Hüség....

Ági21 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2004 Július 25.

 1. siposj

  siposj Állandó Tag

  Addig vagy hűséges, amig szereted a másikat.
   
  naivbalek kedveli ezt.
 2. Eszter Szilágyi

  Eszter Szilágyi Állandó Tag

  Ezt továbbszőve, akkor megbocsátani, és folytatni sem érdemes a "régi" kapcsolatot, mert az egyik már nem szereti a másikat. Szeretetlenségben élni, pedig ki akar?
   
 3. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  Megtörténhet és megtörténik mindez. A régi kapcsolat is folytatódhat. Miért ne lehetne az új a régi.(?) Vagy az utolsó is egyben.... Ha végül is kiküszöbölik azt a hibát ami miatt megtörtént a hűtlenség.
   
 4. hokedli

  hokedli Állandó Tag

  Megosztom. Egy jól működő házasságban, úgy gondoltam nem is fordul elő. De el kezdett nem múködni valami és több figyelem felhívó jel után sem vette a párom az "adást". Azt gondolta viccelek amikor vázoltam mi történhet. Ismer jól, tudta, hogy nem vagyok olyan aki megteszi. Tévedett. Megtörtént. Nem egyszer. Hatalmas lelkiismeret fulldalást éreztem és a mai napig is, mert szerettem a párom. (most már nem biztos) Időközben a másik kapcsolatból szerelem lett, de a lelki fájdalmam megmaradt és felőrölt. A kapcsolat oda lett, a házasság romokban és Ő nem sokat sejt az egészből. Hát van ilyen is. Szerintem ez a ritkább esetek közé tartozik. Senkinek nem beszéltem erről, de most hogy "felkértél" jól esett elmondani, mert nagyon nyomaszt a mai napig.
  Nálatok minden jól működött? Ha van kérdésed..... várom.
   
  Eszter Szilágyi kedveli ezt.
 5. delsantos

  delsantos Állandó Tag

  ki tartok a feleségem mellett örökre, nagyon szeretem őt.
   
 6. hokedli

  hokedli Állandó Tag

  pont így gondoltam én is 25 évig....
   
  naivbalek kedveli ezt.
 7. macsero

  macsero Állandó Tag

  A hűség és a szeretet nem biztos, hogy karöltve jár. Ez megállapodás kérdése. Attól még szeretheteted a másikat, hogy nemcsak vele bújsz össze.
   
 8. phhajni

  phhajni Állandó Tag

  Igen, valóban szeretheted a másikat. Viszont a hűség nem egy érzés, hanem döntés. Egy ismerősöm szerint: "Férfi vagyok, kihasználom az adódó lehetőségeket!" Na, de milyen áron? Egy jól működő kapcsolatba nem fér bele a hűtlenség. Szerintem! Ilyenkor elveszik a tisztelet, a bizalom - na persze, ha kiderül! :)
   
 9. phhajni

  phhajni Állandó Tag

  Ezzel 100%-ban egyetértek. De úgy gondolom, a hűség az egy döntés, hogy kitartasz-e a másik mellett bármi áron. Viszont, ha az illető úgymond nem egy hűséges típus, akkor ott már nincs miről beszélni. Sajnos vannak ilyen emberek. Szereti a másikat, de a csábításnak nem tud ellenállni.
   
 10. Editke30

  Editke30 Állandó Tag

  Erre mondják a változatosság gyönyörködtett!
   
 11. jolicica

  jolicica Állandó Tag

  A hűség az elkötelezettséget és érettséget feltételez a szereteten túl, meg tudatos döntést.
  Aki hűtlen az önmagát csalja meg legelőször és előbb utóbb szívfájdalom lesz a vége.
  Ha nem tudódik ki ott a lelkiismeretfurdalás meg a félelem, ha kitudódik lőttek a bizalomnak, mindenképp megszakad valami amit soha nem tudsz visszacsinálni.
  Lehet utána is eggyütt maradni, élni, de akkor számolni kell vele hogy néha megint teritékre kerül és fájni fog mindkét félnek. Itt már csak az isteni megbocsátás segíthet.
   
 12. baintner

  baintner Állandó Tag

  Kitartás és türelem!
   
 13. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  Milyen hűségről van szó egyáltalán?
  Csak arról, hogy nem szexel a másik egy harmadikkal?
  Csak a szexuális hűség jelent hűséget?
  (A topic címe: Hűség. És nem hűtlenség.)
   
 14. Eszter Szilágyi

  Eszter Szilágyi Állandó Tag

  Köszönöm, hogy válaszoltál. Nem is néztem a fórumot, így csak most láttam, hogy jött a kérdésemre, kérésemre reakció. Szerintem a férjem nem hűtlen típus, viszont roppant zárkózott. Nem mondta, hogy nem érzi jól magát a házasságunkban, én pedig hiába kértem, hogy mondja el, mi a baj, mindig azt válaszolta "Nincsen semmi, minden rendben."
  1 évig lüktettem, hogy menjünk el párterápiára, mert éreztem, hogy ehhez mi ketten kevesek leszünk. Most lesz az ötödik alkalom, hogy megyünk, de egyre inkább azt érzem, hogy ez csak a kimondhatatlant fog segíteni kimondani. A kapott "házi feladatokat" nem csinálja meg. Mikor kérdezem, hogy érzi, segít-e? Azt mondja, hogy ha nekem használ, akkor menjünk továbbra is.
  Abban sem vagyok biztos, hogy a külső kapcsolatot, a leleplezés után, tényleg megszűntette-e.
  Ahogy Te is írtad hokedli - "A kapcsolat oda lett, a házasság romokban és Ő nem sokat sejt az egészből". Nekem elfogyott az erőm. 2 éve küzdök a családunkért, azt hiszem belefáradtam.
  És itt van 2 pici gyerek (5 és 6 évesek). Bevállaltam, hogy elköltözzünk a szüleimtől, mert hogy az is egy csomó konfliktus forrása - volt. Kerestem albérletet, hajtottam a külön ÚJ életünkért, s ő ezalatt a kolleginával vígasztalódott. Mert úgy gondolta, ha majd rendbe jövünk, akkor szakítanak.
  Soha nem lesz már olyan, mint régen. Egyre jobban távolodunk egymástól.
  Hokedli, nagyon érdekelne, Ti hogyan alakultatok. Gyerekek vannak? Akár privátban is...
   
 15. gratia0107

  gratia0107 Állandó Tag

  Mindannyian sebezhetőek vagyunk. Szükségünk van legalább egyvalakire, akivel megoszthatjuk a legnagyobb gondjainkat is - egy emberre, aki azt mondja: "Szeretlek és elfogadlak téged úgy, ahogy vagy, bármi is történjék."
  Andrew Matthews


   
 16. Eszter Szilágyi

  Eszter Szilágyi Állandó Tag

  Ezt a feltétel nélküli szeretetet az ember a gyerekétől kapja meg szerintem egy bizonyos korig. Kb. pubertás korig. Aztán magunkra maradunk a szükséggel, és találhatunk ideig-óráig olyan embert, akiről elhisszük, hogy ezt a szükségünket kielégíti. De, hogy egyvalaki legyen az, egy életen át.... Városi legenda. Ismertem egy embert, akinek a barátja hallotta valakitől, hogy volt egy ember, akinek volt egy ilyen barátja ;):)
  Akire mindig számíthatsz az Isten, és Te magad vagy.
   
  hokedli és naivbalek kedveli ezt.
 17. crusoe01

  crusoe01 Állandó Tag

  Sajnos nálam az volt leginkább hűtlen, akivel megosztottam gondjaimat és titkaimat. Szóval meg kell találni az arany középutat. Vigyázni kell ne fulladjon unalomba a kapcsolat.
   
 18. Eszter Szilágyi

  Eszter Szilágyi Állandó Tag

  Az arany középutat megtalálni a legnehezebb. Mindenben, így ebben is. Minél jobban kiadód magad, annál sebezhetőbb vagy. De működhet-e egy kapcsolat boldogan, ha titkokkal, és ki nem mondott dolgokkal terhelt?
   
 19. Lina625

  Lina625 Állandó Tag

  Egyetértek, elgondolkodtató, hogyan csinálja jól az ember...
   
 20. ameszti

  ameszti Állandó Tag

  Sziasztok.Az én férjem pont a terhességem közepén jelentette be,hogy más is terhes tőle.Elösször el sem akartam hinni.Elment vele nyaralni,majd annak vége lett.Én a gyerek miatt vele maradtam,de már semmi sem volt a régi.Még néhány évig kínlódtunk és tavaly elött elváltunk.Néhány hónapja találkoztam valakivel,és most újra boldog vagyok.Féltem,hogy majd nem tudok bízni benne,de semmi ilyesmi nem történt.Ő olyan romantikus típus amilyenre most szükségem van.Nem akarom egy miatt az összes férfit leírni.
   
  naivbalek kedveli ezt.

Megosztás