóbb gyöngyszemébe.”
J. R. R. Tolkien​

Mindig is odavoltam J. R. R. Tolkien remekművéért, A hobbitért – ezért, amikor megtudtam, hogy a szerzőt egy régi fantasytörténet, A csibukok varázslatos földjén inspirálta, muszáj volt rátalálnom erre a könyvre! Sikerült is, ám amellett, hogy a mese nagyon szeretnivaló, helyenként kicsit ódivatúnak éreztem – megkértem hát a lenyűgöző Veronica Cossantelit, hogy gondolja újra a történetet, és dolgozza át a mai fiatal olvasók számára. A végeredmény egy bölcs, vicces, elbűvölő és kalandokkal teli könyv lett – vannak itt fahéjmedvék, varázserdők, egy hajó bolondos legénysége, és természetesen maguk a csibukok, ezek az emberszabású, hihetetlenül talpraesett (és egy kicsit kelekótya) lények. Úgy vélem, ti is szeretni fogjátok ezt a világot, ahogy Tolkien és az ő gyermekei tették.
Barry Cunningham
a Chicken House Kiadó igazgatója​
 

Csatolások

  • Veronica Cossanteli - A csibukok varazslatos foldjen.epub
    6.2 MB · Olvasás: 182
  • Veronica Cossanteli - A csibukok varazslatos foldjen.pdf
    6.8 MB · Olvasás: 158

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Peter A. Stork - A Világegyetemről vidáman

1691981445173.png

Tudományos és ismeretterjesztő, ugyanakkor játékos és szórakoztató! Ebben a játékban jó emlékezőképességre és gyorsaságra lesz szükséged! Ha velünk tartasz ezen a kalandos utazáson, hasznos információkra tehetsz szert a Földünket körülvevő titokzatos bolygóközi térről. A könyvhöz ajándék CD lemez is tartozik, hogy digitális formában is gyarapíthasd kozmikus tudásod!

2008
 

Csatolások

  • Peter A. Stork - A világegyetemről vidáman.pdf
    7.2 MB · Olvasás: 147
Oldal tetejére